- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nofear19
tag
Sziasztok
Hát fogalmatok sincs milyen hálás vagyok hogy felhívtátok a figyelmem a nat-olt ip-re.
Negyed órája felhívtam a vidanetet és kértem hogy osszanak ki publikus ip címet. A vidanetes hölgy
azonnal intézkedett és 5 perce helyre is állt a rend. Most már a routerben is látom a megszokott ip címet.Hiába, mindig van mit tanulni és ennek sosem lesz vége :-)
-
Nofear19
tag
válasz
SztiviVander #1611 üzenetére
Bocs srácok. Tény hogy mikor valami évekig jól működik, nincs miért bele vetnie magát ebbe a témába.
Igazatok van, natolva van a címem. Mentségemre legyen szólva, azt sem tudtam hogy létezik natolt-ip.
Tudom, ti meg azt nem tudtátok hogy én erről nem is tudok.
Utána olvastam pár dolognak és ami az elején feltűnt az új modem ( nagyobb net-sebesség miatti modem csere ) és router csere után hogy a router 100.64.145.12 ip címet mutat de mivel egyszerre lett cserélve a 2 készülék, nekem az jött le hogy a router a ludas.This test would also identify if your ISP has put you behind a CGNAT. CGNAT can be identified by checking the ISP modem/router public IP Address and if it is within the CGNAT range of 100.64.0.0 – 100.127.255.255
Kösz mindenkinek a segítséget.
Remélem ezúttal jól látom a helyzetet és nem írtam baromságotKérni fogom a vidanetet hogy osszon ki nekem publikus címet.
-
Nofear19
tag
válasz
woodworm #1608 üzenetére
Eddig is ugyan annál a net szolgáltatónál voltam és semmi gond nem volt az ip cím láthatóságával, mióta az új routerem van, azóta vannak a gondjaim. Az ip cím amit egy my ip oldallal lekérek, megegyezik a plex média szerver által látott címmel, feltételezem hogy akkor nem natolt a hálózat.
Egy program segítségével le ellenőriztem ismét a 32400-as portot amit a plex használ és zárva van úgy is hogy a plex nem fút a gépemen és ki vagyok jelentkezve.
Pl. a 80-as, 22-es port szabad.
Az utorrent tudom hogy nem mérvadó port szempontjából viszont a plex nem hazudik mert telefonról való csatlakozás esetén írja hogy indirect kapcsolódik bár nekem nem tiszta hogy mit jelent az indirect a plex részéről.Van olyan program esetleg ami több infót is kiír egy adott port ellenőrzésénél, hátha rávezet a problémára ?
-
Nofear19
tag
válasz
gnandii #1606 üzenetére
Próbáltam úgy is hogy egyenként kivettem a pipákat minden sorból de sajnos nem oldotta meg a problémát.
Az a bosszantó hogy látszólag minden rendben mindazon által hogy a következőket látom.Ha telefonról csatlakozok a plex szerverhez távolról akkor ( Név ) direct connection helyett csak (név) indirect
lehet rácsatlakozni a plex szerverre, igaz így is le tudom játszani a tartalmakat de nekem ez nem tiszta.Az utorrent kliens meg időnként átvált zöldre majd ismét tartósan sárga háromszögre vált.
-
Nofear19
tag
Sziasztok
Már nincs más lehetőségem mint hozzátok fordulni a problémámmal mert már egy hete próbálok rájönni hogy az újonnan vett Archer c1200-as router miért blokkolja az utorrent és Plex média szerver portjait.
Windows tűzfal kikapcsolva ( hogy ne zavarjon be ), routerban a virtual serverhez hozzáadom a portokat, és egy pár pillanatig úgy tűnik minden rendben aztán az utorrent jobb alsó zöld karikáról átvált sárga háromszögre míg a Plex zőld pipából átvált piros felkiáltójelre.Szinte nincs olyan opció amit ne állítottam volna át és vissza.
Tény hogy sokkal több beállítási lehetőség van ezen a routeren de eddig 2 tp-link-es routerem is volt és mindegyiken gond nélkül be tudtam állítani a fent említett programok megfelelő működését.Már egyszerűen nincs ötletem.
Esetleg valaki tudna segíteni hogy mit hogyan kellene beállítanom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Mercedes topic
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- The Alters teszt
- További aktív témák...
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest