- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kezdődik az új iPhone SE alkatrészeinek gyártása
- LG V30 - vezércsel
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- DIGI Mobil
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
Koszi! Csak az erdekes dolog az volt, hogy a lan-on csatlakozottakra is ervenyes volt ez
(Es a nodogsplash most tenyleg ott van a listaban, lehet, hogy hulla voltam mar az ejjel , bocsi.)- Most az 5Ghz-el vacakoltam, ki akartam probalni, de nem akar elindulni. (az AC patch-et is felraktam). probaltam auto channel-en es fixen is, de semmi (AP mode, WP2/PSK a titkositas)
- A masik kerdes: lattam reghack-et ( [link] [link] ) , hogy ki lehessen valasztani masik csatornat (2.4Ghz-en 11-re korlatozva van) es hogy nagyobb erot lehessen neki adni. Hogyan kene ezt felrakni a mi firmware-unkhoz?Ismet koszi ...
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
Igen, ott van, a config be is irodik a fajlba rendesen, a led is kigyullad.
Lehet, hogy Centrino 135 nem tud 5Ghz-et az MSI GE60 0ND-mben ??? csak single channel lenne? A 2.4Ghz-es halohoz 150Mps-al csatlakozik.
De itt [link] 5Ghz szerepel, s a halozati kapcsolatnal is van olyan lehetoseg Win8 alatt, hogy 5Gz-et lehet "eroltetni" az Intel beallitasoknal. -
chros
őstag
sajna nem, mert a Zopo ZP980-am is standard n-et ir (ac-t) nem. Majd probalok szerezni valami teszt eszkozt hozza.
De nem nagyon ertem ezt az 5GHz-es dolgot:
- ez csak 'ac' modban mukodik, vagy 'n' modban is kene hogy menjen?Ami meg erdekes, most elvileg leallitottam az 5GHz-et, 2.4GHz a 11-es csatin megy. De a telon a WifiAnalizer 2 wifihalot mutat a 11-en (ugyanazzal a macaddres-sel)!!!! Az egyiken ott latona csatlakozott ssid-t, a masikon '?' szerepel! Ez azt jelenti, hogy van guest network-om is, csak nincs hozzarendelve ssid??? (nogogsplash nem fut!)
Ma megprobalom este alkalmazni a reghack-et, s atallitani 13-asra, s egy kicsit erosebb jelre.
-
chros
őstag
OK, koszi, majd kiprobalom a hetvegen.
En is toroltem a azt az utolso reszt.
Es az 5Ghz-es wifi is beindult, ezek szerint eddig nem (a patched mar fel volt rakva az elejetol fogva): egy ket save-apply utan, es beragaztotta a wifi interface-t is (ssh ment, a tobbi luci resz is), s ujrainditas segitett. Ezt csak azert irom, mert ezek szerint meg bugos a patch
Este majd kiprobalom a laptopommal.Es felraktam a reghack-et! Elerhetove is tette a hianyzo 12-13-as channelt 2.4Ghz-en. Igy at is allitottam 13-as ra. Es ugyanezt tette az 5Ghz-es radioval is!
14-est csatornat nem tudok kivalasztani tovabbra sem.
Es ha 00-World-ot allitok be a country code-nal mindket wifi radio eseteben, akkor feljebb is tudom rakni az erot (ez lehet, hogy eddig is igy volt).
Pl. a 2.4GHz-es radio 25Db-t bir el . Van valami hatranya ha fel teszem erre a legerosebbre?
Allitolag az 5Ghz pedig 30Db-t bir el. (ezt meg nem probaltam ki.)De a wifi analyzerben (Android) meg mindig lathato a temp.radio0 , de pl az SSID nem jelent meg a wifi listajaban (most 40Mhz-es bandwidth-et allitottam be.)
Tehat, amit az ujabb firmware-be be kene rakni :
- ac patch (ha van, akkor ujabb driver, stb.)
- nodogsplash service kikapcs!!!
- ftp config fix
- es a reghack!!!Egyenlore mas dologgal nem talalkoztam. A tobbi pipec modon mukodik!!!! Nagyon koszi erte!
-
chros
őstag
Koszi!
Es azt hiszem talatam egy nagy bugot: 5GHz-en nem lehet AC-t bekapcsolni (VHT80) !!!
VHT: 40-el elindul a dolog, s mukodik is (az az N-es szabvany lenne 5GHz-en?), de 80-al meg sem mozdul (minden mas ugyanaz a configban, shh-rol javitva a konfigot, s onnan ujrainditva a networkot.)
Es ezt mar a reghack elott is csinalta.A helyes konfig (ami most is fut) :
config wifi-device 'radio0'
option type 'mac80211'
option hwmode '11a'
option path 'pci0000:01/0000:01:00.0'
option noscan '1'
option country '00'
option channel '44'
option txpower '23'
option htmode 'VHT40'
config wifi-iface
option device 'radio0'
option network 'lan'
option mode 'ap'
option hidden '1'
option ssid 'xxx50'
option key 'xxxx'
option encryption 'psk2+ccmp'Amivel nem indul el (csak a HTmode van valtoztatva):
option htmode 'VHT80'
Ekkor az iwinfo ezt adja:
root@TpLinkArcher:~# iwinfo
wlan0 ESSID: unknown
Access Point: 00:00:00:00:00:00
Mode: Client Channel: unknown (unknown)
Tx-Power: 30 dBm Link Quality: unknown/70
Signal: unknown Noise: -45 dBm
Bit Rate: unknown
Encryption: unknown
Type: nl80211 HW Mode(s): 802.11nac
Hardware: 168C:003C 0000:0000 [Generic MAC80211]
TX power offset: unknown
Frequency offset: unknown
Supports VAPs: yes PHY name: phy0Amikor jol mukodik, akkor ilyen:
wlan0 ESSID: "xxx50"
Access Point: E8:DE:27:59:AF:C0
Mode: Master Channel: 44 (5.220 GHz)
Tx-Power: 23 dBm Link Quality: unknown/70
Signal: unknown Noise: -45 dBm
Bit Rate: unknown
Encryption: WPA2 PSK (CCMP)
Type: nl80211 HW Mode(s): 802.11nac
Hardware: 168C:003C 0000:0000 [Generic MAC80211]
TX power offset: unknown
Frequency offset: unknown
Supports VAPs: yes PHY name: phy0Es mikor a luciban 80-as van kivalasztva (mikor nem indul el), akkor save/apply utan a fo kepernyojen a Mode-nel Client van !!!! (es nem AP , ugyan a konfigban 'ap' szerepel.) Tehat az a resz is bugos.
-
SaGa59
őstag
Mindkettőt felraktam.
A nodogsplasht végül már lekapcsoltam, nem volt pánik, csak bármelyik új eszközt ha először rádugtam vagy wifin rákapcsoltam a routerre, az első internet elérésnél ez jött fel. Ha nem egy böngésző indult, hanem pl egy levelező kliens, az addig nem tudott nethez jutni, míg azon a ketyerén előbb egy böngészőben rá nem kattogtatott a dogsplash "logójára". Utána ment rendesen. A txt-ket elolvasgattam egyébként, de így is biztos lesznek még kérdéseim. Linuxban otthon vagyok valamelyest (a Slackware megjelenése óta van valamilyen disztróm folyamatosan).
Más: a WiFi-t én úgy kezelem, hogy a MAC filter be van kapcsolva. Ha előbb felengedem a telefonokat meg notikat és a csatlakozott eszközök listájából adogatom hozzá a megengedettekhez, veszi is szépen, viszont ha kézzel írok be egy MAC-et a lista összeállítása után, akkor bekerül a lista végére, de olyan, mintha ott sem lenne. Ennek mi lehet az oka? Amit kézzel veszek fel, az ugye úgy néz ki, hogy xx:xx:xx:xx:xx:xx, míg amit már felismert "nyitott" módon, az ilyen: xx:xx:xx:xx:xx:xx (valamipc). Ez utóbbit felengedi, a csak MAC-ként kézzel beírtat meg nem...
A HDD.vel kapcsolatban megvan a gond. Vettem egy 1 terás Hitachi TravelStart, meg egy LC Power Capella külső keretet. Azért ezt, mert ennek Y kábele van, azaz két USB portról is tud áramot szerezni. Az árammal nincs is gond, már akkor is normálisan pörög, ha csak az adat rész van bedugva, nem kattog, mint amikor kevés a delej (olvastam az OpenWrt oldalon, hogy a router 30W-os tápjáról maga a router csak 4-5 wattot vesz fl, a többi a külsö eszközök meghajtására van tartalékolva, így gyanítom már egy USB port is többet ad le, mint a "szabványos" 500W), viszont a benne lévő ASMT1051-est mintha nem ismerné fel. A hdd pörög, a LED-je folyamatosan világít, viszont a routeren lévő hdd led nem.
Rádugtam egy HGST TOURO 1 terás külső diszket (ebben gyakorlatilag ugyanaz a lemez van, mint amit vettem, csak az usb-sata konvertere más), azt meg azonnal felismerte és kezeli is. A 8081-es porton lévő formázó is felajánlotta a formázást, míg a másiknál csak arra jutott, hogy nincs lemez.
Úgyhogy átmásolom a TOURO-ról ami rajta van erre az újabb külsőre és a TOURO-val fogom használni.
Viszont ez jó tanulság azoknak, akik csak most akarnak ilyet venni: az LC Power Capella jó kis külső ház, 80 centis Y USB3 kábellel, de az Archer nem tudja kezelni, így ilyet ne vegyetek hozzá. Vagy a firmware-t kell valahogy megtanítani ennek a konverternek a kezelésére.[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
SaGa59
őstag
A wifischedulert kilőttem, így max magától tud elmenni aludni, annak viszont nem örülnék. Reggel, amikor beléptem a luci-ba, a mobil kapcsolódott állapotban volt az biztos, és a ledek nem világítottak.
Viszont lehet, hogy egy pillanatra kikapcsoltam a hátsó kapcsolóval a wifi-t, amikor a hdd-vel szerencsétlenkedtem az USB-nél, de rögtön vissza is nyomtam, talán akkor aludt ki. A wifi biztos ment utána is mert egy notival netezett a lányom közben és utána is...
Hopp. most se világít (5 perce még zöld volt), pedig a mobilom rajta van és aktív...
Végülis mindegy, ha működik...
[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
SaGa59
őstag
Most annyit csináltam, hogy a LuCI-ban a LED szekció utolsó blokkját (ami megint csak a WLAN2G-t írta le) kitöröltem, így most csak két USB, egy WLAN2G és egy WLAN5G van), meg feldobtam a reghacket, majd rebootoltam egyet.
Kb 1 perccel azután, hogy újraindul, kigyulladt a két wifi led és azóta világít.
-
SztiviVander
őstag
hmm, pedig nem nézek ki sokat azokból az antennákból. van egy 841-em meg még egy wrt54g-m is, a probléma az hogy ha kirakom a teraszra mint ripiter (hogy mondjuk a társasház kertjében ne csak a szomszédok wifijét lássam hanem a sajátomat is) akkor vagy csinálok neki valami dobozt, vagy beázik az első esőnél, vagy mindig hurcolom ki be. szerintem egy jó antenna egyszerűbb na de majd meglátjuk. arra nincs ötleted hogy mi a bánatért van benne a 3 antenna ha csak annyit tud mint egy 2 antennás 2*2:2 mimos router?
-
chros
őstag
Szia!
1. ok. mi volt a bajod vele?
Igy viszont a ath-ot nem tudta patch-elni (nyilvan ebben volt a modositas forditas kozben), csak a cfg* modult. Ez nem tudom mit befojasolhat.3. ok, ezt majd gyorsan kiprobalom.
5.
a) nem a sebesseg ingadozas a lenyeg. Az a bajom, hogy 1 13 GB-as allomany 750KB-s limittel masfel nap alatt jott csak le (es fel is ugyanez a problema). Amikor raneztem parszor, akkor a seed es lecher lista ures volt, majd egyszer csak ismet megjelentek a peer-ek, majd ismet eltuntek.
Kiprobalom majd rtorrenttel, s ha lesz valtozas, akkor visszaterunk erre a problemarab) ujabb csomagok a firmware-be: ebben nem ertunk egyet. Szerintem a lenyeg, hogy ne kelljen telepiteni utolag semmit sem, ha van ra lehetoseg (es a 16MB-os flash-ben van). Igy miert ne lehetne oket berakni? Mert egyebkent csak a ramot foglalnak. Ha valaki nem hasznalja, az nem art senkinek, ha valaki igen, akkor rendben.
Pl. ha nincsenek benne, akkor minden rom telepitesnel, ujra kell rakni oket ... -
chros
őstag
1. mindketto? en a 2.4-est haszanlom atlag dolgokra, s a tobbiek pedig mindenre, eddig nem volt baj vele.
5.a. Majd kiprobalom a masikkal is ...
5.b. Lehet, hogy 2 kulon dodlogrol beszelunk? Vagy en nem tudok valamit? Vagy csak elbeszelunk egymas mellett? (Folytathatjuk priviben is.)
- de mivel a flash-t MI (atlaguserek) nem tudjuk modositani, csak aki fozi a firmware-t (Te) igy ha tele van, akkor legalabb valaki tudja oket hasznalni. vagy nem? -
SztiviVander
őstag
én pártolom hogy inkább kisebb legyen a fw, alap csomagokkal (upnp, ddns). aki egy opwenwrt-t fel tud rakni meg be tud állítani és kell neki xy csomag annak nem hiszem hogy gond lenne, pláne ilyen kavics egyszerűségű csomagkezelővel.
amugy pont a kisebb javításokra gondoltam hogy megvárom a 0.4-et (ami részemről ráér, addig megnézem mennyire stabil a gyári), ac patch, ddns javítás, ilyesmik -
chros
őstag
Koszi a turelmes magyarazatot, lassa kezdem kapisgalni a dolgot Valoban en ertettem felre eleg erosen.
Kis is probaltam, installaltam az rtorrentet, s valoban a flash-be rakta.De hogy teljesen megertsem egyszer vegre, igy nez ki a df:
root@TpLinkArcher:~# df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
rootfs 4416 1568 2848 36% /
/dev/root 10752 10752 0 100% /rom
tmpfs 63228 1560 61668 2% /tmp
/dev/mtdblock3 4416 1568 2848 36% /overlay
overlayfs:/overlay 4416 1568 2848 36% /
tmpfs 512 0 512 0% /dev1. Ebbol az derul ki szamomra, hogy a rootfs, es a 2 overlay ugyanaz.
2. /rom a firmware a flash-ban szinten
3. mi a: /tmp ? (ram-ban van?)
4. /dev?Koszi
@(#46) gjoe: ebben nem tudok segiteni, kb 1 percig volt rajta, amig Suste remek firmware-et ra nem raktam
@(#42) SztiviVander: akkor ez nem volt egyszeru moka, gratulalok!!! es koszi az infokat!
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
oksi, hetvegen letesztelem.
Mas: no, felraktam az rtorrent-et [link] , es eg-es-fold a kulonbseg a transmissionhoz kepest!!!
Ez 2MB/s download-dal (egyidoben csak 1 letoltes) produkal 07-09 load-ot, tartja a sebesseget! 7GB 1 ora alatt!!! A transmission 750KB/s-al 13GB tobb mint masfel nap alatt izzadott le!Regota hasznalok ilyen routert, de soha sem gondoltam volna, hogy ekkora a kulonbseg a 2 kliens kozott!
Igy, csak azt tudom tanacsolni, aki kicsit undorodik csak az ssh hasznalatatol, az cserelje le a transmission-t rtorrentre! -
chros
őstag
En sem, de az rtorrent megbizhatobban muxik
Pl a transmission a peer-eket is dobalta, biztos, hogy emiatt tartott sokaig! Es ez volt a helyzet a feltoltesnel is.
Lehet, hogy ez a verzio nem jo ami a Barrier Breaker-ben van. Te is ezzel probaltad? (vagy regebbivel)rtorrent kicsivel tobb mint 1MB-ot foglal (light-httpd nelkul es php nelkul) , df szerint kb 1070 block.
Annyi, hogy ehhez nincs gui, de igazabol nincs is ra szukseg: ha a watch dir be van allitva, akkor ftp-vel konnyen fel lehet tolteni a watch-dir-be a torrent file-t, es mar indul is.
Megmondom oszinten, nekem az ssh-s felulet jobban tetszik.Amit meg nem tudok, hogy lehet a default konyvtaron kivul mashova helyezni alapbol (vagy kesobb) a faljokat.
Most epp a torrenteket pakolom at transmission alol rtorrentbe, csak hash-ckeck-eli az osszeset, igy eltart majd egy darabig
-
SztiviVander
őstag
ezt ugyan nem tudftam mire való, de kipróbáltam már korábban csak azért nem hagytam úgy mert amikor bepipa mindkettőt majd save&apply akkor kikapcsolt mindkét led de most bepipa és reboot után tényleg világít. köszi!
szerk: és most az 5GHz-es kliens térerő ikonja is kék lett. akkor a szürke valszeg mégse normális állapot.[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
ja persze, ha ettől minden jól működik akkor pont nem érdekel az ikonja.
a káosznak meg már a neve is sok jót sejtet na meg ahoz képest hogy tavaly év vége előttre ígértek rilízt egy pötit mintha le lennének maradva. kíváncsi leszek mikor lesz abból valami használható verzió. -
SaGa59
őstag
Ha jó, akkor jöhet. Talán a jövő hét végén lesz nála beélesítve.
Ha a magamét upgrade-lem, akkor gondolom mindent újra be kell lőni rajta. A megosztott diszket azért fel tudja csatolni utána is, nem kell inicializálni...
Ja igen: az, hogy az automatikus frissítés be van kapcsolva jelent valamit?
[ Szerkesztve ]
-
-
SaGa59
őstag
Az MD5 check kell, mert tegnap a 03-as, ma meg a 0.4.5-ös factory nem jött le elsőre az egész. Látszólag igen, de rövidebb lett és természetesen az MD5 sum se stimmelt.
Másodjára jó volt.
A sysupgrade-del nem volt gond se tegnap, se ma...STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
-
kezdő
senior tag
Hello!
Lekopogom, de ez az első TP-Link routerem ami hibátlanul fut a gyári fw-el.
Nem szívesen piszkálnám meg. (nem azért mert félek tőle, WR841N és WR842ND is fut a környezetemben OpenWRT-vel)
Ezt a WDS dolgot leszámítva eddig mindennel elégedett voltam.
Most Repeater-relayd módban van a 842-es, nyomtatószervert szeretnék csinálni belőle, illetve vezetéken osztaná a netet még egy OpenElec médialejátszónak.Első körben még nem jött össze, de lehet a szebb napokat megélt Windows 7 a hibás, holnap kipróbálom egy frissebb telepítésű géppel összehozni, esetleg másik driverel. (most is megjelenik és üzemkésznek mondja a nyomtatót, de nem jön ki egy darab lap se belőle) De ez itt már off
Amúgy nagy-nagy köszönet a munkádért Suste!
-
SaGa59
őstag
Hmmm. Kissé off, de mégse teljesen.
Ilyet még nem láttam. Az előbb hívott a cimbora, akinél tegnap összelőttem a két routert, hogy a másodikról nem megy a net, este egyszer csak megszakadt és azóta se.Telefonos távirányítással kiderült, hogy a 843-as egyszerűen elfelejtette a wds beállítását. Látott már ilyet valaki? Vigyék vissza cserélni? Tegnap kapták meg. Minden más beállítás maradt, csak a wds veszett el...
[ Szerkesztve ]
-
kezdő
senior tag
Jelentem a nyomtatás hibátlanul megy, driver gond volt csak a múltkor.
Viszont a scan rész nem akar működni.
A scanner támogatott ( Samsung 4623)
8081-es felületen (ami a 192.168.1.103 címen érhető el, ez a WR842 fix IP címe, a master C5 routerben ezt beállítottam neki) szépen elérhető, scan résznél rá is kattintottam az install-ra ami végig is futott
A 02-es lépésnél (config) viszont a 192.168.1.1:8082 címre akar vinni ami értelemszerűen nem létezik, de ha átírom 192.168.1.103:8082-re akkor se tölt be semmit seLUCI-ban a telepített csomagoknál nem jelenik meg a sane, nem tudom ott kéne-e lennie.
Ötletek?
A nyomtatás a legfontosabb, az megy is, de örülnék, ha a scan funkció is üzemelne -
farkas-j
őstag
-
farkas-j
őstag
Köszönöm a választ! Most a régi (941ND) mellé bekonfiguráltam bridge módban a 743-ast, és úgy néz ki, minden rendben működik! Az egész dolognak az a lényege, hogy nő a lefedettség, valamint az IP kameráim sajnos csak a 802.11g szabványt támogatják. Így hiába tudja a router az 802.11n szabványt, nem fog ilyen üzemmódba átkapcsolni az IP kamerák miatt (jelenleg b-g-n-mix a beállítás). Ráadásul a jelenleg használt 3-as csatornába belelógnak a mások által használt csatornák (1, 5, a többi 9-ig foglalt afelett szabad). Még egy probléma megoldódik, az egyik kamera csak a 11-es csatornáig tud kapcsolódni (gondolom Amcsi piacra készült). A C3-nál a 13-ast használnám, mert az teljesen zavarmentes. Az IP kamerákat átterhelem a 743-as b-g-n-mix WiFi-jére ami maradna az 5-ösön, az összes többi eszköz viszont a C3-ra fog csatlakozni ahol 2,4GHz-en 802.11n szabványt fogok beállítani. A kétsávosok meg mennek 5GHz-re. Remélem minden úgy fog működni ahogy elképzeltem.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
farkas-j
őstag
Szia! 3 antennás a kicsike (nem olyan olyan kicsi ) és V1-es, de hogy 1.2-e arra nem emlékszem, de majd megnézem. A firmware letöltésnél megnéztem, de csak egyetlen verzió volt (még) és azt fel is raktam. Hosszútávon majd kiderül, hogy stabil lesz e, és megérte e az árát. (A korábbi WR941-et nagyon szerettem!) Az egyik pozitívum a WiFi. Sokkal rosszabb lefedettségre számítottam a belső 2,4GHz-es antennák miatt. A másik, hogy kipróbáltam a LAN-t két gigabites gép között. Egy 6,5GB-os ISO-t másoltam át, és 52-54MB/s-produkált. Saját készítésű CAT5-ös kábeleim vannak (4-5m-esek). Milyen lenne ha CAT6C-s kábeleket használnék árnyékolt dugókkal? Majd egyszer kiderül Ja és vettem hozzá még egy TP-LINK TL-SG1008D 8Port Gigabit Switchet, kiváltva a régi 100Mbit-es TP-Linket.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
chris-v
senior tag
-
chros
őstag
"kiváncsi vagyok mire leszek képes jó pár év múlva"
bocs, lehet, hogy haza kene mennem mar? Vagy be sem kellett volna jonni ma
Szoval a 0.4.5-re gondoltam."mégsem jó az a wifi reghack, hiszen te magad írtad, hogy változott a driver.."
Vatozott! De meg hack-eles elott! (szoval elotte hasonlitottam ossze a regiekkel)
Egyebkent az a patch binary patch, byte-ra azonos lesz az eredmeny.(#158) farkas-j : "Megnéztem a C5-öt, és V1.2-es"
Az jo, mert elvileg csak ez az 1 verzio van belole (meg) -
suste
veterán
Gyorsba rákerestem a wikidevi-n, hát jobban belenyúltak,mint azt gonoltam/gondoltuk: [link]
Tehát a proci is más (broadcom?), így az openwrt kompatibilitás is kérdéses!!!
Szóval aki custom fw-ben gondolkodik, az várjon egy kicsit a vásárlással, és nézegesse az openwrt oldalát!
Beszélek Vargalex-szel, hogy kerüljön bele az első HSZ-be..... -
SztiviVander
őstag
akkor majd lesz rá tomato opernwrt-sek nem nagyon szeretik a bcm-et. azért remélhetőleg lesz még egy darabig idehaza a v1, a baj ott lesz ha netán 1-2 év múlva elromlik és akkor a csere eszköz már biztos v2-es lesz :/ mondjuk akkor inkább kérek némi ráfizetéssel egy c7-et helyette.
a dual antenna meg akkora technikai siker hogy alig van pár router ami ezt a borzalmat használná, ami meg igen (wdr3600, asus rt-n66) az wifi terén egy kalap...[ Szerkesztve ]
-
RedCat
senior tag
Szia!
Openwrt + 4G stick használattal mennyi tapasztalatod van? Azt láttam hogy vannak csomagok, de engem az érdekelne, hogy a valóságban hogy működik?
Pl a thome net és a stick sebessége összeadódik letöltéskor? Ez 1 db fájl 1 szálon való letöltésekor is? Vagy pontosan hogyan működik ez a terhelés elosztásos módszer? Vagy csak backupnak jó?
Van egy C5-ös tplinkem, gyári fw-el. Elég kevés időm van tesztelgetni, ezért kérdezem, hogy mik a tapasztalatok? Ha érdemes, akkor neki fekszem és megcsinálom (megpróbálom) -
Vasy09
őstag
-
RedCat
senior tag
Köszi, próbálkozom.
Viszont egy érdekes kérdés: 1043 v2-n tesztelem az openwrt-t és próbálom majd belőni a 3g netet is. Feltettem a 0.5-ös verziódat és alapból kevés benne a szabad hely. Mondom 1-2 csomagot eltávolítok: transmission, minidnla számomra felesleges, leszedem, hátha lesz elég helyem a multiwan-hoz.
A Rendszer/Szoftver fülön kikerestem őket a telepített csomagok között. Rákattintottam az eltávolításra, eltávolította, de KEVESEBB lett a szabad helyem??? Jelenleg így csak 48KB (12%) a szabad terület. Hogy lehet ez? Hogy szabadítsam fel az eltávolított csomagok helyét?Ha bedugom a 3g sticket, akkor hol kell látnom, illetve beállítani? Kell egy új interface-t hozzáadni, vagy hogyan? Hol állítom be a pin-t, apn-t és egyebeket?
-
vargalex
félisten
Szia!
A reset script nem foglalkozik vele, hogy melyik gombot nyomtad.
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Asztali Számítógép: B760 alapl., i3-13100f, 2x8gb ddr4, 512gb ssd, Rtx3060ti
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjllvIR kam gar
- Precision 7760 17.3" FHD IPS i7-11850H RTX A4000 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- 5O% OMEN by Hp / 15"iPS 144Hz 99% sRGB / RTX3070 // Ryzen7 /// 24DD4/512NVMe / GAR2025-0317 +SZLA
- Xiaomi 14t pro Blue titan, 12/512gb, újszerű, közel 3 év gyártói garanciával, eladó!
- MSI RTX 3080 Gaming Z Trio 12GB + Alphacool Full Cover blokk( az ár tartalmazza a postaköltséget)
- Huawei P50 Pro 256GB - független, nagyon szép állapotban! Az egyik legjobb fotós a piacon
- Epson EH TW5200 +Mozivászon Tel:+36306750517 Böjti Jànos
- DriveClub keresem
- Eladó Gigabyte Z170XUD3 alaplap+i3 6100
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest