Keresés

Aktív témák

• Foxi

senior tag

válasz (Kolombusz) #2231 üzenetére

Egy kisebb noti +külső kijelző nem járható út? Így leginkább csak a vga-ból kell feláldozni, kisebb méretben kevesebb dedikált vga-s gép létezik, viszont prociról vagy bizonyos korlátok között a vinyóról nem feltétlenül.

• Sipi

addikt

válasz (Kolombusz) #2234 üzenetére

Kezdem kapis. :)

Szóval erős proci... A mai akármilyen laptopokban is Core2Duo van. Én pedig úgy vagyok, hogy ha az adott videoszerkesztő lassú 5GHz-es procival, mert neki 8GHz kell, akkor az szar. Keresek egy olyat, ami legalább az ősöreg MMX utasításkészletet ismeri. :)
    Dedikált VGA. Ez úgy tudom, kizárólag játékhoz kell. Ezt már értem, de erre inkább a játék-laptopok vannak.
    Nagy tárhely: ez mennyi? 120-160 gigánál több? Mert letöltéshez ez tényleg kevés. Viszont egy notis HDD sokkal lassabb, mint egy akármilyen USB-s, netán firewire-os. Hiába a nagy tárhely, de pl. videovágáshoz piszok fontos, hogy gyors legyen a- ne tudj rajta HDD, mert a készre renderelés azon történik.
    Szóval értelmezésem szerint a DTR laptop a parasztvakítás-kategória, használni igazán semmire sem lehet, egy desktopnál valamivel lassabb, viszont semmiben nem laptop.

Értem, neked mire kell - szerintem semmi szükséged DTR-re, egy rendes noti megteszi. Én 14-est használok. Sajnos, az 1024x768-as felbontás elég kicsi, de manapság ilyen nem nagyon van. Az én gépem nincs 3 kiló, örültem neki nagyon, aztán manapság már ezt is csak akkor cipelem, ha nagyon muszáj, mert hidd el, naponta vinni piszok fárasztó. Belöksz mellé egy sétasört, és már leszakad a vállad. :)

A DPI szerintem nem fontos, hiszen az oprendszerben is állíthatod, mekkora legyen. Laptopot messziről egyébként sem fogsz látni, kijelzőmérettől függetlenül. Max. ha 800x600-ra teszed, 120DPI-s betűmérettel. :) Ha pedig dolgozol rajta, 50-60 centinél messzebbről nem fogod nézni, különben nagy hasonlóságot mutatnál a csimpánzokkal. :D

Sipi

• Sipi

addikt

Na, pont azt írtad, amit eddig is tudtam. :)

Értem, hogy az asztalit. De ez mit jelent?
    Jelenleg egy AMD 64-es gépem van, 1 giga ram, integrált nvidia chip. Egy "régi" Pentium-M egy régi laptopban valószínűleg megeszi a procimat, az 1 giga nem tétel, egy integrált Intel GMA sem sokkal lassabb.

Mi az a plusz, ami egy laptopban nincs meg ahhoz, hogy:

- ne tudj rajta fórumozni
    - ne tudj rajta letölteni (ehhez úgy tudom, elsősorban hálókártya kell :) )
    - ne tudj rajta tömöríteni (ehhez proc és mem kell)
    - ne tudj rajta videót vágni (proc és mem...)

Tehát még mindig nem értem a DTR-nek, mint fogalomnak, a létjogosultságát. Eddig akárkitől kérdeztem, vagy elküldött a búsba, vagy kb. ennyit tudott mondani, hogy ööö, izé, a desktopot akarja leváltani, ezért kell neki az izé, szóval DTR legyen.

Videovágáshoz, képszerkesztéshez szerény tudásom szerint pixelszám kell, nem méret. 1024x768-ban tökmindegy, akár 19 colos laptopod is lehet, de meg fogsz őrülni.
    Hangszerkesztésre egyik laptop sem való, mert nincs bennük igazi, dedikált, jó minőségű hangkártya.

Az egyik előny, amit mondasz, a kisebb méret és kisebb fogyasztás pedig okés, de a DTR szinte pont ezeknek nem tesz eleget, mert piszok nagy és a laptopokhoz képest sokat fogyaszt.

Szóval... :F

Sipi

• Shadowfax

addikt

Asztali gépem a melóhelyen van csak, itthon a 14.1"-os T43-mat használom, s nemhogy kiváltja, de mindenben lekörözi a benti gépemet. Csak 2.2 kiló, ez még éppen ideális a napi hurcolásra, bár néha már ezt is nehéznek érzem... (S akkor a hónom alá csapom a 12.1"-os X20-asomat. ;] )
    Szerintem menj be valamelyik nagyobb notis üzletbe (esetleg MM-ba), s nézd meg egymás mellett a különböző nagyságú notikat. ;)

• Sipi

addikt

válasz (Kolombusz) #2228 üzenetére

Bocs, csak kérdezni szeretnék.

Tudom, mit jelent a DTR rövidítés. Azonban soha az életben nem bírtam megérteni, ésszel felfogni, mit jelent valójában.
    Mit kell kiváltani ezzel? Egy Pentium-M processzor is gyorsabb, mint bármelyik desktopom volt. A dedikált VGA-t kell kiváltani, a legújabb játékokra? Vagy mire való?
    Az egyetlen ötletem az, amit több hónap alatt szültem, hogy a desktopon megszokott 22-es CRT monitort kell kiváltani, ezért a DTR laptopok mérete jellemzően másfél, két méter hosszirányban.
    De ezt magam sem hiszem, szóval: mit kell kiváltani egy DTR géppel? Ha csak a munkafelület nagysága a méret, akkor szinte kizárólag a felbontás számít.

Sipi

• Shadowfax

addikt

válasz (Kolombusz) #2226 üzenetére

Elírták a lapon a gép típusszámát, ő lenne a kiszemelt. Sajnos itt sem írnak az akkuidőkről, pedig szoktak.
    Mivel a wlan-kártya elég sokat fogyaszt, ezért azt mondom, kb. két órát bírnia kell.
    Fontos, hogy 15.4"-os legyen? Ez csak a súlyát növeli, s nehéz lesz, ha mindennap hurcolni kell. :(
    Inkább egy T60-asra vesd ki a hálód (pl. laptopinfonál lesz). :)

Aktív témák

Hirdetés