Aktív témák
-
Foxi
senior tag
válasz
(Kolombusz) #2231 üzenetére
Egy kisebb noti +külső kijelző nem járható út? Így leginkább csak a vga-ból kell feláldozni, kisebb méretben kevesebb dedikált vga-s gép létezik, viszont prociról vagy bizonyos korlátok között a vinyóról nem feltétlenül.
-
Sipi
addikt
válasz
(Kolombusz) #2234 üzenetére
Kezdem kapis.
Szóval erős proci... A mai akármilyen laptopokban is Core2Duo van. Én pedig úgy vagyok, hogy ha az adott videoszerkesztő lassú 5GHz-es procival, mert neki 8GHz kell, akkor az szar. Keresek egy olyat, ami legalább az ősöreg MMX utasításkészletet ismeri.
Dedikált VGA. Ez úgy tudom, kizárólag játékhoz kell. Ezt már értem, de erre inkább a játék-laptopok vannak.
Nagy tárhely: ez mennyi? 120-160 gigánál több? Mert letöltéshez ez tényleg kevés. Viszont egy notis HDD sokkal lassabb, mint egy akármilyen USB-s, netán firewire-os. Hiába a nagy tárhely, de pl. videovágáshoz piszok fontos, hogy gyors legyen a- ne tudj rajta HDD, mert a készre renderelés azon történik.
Szóval értelmezésem szerint a DTR laptop a parasztvakítás-kategória, használni igazán semmire sem lehet, egy desktopnál valamivel lassabb, viszont semmiben nem laptop.Értem, neked mire kell - szerintem semmi szükséged DTR-re, egy rendes noti megteszi. Én 14-est használok. Sajnos, az 1024x768-as felbontás elég kicsi, de manapság ilyen nem nagyon van. Az én gépem nincs 3 kiló, örültem neki nagyon, aztán manapság már ezt is csak akkor cipelem, ha nagyon muszáj, mert hidd el, naponta vinni piszok fárasztó. Belöksz mellé egy sétasört, és már leszakad a vállad.
A DPI szerintem nem fontos, hiszen az oprendszerben is állíthatod, mekkora legyen. Laptopot messziről egyébként sem fogsz látni, kijelzőmérettől függetlenül. Max. ha 800x600-ra teszed, 120DPI-s betűmérettel.
Ha pedig dolgozol rajta, 50-60 centinél messzebbről nem fogod nézni, különben nagy hasonlóságot mutatnál a csimpánzokkal.
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
Na, pont azt írtad, amit eddig is tudtam.
Értem, hogy az asztalit. De ez mit jelent?
Jelenleg egy AMD 64-es gépem van, 1 giga ram, integrált nvidia chip. Egy "régi" Pentium-M egy régi laptopban valószínűleg megeszi a procimat, az 1 giga nem tétel, egy integrált Intel GMA sem sokkal lassabb.Mi az a plusz, ami egy laptopban nincs meg ahhoz, hogy:
- ne tudj rajta fórumozni
- ne tudj rajta letölteni (ehhez úgy tudom, elsősorban hálókártya kell)
- ne tudj rajta tömöríteni (ehhez proc és mem kell)
- ne tudj rajta videót vágni (proc és mem...)Tehát még mindig nem értem a DTR-nek, mint fogalomnak, a létjogosultságát. Eddig akárkitől kérdeztem, vagy elküldött a búsba, vagy kb. ennyit tudott mondani, hogy ööö, izé, a desktopot akarja leváltani, ezért kell neki az izé, szóval DTR legyen.
Videovágáshoz, képszerkesztéshez szerény tudásom szerint pixelszám kell, nem méret. 1024x768-ban tökmindegy, akár 19 colos laptopod is lehet, de meg fogsz őrülni.
Hangszerkesztésre egyik laptop sem való, mert nincs bennük igazi, dedikált, jó minőségű hangkártya.Az egyik előny, amit mondasz, a kisebb méret és kisebb fogyasztás pedig okés, de a DTR szinte pont ezeknek nem tesz eleget, mert piszok nagy és a laptopokhoz képest sokat fogyaszt.
Szóval...
Sipi
-
Shadowfax
addikt
válasz
Asztali gépem a melóhelyen van csak, itthon a 14.1"-os T43-mat használom, s nemhogy kiváltja, de mindenben lekörözi a benti gépemet. Csak 2.2 kiló, ez még éppen ideális a napi hurcolásra, bár néha már ezt is nehéznek érzem... (S akkor a hónom alá csapom a 12.1"-os X20-asomat.
)
Szerintem menj be valamelyik nagyobb notis üzletbe (esetleg MM-ba), s nézd meg egymás mellett a különböző nagyságú notikat. -
Sipi
addikt
válasz
(Kolombusz) #2228 üzenetére
Bocs, csak kérdezni szeretnék.
Tudom, mit jelent a DTR rövidítés. Azonban soha az életben nem bírtam megérteni, ésszel felfogni, mit jelent valójában.
Mit kell kiváltani ezzel? Egy Pentium-M processzor is gyorsabb, mint bármelyik desktopom volt. A dedikált VGA-t kell kiváltani, a legújabb játékokra? Vagy mire való?
Az egyetlen ötletem az, amit több hónap alatt szültem, hogy a desktopon megszokott 22-es CRT monitort kell kiváltani, ezért a DTR laptopok mérete jellemzően másfél, két méter hosszirányban.
De ezt magam sem hiszem, szóval: mit kell kiváltani egy DTR géppel? Ha csak a munkafelület nagysága a méret, akkor szinte kizárólag a felbontás számít.Sipi
-
Shadowfax
addikt
válasz
(Kolombusz) #2226 üzenetére
Elírták a lapon a gép típusszámát, ő lenne a kiszemelt. Sajnos itt sem írnak az akkuidőkről, pedig szoktak.
Mivel a wlan-kártya elég sokat fogyaszt, ezért azt mondom, kb. két órát bírnia kell.
Fontos, hogy 15.4"-os legyen? Ez csak a súlyát növeli, s nehéz lesz, ha mindennap hurcolni kell.
Inkább egy T60-asra vesd ki a hálód (pl. laptopinfonál lesz).
Aktív témák
Hirdetés
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OTP Bank topic
- PlayStation 5
- Netflix
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Xbox tulajok OFF topicja
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest