- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tatejkas
tag
válasz
SimonYana #186 üzenetére
A victory pontok is abból állnak hogy terület meg hadsereg, pénz, meg a csillagos területek. Ha lassú vagy és vki gyorsabb akkor megnyerheti mert az adott 2 percben épp megszerzi azt 7-6 pontot, te meg csak késöbb szereznéd meg. Erre figyelni kell. Figyelni kell, hogy állnak a többiek esetleg mit terveznek, mert ugye a játék közbe a gazdaságot is építed és a többiekkel is küzdesz már az első perctől ha nem is hadsereggel. Ha vki arra megy pl hogy nincs védelem meg hadsereg és így szerzi a pontokat akkor ha nem sikerül vesztett mert aki hadseregre megy rá az elöbb utobb leigázza. De tényleg csak akkor lehet így nyerni ha bénák az ellenfelek vagy pl nálam csomoszór volt hogy a hülyéje még segített is neki.
-
Tatejkas
tag
válasz
SimonYana #184 üzenetére
Nick : Tatejka[HUH]
Én empire-t szoktam tolni. Ugye ott is Victory pontokra megy. Nekem alapjáték van, kiegészítő még nincs meg
Ha ugye online tolod és pontokra megy akkor 2 lehetőséged van (igazából 3 de a harmadik elég nehéz és speciális).
Első amit sokan szeretnek az a Templom. Egyből a kezdetén felépíted és tolod a kaját a sört és a papriszuszokat és szerzed meg a technológiákat. Itt fontos hogy vmi kaja javítót megszerezz. Ott a malac vagy a búza és a halak. Ha sok hal lelőhely van akkor érdemes a halra menni. A többi már csak tőled és a pályától függ, milyen stratégiát enged a pálya és te milyen stratégiába játszól.
A második tipus a kereskedelem. Ugye itt is érdemes rámenni vmi kaja lehetsőségre. Ha ezt a tipust választod akkor sok malacot azaz főt kaját kell csinálnod.
A harmadik tipus amikor már az elején a hadseregre gyúrsz rá és lényegében lerohanod az ellenfeleket. Ez csak kevés pályán alkalmazható sikerrel.
Az hogy melyik tipust választod az a pályától is függ, illetve mivel élőemberek ellen jáccol így változhat a stratégiád a játék közben is.
Akkor nyeri meg vki gyorsan a játékot ha az ellenfelek bénák (kezdők) Ha már elég jó vagy és tényleg még csak kezdőkkel jáccol akkor egy templommal nagyon gyorsan meglehet nyerni a játékot egyes pályákon.
Ha az ember megérti akkor nagyon jó játék és rájön hogy nincs elkurva. Csak hát ugye nehéz nagyon mert összetett. Nagyon sok stratégia sok fajta ellenfél és ha mondjuk te is és az ellenfél is ugyanazt a sratégiát játsza és ő jobb és nem tudod megszerezni azokat a technológiákat vagy kereskedelmi lehetőségeket amit akartál, akkor ugye bukta és jó eséllyel vesztettél
Szánj rá időt és keresd ki a szótárból amit nem értesz, mert azért nem olyan nehéz és kevés benne annyi angol. A victoriry pontokat is tudd hogy melyik miért jár. Ha ezzel megvagy akkor sokkal jobb lesz a játék mert alapból összetett, de ha nem csak a felszint látod hanem érted a játék úgymond mélyebb részeit is akkor rájösz, hogy az elmúlt évek legjobb stratégiai játéka. Sajnos kevesen tudják (akarják) ezt a szintet elérni,
-
aviator
tag
válasz
SimonYana #162 üzenetére
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mitől van az hogy nálam akadozik a játék. Szinte játszhatatlan. A tünetek olyanok, hogy az épületek és az emberek számának növekedésével egyenes arányban mintha nőne a játék memória vagy processzorigénye és a gép nem bírná, emiatt akad. Ha lebutítom a grafikát akkor is akad. Két gépen is próbáltam mindkettő megfelel a leírásnak. Az utolsó pályáig elszenvedtem magam így akadozva, az a pálya viszont már tényleg borzalmasan akadozik.
Köszi a segítséget!Ádám
-
Hunty39
csendes tag
-
Soja
aktív tag
válasz
SimonYana #138 üzenetére
Az utolsó pályát csináltam és kifagyott a játék. Automatikus mentés betöltése után 2 másodperccel megint fagyi, így újra kellett kezdenem. Victory pointok meglettek. Végigvittem volna, mindenkit likvidáltam volna, de már élvezhetetlenné vált a szaggatás.
Majd gépcsere után lehet újrajátszom. Viszont elég rövidnek tűnt a játék. Vannak, lesznek hozzá kiegészítők, +map csomagok?
Hangulatra szerintem nagyon jó a játék. -
Soja
aktív tag
válasz
SimonYana #126 üzenetére
Ami nagyon, de nagyon hiányzik, az az játéksebesség állítása. Egy pálya nekem kb 4 óra, mert szeretem végigcsinálni, mindenkit megölni, élvezni a játékot. Néha jó lenne kicsit meggyorsítani a dolgokat.
A kaja bizonyos népesség felett már tényleg nem elég, akármennyit csinálsz. Ezért én szoktam trade-elni. Két aranyért hoznak 4 kenyeret talán...
Kérdés: Ha az ellen kifejleszt a papok segítségével dolgokat, akkor én azokat már nem is tudom magamnak fejleszteni? Aki gyorsabb, azé lesz? -
Soja
aktív tag
válasz
SimonYana #124 üzenetére
Kisebb kihagyás után hétvégén játszottam vele. Most tartok talán a 4. vagy 5. küldetésnél, és most jutottam el odáig, hogy elsőre sikerült a pályát megcsinálni normál fokozaton. Még mindig van sajnos pár dolog, ami mégse tiszta. Hiába van nyersanyag, meg kaja is a birodalomban, a fegyverkészítőhöz a kaja sehogy se akart eljutni, holott a messzebb lévő nyersanyag meg minden további nélkül megérkezett. A szállítandó nyersanyagok prioritását lehet állítani? Sehol nem találtam.
-
Soja
aktív tag
válasz
SimonYana #116 üzenetére
No, a pályát végül is sikerült megcsinálni. Lényeg a gyorsaságban rejlik, én úgy látom. Viszont vegyesek az érzéseim. Gondoltam, ha már megnyertem, le is igázom az ellent. Mindenem kifejlesztve, megy a kereskedelem, jön az arany, gyártom a katonákat, népességem már 200 közelébe, és első próbálkozásra nem sikerült
Hiába volt két csapatom másfélszeres emberszámmal, addigra neki ágyúsokkal lett tele a csapata.
És nem igazán látom az ő faluiba azt az igazi nagy sürgés-forgást, ami ezt szerintem lehetővé tenné... -
oxox
addikt
válasz
SimonYana #118 üzenetére
multi jatekrol nem tudok nyilatkozni meg...
tehat a papok ket dologra jok...terulet foglalasra, es kulonbozo ismeretek kifejlesztesehez (csak sima cleric-em volt meg...lehet a kesobbiek tudnak valami extrat is)
gep ellen:
ahogy tudom pappal csak meg el nem foglalt teruletet lehet foglalni (szurket)...tehat nem lehet megteriteni ellenfel katonait (lehet ez nem igy van....nem is probaltam)...ahogy nem sikerult olyan tudomanyagat kifejlesztenem sem amit mar a a gep kifejlesztett...ezert irtam, hogy ha a gep is fejleszti (ez latszik is a tudomanyolnal, ugyanugy kis gyertya eg le, es ha leeg akkor atvalt az ellenfel szinere), akkor celszeru gyorsan az olyanokat kifejleszteni ami prestige pontot adnak (vagy ha azt fejleszti a gep is elsore akkor visszatolteni, es beelozni), csakmert az a negy pont nagyon hasznos a prestige victory ponthoz....foglalni ugy foglalhatsz vele szurke teruletet, hogy ramesz a szurke varra *siman egerrel, es megjelenik ket lehetoseg (extra victory pontot ado teruleteknel 3), hogy bribery/vesztegetes (sose volt meg annyi penzem, hogy ezt alkalmazzam....azt hiszem ezt egy harmadik taktika hozna fel....kereskedo+ruhakeszites/de ez hosszasabb a sornel, es kajat se tudsz mellette csinalni) ill. a papos megoldas ...megjelenik mennyi pap kell hozza, es ha van annyid es raklikkelsz akkor elindulna ksetalva a templombol (annyi amennyi szukseges), es mikor az utolso beer tied lesz az addigi szurke terulet.
Annyi helyre kuldesz papot amennyi kitelik a templomban levo mennyisegbol (de en nem szoktam gyujtogetni...hiszen ez is ido veszteseg...kinezem mennyi kell majd, aztan leadom a rendelest, mikor kitanultak a mesterseget mar mennek is (sok kell, ugyhogy sokszor csak adom le a rendelest)
...mint korabban irtam az arany fele/ill. az extra terulet fele terjeszkedek (mert ez az arany miatt meg +1 VP, az extra terulet miatt szinten +VP...egyebkent a tudomanyok tanulasanal is kimennek a papok a templombol (csak akkor egy semleges helyre/apatsagba setalnak)
Igazsag szerint jobban szeretem a tycoon szeru strategiakat, ahol szepen fejleszthet az ember...de itt a rush eddig jobban bevallt...
-
oxox
addikt
válasz
SimonYana #116 üzenetére
jaja kell..es nem csak ezert...ha pl. az elejen a kofejto+favagohoz (amik rendszerint egymastol jo messze vannak) csak egy raktarat teszel, akkor gyakorlatilag megno a transit ido...tehat a jomunkasembereid gyakorlatilag tobb idot toltenek setaval a raktarhoz, mint amennyit munkaval toltenek...kummantanak! ...migha ket raktarat teszel, akkor igazi multi lehetsz
En szinte minden kisebb csomopontba teszek raktarat...
-
Soja
aktív tag
válasz
SimonYana #112 üzenetére
Este nekiugrok, megpróbálok a tanácsaitok szerint eljárni. Elképzelhető, hogy a raktáraknak nem szenteltem elég figyelmet, az írásaitokból úgy tűnik, hogy ideális esetben 2-3 termelőegység mellé már kívánkozik egy raktár is. Én eddig kb azonos méretű területekre raktam 1-et, 1-et.
-
oxox
addikt
válasz
SimonYana #113 üzenetére
leszogezem lehet ez a tovabbi mapokon nem jon be (meg nem vittem vegig), de pl a legutobbi mapon ahol ket ellenfel volt (mocsara map), pont osszertek a teruleteink mikor megnyertem a jatekot....nalam pont forditva volt...jott az ellen, de mar szamolt vissza
kezdes:
kofejto +raktar
favago es fureszuzem, (2-1 aranyban) +raktar
ket farm, ebbol 5 buzamezo, egy malom
pekseg (1db)
sorfozde (2db) +raktar
templom
majd megtobb buzamezo+malom+pekseg (a fenti aranyt kovetve...de ha pl sok buzam van, es kaja is van, akkor sorfozdet csinalok)..kozben a katonakkal elfoglalok 1-2 teruletet es itt parhuzamban mar mast is epitekgetek (amit a terulet ajanl)igy mar boven van sorom ..ugye a sorbol jon be valamennyi arany is (a kocsmaban), de elsodlegesen pap kell, hogy tudomanyokat tanuljanak (ha az ellenfel nem teszi akkor lehet kenyelmesen elsonek teruletet foglalni, ha igen akkor celszeru a prestige pontosokra ramenni,... van egy ami kettot ad, plussz ketto ami egyet-egyet...ha jol emlekszem gyorsabb regeneraciot ill. nagyobb sebesseget adnak a katonaknak)
mennyi papot?!....sokat/rengeteget...az emlitett mapon foglaltam osszesen 4db-6papos teruletet, + 1db tizest...az 34 pap...plussz a tudomanyokhoz is kellett meg...ott mar a zold ellen is fejleszgetett...szerencsere teruletfoglalasra nem hasznalta. 6pap 3 katona ellen kell...ami soknak tunik, de a pekseg+sorfozde eleg hozza...mig egy katonahoz kell aranybanya, penzverde, stb...es ha kifogy a banya akkor ugye geologus kell, hogy talalj meg aranyat...a geologushoz meg masodik szintu prestige kell (meg mint irtam valamennyi aranyat is szerezhetsz a kocsmaban...4db-sor 1 erme...4db erme egy alap katona...tehat 16sor egy alap katon...ami viszont 16papnyi sor
(ami majdnem 3 terulet)....mint a gyalog galoppban..."es meg mi uszik a vizen"...ez arra eleg, hogy az elejen szerezzek egy-ket teruletet, es akar a vegen egy kis idot nyerjek feltartoztatassal)
Mar lehetett volna templomot fejlesztenem de nem jutottam el odaig (meglett az 5 victory pont
) es eleg gyorsan sikerult ezt elerni...
-
oxox
addikt
válasz
SimonYana #108 üzenetére
normalon jatszok en is....a buza-sor-pap taktikat alkalmazom...ebbol megvan a prestige pont (marhogy a tudomanyokbol 4-et lehet szerezni...a tobbit osszeszedem epitesbol), a papokkal foglalom a teruletet, ott gyorsan epitkezek...altalaban aranybanya fele terjeszkedek, igy meglesz a teruleti foleny victory, valamint a 25 arany talleros victory pont is...ami mar harom, es ehhez jott meg legutobb az 1extra terulet (majdnem kettot tudtam foglalni), valamint a nepesseg beli foleny (mert upgradeltem izibe)...kesobb mi lesz meg nem tudom (valoszinu a kereskedelembol probalom megszerezni a hianyzot)...de fegyverrel gyakorlatilag csak az elejen foglaltam egy-ket meg meghoditatlan teruletet....a strongholdot is eppen csak megepitettem mikor nyertem....ha nem lenne victory pont, csak a masik ledaralasa, akkor ez nem lenne nyero...de az ido igy eddig nekem segitett.
-
oxox
addikt
válasz
SimonYana #105 üzenetére
vicces...bar gondolom neked kevesbe...
figy nalam nincs villogas, beszamitom a 4850-embe a 5970-et....valahogy egyutt elek a villozassal
kesobb lesznek nehezebb mapok? ill. nekem ez a buza/sor/pap -rusholas taktika jott be...a kiepitem/felfejlesztem/letamadom-ot csak mar victory utan probaltam, de nehezkes/lassu megoldasnak tunik...te mit alkalmaztal??? mennyi map van?
A kereskedelem sem rossz, de az is lassabban fejlodik fel nalam mint az emlitett. (az inkabb csak kiegeszites szokott lenni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest