Hirdetés
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz
Montesantos
üzenetére
Hali!
A SkyrimPrefs.ini-ben a [Display] alatt iPresentInterval=0 értékét változtatod. 0=off 1=on
-
Montesantos
senior tag
Sziasztok
A V-sync-et ki lehet kikapcsolni a játékban?
-
SetCHOO.
aktív tag
A SkyRe kompatibilis a Local Damage és Realistic Combat modokkal? Esetleg valamilyen íjászatot realisztikusabbá tevő moddal?
Most végeztem a grafika reszelésével. A játékmechanikát befolyásoló modokat nézegetem. A Realistic Needs and Diseases, Weat&Cold, Cloaks of Skyrim és a Frostfall már üzemben. Már csak a SkyRe bereszelése maradt hátra.
Esetleg, még ha valaki tudna ajánlani egy lore-hű férfi izomzat modot? Nézegettem párat, de nem az igazi. NPC-re és karakterre is. -
kozi71
senior tag
válasz
19sracz82
üzenetére
Ott valami lóval kell kavarni. Elcsórja a jarl egyik rokona akit lecsuktak közben. Szóval egy olyan muksót keres aki siránkozik mert vásárolt egy pacit, de nem kapta meg. Beszélsz a jarlal aki gyanakszik erre a rokonára. Elmész a rokon házához, ott lecsapsz pár testőrt , megkeresed a ló adásvételijét, majd elviszed a lovat. Itt választani lehet, hogy eladod, vagy visszaadod a gazdájának. Aztán elmeséled ezt a jarlnak, és utána már ad neked egy ház vásárlási lehetőséget. Úgy emlékszem ez volt a történet, ha tévedek akkor bocsi.
-
19sracz82
csendes tag
Gondolkodtam rajta, de az nem az igazi, okés hogy keresi a halált, de annyira ne menjen elébe.

Egyéb, létezik, hogy szívat a játék? Sodrásdban nem lehetek thane. Sem a jarl, sem a tisztartó nem ad küldit, ellenben már a fél város küldijeit végignyomtam, de semmi.. még Mara templomának hírnöke is lettem. Ott tartok, hogy kicsontolok ott mindenkit, Mavennel kezdve...

-
19sracz82
csendes tag
Srácok, amikor elkezdtem játszani az egyik hídnál összefutottam egy ork, vagy elf kiöregedett harcossal. Akinek az volt a küldije, hogy ott helyben öljem meg, segítsek neki hősi halált halni. Mivel én a barangolással indítottam, küldik nélkül a játékban, még nagyon gyenge voltam hozzá. Most szeretném tiszteletemet tenni nála, és jól beverni az arcát. De sehol sem találom. Nem tudná valaki megmondani, hogy merre bujkál előlem?
wanted , reward 1000 septim a nyomra vezetőnek!
-
válasz
Tirexi
üzenetére
Persze, a második végigjátszástól már én is, de elsőre az ember a főküldit a végére hajlamos hagyni, és akkor ott lesz a probléma, hogy már végigjárt mindent, felfedezett mindent, végigtolt minden kampányt, és állhat neki vért gyűjtögetni.

(Annyival kiegészíteném, hogy a Dawnguard DLC nélkül ez a küldi a MQ vége felé van, de DG-vel lehet akár az elején is, ez utóbbi esetében nyilván nem megerőltető összeszedni a mintákat.
) -
Igen, az elég frusztráló, hogy a főküldisorozat vége felé adja be a csóka a questet, és tényleg nem sok kedve van az embernek csak azért kóborolni, hogy összepoharazzon pár csepp vért.
Egyébként úgy nem lehet kinyitni, hogy összevered, tekintve, hogy nem tudja kinyitni ő sem, ezért kell neki a vér. Egészen pontosan dwemer vér kellene hozzá, de ők ugye sokezer éve kihaltak. Ellenben van neki egy kis extraktora, ami a Nirn-en élő mer-ek vérének összességéből ki tud keverni egy dwemerhez hasonló elegyet, ami esetleg nyitja a kockát.SPOILER
Ha nagyon nem megy, itt találsz vért:
Liar's Retreat - minden típus, kivéve altmer
Nightcaller Temple - Altmer, Dunmer, Orsimer.
Rannveig's Fast - Bosmer, Dunmer, Orsimer.
Silverdrift Lair - Bosmer, Dunmer, Orsimer. -
Mate
nagyúr
Jelenleg a piszkosul unom fázisban vagyok

Most épp megint gyűjtenem kéne valami cuccot rész van....
Egészen pontosan 4 vért kell összegyűjtenem. (Harvest blood from a High Elf, Wood Elf, Dark Elf, Falmer, and Orc)
Nincs valami item kód vagy valahogy kóddal megcsinálni a küldetést? -
kozi71
senior tag
válasz
19sracz82
üzenetére
Én úgy csináltam, hogy elöbb a kohó alatt farkassá változtattak. Kicsit mászkáltam farkasként. Majd elmentem a kiszabaditott vámpír bigéhez akivel megharapdáltattam a nyakam. Farkasság rögtön ugrott és jött a vérszívóság. De ez meg zavart a folytonos napérzékenységes dumcsival, meg képernyő vibrálással. Így visszamentem a kohós bandához, és ott Alea nőci akinek a vérét vették farkas formában, és átváltoztattak általa na az hókusz pokuszolt valamit rajtam, és rögtön újra farkas lettem. Nem csinált semmi extrát csak megkért ne mozogjak, jött olyan körül ölelő kék fény mint amik az isteni áldásoknál van és annyi.
Kodlakos bulinál meg mindenki szétszéledt, mármint a farkasok. De lehet este kell akkor benéznem a kis barlangba, ezt még megnézem.genndy: Jártam ott is már. De csak egy árva csontváz esik nekem aztán nem is enged beljebb a kriptába. Sehol egy ajtó vagy bejárat, csak az ő koporsója.
De visszatérek oda is, hátha lesz valami. Két boszi fej volt nálam, de akkor szerzek egy ráadást még. -
genndy
addikt
válasz
kozi71
üzenetére
Nem normális, ez valami bug. Hasonló lehet, mint amikor vérfarkasból kigyógyulás után mégis beszólogatnak. Nem tudom a megoldást.
A hely Ysgramor's Tomb, fönt Winterholdtól még kicsit északra.A küldi végén van rá neked is lehetőséged, ha több fejet viszel. Ha akkor nem csinálod meg, akkor előtte még ki kell gyógyítani Farkast és Vilkast is.Ez viszont bugos, nem mindegy a sorrend, wikin nézz utána.
Lehetséges hogy ez is bug, nekem ilyen gondom nem volt.19sracz82: egy kigyógyulás után még visszaváltozhatsz farkassá, Aleát kell megkérdezni (lehet hogy kell hozzá Dragonborn DLC is (?) )
-
19sracz82
csendes tag
válasz
kozi71
üzenetére
Én nem rég csináltam a Kodlakos küldit. A temetés után, menj le a kör tagjaihoz a kohóba. Ott megvitatják az okosok, hogy miként tovább, azaz holta után is megmentik a lelkét. Akkor mondják el, hogy hol a hely, ahol kicsontolsz mindenkit..... És te leszel a fővezír, Kodlak lelke meg szabad.
A vérfarkas, vámpír oda vissza dologhoz nem értek, legalábbis én úgy tudtam, hogy nem lehetsz vámpír, ha farkas voltál. A farkas immunitást élvez a vámpírság ellen, illetve másodszor nem lehetsz újra farkas. De ezt lehet, hogy rosszul tudom. S akkor azonnal bejátszom én is..
-
Chapel
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
hmm...valahogy sejtettem, hogy ez nem lesz egyszerű, de mindenképpen köszi, meglesem

-
válasz
Chapel
üzenetére
Látótáv növelésre az Ugridstoload növelése a legjobb, viszont a legmacerásabb is.
Kell hozzá akármilyen új ENB amiben be van kapcsolva a memory pach
Stable Ugridstoload mod
SSME
Skyrim Script Extender (SKSE) (1.6....)
Ha ez megvan akkor a skyrim.ini-ben:uExterior Cell Buffer=64
uGridsToLoad=11 (ezt növelheted de ne a fő mentéseddel kísérletezz, gyári értéke 5!)
iPreloadSizeLimit=262144000 -
kozi71
senior tag
Az normális, hogy farkasból vámpírrá ,majd vissza farkassá változtattam magam, de megmaradt a vámpír éjjellátás mint képesség? Mondjuk nem zavar, végül is ez a vámpír élet egyik legjobb adománya.
Most már csak a farkas üzemmódom kéne kikúrálni vissza emberré. Boszorkány fej már raktáron, csak nem találom azt a helyet ahová el kell vinnem. Egyáltalán lehet ettől csak úgy megszabadulni? Vagy meg kell várnom amíg a történet odaér? (Kodlak már kipurcant, tőle tudtam meg a boszorkányfejet is.)
Apropó Kodlak temetés, már napok óta ott sül a máglyán, egyszerűen a kovács nem akar hozzám szólni. A tömeg meg ott figyel szép csendben. Ez megint valami beragadt küldetés? -
Chapel
addikt
Workshopos modokból kiteszteltem egy összeállítást (28 db) amivel megvan a látvány és élmény ami műr megüti a szintet és persze 50-60 fps-en szalad 1200p-n. Eddig ok

De!
Hiába próbálgattam a distant detail stb. cuccokat, utálom hogy 20-30-40-50 méterre tőlem rajzolja ki tereptárgyakat, fű stb.Tudtok esetleg olyan dolgot írni, amivel lehet ezt/ezeket állítani? Tudom hogy mivel több modról van szó, így nem biztos, hogy egyszerű a dolog, de tanácstalan vok.

-
-
Grave_444
nagyúr
A tolvajok céhében kéne páncélt cserélnem, de már marha rég eladtam, nem tudom kinek.

Valami ötlet hogy jutok hozzá újból?
-
Tirexi
addikt
-
Jó pár óra játékidő után ugrids 11-en tapasztalatok:
Eddig egy quest ragadt be, de az inkább az immersive college of winterhold bugja miatt volt amit aztán le is szedtem mert hülyeségeket csinált. Egy master spell quest dialógusa nem jött elő, konzollal segítettem és megoldódott.
Olyan eset előfordult mind külső és belső helyszíneken hogy a távolban történtek harcok és mire odaértem már lezajlott az ütközet.
Technikai oldalról 2.9-3.2gb ramot eszik az ENB és 1-1,2gb-ot maga a skyrim ami egész jó érték.
CTD-t nem tapasztaltam.
uExterior Cell Buffer=64 -> ezt hagytam így bár többet kellene, amíg stabil addig nem nyúlok bele.
iPreloadSizeLimit=262144000 -> ezt meg 2x akkora értéken használom mint kellene

Szóval részemről stabil, questekben nincsenek hibák eddig. FPS-ben néha szokott gáz lenne nagy részeken bár ahogy most kinéz nem is csodálom. ENB sokat levesz. -
19sracz82
csendes tag
Hali! A farkassá válásnak van negatív hatása a varázserő mértékére, töltődésére emberi alakban?
-
genndy
addikt
Nézd a küldetések fölött a csomómintát, az szépen jelzi.
Tessék, guide: UESpWiki, Quests, oldal alja.
Főküldi a sárkányfejes. -
Unbound
Before the Storm
Bleak Falls Barrow
Dragon Rising
The Way of the Voice
The Horn of Jurgen Windcaller
A Blade in the Dark
Diplomatic Immunity
A Cornered Rat
Alduin's Wall
The Throat of the World
Elder Knowledge
Alduin's Bane
Season Unending*
Paarthurnax*
The Fallen
The World-Eater's Eyrie
Sovngarde
Dragonslayer
Epilogue -
need
addikt
üdv..
lassan elveszek ezekbe a küldetésekbe..ami nem is lenne baj.. csak hogy most már nem világos a fő száll..
az tulajdonképpen melyik lenne...?? -
joke38
tag
Skacok,milyen móddal vagy mással tudnám növelni és stabilabbá tenni az FPS-t,mert összevissza ugrál?
Valami d3d9 .dll láttam már valahol,az kellene? -
tojaaji
aktív tag
Mi a neve annak a modnak, melynek hatására a sisakból kilóg a haj?
-
tojaaji
aktív tag
válasz
Kareszovics
üzenetére
Tárgytalan már. Ha nem a continue-ra megyek hanem a load-ra akkor jó.
-
tojaaji
aktív tag
Tapasztalt valaki már olyat hogy egyik napról a másikra nem töltődik be a legutóbbi mentés? A végtelenségig csak tölt-tölt.
-
-
-
balint107
aktív tag
Mivel nem játszottam még a játékkal (egyelőre csak a grafikát próbálom modolni) Egy olyan talán alapvető kérdésem lenne, hogy a külső kamera nézetet hol lehet beállítani? Benne van az alap játékban, vagy mod kell hozzá?
-
genndy
addikt
A Falskaar.esm sorrendje a betöltésben. A Skyrim.esm a 01 (ha minden igaz. Ha mégse, akkor próbálkozz +-1-el, mert lehet hogy a Skyrim.esm a 00). Azért nem lehet megadni, mert DLC/modoktól függően mindenkinél más.
(#16919) Cheesus:
Magyar térkép - szürke betűk
Magyar térkép - fekete betűk(#16922) need: félelmetes hogy ebbe mindenki belefut, pedig csak figyelni kellene, mit gagyog az elf. Amikor még a kocsmában ül, oda lehet adni neki cuccokat, az lesz a ládában (nem a csajnak kell odaadni, hanem az elfnek). Ha nem adsz neki semmit, akkor nincs mit becsempésszen.
-
need
addikt
Üdv..
Van 1 küldetés mégpedig magyarul asszem az a neve..Diplomáciai sérthetetlenség..
bele néztem és úgy kezdődik hogy elszednek minden ruhámat..fegyvert..és egy iratot kell megszereznem de az őrök mindig észre vesznek akárhogy csúszok mászok..! na most van 1 láda állítólag abban van a cuccom de a láda üres..na most ez bug lenne..? mert ha volna cuccom akkor megcsapkodnám az őröket!
mert így ezt végig vinni elég nehéz! -
Cheesus
senior tag
Nincs valakinek véletlenül egy térképe, hogy a Standing Stone-okat hol lehetne megtalálni. Google kiadta angolul a helyüket, de mivel magyarítással játszok, illetve még csak most megyek az Ősi Tekercsért így természetesen nincs felfedezve az egész térkép sem

-
Falskaar-on kicsit bebugzott egy küldi, szal konzolhuszároktól érdeklődöm, hogy mi lenne a pontos parancs. Ugyanez a probléma állt elő ennél az arcnál is.
"I had a problem with the Dreams in Oblivion quest, specifically with the Traverse the Crystal's Magic with Arnand objective inside Volkrund Keep. After watching the scene where two men are brawling while other watch, Brother Arnand got stuck at a left turn in the hallway that leads from the aforementioned scene to a cavern with several deer or elk. He just stood there or walked back and forth.I tried reloading, but that didn't work. I tried shouting (unrelenting force), but that only made him hostile. I even used the moveto console command, which didn't work when I tried it in the deer cavern, but when using it much farther along, in the winding passage just before the web that blocks the player from progressing, it did work. So if you run into this problem, just run alone past the deer cavern into the next cavern or the subsequent cave passageway and use these two console commands:"
prid XX12BC30 (where XX is the mod index of Falskarr)
moveto playerA kérdésem az, hogy mi az a mod index, amit be kéne írni az XX helyére.
-
Tirexi
addikt
Kipróbáltam ezt az Open Cities nem dolgot de hát ez még nem az igazi.
Valóban működik tehát be lehet menni töltés nélkül a nagyobb városokba de nincsen bennük egy lélek sem...
-
balint107
aktív tag
válasz
Skyhunter
üzenetére
A neten keresve akadtam erre a fórumra. A skyrim c. játékhoz szeretném feltenni a Real vision ENB nevű grafikai mod kollekciót, ami elvileg gyönyörű új grafikát varázsol a játéknak.
Link:
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/30936/?
Már próbálkoztam vele, de nem sikerült. Felraktam persze a Nexus mond managert és elkezdtem sorba leszedni a felsorolt modokat (amik elvileg kellenek az összképhez), majd telepítettem őket a Nexus manager segítségével. Most ott tartok, hogy töröltem mindent és feltettem megint az alapjátékot
... Igazából azt sem tudom, hogy melyik javító patch kell, valamint kell e valami alap textura csomag a működéshez. A telepítésnél eddig mindig felül írtam "yes to all" ha megkérdezte, de lehet ezt sem kellett volna...Angolul sajnos nem nagyon tudok.
Ha valaki részletesebben le tudná írni, hogy az alapjátékból, hogyan tudom a linken szereplő (képek, videok) feltuningolt változatot megcsinálni, azt nagyon megköszönném. De ha nem is pontosan, legalább ötleteket adni, akik már jártasak a játék modolása kapcsán. -
Xerxész
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ne használj gyorsutazást, ellenben tedd fel a Touring Carriages nevű modot. Valós idejű szekérutazás, viheted a kísérődet is, és közben gyönyörködhetsz a vidékben.

-
PeL
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Frostfall modban pl. ki lehet kapcsolni a FT-t, viszont még ott a lehetőség hogy a városok előtt lévő lovaskocsival elutazz bármelyik városba.
-
válasz
genndy
üzenetére
Az a baj hogy fast travellel minden hova lehet menni, és gyakran van hogy pontról pontra csak azt használom. Emiatt a pálya elég nagy részét be sem járom. Egy olyan varázslat kellene ami csak a nagy városokba enged teleportálni. Nem akarok megszabadulni a fast traveltől de korlátozni szeretném valahogy moddal.
PeL
Az se rossz, lehet az lesz. A lovaskocsikat szoktam használni. -
genndy
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A fast travel nem pont ugyanez?

Whiterun-Riften lóval kb. 20 perc volt amikor egyszer úgy mentem.
Skyhunter: van arra is perk hogy bármilyen páncélban vagy, ne számítson lopakodásnál. Ha az megvan, akkor mindegy hogy pucér/ruha/light/heavy.
Ha még nincs meg a perk, akkor súlytól függ, ezért írtam úgy a sorrendet, tehát igen, a nehézpáncél a legrizikósabb. -
Skyhunter
őstag
Nekem ez a Hair Under Headgear mod nem működik. Vajon mi lehet a baj? Mindhárom esp-t (Vanilla, 2 kieg) bemásoltam, Mod manager-ben kipipálva.......
Más. Látom, itt többen íjász+bérgyilkos karival is heavy páncélban szaladgálnak. Mindegy hogy lightot vagy heavyt használunk? Lopakodás közben a heavy nagy zajt csap, nemde?
-
Ha már téma a nagy távolság akkor kérdeznék.
Van-e olyan mod aminél teleportálással lehetne csak eljutni csak a nagyobb városokba (varázslattal vagy portálokkal) és kikapcsolná a fast travelt?
Vagy amivel lehetne lerakni portálokat a pálya több gyakoribban látogatott több pontjára? -
Xerxész
őstag
-
Tirexi
addikt
válasz
Varlaisaran
üzenetére
Én tuti kipróbálom ha meg lesz az új VGA.

Csinálok belőle videót is.
Tényleg.. kéne egy videó amiben körbe utazom egész Skyrim-et.
Szted hány óra lenne?
-
Varlaisaran
senior tag
Tudom mire gondolsz, emlékszem arra. Csak Breezehome volt, valami verybeta mod, illetve az hasonló volt mint az Immersive Interiors is, de az egy adott worldspace-en belül levő interior-öknél működik, magyarul kültérből nyíló belterekhez (város->ház). Hogy a városból realtime kilássunk a világra ahhoz kültér>kültér megoldás kell. Most csak emiatt kerestem rá, és meglepődve láttam hogy az Oblivion után már a Skyrimnek is van Open Cities projektje, mitöbb nem félkész, 2000+ endorsementtel, ami már jelent valamit, illetve a GEMSre sem vesznek be minden félkész maszatot ha jól tudom.
Namost ha ez tényleg működik, akkor Skyrim egész területe egy worldspace lesz (feltehetőleg az alap "Tamriel" az), annak minden előnyével : rohadjó hogy egyben van minden, egyhúzóra végig lehet lovagolni Skyrimet, keresztül kasul a városokban megszakítás nélkül, és hátrányával (memória, hibalehetőség, blabla). Aki érez kedvet próbálja ki, persze először ideiglenes mentéssel, mert ez durva mod.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZEN.com
- Napelem
- Milyen autót vegyek?
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)