- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brett001
aktív tag
-
Mortel
senior tag
válasz
Chapel #24721 üzenetére
Sziasztok!
Nekem a "bőség zavara" a bajom...
Kezdtem pár mod-dal, azután még párral majd még, és lassan nekem is közel 100 lett...
A nyílt kódnak (nomeg a moddereknek) "hála" lassan beleveszünk a moddolásba, (meg a főszál kihagyásába)
és szép lassan elveszünk Tamriel varázslatosan elbűvölő világában...M
-
Skyhunter
őstag
válasz
Chapel #24721 üzenetére
Egye fene, a közösségért mégis. Ma este megcsinálom a mod lista screeneket is, igaz, a telepítési sorrend az nem ugyanaz. Újra és újra azt mondom, aki belevág, az keresse meg Ytubon Predcaliber tutorialjat. Baromi hosszú, de ha mindent úgy teszel fel, ahogy mondja-mutatja, akkor lesz egy hibátlanul működő epic verziód.
A modok Nexuson vannak, időközben lett pár mod, amit készítője eltávolított, letiltott, ezeknek Pred discord csatornáján külön fórum van, elérhető-leszedhető mind máshonnan.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Chapel #24721 üzenetére
"low, med, high jelleggel" erre én nem is gondoltam, de igaz. Látva a moddolt game gépigényeit, komoly...és igaz, szerintem is többen fizetnének érte (én olyan 15-20EUR-ra gondolnék), de ez csak úgy menne, ha a kiadó is fizetne jogdíjat az eredeti elkészítőnek. Szerintem simán megint tarolna vele a Bethesda.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Chapel #24701 üzenetére
Amúgy igazad van.
Mondjuk nem is értem, hogy látva ezt, miért nem vásárol meg pár baszó licenszet a cég, és adja ki hivatalosan, mint pach, vagy dlc akár. Simán "betömnék a nép száját" a 6. rész megjelenéséig. Legalábbis az enyémet biztosan, akik hülyék a moddhoz, mint én...
-
balint107
aktív tag
válasz
Chapel #19511 üzenetére
Ha megnyitod a nexust neked nem kavarja meg a modok egy részét? Megint jöttek a kifagyások nálam, mondom megnézem már a sorrendet, és megint meg volt "bolydulva" néhány mod. Az unoffical Skyrim patch-et azt automatikusan lepakolja, de van hogy mást is megkavar ha olyan kedve van, főleg ha újabb modot is teszek fel :S...Legutóbb már nem is a 7-8. helyre tette az unofficalt, hanem az utolsó előttire XD... Biztosan hibamentesen futna a játék tőle
-
genndy
addikt
válasz
Chapel #19490 üzenetére
Nem félek. Semmit sem piszkál a mentés könyvtárba ha a játékot vagy a DLC-ket buzerálod. Maximum az ini-k kavarodhatnak meg, de ez sem jellemző (és ezért kell rólunk szépen biztonsági mentést gyártani). Meg ugye ott a felhő is.
Nekem volt olyan karakterem akit a warez alapjátékból + sorban felrakott DLC-kből vittem tovább röccenés nélkül a megvásárolt alapjátékba + egyenként vett/felrakott DLC-kbe. Valami 300 óra lett a vége, és sosem volt gondom.
-
genndy
addikt
válasz
Chapel #19482 üzenetére
Nem kavar be. Illetve ahogy nézzük. Nem kapsz új sort külön névvel, hanem a meglévőbe aktiválódik ami még nincs meg, viszont ami már megvan abból nem kapsz plusz példányt/giftet.
Tirexi: akkor már esetleg egy ilyet? Nagyon szép kiadás, és nem is túl drága. Ebben is benne van a LE.
albert8: valami nálad nagyon el van kefélve, ez nem normális
Dobj már egy modsorrendet (ne csak listát! Sorrendet).
-
válasz
Chapel #19391 üzenetére
Nagyon csalogatók azok a képek.
Még arra gondoltam, hogy ha ráakadnék neten valami ,,ajánlott összetétel"-re, biztos van ilyen, bár nyilván mindenki a maga ízlése szerint szeretné alakítani a játékot, de mégis, pl ha grafika mod, akkor ez a legjobb, ha hangok, akkor az, stb. Mert amilyen grafikai modokat leszedek, sokuk részben felülírná a másikat, mert habár mást tartalmaznak lényegében, vannak közös átfedések.
-
Tirexi
addikt
válasz
Chapel #19383 üzenetére
De fogja tudni mert az egész csak logikus gondolkodás menet.
Egy röpke példa:
Van egy mod ami lecseréli Serana kinézetét.
Ugyan akkor van egy mod ami tele van jó kinézetű követőkkel de Serana is benne van.
Az illető mind2 modot szeretné használni.A józan ész mit diktál ilyenkor?
a) Vagy használom az egyik vagy a másikat.
b) Felteszem a követő packot és az után teszem fel a Serana modot.
Így ütik egymást, de az lesz amelyiket te akarod. Tehát mindig amit akarsz, hogy működjön azt teszed fel utoljára.És ez igazából az összes modra érvényes még a textúra pack-okra is.
Persze mindig lesz majd olyan mod ami a másikkal nem hajlandó együttműködni, de ugye ezért kell biztonsági mentést csinálni mindenről. Ez le van írva az összefoglaló hsz-ben is.
A modokat egyesével rakjuk fel és minden felrakás után megnézzük megy-e a játék. Ha ömleszted tuti rossz lesz én már tapasztaltam. A legfontosabb a sorrend mindig.
(#19389) CJ4567:
[link] -
Tirexi
addikt
válasz
Chapel #19383 üzenetére
Meg ha nincs is leírva nyilván nem rakok egymásra egymást ütő modokat.
Szal mindig tudjam azt, hogy mit szedek le és mire akarom használni. Ez a lényege az egésznek.(#19384) Citroghost:
Ha nem fogsz mod leírásokat olvasni akkor magadra vessél és ne panaszkodj ha összeomlik a játékod.
Én a mai napig vétek hibákat pedig már 2011 óta modolom a játékot. -
Tirexi
addikt
válasz
Chapel #18550 üzenetére
Na igen végignézve a videót már nekem is leesett, hogy igazából egy normális nappali rész sem volt a videóban csak ködös idő. A folytatásban majd csinálok rendes napos időt.
A víz az ilyen. A WATER modot használom hozzá. Az ENB-hez ezt ajánlotta a készítő.
A karakterről annyit, hogy elég felnézni Nexus-ra és mindjárt megvilágosodik az ember, hogy a felhasználók 80%-a tolja női karakterrel és nem is akár milyenekkel. Nos nem hiszem, hogy mindenki 16 éves lenne.
De erről már volt egy cikkem annó a weboldalamon ahol leírtam ezt.
És az sem utolsó, hogy az ilyen női karakteres videók remek nézettséget hoznak.
-
Tirexi
addikt
válasz
Chapel #18512 üzenetére
Az előbb toltam 35 perc Skyrim-et mert videót vettem fel és hát 2880MB-ot evett meg AB szerint. De ez feljebb szokott menni.
Igen azóta ENB-et cseréltem és most már sokkal szebb a game. Hamarosan felrakom majd a videót és ott megnézheted milyen jelenleg.
(#18513) balint107:
Hát nekem két 780-al is éppen csak meg van néhol a 60FPS külső helyeken.
Pedig mind2 VGA 99%-on tép.Ha kikapcsolom az ENB-et akkor 150FPS+ lesz.
-
Tirexi
addikt
válasz
Chapel #18510 üzenetére
Az én tapasztalatom az, hogy nem érdemes felrakni túl sok textúra mod-ot mert megzabálják a VRAM-ot és a játék elkezd szaggatni. Én is így jártam és az egészet rakhattam újra mert játszhatatlan lett a game.
Nekem egyedül az Official van fent meg pár kisebb módosított textúra ami egy egy moddal jár együtt.
Így is megeszi a játék kb 2 perc alatt a 3GB VRAM-omat és itt ott elég kemény FPS droppok vannak még SLI-vel is.
Előbb az Official-t ajánlom aztán jöhet egy ENB. Majd ha így sem tetszik jöhet a többi.
-
genndy
addikt
válasz
Chapel #18443 üzenetére
Akkor próbáld meg hogy nekiesel csákánnyal, mintha megtámadnád azt a szerencsétlen ércet. Kettővel még gyorsabb. Nekem bejött én már így bányászok. Egyébként minden telér 3 ásványt ad, meg random ékkövet.
Az is lehet hogy előtted éppen kitermelték az NPC-k... bár ilyennel valójában még nem találkoztam. -
kiskornel
addikt
válasz
Chapel #17176 üzenetére
Hát... ezt a progit is jellemzi az, ami a többi "technikai" játékot.
Ott a telefon.
- Valakik mindig a legújabb modellekkel mászkálnak
- valakik mindig a legújabb ROM-ot rakják fel, a legjobb kernellel
- valakik mindig a legcsillivillibb kinézetet csinálják a telefonjukra
- valakik mindig a telefon külsejét öltöztetik fel
- valakik internetbuherászkodnak...
stb... (egy biztos, telefonálásra sokkal kevesebben használják, mint ezekre)Itt is ez van:
- valakik játszanak
- valakik olvasnak (történelem)
- valakik modonak (bütykölnek) ... ehhez bizonyos affinitás kell.Persze amilyen rossz a vanilla, mindenkinek kell egy kis bütykölés, ha nem más a hivatalos HD modok...
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
Chapel #17185 üzenetére
A smileyek megvoltak, de azért valamennyire komolyan vettem, mert nem tudhatom ki kicsoda, csak abból amit leír. Most már így leesett
De ettől függetlenül a probléma létező és ha már így került szóba, hát ez van. Szerintem sokan egyszerűen fosnak az egésztől, azt hiszik ez nagy valami, pedig nem az. A lustaság mondjuk tényleg igaz, de azon meg sehány hsz, meg semmilyen tutorial nem segít.
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
Chapel #17176 üzenetére
Vagyis azért fizetnél, amit minimális erőfeszítéssel ingyé' bárki megtanulhat. Miért nem mindjárt egyetemi Elder Scrolls kart akarsz... A nagy modderek -vagyis készítők, nem modokat jól használni tudó userek- is éppolyan nulláról kezdték mint akárki más, csak épp volt egy céljuk, vették a fáradtságot és nekiálltak. Ismerek Nexusról egy faszit, aki már a CK megjelenése előtt (merthogy az jócskán késett a játékhoz képest) már töltött fel Skyrimes esp-ket, kisebb modok voltak ugyan, de működtek, megkockáztatom azt is, hogy hexában pötyögte össze. Nincs itt semmi varázslat, meg NASA, felhasználó szinten meg aztán főleg nincs. Hótt egyszerű faék az egész, ha megérti valaki az elvi működést és átlátja az összefüggéseket, idővel gond nélkül kotorássza az init, cserélget bármit, mint az alsógatyát, nem szabad ezt ennyire misztifikálni. Az itteni "guruk" sem fizettek másnak, meg beletörődtek hogy ez nehéz, meg maj'megmongyavalaki, hanem megtanulták hogy jobb játékot rakjanak össze, vagy saját modot készítsenek. Ott a Nexus, UESP, Beth fórumok, esetleg TESAlliance; minden ismeret rendelkezésre áll, amiből a leg-leg alapoktól akár egy Falskaar kaliberű mod megépítéséig bármilyen szint elérhető olvasással, némi tanulással.
-
Montesantos
senior tag
válasz
Chapel #17113 üzenetére
az ini file átírogatástól én is félek mint ördög a tömjéntől.... így tegnap este 11 körül majdnem kivágtam az egész gépet, még szerencse hogy kaptam jó tanácsot.... (kicsit összegubancolódott az egész) ráadásul nem vagyok egy pc zseni (nagyon nem) és angolul is csak enni-inni tudok
-
válasz
Chapel #16968 üzenetére
Látótáv növelésre az Ugridstoload növelése a legjobb, viszont a legmacerásabb is.
Kell hozzá akármilyen új ENB amiben be van kapcsolva a memory pach
Stable Ugridstoload mod
SSME
Skyrim Script Extender (SKSE) (1.6....)
Ha ez megvan akkor a skyrim.ini-ben:uExterior Cell Buffer=64
uGridsToLoad=11 (ezt növelheted de ne a fő mentéseddel kísérletezz, gyári értéke 5!)
iPreloadSizeLimit=262144000 -
PeL
addikt
válasz
Chapel #16386 üzenetére
Nálad mitől ilyen színes a játék? Nekem nem ennyire telítettek a színek, sokkal fakóbb. Valami szín modot használsz?
Szvsz mostanában kizárt hogy új TES játékkal álljon elő a Bethesda. Egyrészt fejlesztik jelen pillanatban is a TES Online-t, másrészt még nem tudni mi van a Fallout 4-el...
-
Tirexi
addikt
válasz
Chapel #16321 üzenetére
Azért mert igazából hamar meg van.
Elég hozzá beszerezni egy ilyen modellt, berakod raksz bele egy hangot és már kész is a semmirevaló mod.
Ha nagyon neki állnék akkor én is csinálhatnék ilyeneket mit tudom én mondjuk repülő hűtőszekrény vagy kanapé vagy akármi más.
Csak egy modell kell hozzá a 3DS Max-ban amit ráteszel a sárkányokra és kész. -
Tirexi
addikt
válasz
Chapel #13057 üzenetére
Már próbáltam ezt a mentés dolgot és a szerencse kérdése, hogy működni fog-e vagy nem.
Én pont jól jártam mert nekem működött utána a mentésem persze igyekeztem mindent fejből visszarakni.
Sőt legtöbbször nekem mások mentései is működnek.
A lényeg talán annyi, hogy az utolsó mentésünk az valami házban legyen ne kint a semmi közepén. -
-
-
válasz
Chapel #12957 üzenetére
Így van, kizárólag olyat akarok ami nem nyúl bele a játékmenetbe, de egy olyan mod jó lenne ami felgyorsítja az időt a várakozás funkcióba.Ugyanis elég sokat járok a Radiant Raiment-be peerless cuccokat bugázni, de má az agyam szétmegy attól hogy mindig végigjáratom egymás után a 24 órás várakozást, hiába csak 48 sec IRL. Ugyanis a boltok árukészlete 2 naponta frissül.
-
kiskornel
addikt
válasz
Chapel #12857 üzenetére
Áhhááá! Kezdő vagy a témában. Ezt pedig a videokari drivere okozza. Gondolom Catalyst használsz... igen, amikor frissítenek 1-et, akkor jön egy erratic futás tesztként végig Skyrimen. Pontosan ezeket a hibákat figyelem.
Sajnos elég sok driver xar. Ilyenkor visszaállítási pontra vissza, és a régit használom. Most ez van fent, ezzel faxa:
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
Chapel #12857 üzenetére
Ezek a glitch-ek nekem az ENB bekalibrálása után megszűntek. Van hatszáz különböző preset a neten itt-ott amikből mondjuk letöltesz pár tucatot, dobálgatod rá, aztán amelyik a legjobban bejön azt hagyod. Én ezt tettem...
Vagy megpróbálod magad belőni az ENB-t és tweak-eled az ini(ket) és scriptjeit.. na ez az az erdő amiben nagyon el lehet veszni... pl vannak segédszoftverek is "injektorok" stb Próbálkoztam párral.. szerintem birkatürelmem van az ilyen mojoláshoz, de pár óránál tovább nem bírtam idegileg. Semmi jót nem bírtam velük elérni... -
kiskornel
addikt
válasz
Chapel #12661 üzenetére
Háát... igen. Én pl. használom a whistle nevű mod-ot, ami azt jelenti, hogy füttyentek és ott terem. Ez ugyan nem realisztikus, de valóságban, ha megállnál a lovaddal, ott hagynád kiköttetlenül a szérü közepén. Dehogy... vezetnéd magad mögött, nem. És akkor nem kell keresgélni, hogy hol hagytam.
Amúgy a ló lassabb, mint futni. Különösen, ha jó sok stamina van. Be kell x-elni a perket, hogy healing alatt a staminát is növeljen, és akkor folyamatosan tudsz gyorsfutni, míg a ló x mp-enként leáll. Ha meg x-edik lvl felett vagy, gyorsan mozog a karaktered.
Valamelyik pegazus mod-ot töltöttem le. Szerintem nagyonottvanafíling... Baromi nehéz irányítani, nehéz navigálni, de ha nem lenne az, nem is lenne jó. -
freelanced
addikt
válasz
Chapel #12664 üzenetére
Na, megoldottam. Ha nem közvetlenül nyitod meg hanem a Community-ra nyomsz onnan a Skyrim-re és ott a Workshopra úgy jó legalábbis nekem...
Ja amúgy valaki tudja, hogy magát a mentést milyen fajta modok teszik "tönkre"? Tehát, hogy miután kikapcsolom őket nem lehet betölteni?
Gondolom csak a "tartalom" modok (fegyverek, házak, városok stb.)
A Gameplay modok (térkép csere, hangok, killing move-k) nem befolyásolják ugye?
-
genndy
addikt
válasz
Chapel #12661 üzenetére
Arra vigyázz, hogy barlang előtt ne hagyd úgy, hogy esetleg ellenség van a közelben, mert akkor mire kijössz, simán legyakják a pacit
Én főleg emiatt nem szeretem a lovaglást.
Meg az se tetszik, hogy egyik dungeonból sem ott jössz ki, ahol bementél, aztán lehet keresgélni hogy hol is volt a bejárat, mert ott a ló is. Persze csak ha meg nem ölték közben.Pici SPOILER:
Arvak viszont király, akkor jön és megy amikor akarom, és akkor sincs gond ha megölik. És faszán is néz ki. Úgyhogy őt azért használom. Kár hogy csak DLC-vel van. -
kiskornel
addikt
válasz
Chapel #12659 üzenetére
Én sem vagyok oda a gyorsutazásért, viszont egy idő után uncsi futkározni. Adja magát a ló, de arról meg macerás leszállni, ha valamiért meg kell állni, meg amúgy is csak gyorsabbá teszi egy darabig a rohanást. Én most már Pegazust használok, szerintem faxa, gyors, és mégiscsak jobb, mint a gyorsutazás... legalábbis a leszállás mindig veszélyekkel jár.
-
genndy
addikt
válasz
Chapel #12610 üzenetére
1. Ments sűrűn. Előfordulhat sajna ilyen bug, nem az igazi (még mindig) a Havok. Mondjuk nekem ilyen sose volt (bár nem lovagoltam túl sokat. Elég buták és emiatt hamar halnak szegények ha otthagyod egy barlang előtt is, nekimennek mindenkinek, stb.).
2. Rakj fel lovas modot. Mondjuk Convenient Horses (asszem ez a neve).
3. Lóra nem tudok cheatet. Pénzt könnyen tudsz konzollal adni magadnak, ilyen esetben talán megbocsájtható. -
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
Chapel #12596 üzenetére
Nem tudom, mert én nem voltam hajlandó elszenvedni ezeket szivatásokat (tudod inkább feltettem egy "gyógyító" mod-ot), szóval nem tudom hogy éjjel is látják a vampiron vagy sem, nappal pl van olyan mód, hogy fényre és éhségre torzul el a fej elég durván, a szem sárga, borzalmas csúnya lesz a kari.
De kétféle vampírság van ugyebár. Az egyik amikor csak simán megmar egy normál vampír, a másik, amikor elfogadod a lord-tól az ajánlatát és még zoralabb vampírságot ad. A kétféle vampírság meglehet hogy különböző. Asszem a sima alap vampírság, sima cure disase-vel gyógyul vagy szentélynél áldással. A lord féle szupervampírságot, egy szerzetes vagy a farkasemberék tudják levenni Whiterun-ban.. -
genndy
addikt
válasz
Chapel #12596 üzenetére
Keress magányosan alvót, őrt, vadonban vadászt, ilyesmit, szlopálj vért. Akkor elfogadhatóbb lesz a kinézeted, és nem támadnak meg rögtön.
Ha ki akarsz gyógyulni, akkor:
SPOILER!
ha tudsz, menj fogadóba, kérdezősködj, de mindenképpen Morthalba fognak irányítani, Falionhoz (tehát mehetsz egyből hozzá is). Ő kér majd pár dolgot, és kikúrál a vámpírlétből.
A másik lehetőség, hogy csatlakozol a Companions-hoz Whiterunban, mert pár küldetés után ott lesz a lehetőség vérfarkassá válni, ami törli a vámpírságot. -
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
Chapel #12594 üzenetére
Én speciel ezt úgy oldottam meg, hogy feltettem a "better vampires" mod-ot... abban szépen részletesen lehet paraméterezgetni mindent.... addig is ha bemész a farkasemberekhez (nem éjjel, mert az őrök akkor is látnak), hanem ha nagyon nem bírod a strapát egy invisibility potival pl... ott, ha már farkas vagy akkor le is veszik rólad az átkot (amit a vampirlord vagy idővel a lánya bármikor igény szerint visszacsinál)
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Végső megjelenési dátumot kapott a Metal Eden
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest