- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
lukitheone
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #732 üzenetére
csak azt nem értem, modemre dugva közvetlen megvolt az 500 Mbit, de ha már az asus routeren nézem a sebességet (kábelről) ott sincs meg, még a 250 Mbit sem. Miért veszik el több mint a fele sebesség attól, mert úgymond a TC-t csak modemként szeretném használni, és mellette egy saját routert?
-
Krystal_s
addikt
válasz
Gubek-Einste #704 üzenetére
Pr-telecom
-
a347
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #701 üzenetére
Próbáltam, ugyanaz.
Android, IOS szintén. -
Krystal_s
addikt
válasz
Gubek-Einste #694 üzenetére
Köszönöm.
Annak van valami jelentősége, hogy a Routerek többdégénél általában a DHCP Pool Start és End értéke 192.168.x.100 és
192.168.x.200 szokott lenni,
de ebben a TC7200-ban
192.168.0.10 és 192.168.0.254? -
Krisz1000
tag
válasz
Gubek-Einste #689 üzenetére
szia! de mit jelent az a G-s eszköz...?
köszi, K.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #680 üzenetére
Tobb gondom is van vele:
1, folyamatosan szaggat rajta a net
2, lassu, vezetekes kapcsolaton is szaggat rajta az adatatvitel (file share, video stream, stb.)
3, nem tudom bekonfigolni az USB-jet printer megosztasraEz miatt visszatettem a rendszerbe a regi routert. (ASUS RT-N10U Black.)
Sajnos akkor sem mennek a szolglatatasok rendesen, ha ez az eszkoz csinalja a DHCP-t, es az ASUSon ezt meg kikapcsolom, meg a nyomtatomegosztas sem mukodik valami miatt, ha ennek az eszkoznek a WIFI-jehez csatlakozunk. De amugy ezt nem is eroltetnem, mert nem tudom rendesen beallitani ezt az eszkozt. -
tutis
őstag
válasz
Gubek-Einste #674 üzenetére
tc 192.168.0.1
router 192.168.0.2 (eredetileg 192.168.1.1 a címe)
dhcp routeren kikapcsolvakábelen 70-85Mbit max
wifin routerről 45-49Mbit. TC wifiről 35-45Mbit
Laptop, telefon 1 méterre a routertől és a TC-től, szabad rálátással. Közelben csak 1 másik router van (tplink) a netgear az én routerem
Van még ötlet mit lehetne ezzel kezdeni?
-
Krystal_s
addikt
válasz
Gubek-Einste #670 üzenetére
Akkor nem értem nálam miért nem ment dhcp nélkül (a rákötött router) és miért lett jó dhcp-vel.
Érdekes ez a Technicolor. Több helyen írták, hogy nem tud 50-60-nál nagyobb sebességet wifin. De most pl ilyen sebességeket mérek kb 10m-re a Routertől fal és csukott ajtónál.
Máskor pedig közvetlenül a Router mellett sem tud 45-nél többet.
Zavaró jel elvileg sehol nincs. (vidék) Az egész környéken 2 jelet látok, azok is gyengék. -
Krystal_s
addikt
válasz
Gubek-Einste #668 üzenetére
Köszönöm.
Elsőre úgy csináltam, hogy a D-Link IP-jét átírtam és a DHCP-t is kikapcsoltam. Restart után többször próbálkoztam, ki és bekapcsoltam, de nem lett jó. Nem volt net és a menübe sem tudtam belépni, ezért resetelni kellett. Utána csak az IP-t változtattam meg a DHCP-t hagytam. Úgy már lett net.
A DHCP-t miért kell kikapcsolni? NAT miatt? -
lumpika
tag
válasz
Gubek-Einste #651 üzenetére
HFC
IGEN
-
Trailblazer
veterán
válasz
Gubek-Einste #645 üzenetére
Ja, és akkor PR-Telecomnál miért nincs szintén?
-
tvamos
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #641 üzenetére
Aha. Bridged mód. Na ilyen nincs. Ki lehet kapcsolni a DHCP Servert.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #639 üzenetére
PR telecom.
Ha jól ételek azt mondod, hogy mindent átdugok az Asusba, és AP-nek használom. Jó az nekem, ha Technicolor NAT-ol?
-
skbalint
tag
válasz
Gubek-Einste #630 üzenetére
Megcsináltam teljesen nulláról (2 factory reset), így most megy.
Köszönöm -
Trailblazer
veterán
válasz
Gubek-Einste #621 üzenetére
Akkor mi célból látták el USB porttal, dísznek van rajta?
-
pprod94
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #618 üzenetére
Végül LAN-LAN interfészeket összekötve, DHCP kikapcsolással megindult, fene sem érti.
Minden esetre köszönöm! Alhálózatokat állítva sem lett jó...
-
Jamesch
tag
válasz
Gubek-Einste #600 üzenetére
Így van, nagyon másképp nem is lehetne mondjuk.
Nálam Firewall teljesen off és egy 3 portos tartományt adtam meg hogy tuti legyen -
Jamesch
tag
válasz
Gubek-Einste #598 üzenetére
UPC
-
A Zéé
addikt
válasz
Gubek-Einste #595 üzenetére
A modem most cca 5 méterre van a géptől, van közte egy 38-as km tégla fal, amiben van egy dupla szárnyú ajtó. A modem áthelyezése előtt is kb. ez volt köztük, de sokkal szarabb volt a két eszköz egymáshoz viszonyított helyzete. Akkor volt kb. 3 megabit a le-fel töltési sebesség, most, hogy átpakoltam a modemet, így ez az érték ~15 Mbit le, 8 Mbit fel, már amikor hajlandó a feltöltési sebesség mérés lefutni a speedtest.net-en.
Az alaplapon van a wifi adapter: Asrock H110M-ITX/ac
inSSIDer kép a jellemző környezetről pedig:
Néha benéz még 1-2 eszköz az 1-es csatornán (reggel pl. még azon volt az én modemem is, akkor ott 3 co-channel eszköz volt még), valami más pedig a 7-en, de ennyi.Ja, vezetékes összeköttetés azért nem opció, mert a helyiségeknek nyúlbiztosnak kell lenniük. A kis szőrös blankoló fogó, még egy vezetéket egyelőre nem tudok behúzni, majd csak akkor, ha lesz esetleg átfogó átalakítás.
-
Jamesch
tag
válasz
Gubek-Einste #591 üzenetére
Hello
Hogy tudnám újraindítani a TC-t úgy hogy nincs fizikai hozzáférésem (remote desktopon vagyok benn az otthoni gépen)? -
Tom22
újonc
válasz
Gubek-Einste #589 üzenetére
Mi oka lenne rá ? Ha kérem visszaállítják ? Ez is olyan mint a ipv6 -> ipv4 ?
-
mylenovo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #568 üzenetére
Szia!
Az IPv4-re váltás megoldotta a problémám!!! Köszi szépen neked, mert itt a fórumon olvastam, hogy állandóan emlegetted ezt az IPv6-IPv4 váltást, ezért gondoltam, hogy teszek egy próbát. Már rengeteg mindent kipróbáltam, több fórumba is írtam, de nem mondtak semmi okosat.
Az már meglepőbb, hogy az UPC ügyfélszolgálata sem említette ezt. Pedig nem lehet ritka hiba, ugyanis a MyUPC felületén van egy menüpont, ahol egy alkalommal át tudsz IPv4-re váltani (régi és új protokollként emlegetik).
-
kergebeka33
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #564 üzenetére
ezt hol lehet beállítani?
-
csokifuji
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #558 üzenetére
Az a baj, hogy nincs másik routerem most így kéznél.
Az IPv váltást azt hol tudom megcsinálni? -
cass
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #552 üzenetére
Szia!
Ha nem találom ezt a menüpontot akkor az azt jelenti, hogy nincs is ilyen beállítás a routeren és fel kell hívnom a UPC-t?
Köszi -
cass
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #550 üzenetére
Hogy lehet átteni?
Köszönöm a segítséget -
Laszi1983
csendes újonc
válasz
Gubek-Einste #546 üzenetére
-
Gregorg
tag
válasz
Gubek-Einste #543 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Gregorg
tag
válasz
Gubek-Einste #541 üzenetére
mmint a technicolorral?
-
Gre@T
tag
válasz
Gubek-Einste #537 üzenetére
-
Gre@T
tag
válasz
Gubek-Einste #533 üzenetére
Üdv,
Felhívtan a UPC-t. Előzőleg kikapcsoltattam a wi free-t a modemből. Most megnézték a központból és azt mondták, hogy ip4-ben vagyok és modemként üzemel a HGW, Ennek ellenére nincs bridge mód benne.
-
serghiom
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #526 üzenetére
Köszönöm.
Felhívtam őket és vissza állították. -
skbalint
tag
válasz
Gubek-Einste #516 üzenetére
Az normális, hogy miután ráraktam a routert, nem érem el az admin felületet? (http://192.168.0.1/)
-
czudelbence
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #510 üzenetére
Oké, köszönöm megpróbálkozok vele
Bár ilyet még sose csináltam, és ilyen téren a tapasztalatom is a nullával vetekszik
Ha valaki el tudja nekem részletesen magyarázni hogy kapcsolom össze egy tp-link routerrel, azt hálám üldözni fogja -
beherit
tag
válasz
Gubek-Einste #506 üzenetére
Beállítottam egy fix csatornát és azóta (közel 2 napja) nem dobott kékhalált a gép. Ami érdekes, mert előtte 20 percenként is előfordult. Szóval még kicsit bizonytalan vagyok mikor bekapcsolom, de azért köszönöm, eddig ez tűnik a befutónak, pedig már nagyon pesszimista voltam, kb. 20 dolgot is kipróbáltam már és semmi.
Ha így is visszajön a dolog akkor rápróbálok a másik routerre. -
greeny7
tag
válasz
Gubek-Einste #506 üzenetére
1,5 nap, 2 telefonhivas elteltevel sikerult kideriteni hogy valamiert sikerult upcnek 60mbps re allitani tenyleg a csomagot. kerdes, hogy amikor elso alkalommal mondtam a telefonba, hogy olyan minha felezodott volna a csomagmiert nem zetk meg, es meg a no nem ertette hogy hat megvan a garantalt sebesseg, az miert nem eleg nekem... a lenyeg, h masodik hivasnal a srac mar rogton mondta a problema elmondasat kovetoen h 60as van berogzitve es at is allitotta.
szoval a modem ok, mukodik, 120as net.
-
greeny7
tag
válasz
Gubek-Einste #502 üzenetére
ertem, koszi. tehat nem beallitas. akkor viszont mitol lehet :S igy nem akarom fizetni a 120as csomagot, ha fixen csak 60at tud nalam ez az eszkoz, eleg lenne az 50es is... persze jobb lenne ha menne a net 120al...
-
lez68
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #498 üzenetére
Az lesz, csak jó lett volna ha egy kütyüvel kevesebb van ...
Azért köszi a segítséget! -
lez68
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #496 üzenetére
TP-Link TL-WDR3600, előtte D-Link Dl-524 volt
-
lez68
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #494 üzenetére
Mert kényelmes, pl. szülői felügyelet átállítása munkahelyről.
Egyébként miért nem ajánlod? A régi routere(i)met évek óta így használom és nem volt probléma
-
lez68
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #492 üzenetére
IPv4
-
Madn!ght
addikt
válasz
Gubek-Einste #489 üzenetére
Igy már világos, köszi!
-
válasz
Gubek-Einste #485 üzenetére
És ez nem megy bridge-módban?
(Bocs, nem privátban akartam...)
MaCS
-
válasz
Gubek-Einste #483 üzenetére
Azt éppen tegnap az egyik szerelőtől hallottam meglepve, hogy a UPC már régen IPv6-ot használ.
Én viszont csak sima IPv4-es címeket látok megjelenni a HGW menüjében, ezért arra gondoltam, hogy az IPv6 a UPC belső hálózatát érinti, hozzám még csak az IPv4 ér el a 80-as publikus IP-címével.
Persze ha értenék hozzá legalább egy kicsit, nem kérdeznék hülyeségeket...
MaCS
-
válasz
Gubek-Einste #481 üzenetére
Köszi!
A helyzet az, hogy ma több órát beszéltem a UPC ügyfélszolgálatával, azon belül legalább hat emberrel, amiből négyen azt sem tudták, hogy mi az az IP-cím, és fixen állították, hogy a bridge-mód az, amikor csak UTP van wifi nélkül.
Végül estére központilag átállítottak bridge-re (ezzel napközben is próbálkoztak, de csak azt tudták elérni, hogy a 192.168.100.1 alól jelentkezzen a teljes routermenü), tehát funkcionálisan rendben vagyok, de én nem tudom módosítani a beállításokat).
Az IPv6-ról senki sem szólt, nem csodálkoznék azon, ha nem is tudnának róla. (Egyébként nagyon segítőkészek voltak, tényleg igyekeztek megoldani a problémát.)
Egyébként hogyan megy ez? Meddig IPv6-os a hálózat, és ez mit eredményez?
Köszönettel: MaCS
-
Trailblazer
veterán
válasz
Gubek-Einste #471 üzenetére
Értem, itt PR-Telecom van, bridged mód viszont nincs.
-
Madn!ght
addikt
válasz
Gubek-Einste #471 üzenetére
Nem mostanában volt igaz, viszont iszonyat lassan (kb fél óra) kapcsolt a vonal ügyintézőhöz.
Nap közben melózok, így nem igazán fér bele a telefonálgatással időzni. viszont kaptam email-es visszajelzést, hogy 48 órán belül foglalkoznak a bejelentésemmel.Addig legalább van időm valami jobb routert beszerezni. (Asus n18/15 u-val szemezgetek)
-
Trailblazer
veterán
válasz
Gubek-Einste #468 üzenetére
Ez neked miből jött le, hogy IPv6-on van?
Valamint a bridge mód opciójának hiánya ezzel még mindig nem oldódott meg. Nekem nem ilyen webes felületem van, ami viszont egyezik, hogy szintén nem lelem az említett feature-t.
-
Madn!ght
addikt
válasz
Gubek-Einste #468 üzenetére
MyUPC szolgáltatásban (hiba)bejelentettem, remélem intézkednek, elvileg 48 óra...
Köszönöm a segítséget! -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #453 üzenetére
Szerintem HGW "hiba". Néha órákig semmi baja, néha meg 5 percenként ellenőrizget. Lehet persze, hogy a UPC vacakol esténként, (és esetenként) de már nem is tudom, mire gondoljak.
Azért köszönöm, szerintem kipróbálom bridge módban egy jobb routerrel is, hátha...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #451 üzenetére
Köszi.
A plusz router orvosság lehet arra, hogy a laptopon ne legyen "azonosítás" , ami miatt még az internet is megakad. Magyarán leszakad a hálózatról mert ellenőrizget, szerencsére random jelleggel, nem állandóan. Vajon miért csinálja ezt? Nagyon bosszantó.
-
kissbp
tag
válasz
Gubek-Einste #447 üzenetére
ohh bocsi, mindkét téma meg volt nyitva és rosszba írtam.
-
gigabite
újonc
válasz
Gubek-Einste #442 üzenetére
20/40-re lehet csak. Megtettem. A világon semmi változás.
-
gigabite
újonc
válasz
Gubek-Einste #440 üzenetére
-
dnorb
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #437 üzenetére
jaja, már be is üzemeltem, upc-s már bridge módban. csak így pár madzaggal több van megint
-
dnorb
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #434 üzenetére
közben beiktattam egy tplinket, azzal már jön 60al.szal tuti vmi ezzel a fos upc router-el van, de egyszerűen nem jövök rá, h mi
-
dnorb
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #434 üzenetére
-
Maelephant
senior tag
válasz
Gubek-Einste #431 üzenetére
Sziasztok, köszönöm a segítséget, ma este kb. fél óra várakozás után sikerült a UPC ügyfélszolgálattal és szinte azonnal azt javasolta az operátor, hogy állítsuk vissza IPv4-re a routert. Megcsinálta és működik a telefon.
Még egyszer köszönöm az infot.
-
nagyj74
senior tag
válasz
Gubek-Einste #428 üzenetére
Sok a zavaró tényező, sajna.
Panel, falak, távolság, ez mind megvan. Így már érthető a lassúság.
Köszi szépen! -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #425 üzenetére
O.K.
Kösz, mégegyszer.
Megpróbálom, mert ez az agyamra megy már, de őszintén nem gondoltam erre a lehetőségre, pedig adott, ha közben másik szobában wifi-n megy a Y..tube FHD-ban és közben én is FHD-t néznék, + asszony közben wifi-n netezik a telefonjával....hát, lehet hogy sok neki ez egyszerre.Persze ez azért nem általános.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #423 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Bocs, de ez biztos?
Csak hogy ne vegyek feleslegesen routert. És tök mindegy, melyik aljzatba dugom a saját routert?
Mondjuk lóg most rajta 4 eszköz kb. és néha a lányom is netezik durván a másik gépen, miközben én filmet néznék. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #421 üzenetére
Bocs, UPC-s.
-
nagyj74
senior tag
válasz
Gubek-Einste #409 üzenetére
Megnéztem, átállítottam, semmi változás.
Play Áruház 927 hibakód. -
nagyj74
senior tag
válasz
Gubek-Einste #407 üzenetére
Tehát nézzem meg, a csatornákat analyzerrel, és ennek megfelelően állítsam be manuálisan, ugye?
-
nagyj74
senior tag
válasz
Gubek-Einste #404 üzenetére
Annyira azért nem vágom a témát, de megnéztem.
Csatornaválasztás automata, kábellel nincs gond.
DNS-ről nem tudok nyilatkozni.stp1dh: ebben bízom én is
-
Devilstudio
tag
válasz
Gubek-Einste #401 üzenetére
Az tök jó. Akkor kipróbálom az 5ghz.
-
Devilstudio
tag
válasz
Gubek-Einste #397 üzenetére
-
Devilstudio
tag
válasz
Gubek-Einste #397 üzenetére
Holnap reggel jutok haza és akkor készítek screenshotokat.
-
Devilstudio
tag
válasz
Gubek-Einste #395 üzenetére
-
kisapa
senior tag
válasz
Gubek-Einste #390 üzenetére
Most nem tudok mert nem az enyém hanem az ügyfélé, és már nem vagyok ott.
-
kapicsabi
tag
válasz
Gubek-Einste #384 üzenetére
Köszi a segítséget! A 2 közül fogom valamelyiket megrendelni!
Még egy utolsó kérdés és utána nem OFF-olok!
Neked gyári fw van rajta vagy tomato? Ha azt választom, ami neked van, érdemes kicserélni? -
kapicsabi
tag
válasz
Gubek-Einste #382 üzenetére
Itt visszaolvastam viszonylag sokat és általában mindenki valamelyik Asus router-t ajánlja.
Néztem azt is, ami Neked van, nyilván oka, hogy Te azt választottad! Nálam emiatt előnnyel is indít az a router. A 3 közül Te melyiket vennéd most?Nem kell semmi extra funkció, csak hogy bivaly erős legyen és jó darabig ne legyen vele gondom!
ASUS RT-N18U
ASUS RT-AC55U
ASUS RT-AC1200G Plus -
kapicsabi
tag
válasz
Gubek-Einste #380 üzenetére
Köszi a segítséget! Ez eszembe sem jutott, hogy a 940-es TP Link-nek nincs 1000-es portja.
Kipróbáltam egy TP Link 1043ND v1-es router-rel is. Azzal kicsit jobb a helyzet, de nem sokkal. Ha wifi közelében vagyok, akkor olyan 85-95 mega közötti sebességet tudok mérni. Kicsit távolodva ez is lecsökken olyan 55-60 megára. Próbáltam azt is, hogy a router-t kábellel kötöm rá a notira, de akkor is csak 90 megás sebességet tudok kicsikarni belőle.
Megnéztem azt is, amit korábban írtál. Bridge módban van a modem és úgy kötöm össze a noti vele UTP-vel. Akkor 240-250 mega közötti sebesség van!
Nem értem... Mi lehet a gyenge pont? Vagy mit csinálok rosszul?
-
válasz
Gubek-Einste #369 üzenetére
Illetve a másik, fapadosabb megoldás, viszont jelentősen olcsóbban megúszható, ha ráköt egy akármilyen 2.4GHz-es routert AP módban, a HGW meg szórhatja az 5GHz-et.
-
Hege1234
addikt
válasz
Gubek-Einste #360 üzenetére
köszi!
kiderült hogy nem egyedi a problémám
a PR mindenkinek egyedi user/pass párost állít be
am ha esetleg valaki tudja hogy hogyan az érdekelne
a tomato-n van egy ilyen menü hogy távolról is lehet állítgatni de ilyet a Technicolor-ba nem találtam
-
válasz
Gubek-Einste #351 üzenetére
Kérdezném hogyan kell, mert csak a 2.4-essel lehet egyben, sőt ez a hulladék nem tud 5GHz-t együtt a 2.4-el. Siralmas. Nem nála vannak ezek a gondok, de tőlem várnak megoldást.
-
paci88
tag
válasz
Gubek-Einste #333 üzenetére
Igen, próbáltam azt is, hogy másik eszközt dugok ennek a helyére és az ment normálisan, ez viszont ugyanazt csinálta. Esetleg tudom cseréltetni vagy hogy működik ez a upc-nél?
-
válasz
Gubek-Einste #340 üzenetére
Nem is akarom, eldobálja a netet rendszeresen alap felállással is és ennyire durván gyenge jelet nem szabadna adnia, ebben valami elszállt.
-
válasz
Gubek-Einste #338 üzenetére
Mivel hirtelen kellett ezért a régi Dlink DIR-615-öt SOS-be. Épp elbírja azt a netet amire előfizettek. Ezt a leállást kellene megoldani. A speedtest.net pl elindul és hirtelen leáll és soha nem ér véget a teszt.
-
paci88
tag
válasz
Gubek-Einste #331 üzenetére
Igen
-
PioDVD
senior tag
válasz
Gubek-Einste #327 üzenetére
Kösz!
Közben valamiért az ugrott be, hogy a tplink-et beállítom ap-nak, a TC-ban láttam ap-keresést, így talán megy a hatótáv-növelés, hogy minden lát-e mást, majd kidetül.
Ha ez hülyeség, akkor adhatnál egy kulcsszót, amire keressek odaát, hajlandó vagyok időt szánni rá, csak tudás híján nem tudom, mire keressek rá.
-
PioDVD
senior tag
válasz
Gubek-Einste #325 üzenetére
Kösz! Az én gépem kábelen lóg a TC-on, azért akartam a wds-t. No meg fél éve azt javasolták erre, bár éppen tegnap olvadtam, hogy a wds elavult, nem ismer rendes védelmet sem.
Akkor úgy módosítanék, hogy van-e olyan mód a kiterjesztésre, hogy lássák egymást és ha igen, melyik topikban érdemes érdeklődni a részletekről? Itt, a tp link routeremében, vagy láttam egy 40e fölötti hsz számú wifi-s topikot, esetleg ott?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #314 üzenetére
Nnna.
40 MHz-en vagyok majd egy hete és most stabilan megy 80-90 megával a wifi-m.
Valamit mégiscsak ért az eszközcsere. 150 megát ír ki az adapter stabilan mostanában. Csal el ne kiabáljam...
Köszönök minden tanácsot, segítséget.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #314 üzenetére
Persze, engedélyezve van.
Az az érdekes, hogy hetekig ment az elvi 150 mega az adapteren és gyakorlatban is 110 körül mozgott Speedtest-el mérve. Mára ez 72,2-re csökkent, stabilan, illetve néha még most is leesik 54 körülire. Csak nem értem, hogy közben mi történt, ha elvileg semmi változás nincs a rendszerben.
Arra gondoltam, hogy a Win10 esetleg nem rakott-e fel valamilyen újabb wlan drivert, amitől fele akkora lett az átviteli képessége?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #312 üzenetére
Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3160 N-es adapter van benne. Elvileg ugye tudja a 150 megát, de jelenleg 72-nél többet nem mutat. Még úgy sem, hogy most cserélték ki a routert. De a legszebb, hogy múlt héten végig 150 megás elvi WiFi sebességet írt ki. Ezért nem értem, mi a rák történt vele.
A netem most 40 mega WiFi-n, de a múlt héten az is 110 volt. Évek óta ez a felállás, és nincs új "hús" a körzetemen belül. 1-es csatornán vagyok, ahol éppen senkivel sem ütközök.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #310 üzenetére
Térerő az egekben, 2m a távolság egyébként és semmi nincs köztük.
A kliens/adapter mit takar? Egyébként TC7200 és Dell 5558, ha erre gondolsz.
-
bucsher
őstag
válasz
Gubek-Einste #306 üzenetére
Ez a port tester azt állítja hogy futtat magának szervert a megadott porton. De minden egyéb szolgáltatás és teszt is megbukott, nem csak ezzel próbálkoztam.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Gubek-Einste #303 üzenetére
Nem ez volt a konkrét gondom de akkor oda írok
-
Bálnaborjú
tag
válasz
Gubek-Einste #290 üzenetére
Próbálgattam a csatornákat is, a legjobb esetben is csak "acceptable" interferenciát tudtam elérni.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Gubek-Einste #287 üzenetére
Köszönöm, kimerítő volt a válasz. Van saját routerem csak gondoltam megtudom oldani a gyors netet kontra Router meglétet is... v1 1043ND routerem van ami max 130Mbit-ig tud
-
Rubyra1n
tag
válasz
Gubek-Einste #279 üzenetére
Rendben! Meg is van, köszönöm a segítséget,remélem így nem fog egy X idő után leakadni
-
Rubyra1n
tag
válasz
Gubek-Einste #276 üzenetére
Köszi meg is van
-
Rubyra1n
tag
válasz
Gubek-Einste #276 üzenetére
Köszönöm
még annyit hogy a csatlakozók hova kell dugnom?!
-
válasz
Gubek-Einste #274 üzenetére
Az "A" a Technicolor, a "B" pedig a TP-Link lesz.
-
Rubyra1n
tag
válasz
Gubek-Einste #274 üzenetére
Rendben de annyi magyarázatot tudsz nekem adni mi az A és mi a B?
-
Csabi1984
addikt
válasz
Gubek-Einste #264 üzenetére
Köszönöm
-
randras_83
addikt
válasz
Gubek-Einste #257 üzenetére
köszönöm a segítséget, minden tuti
-
randras_83
addikt
válasz
Gubek-Einste #255 üzenetére
és kell bármi extrát beállítani, már kijöttem a hálózatépítésből.
az alsó szint tuti, ott mindenhol 60-70 Mbps-t mérek, a fenti szinten meg 5-15 között...mondjuk ez is gyorsabb mint ami eddig volt T-s net
-
littlemole
őstag
válasz
Gubek-Einste #246 üzenetére
Megvan. Sokkal jobb ezzel a cisco modemmel. Nem szakadozik. Több beállítási lehetőség.
-
littlemole
őstag
válasz
Gubek-Einste #244 üzenetére
Azt hogy lehet leellenorizni? program? valami műszer?
Felhivtam oket, bemerték , valami ingadozast lattak ugyhogy kicsereltek egy 3925 cisco modemre.
Remelem ezzel menni fog. Regebben a 2425 el semmi gondom nem volt. Igaz akkor máshol laktam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 10
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest