- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
kis-attila
tag
Szia!
Szolgáltató átírja a felhasználónév/jelszó párost és olyan kedves, hogy ezt meg sem említi neked! Én nem vagyok One előfizető de gyanítom dettó. Pár éve 2,4-ről 5 GHz-re akartam átkapcsolni... én is csak pislogtam. Szólgáltatóhoz személyesen bementem, így kaptam meg a módosított adatokat -
Kekmen
senior tag
Sziasztok! Egy ismerősöm bérel egy helyiséget, fel van szerelve pár kamera, szeretné otthonról is látni. Be van kötve a net, egy ilyen technicolor 7200 van. A terület régen fibernetes volt, aztán inviteles, majd digis, most one. A probléma, hogy nem tudok belépni az eszköz felületére, mert a default admin/admin nem működik. Elképzelhető, hogy digis területen más az alapértelmezett login? Megnézném kap-e publikus címet és portforwardolnék, ha kell a kamera működéséhez. Másik opció a reset. Jól emlékszem, hogy kábelmodemnél dinamikusan kap címet a szolgáltatónál, tehát nem kell felhasználónév és jelszó, tehát nyugodtan resetelhetem és működni fog?
-
tutis
őstag
válasz
lukitheone #733 üzenetére
nézd át a router beállításait, mert nem szabadna feleződnie, esetleg reseteld le
-
lukitheone
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #732 üzenetére
csak azt nem értem, modemre dugva közvetlen megvolt az 500 Mbit, de ha már az asus routeren nézem a sebességet (kábelről) ott sincs meg, még a 250 Mbit sem. Miért veszik el több mint a fele sebesség attól, mert úgymond a TC-t csak modemként szeretném használni, és mellette egy saját routert?
-
válasz
lukitheone #731 üzenetére
A saját router jobb.
-
lukitheone
csendes tag
Üdv,
Nemrég váltottam a szolgáltatónál gyorsabb csomagra, és akkor a régi modemet lecserélték erre a típusra. Ez már ugye modem+router egyben. Eddig routerkéne egy Asus rt ac66u használtam. Tesztelgettem a sebességeket: pl. ha közvetlen a technicolorra kötve megvan az 500 Mbit letöltési sebesség, viszont az asuson keresztül ennek a sebességnek már a fele sincs meg. Esetleg érdemes lenne kivenni a rendszerből az asus routert és csak a TC-t használni?
-
-
bacizone
csendes tag
Üdv,
Tudja esetleg valaki, hogy a UPC Vodafone Technicolor CH7465VF modem router-én ki lehet kapcsolni a ledeket a router kikapcsolása nélkül ?
Éjszaka zavar... -
inf3rno
nagyúr
Összehasonlítottam a CB-vel, azzal 40 Mbps a letöltés a TC-vel csak 2. A feltöltés mindkettővel 20 körüli. Fura, de ezeket mértem Ookla-val egy laptopon néhány falon keresztül. Bár egy mérés nem mérés, meg nem mozgattam el őket különböző pozíciókba, úgyhogy nem tudom az antenna hogy állt belül, de úgy tűnik, hogy a CB erősebb jelet ad. Az marad az AP egyelőre, a TC meg megy a dobozba. Esetleg később fúrok lyukat a TC-nek is, hogy a földszinten is legyen erős wifi, de elfogadható most a CB-vel azon az íróasztalon, ahol leginkább használni szoktuk. Hosszú távon meg úgyis lesz valami mesh-es rendszer, vagy tudomisén. Egyelőre most az új router és a vezetékes 10g fontosabb.
-
inf3rno
nagyúr
No sikerült megoldani. Átraktam a helyi IP címét 192.168.2.1-re, aztán a hálókártyán beállítottam arra a hálózatra fix IP-t. Így már bejön az admin oldala, ha éppen arra van szükségem, és remekül megy a wifi és a vezetékes net is róla. Még a CB-vel megcsinálom majd ugyanezt, csak előbb vezetéket kell húznom, aztán akkor mindenhol lesz wifi.
-
inf3rno
nagyúr
Egyelőre kikapcsoltam benne a DHCP-t, és működik úgy, hogy az egyik lan portot rádugom az Ubee-re, a másikat meg a gépre. Viszont sem az Ubee, sem a TC weblapját nem tudom így elérni. Igazából az Ubee nem akkora gond, mert a gép vezetékkel arra lesz kötve, nem a TC-re, a TC-nél viszont még állítgatnék a wifi-n. Majd mindjárt utánaolvasok, hogy hogyan oldható ez meg. Van még egy CB is elfekvőben, annál a modem része sokkal instabilabb, mint az Ubee, de másik AP-nek az is használható lenne.
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Nagyon elrugaszkodott lenne egy ilyenből AP-t csinálni, esetleg feltenni rá valamilyen alternatív firmware-t, pl dd-wrt? Modemként sajnos nem tud működni, valamiért ledobja az ékszíjat, ha rádugom a koaxot. Az Ubee-vel meg a wifi nem működik jól, úgyhogy gondoltam a kettőből valahogy esetleg ki lehetne hozni egy működőképes megoldást, esetleg beteszek még a kettő közé valami gépet csak vezetékes routernek. -
Krystal_s
addikt
Sziasztok, úgy tudom ebben a Routerben 4 antenna van. A beállításokban itt azt írja, hogy használt antennák száma 3. Nem 4-et kellene használnia?
-
Krystal_s
addikt
Egyik PS4 online játékhoz szerettem volna portokat nyitni ebben az ócska eszközben, de a port tesztelő oldalak szerint ugyanúgy zárva vannak az adott portok. UPnP-t is engedélyeztem. Mi lehet a gond? Még hogy lehetne leellenőrizni?
-
Krystal_s
addikt
Más Routerben, amikor átállítok valamit általában kiírja, hogy restartol, vagy nekem kell egy Restart gombra nyomni a menüből és úgy érvényesíti a beállításokat. Ennél a Routernél csak egy Apply (alkalmaz) lehetőség van. Vajon ez elég pl egy tűzfal állítás, vagy port nyitás után? Nem kellene neki egy Restart? A menüben sehol nem találok ilyet. Ki-bekapcsoló gomb azért nem jó, mert az alapra állítja a Wifi beállításokat.
Egy Reboot MTU van, de az látszólag nem csinál semmit. -
PZoli76
csendes tag
Sziasztok!
Ide is beteszem a kérdést,nem csak a PR Telekom topikba,remélem nem lesz belőle gond..
Szóval:
Elegem lett a Technicolor TC7200.20 internet (Wifi/Kábel) szakadozásából,ki szeretném cseréltetni sima modemre,vagy bármire,amivel nem lesz így tele a tököm... PR-Net 250-em van...Tudtok valami konkrét típust jó szívvel ajánlani? Nem kell feltétlen Wifi-s,mivel most is a saját TP-Link-emet használom,a szolgáltatóin le van kapcsolva a Wifi,ennek ellenére xar, ezért bármire nyitott vagyok,csak ne kelljen kínlódni vele.. Jó lenne,ha legalább 2 LAN port azért lenne rajta...
Előre is köszönöm,ha írtok,ajánlotok !! -
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok, lehetséges, hogy ennek a Routernek gyengébb a Wifije 5 Ghz-en, mint 2,4-en?
Eddig 2,4-en használtuk és megfelelő volt a jelerősség és a sebesség is minden eszközön még a másik szinten is. Van most egy új mobil, aminek viszont nem tetszik a 2,4 Ghz. Router mellett is alig tud 45 Mbit/s sebességet, de 5 Ghz-en tudja a 120-as sebességet (annyi a net). Viszont minden más eszköz Wifi jelerőssége és sebessége kb a felére, negyedére csökken (notebookok, tablet...) rövid távolságban is. Ez mitől lehet? Elvileg nincsenek zavaró tényezők a környéken, zöld övezet. -
-
tvamos
nagyúr
válasz
Trailblazer #714 üzenetére
Az szuper!
-
tvamos
nagyúr
válasz
Trailblazer #712 üzenetére
Kosz! Akkor balhezok meg kicsit, csak, hogy legyen akcio, aztan elkullogok, es veszek egy ilyet. Aztan meglatom, sikerul-e beuzemelni.
-
-
Trailblazer
veterán
válasz
Krystal_s #708 üzenetére
Pont most váltottunk vissza a PR-nél az említett Cisco kábelmodemre, ami a Technicolor előtt is volt. Ők cserélték le pár éve kérés nélkül, pedig én elégedett voltam a Ciscoval. Wifis modemre nincs igazán szükségem, mert van saját AC-s TP-LINK-em, ami jóval nagyobb tudású. Úgyhogy most innentől így lesz. (200-as a net amúgy.)
-
Krystal_s
addikt
Azt mondták azért van így beállítva, mert vannak olyan felhasználók, akik nem értenek hozzá, de állítgatják, elrontják, majd hívják a szerelőket. Nálunk csak a Wifit állítja vissza (20 Mhz, Auto ch.)
Bekötéskor a jelszót sem akarták megadni. Azt hittem viccelnek, de tényleg győzködni kellett őket. o.O
A 120, 140, 240-es net már alap náluk és 20 Mhz-en nem tud annyit a Router.
Első beszerelésnél 40-50 Mbit/s volt a max sebesség. Az volt a válasz, hogy Wifin ez a Router csak annyit tud. Kértem másik eszközt. Az sem volt jobb, majd átnéztem a beállításokat és nekem kellett rájönnöm mi a gond.
Az újraindulások okát nem tudják, nem is hallottak ilyenről. Az Event log sem írja. Fórumokon sokan panaszkodtak erre. Nálunk 2-3 naponta restartol, de néha akár 1 hétig is elmegy. A net naponta megszakad kb 1 percre. Minden eszközön más időszakban.
PS4 online játékból (GTA 5) 5-10 percenként kidobált, ezért PS-hez saját Routert kell használnom.
A saját Routert (D-Link) korábban másik szolgáltatónál használtam egy ideig és gond nélkül működött Router módban függetlenül, egymásra téve a 2 eszközt. Ezzel a TC-vel gyakran összevesznek (AP módban is, más csatornán, más SSID) és a TC-n olyankor szinte 0 a sebesség.....Lecserélni csak Wifi nélküli Cisco EPC3208-ra lehet.
500-as nethez Arris-t adnak, de egyik szerelő szerint (ő teszteli őket) az sem stabil. -
tvamos
nagyúr
válasz
Krystal_s #703 üzenetére
"Szolgáltató nem tud rá semmit, csak hogy ez ilyen, ha nem tetszik...."
Neked mit mondtak? Nekem sem tetszik... szertnem lecserelni.En nem talaltam beallitast, szerintem ok irjak vissza,es letagadjak.
(#706) a347
"A wifi-t nem használom és le szoktam tiltani, de mindig visszakapcsol."Detto...
-
Krystal_s
addikt
válasz
Gubek-Einste #704 üzenetére
Pr-telecom
-
-
Krystal_s
addikt
Nincs rá valami "titkos" beállítás, hogy minden újraindítás után (ami elég gyakori ennél a Routernél, cserélve is volt már mind ilyen) ne állítsa alapra a beállításokat? Kikészít. Sokszor észre sem venném, hogy napközben pár naponta újraindul az eszköz, de a Wifinél visszaállítja 20Mhz-re és a csatornát is, ezáltal lefelezi a net sebességét. A 120-as net csak 50-el megy. Folyamatosan ezt kell figyelgetnem és visszatenni 40Mhz-re.
Szolgáltató nem tud rá semmit, csak hogy ez ilyen, ha nem tetszik.... -
a347
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #701 üzenetére
Próbáltam, ugyanaz.
Android, IOS szintén. -
-
tibitabbi
kezdő
TC 7200 készülékem van, az a gondom hogy az admin, admin párosból csak a másodikat, a jelszót tudom megváltoztatni, az elsőt nem. Valamit rosszul csinálok?
-
-
Trailblazer
veterán
Azt csináltok, amit akartok. Nem vagyok hálózati szakember. SEM. Laikusként értelmetlen, hogy kerül egy saját belső ip range-dzsel rendelkező eszköz a másikéba. Ennyit tudok hozzáfűzni.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Gubek-Einste #694 üzenetére
Köszönöm.
Annak van valami jelentősége, hogy a Routerek többdégénél általában a DHCP Pool Start és End értéke 192.168.x.100 és
192.168.x.200 szokott lenni,
de ebben a TC7200-ban
192.168.0.10 és 192.168.0.254? -
-
Krystal_s
addikt
válasz
Trailblazer #666 üzenetére
Szia, kerestem valamit itt és véletlenül észrevettem ezt a korábbi írásod. Azóta már Switchként sikerült beállítom egy saját Routert a TC7200 mellé. Egy többször ajánlott leírás szerint csináltam.
TC7200 IP: 192.168.0.1
Saját Router 192.168.0.2 lett. Egy ideje így használom. Viszont te azt írtad a ....0.2 nem lesz jó. Most akkor így mégsem jó? Látszólag jól működik. -
Krisz1000
tag
jaaa, az a/b/g/n stb-re gondolsz?
de erre 300 megabitet ír a kézikönyv...
nekem ez van benne"802.11a/b/g/n támogatás, 20/40 MHz sávszélesség, 300Mbps maximális adatátviteli sebesség."
-
-
Krisz1000
tag
válasz
Gubek-Einste #689 üzenetére
szia! de mit jelent az a G-s eszköz...?
köszi, K.
-
-
Krisz1000
tag
válasz
Krisz1000 #687 üzenetére
egyébként régebben is észrevettem ezt, de egyrészt szerintem akkor egyszerűbbek voltak a weboldalak, 4-5 éve, másrészt az utóbbi időben a régi windows installra fogtam.
de most h újra raktam mindent még rosszabb, mostmár egy atrocitás az egész.
azt nem értem h akkor ezt milyen teszttel lehet objektiven kimutatni? mert az ookla speedtest továbbra is tökéletes értékeket mutat.bár az is azt csinálja h tök lassan tölt be az oldal, akadozva stb. és amikor elkezd mérni akkor már tökéletesnek, sőt, paramétereket túlteljesítőnek mutatja. (52mb, 6ms, ezek elég jó értékek kábelnetnél)
olyan érzésem van hogy a router a különböző taskok, adatfolyamok közötti váltásnál lenne lassú... bocs ezt nem tudom normálisabban megfogalmazni, laikus vagyok, nem ismerem az adattovábbítás elvét. pl index hu-nál szokott lenni h a különböző oldalrészek letöltése között meg-meg akad, képek, frame-ek később jönnek le stb.
(reklámblokkolo van, meg 8gb memória)
-
Krisz1000
tag
oké, de mi az h 300mb-es a wifije a telóra meg 2 megabájttal tölt...?
hát legalább az 54-es wifi szabványt ki kéne maxolnia, nem? az 6,7 MB/s-ot jelentene. a gépem dróton van rákötve és onnan megy a kapcsolat, asus z87-pro alaplap tehát ott nem nagyon lehet gond. -
-
Krisz1000
tag
látom sajna nem nagyon pörög a topic, de azért rákérdezek. több problémám is van ezzel a routerrel. T, kábelnet 50mb.
elképzelhető h ezek mennek tönkre, már vagy 5 éves..?? friss win7 intallnál azt csinálja, h meg-meg akadnak az oldalak betöltés közben, akár 5-10 másodpercre is. ezeket régen nem csinálta.
eközben ookla speedtes folyamatosan 52mbps és 6ms -ot mutat, tehát elvileg tökéletesnek, reszponzívnak kellene lennie. (vagy a teszt szar)
kábellel van rákötve a gépem.azon kívül wifi: samsung s3-at cseréltem le s9-re, és ugyanúgy csak 1-2 MB/s a fájlátvitel Myphoneexplorerrel. ugyebár a két teló között 6 év van. anno úgy tudtam ez valami androidos korlát, de s9 nél ez már nyilván lehetetlen hiszen az egyik leggyorsabb wifi van rajta. ebből úgy sejtem a szűk keresztmetszet a routerben van ami elég nevetséges. lehet ezen valahogy segíteni?
köszi
-
ice cube87
csendes tag
Sziasztok!
Valaki megtudná mondani, hogy a Technicolor TC7230 az milyen chipset-tel rendelkezik ?
(Szolgáltatónál ARRIS TG2492 modem/router érhető el, ami puma6 chipset-tel rendelkezik, amivel hardveresen baj van.
A másik Technicolor TC7230 modem/router lenne, de nem sikerült kideríteni milyen chipset-tel rendelkezik. -
tvamos
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #680 üzenetére
Tobb gondom is van vele:
1, folyamatosan szaggat rajta a net
2, lassu, vezetekes kapcsolaton is szaggat rajta az adatatvitel (file share, video stream, stb.)
3, nem tudom bekonfigolni az USB-jet printer megosztasraEz miatt visszatettem a rendszerbe a regi routert. (ASUS RT-N10U Black.)
Sajnos akkor sem mennek a szolglatatasok rendesen, ha ez az eszkoz csinalja a DHCP-t, es az ASUSon ezt meg kikapcsolom, meg a nyomtatomegosztas sem mukodik valami miatt, ha ennek az eszkoznek a WIFI-jehez csatlakozunk. De amugy ezt nem is eroltetnem, mert nem tudom rendesen beallitani ezt az eszkozt. -
-
tvamos
nagyúr
Az nagyon tetszik, hogy ha átállítom a routert, a szolgáltató távolról visszaállítja az alapbeállításokat. Van hatásos módszer ez ellen?
-
tutis
őstag
válasz
Trailblazer #676 üzenetére
Az első kép a netgear routerem beállítása, a linkelt leírás alapján csináltam. a második képen a mérést a technikolor modemről csináltam. A képen látszik hogy 2 wifi router van a közelben, egyik az enyém, másik szomszédé. Azaz nagyon nincs teleszemetelve a környék.
Arra gondoltam még hogy a technikolort átkapcsolom 5ghz-re, és a laptopba veszek egy 5hgz-es wifi kártyát, így gyorsítanám, javítanám a wifi jel minőségét. -
tutis
őstag
válasz
Gubek-Einste #674 üzenetére
tc 192.168.0.1
router 192.168.0.2 (eredetileg 192.168.1.1 a címe)
dhcp routeren kikapcsolvakábelen 70-85Mbit max
wifin routerről 45-49Mbit. TC wifiről 35-45Mbit
Laptop, telefon 1 méterre a routertől és a TC-től, szabad rálátással. Közelben csak 1 másik router van (tplink) a netgear az én routerem
Van még ötlet mit lehetne ezzel kezdeni?
-
Így kell összekötni őket.
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is. -
tutis
őstag
Sziasztok!
PR telekom, TC7200.20
100Mbit net
wifi csak 35-45Mbit sebességgel jön. Van egy Netgear WNR3500L routerem, ezt beiktattam
netgearen dhcp kikapcsolva, lan portba bedugva a TC. most 45Mbit a net a router wifijén. Keveslem. Mit hogy kössék, állítsak be? -
Krystal_s
addikt
válasz
Gubek-Einste #670 üzenetére
Akkor nem értem nálam miért nem ment dhcp nélkül (a rákötött router) és miért lett jó dhcp-vel.
Érdekes ez a Technicolor. Több helyen írták, hogy nem tud 50-60-nál nagyobb sebességet wifin. De most pl ilyen sebességeket mérek kb 10m-re a Routertől fal és csukott ajtónál.
Máskor pedig közvetlenül a Router mellett sem tud 45-nél többet.
Zavaró jel elvileg sehol nincs. (vidék) Az egész környéken 2 jelet látok, azok is gyengék. -
-
Krystal_s
addikt
válasz
Gubek-Einste #668 üzenetére
Köszönöm.
Elsőre úgy csináltam, hogy a D-Link IP-jét átírtam és a DHCP-t is kikapcsoltam. Restart után többször próbálkoztam, ki és bekapcsoltam, de nem lett jó. Nem volt net és a menübe sem tudtam belépni, ezért resetelni kellett. Utána csak az IP-t változtattam meg a DHCP-t hagytam. Úgy már lett net.
A DHCP-t miért kell kikapcsolni? NAT miatt? -
Krystal_s
addikt
válasz
Trailblazer #666 üzenetére
Köszönöm.
A DHCP-t mindenképpen szükséges tiltani? Az alap Routeren kell tiltani, vagy amit rákötök? -
Krystal_s
addikt
válasz
Krystal_s #664 üzenetére
Majd így kell összekötnöm?
Technicolorban alapból bekapcsolva a DHCP.
Wifit kikapcsolni.
A router IP 192.168.0.1Majd kábellel összekötni a DLink-et és mivel annak az IP-je is 192.168.0.1, ezért át kell írni másra. De mire? 192.168.0.2, vagy bármi lehet, ami a technicolor DHCP tartományában van?
Utána ezen a DHCP-t tiltani.Aztán összekötni a két eszközt lan kábellel. (Cross, aminek a két végén nem egyformán vannak kötve a színek?)
-
Krystal_s
addikt
Kicsit olvasgattam. Úgy látom másoknál is használhatatlan a Wifi ezen az eszközön.
2 Pr.T-s. szerelő volt kint és adták a hülyét amiért olyan lassú és instabil a Router mellett is 100%-os jellel. Egy szóval sem mondták, hogy ez senkinél sem tud többet, mert ennyit tud és 120-as nethez ez alkalmatlan. Persze közben a 240-es netet ajánlották... Képesek voltak végignézni, ahogy ott próbálkoztam (szenvedtem) többféle eszközzel, hogy megtudjam mi lehet a gond.Holnap próbálok rákötni egy saját Routert. Egy DLink van kéznél.
Tudna valaki segíteni hogyan kell összekötni, beállítani az eszközöket?AP, bridge, switch? Melyikre lehet és hogyan? Úgy olvastam a Pr telecomnál (a buta menü miatt) csak AP-re lehet.
Rég nem csináltam ilyet és már nem emlékszem. Eddig természetes volt, hogy a netes szerelő elvégezte ezeket az beállításokat. -
Krystal_s
addikt
válasz
Maelephant #662 üzenetére
Nem sok szomszéd van és kevés jel fogható a környéken. Átnéztem a csatornákat is...
A Wifi jel 100%, közvetlenül a Router mellett sem tud 50-60-nál nagyobb sebességet, de használat közben nagyon ingadozik 30-50 között.
Közben írták a másik topikban, hogy ez a router nem tud többet. Ez azért durva, mert a Pr.-nek nincs más eszköze. Ezt adják a 240-es netez is. Tehát az előfizetéshez tartozó szolgáltatást nem tudják biztosítani. Kábelt pedig nem kötnek be. Azt is külön kell megoldani. o.O -
Maelephant
senior tag
válasz
Krystal_s #661 üzenetére
Nálunk rengeteg a szomszéd egységek miatti "áthallás", illetve lehet, hogy a telefonom wifi modulja fos (Galaxy S7), de tény, hogy kb. a router mellett állva sem szokott (GooglePlay appfrissítő, mert szinte csak onnan töltök le bármit) 8-16 Mbitnél gyorsabban jönni az adat. Az asztali gépem madzagon van rákötve és hozza az elvárt sebességet.
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok,
ma kötötték be a Pr telecom netet és ilyen Routert kaptunk.
120-as a net, kábelen megvan a sebesség, de a Wifi siralmas. Ez a Router nem tud 30-60-nál nagyobb sebességet wifin?
Egy Dell Latitude, PS4 és egy új TV-vel is néztem. A notit közvetlenül a router mellé rakva is megnéztem és akkor sem tud 30-50-nél többet wifin.
Gondoltam hibás az eszköz és gyorsan cseréltettem, de a másik is ua. -
Ha nincsen kitiltva a hálózatról akkor a pcreg.upc.hu oldalon tudod beregisztrálni.
-
jeni
félisten
Hello!
UPC Technicolor TC7200U
Van egy ilyenem. Hogy tudnám életre kelteni? UPC szolg. van nálam. Más által került hozzám.
Ha mégse kapcsolható vissza alkatrésznek még átszerelhető belőle valami? -
-
@Gubek-Einste: Köszi a megerősítést, sejtettem, de hátha.
Akkor szeptemberig van időm eldönteni, hogy megelégszem-e a 240Mbittel, avagy fejest ugrok a CB-vel - ne adj isten a UPC nekiáll-e a CB leváltásának, amire nem sok esélyt látok rövid távon...@tvamos: Ha jól értem esetetekben a PR Telekom a ludas inkább a Bridge mód hiányában. Nekem már hosszú évek óta a UPC a szolgáltatóm, és eddig is IPv4-en voltam, csak most modemcsere volt. Ezek szerint "kéznél" már nincs a szerelőknél sem Cisco modem, csak Technicolor ilyen esetre.
Tegnap este még egy kicsit játszottam vele, de én is megállapítottam, hogy sacc per kábé modemnek jó csak a TC7200. Először megörültem, hogy na, lesz 5Ghz-es Wifim. Aha. Beállítottam, letöltésnél 22Mbit/s-et tudott a telefonnal tesztelve úgy, hogy mögöttem van a TC7200. A belső hálót egy TP-Link 1043v2 w/ OpenWRT intézi, annak a 2,4Ghz-es Wifijével is 35Mbit/s úgy, hogy a másik szobában van...
-
-
Hoi!
Két napja meghalt a szeretett kis UPC-s Cisco EPC3925-ös modemem (összes LED világit, vagyis az önellenörzésen nem jut túl). Ma kaptam helyette egy TC7200-at.
Átállítottam Switch módba, eddig rendben is volna. A kérdésem az, hogy sebesség terén meddig hagyja a UPC a TC7200-at? Jelenleg 120Mbites netem van, hozza is nagyjából a sebességet, de hamarosan lejár a hűség, és után a csomagot kivágom a fenébe, és csak internet előfizetés lesz. Azt tudom, hogy a UPC a Cisco-t 240-es netnél még hagyta, de 500Mbitesnél már jön a hírhedt Connect Box (ahogy olvastam, nagyjából 320-350Mbit/s-et bír az EPC3925). A TC7200 hogy áll e téren? Ugyanez pepitában, vagyis ha 500-as netet akarok, akkor kapom a CB-t?
-
lumpika
tag
válasz
Gubek-Einste #651 üzenetére
HFC
IGEN
-
-
lumpika
tag
Én meg sajna nem sokat érek vele, de ismétlem egy előző példánnyal tökéletesen működött.
-
lumpika
tag
Sziasztok
Lehetséges az hogy a tc7200-on a szolgáltató blokkolja a portokat?
Port forward megvolt több portra is, űrlapon látom aktívan az átirányított portokat, dyndns van beállítva hozzá de csak belülről tudom elérni ezeket a portokat(érdekes mert ugye a névfeloldáshoz kimegy az adat dns szerverhez) mobilnetről pl nem tudom elérni.Az az érdekes hogy régen is volt ilyen modemem ugyanúgy beállítva a portok és akkor tökéletesen működtek.
Ötletek?
Szolgáltatót kellene kérnem nyisson nekem portokat?
Üdv -
válasz
Trailblazer #646 üzenetére
Ott is az IPv6 miatt nincsen bridged mód? Eddig nem is tudtam, hogy így lenne.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Gubek-Einste #645 üzenetére
Ja, és akkor PR-Telecomnál miért nincs szintén?
-
válasz
Trailblazer #643 üzenetére
Ez csak a UPC-re igaz.
-
-
Trailblazer
veterán
Ha jól értettem a korábbiakat, az IPv6 miatt nincs Bridged mode, ebben pedig az ISP a ludas. Érdekes mód a korábbi Cisco kábelmodemünkkel nem állt fenn ilyen, csak mióta ez a tróger "Technicolor"-t ránkerőltették...
-
tvamos
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #641 üzenetére
Aha. Bridged mód. Na ilyen nincs. Ki lehet kapcsolni a DHCP Servert.
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #639 üzenetére
PR telecom.
Ha jól ételek azt mondod, hogy mindent átdugok az Asusba, és AP-nek használom. Jó az nekem, ha Technicolor NAT-ol?
-
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
TC7200 routert kaptunk nemrég a szolgáltatótól, (a régi Motorola modem helyett,) és több probléma is van vele. Az első, hogy akadozik a net. Hol jobban, hol kevésbé. A nagyobbik gond viszont, hogy hálózaton belül is akadozik az átvitel, pl. ha xbox one-ról streamelek pc-re. Arról már nem is beszélve, ha a pc wifi-n van. Az tragikus. A régi routerrel (Asus RT-N10U Black) jól ment, wifi-n is.
Most nem tudom, mihez kezdjek, nem vagyok nagy szakértője a hálózatos dolgoknak, de a gyermek nagyon rágja a fülem, hogy csináljak valamit. (Az anyukája sem elégedett...)
Kérlek, segítsetek nekem! -
-
motocoder
aktív tag
Egy Technicolor TC7200.u routert hagyott nálam az előző lakó.
Ez csak UPC-hez használható vagy jó Digihez is? -
Opauszki
csendes tag
válasz
Zoli0726 #632 üzenetére
Nos, én írtam a UPC-nek, hogy mi a problémám, ők egy rövid üzenetet visszaírtak, hogy ipv6-ról visszaállították ipv4-re a hálózatot, és már működni fog. És tényleg. Pedig egyszer már kértem, hogy rakják vissza ipv4-re, mert az egyik telóm nem hozta be a weboldalakat, akkor megtették, de valami csoda folytán nemrégiben csak átpakoltak ismét ipv6-ra.
Szóval a megoldás: Írj nekik, hogy mi a problémád, és kérd, hogy állítsák vissza ipv4-re a hálózatot. Azóta én elvagyok vele. -
Opauszki
csendes tag
válasz
Zoli0726 #632 üzenetére
Nekem is tök ugyanez van, most vettem egy ps4-et, upc-s nettel, de ugyanúgy nincs PSN szolgáltatás. Nekem is a jó öreg Technikolor modem van. De internet van, mert a böngészőben meg tudom nyitni a honlapokat, de PSN nincs. Mindenesetre írtam a UPC-nek, bár nem tudom, hogy egyáltalán értenek-e ehhez. Megnyitottam a megfelelő portokat, próbáltam bedugni a lankábelt, de mindig kidobott valami hibaüzenetet, hogy miért nem jó. És ez roppant bosszantó. Legfeljebb kérek egy modemcserét, hátha az megoldja, bár tudja a fene.
Megpróbáltam mobilnettel is, úgy tökéletesen működött minden, szóval itt a upc-vel lesz gond, mint ahogyan ez egy csomó fórumon olvasható. -
-
Zoli0726
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Egy barátommal közösen vettünk egy PS4-et.
Mindkettőnknek UPC-s nete van(és közel is lakunk egymáshoz).
Én nem állítottam be semmit sehol, és működik a playstation network.
Nála viszont nem. A routerem nekem az új állómodem az ővé viszont a technicolor.
A PS-el tuti minden rendben, mobilneten minden OK.
Az uPNP nincs a beállítások között a technicoloron.
Ahogy elnéztem, mindkettőnknek IPv6 WAN címe van.Esetleg tutok olyan beállítást, amivel érdemes lehet megpróbálkozni?
Előre is köszi.
-
skbalint
tag
válasz
Gubek-Einste #630 üzenetére
Megcsináltam teljesen nulláról (2 factory reset), így most megy.
Köszönöm -
-
skbalint
tag
Igen, raktam rá friss firmwaret is.
-
-
skbalint
tag
Sziasztok!
Vettem egy TP-Link TL-WR1043ND routert amit rákötöttem erre a modemre, ha a modemet router módban hagyom, akkor minden hibátlan, viszont ha átrakom bridge módba, akkor elmegy az internet a routeren.
Ennek mi lehet az oka? -
Trailblazer
veterán
Mondjuk voltak sejtéseim nem sokkal azután, hogy a problémamentes (igaz, nem routerrel egybeépített - amire amúgy semmi szükségem, mert van rendes TP-LINK routerem) Cisco modemet lecserélte a szolgáltató, hogy ez egy hulladék, és be is igazolódott.
-
tibitabbi
kezdő
válasz
Trailblazer #622 üzenetére
Bővebben itt, de lehet hogy volt már ez a link.
-
tibitabbi
kezdő
válasz
-
válasz
Lényegében igen.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Gubek-Einste #621 üzenetére
Akkor mi célból látták el USB porttal, dísznek van rajta?
-
-
KFORboy
senior tag
Halihó...
Van egy ilyen Routerem használaton kívül.
Szeretném, hogy ne csak elektronikai szemétként álljon itt egy fiókban, tehát a kérdés;
Milyen mód oldható meg az USB port hasznosítása?Van egy böhöm hülyeálló 1TB asztali külső vinyóm amit jó lenne hálózatra csatlakoztatni az ide-oda pakolás és ki-be dugdosás helyett.
A FirmWare-ben ahogy láttam, teljesen kigyomlálták az USB funkciókat az enyémen, de sejtem ez egy custom firmware-el megoldható, gondolom nem csak én voltam/vagyok az egyetlen ilyen szándékkal tehát már létezik is ilyen fw, csak én nem találtam meg eddig :")Abban bízok, hogy ConnectBoxra LAN-on csatolva megoldható az oda-vissza kommunikáció úgy, hogy ez a TC7200.U a vinyó transzferje, sőőőt akár virtuálisan fel-le kapcsolni a meghajtót, hogy ne pörögjön mindig úgy magában ha már nincs használatban.
-
pprod94
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #618 üzenetére
Végül LAN-LAN interfészeket összekötve, DHCP kikapcsolással megindult, fene sem érti.
Minden esetre köszönöm! Alhálózatokat állítva sem lett jó...
-
-
pprod94
aktív tag
Sziasztok! Olvasgattam a topikot, de még annyi nem világos, hogy másik router nem működik ipv4-re váltás nélkül? Egy dlink-et dugtam rá, Whatsapp hívás ment egyedül, semmi más... Előre is köszönöm!
-
válasz
tibitabbi #614 üzenetére
Ezek az eszközök folyamatos használatra vannak tervezve. Az alkalmankénti újraindítások (amik ugye nem is a táp újracsatlakoztatását jelentik) egy eszköz életében pár tucatnyi alkalommal fordulnak elő -- ha viszont naponta egyszer megtörténik, akkor ez egy hónap alatt meg is van.
Az elektromos / elektronikus berendezések indítási üzeme egy külön tudomány. Ilyenkor a folyamatoz üzeminél akár sokszor nagyobb feszültségek, áramok jelentkeznek, alkalmanként messze az egyes alkatrészek toleranciaszinje fölött. A tervezésnél ezzel persze kalkulálnak, védelmi megoldásokat alkalmaznak -- de csak a tervezett üzemmód és élettartam erejéig.
MaCS
-
válasz
tibitabbi #612 üzenetére
Nagyjából itt van a kutya elásva. A wifree a Te belső hálózatodtól és pillanatnyi szándkodtól független, központilag vezérelt szolgáltatás.
A villásdugót mondjuk nemigen tudják távirányítani... Azt viszont úgy általánosságban jó tudni, hogy az ilyen jellegű eszközök (tehát a saját routered is) nem igazán hálálják meg a sűrű áram alá helyezést.
MaCS
-
tibitabbi
kezdő
Sziasztok!
Nekem is ilyen eszközöm van TC7200U (UPC)
Szeretném kikapcsolni a wifi részt, ami csak részben sikerült. Oldalanként lehet menteni, azt meg is teszem, le is kapcsolja a wifit, jelzőfény kialszik, de újraindítás (áramtalanítás) után megint bekapcsol a wifi. Ez azért probléma nekem mert éjszakára áramtalanítani szoktam. Saját routerrel szeretném működtetni ezért a modem egyik LAN kimenetét a routerem WAN bemenetére kötöm, dinamikus IP-cím beállítással. Ez így jó eljárás? A wifi visszakapcsolódása firmware probléma lehet vagy valamit nem csinálok jól? Így most két wifim van ami felesleges. Köszönöm a választ előre is. -
válasz
Trailblazer #607 üzenetére
Akkor pláne nincs fogalmam a FW tudásáról, de ha az emeleten nincs már térerő, akkor ez az egység nem teljesít az elvárások szerint. Kérdés persze, hogy miből van a födém, lehet, hogy semmilyen eszköz nem vinné át.
Én teljes mértékben a saját eszközök híve vagyok: az ember tudja, hogy mit vesz, mire számíthat és mit állíthat be -- nem is beszélve az extrákról.
Azt persze nem tudom, hogy ez a cég egyáltalán ad-e publikus IP-címet, és hogy milyen az ügyfélkezelésük.
MaCS
-
válasz
Szabina1991 #605 üzenetére
Szerintem, ha lehetőséged van rá, mindenképpen érdemes saját eszközt használni. A Technicolor emlékeim szerint a T-nél is végtelenül le van butítva.
A T-nél át lehet tenni/tetetni bridge-módba?Nézz át a routeres listára, és ott add meg a pontos igényeket és környezeti változókat. (Wifis környezet, hát mérete, anyaga, stb.)
MaCS
-
Szabina1991
csendes újonc
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni, tegnap bekötötték hozzánk (PR telecom) internetet és kaptuk hozzá a wifis routert (technicolor TC7200) Emeletes házról van szó ahol az emeleten már egyáltalán nincs internet.
Milyen megoldást tudtok javasolni? Kérjünk Tőlük másik routert vagy jelerősítőt vagyunk vagy éppen vásároljunk másik wifis routert (ha az utóbbi akkor milyen típust tudnátok ajánlani aminek jó a lefedettsége emeletes házban is) ???Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Szabina -
SkyLine3000
addikt
válasz
Trailblazer #603 üzenetére
Köszi. Akkor nem váltok.
-
Trailblazer
veterán
válasz
SkyLine3000 #602 üzenetére
Nem érdemes, a TP-LINK sokkal jobb. (Tapasztalat, pedig nekem egy olcsóbb modell van belőle.)
-
SkyLine3000
addikt
Sziasztok!
A szolgáltatóm biztosítja a kábelmodemet a nethez és van rajta egy TP-LINK 841ND 300-as wifi. Ezt a wifi-t érdemes lecserélni a szolgáltatóm Technicolor TC7200 cuccára?
90/5-ös netem van. Ahol használom a notit wifi-vel ott már csak 30-40 megával jön. Hiába van szintén 300-as jelerősítőm, azok felezik a sebességet, így szintén nincs meg a 90.
Abban a helységben, ahol a wifi van simán jön egyébként a 90/5.
Ez a tc7200-as előrelépés a 841ND-hez képest (térerő), vagy hagyjam a francba az egészet?
Amúgy ingyen kapnám a netemhez. -
Jamesch
tag
válasz
Gubek-Einste #600 üzenetére
Így van, nagyon másképp nem is lehetne mondjuk.
Nálam Firewall teljesen off és egy 3 portos tartományt adtam meg hogy tuti legyen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- TCL LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED monitor topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500 100/90
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest