- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Magisk
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
kapicsabi
tag
Megjött a router! Az Asus AC1200G Pluszt vettem végül meg. Összekötöttem, beállítottam mindent (szerintem jól). Ha kábellel csatlakozok a router-hez, akkor 240-250 mega közötti a sebesség, de wifi-n sajnos nem tudja ezt az értéket. Amint kicsit távolodok a router-től, rohamos tempóban csökken a sebesség! Van ahol már csak 20-30 mega. Nekem ez azért furcsa, mert korábban az volt a tapasztalatom, hogy a távolság nem befolyásolta a sebességet. Mindegy volt, hogy 1m-re vagy 20-ra vagyok a router-től, a sebesség nem változott, max-on ment. Mondjuk az lassabb net volt, nem tudom, hogy ez jelent-e valamit?!
-
kapicsabi
tag
válasz
Gubek-Einste #384 üzenetére
Köszi a segítséget! A 2 közül fogom valamelyiket megrendelni!
Még egy utolsó kérdés és utána nem OFF-olok!
Neked gyári fw van rajta vagy tomato? Ha azt választom, ami neked van, érdemes kicserélni? -
kapicsabi
tag
válasz
Gubek-Einste #382 üzenetére
Itt visszaolvastam viszonylag sokat és általában mindenki valamelyik Asus router-t ajánlja.
Néztem azt is, ami Neked van, nyilván oka, hogy Te azt választottad! Nálam emiatt előnnyel is indít az a router. A 3 közül Te melyiket vennéd most?Nem kell semmi extra funkció, csak hogy bivaly erős legyen és jó darabig ne legyen vele gondom!
ASUS RT-N18U
ASUS RT-AC55U
ASUS RT-AC1200G Plus -
kapicsabi
tag
válasz
Gubek-Einste #380 üzenetére
Köszi a segítséget! Ez eszembe sem jutott, hogy a 940-es TP Link-nek nincs 1000-es portja.
Kipróbáltam egy TP Link 1043ND v1-es router-rel is. Azzal kicsit jobb a helyzet, de nem sokkal. Ha wifi közelében vagyok, akkor olyan 85-95 mega közötti sebességet tudok mérni. Kicsit távolodva ez is lecsökken olyan 55-60 megára. Próbáltam azt is, hogy a router-t kábellel kötöm rá a notira, de akkor is csak 90 megás sebességet tudok kicsikarni belőle.
Megnéztem azt is, amit korábban írtál. Bridge módban van a modem és úgy kötöm össze a noti vele UTP-vel. Akkor 240-250 mega közötti sebesség van!
Nem értem... Mi lehet a gyenge pont? Vagy mit csinálok rosszul?
-
kapicsabi
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. 240 megás UPC net van bekötve itthon. Olyan gondom van vele, hogy lassú. Leírom részletesen...
Kétféle képen próbáltam ezt a lassúságot megoldani:
1. Ha a modemet úgy használom, hogy wifi router-ként is funkcionáljon, akkor ha beledugok egy utp kábelt, akkor gyönyörűen tudja az elvárt sebességet. Stabilan 240-250 mega között mér a sebességteszt. Ha kihúzom az utp kábelt és kb. 1-1,5m-re van a laptop a modemtől és wifi-n csatlakozik, akkor már csak 140-160 mega között van a sebessége. Arrébb megyek még pár métert, kb. 6 méterre vagyok a modemtől, akkor már csak 40 megát tud, ha még messzebb megyek, ami már egy szinttel lejjebb van, ott a 10 megás sebességet sem éri el. Utána is olvastam és úgy gondolom, hogy minden jól van beállítva.
2. Ha bridge módban használom és mellé rakok egy TP-Link 940N-es routert. Ilyenkor bárhol vagyok 53-56 mega közötti sebességet mérek. Ha utp-vel csatlakozok a router-hez, akkor is annyi a sebesség. Kipróbáltam 2 router-t is, hogy nem az-e a hibás, de ugyan olyan sebességet mértem mind a 2 router-rel.
Olyan mintha a router-be csak 50-60 mega között net menne át bridge módban a modemből!
Tudna nekem valaki segíteni, hogy mi lehet a gond? Esetleg beállítás? Vagy a modemmel van esetleg valami probléma?Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- PlayStation 5
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okos Otthon / Smart Home
- Filmvilág
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest