Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tibitabbi #614 üzenetére
Ezek az eszközök folyamatos használatra vannak tervezve. Az alkalmankénti újraindítások (amik ugye nem is a táp újracsatlakoztatását jelentik) egy eszköz életében pár tucatnyi alkalommal fordulnak elő -- ha viszont naponta egyszer megtörténik, akkor ez egy hónap alatt meg is van.
Az elektromos / elektronikus berendezések indítási üzeme egy külön tudomány. Ilyenkor a folyamatoz üzeminél akár sokszor nagyobb feszültségek, áramok jelentkeznek, alkalmanként messze az egyes alkatrészek toleranciaszinje fölött. A tervezésnél ezzel persze kalkulálnak, védelmi megoldásokat alkalmaznak -- de csak a tervezett üzemmód és élettartam erejéig.
MaCS
-
válasz
tibitabbi #612 üzenetére
Nagyjából itt van a kutya elásva. A wifree a Te belső hálózatodtól és pillanatnyi szándkodtól független, központilag vezérelt szolgáltatás.
A villásdugót mondjuk nemigen tudják távirányítani... Azt viszont úgy általánosságban jó tudni, hogy az ilyen jellegű eszközök (tehát a saját routered is) nem igazán hálálják meg a sűrű áram alá helyezést.
MaCS
-
válasz
Trailblazer #607 üzenetére
Akkor pláne nincs fogalmam a FW tudásáról, de ha az emeleten nincs már térerő, akkor ez az egység nem teljesít az elvárások szerint. Kérdés persze, hogy miből van a födém, lehet, hogy semmilyen eszköz nem vinné át.
Én teljes mértékben a saját eszközök híve vagyok: az ember tudja, hogy mit vesz, mire számíthat és mit állíthat be -- nem is beszélve az extrákról.
Azt persze nem tudom, hogy ez a cég egyáltalán ad-e publikus IP-címet, és hogy milyen az ügyfélkezelésük.
MaCS
-
válasz
Szabina1991 #605 üzenetére
Szerintem, ha lehetőséged van rá, mindenképpen érdemes saját eszközt használni. A Technicolor emlékeim szerint a T-nél is végtelenül le van butítva.
A T-nél át lehet tenni/tetetni bridge-módba?Nézz át a routeres listára, és ott add meg a pontos igényeket és környezeti változókat. (Wifis környezet, hát mérete, anyaga, stb.)
MaCS
-
Nem mondom, hogy álomszerű wifisebesség, de egyáltalán nm olyan lehetetlenül alacsony az az 50 Mbps.
Nálam éppen 60-70 között mozog, fél órája 120 volt, délelőtt 40, egy RT-AC87 router és egy Note4 telefon között. A wifi sajnos ilyen.
Amúgy nem egészen tiszta, hogy melyik eszköz szolgáltatja Nálad a wifit, illetve hogyan vannak összekapcsolva.
MaCS
-
válasz
Gubek-Einste #485 üzenetére
És ez nem megy bridge-módban?
(Bocs, nem privátban akartam...)
MaCS
-
válasz
Gubek-Einste #483 üzenetére
Azt éppen tegnap az egyik szerelőtől hallottam meglepve, hogy a UPC már régen IPv6-ot használ.
Én viszont csak sima IPv4-es címeket látok megjelenni a HGW menüjében, ezért arra gondoltam, hogy az IPv6 a UPC belső hálózatát érinti, hozzám még csak az IPv4 ér el a 80-as publikus IP-címével.
Persze ha értenék hozzá legalább egy kicsit, nem kérdeznék hülyeségeket...
MaCS
-
válasz
Gubek-Einste #481 üzenetére
Köszi!
A helyzet az, hogy ma több órát beszéltem a UPC ügyfélszolgálatával, azon belül legalább hat emberrel, amiből négyen azt sem tudták, hogy mi az az IP-cím, és fixen állították, hogy a bridge-mód az, amikor csak UTP van wifi nélkül.
Végül estére központilag átállítottak bridge-re (ezzel napközben is próbálkoztak, de csak azt tudták elérni, hogy a 192.168.100.1 alól jelentkezzen a teljes routermenü), tehát funkcionálisan rendben vagyok, de én nem tudom módosítani a beállításokat).
Az IPv6-ról senki sem szólt, nem csodálkoznék azon, ha nem is tudnának róla. (Egyébként nagyon segítőkészek voltak, tényleg igyekeztek megoldani a problémát.)
Egyébként hogyan megy ez? Meddig IPv6-os a hálózat, és ez mit eredményez?
Köszönettel: MaCS
-
Új Technicolor 7200-ast kaptam ma a UPC-től.
A gondom az vele, hogy nem akar bridge módba menni. A UPC szerint központilag átállították, az adminfelület IP-címe is 100.1-re végződik, viszont maga az adminfelület is a teljes routerbeállításokat tartalmazza és a routeremnek továbbadott IP-cím is 192.168.0.1.
Az adminfelület rendszermenüjében nincs switch-re állítás, semmilyen nyelvű megjelenítésnél.
Hogyan tudnám kierőszakolni a bridge-módot?
-
Magával a router szolgáltatásaival tíz emberből kilenc biztosan elégedett, ha lenne benne IP-reservation, akkor talán százból kilencvenkilenc lenne.
Én a minőségen filozofáltam, mivel egy barátomnál is hibák jelentkeztek, ami az esetemben a kettőből-kettő esetet valósítja meg.
Ez persze még nem reprezentatív minta, és nem ismerem a UPC szerződéses hátterét, de volt már némi kapcsolatom hasonló, nagy volumenű eszközkihelyezésre, ahol a szolgáltató brutálisan nagyot bukott azon, hogy egy kicsit spórolni próbált a minőség rovására.Csak úgy felvetettem ennek a lehetőségét. Persze ha ezek a hibák nem jellemzőek és/vagy a UPC megfelelően fedezve van gyártői/beszállítói oldalról, akkor tárgytalan az egész.
Üdv: MaCS
-
válasz
Balathruin #110 üzenetére
Noigen...
Ezeknek egébként úgy általában ennyire vacak a minőségük? Furcsa, hogy egy szolgáltató, aki tömegesen árasztja ezeket, ezt megengedheti magának.
-
válasz
Balathruin #102 üzenetére
Nekem speciel a 2. csatlakozó süket. Ez afféle orosz rulett lehet.
Egyébként milyen gyártmány ez a Technicolor?
-
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat!
Ezek működnek, csak sajnos számomra éppen nem megoldható módon, de szerencsére nncs különösebb jelentősége, csak a hálózati esztétikum.
(Az mondjuk érdekesebb, amikor a DD-WRT-s TPlink routerem konkrétan nem kapcsolódik a benne kiválasztott IP-címekhez, de az már egy másik topic...)
-
Köszönöm.
A helyzet ennyire nem egyszerű, de sose legyen nagyobb baj!
Csak érdekes, mert eddig még nem találkoztam olyan routerrel, amin ne lehetne MAC-addresshez IP-t rendelni.
Esetemben a potenciális klienseken vagy nincs beállítási lehetőség, vagy ha van, nem férek hozzá -- én viszont szeretek rendet tartani és átlátni a hálózatomat a saját hierarchiámban.Üdv: MaCS
-
válasz
Gubek-Einste #66 üzenetére
Köszönöm, de ezen már túl vagyok. Arra lennék kíváncsi, hogy valóban tudok-e dedikált IP-t osztani.
-
Szépnapot!
Pár napja a gyorsabb nettel én is nyertem egy ilyen egységet.
Elsőre annyi kérdésem lenne, hogy hogyan tudom megoldani a DHCP-ben a dedikált IP-címek osztogatását. Az interface-en nem látok ilyen lehetőséget, de egy kolléga egy párhuzamos topicban azt mondja, megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest