Hirdetés
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
-
Mobilarena
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76
üzenetére
Na akkor egy kis összesítő a TCL 50DP600-assal kapcsolatos tapasztalataimról.
Pozitívumok:
- egész jó színek (erre még visszatérek)
- alacsony ár
- számomra észrevehetetlen input lag
- jól kezeli a gyors mozgásokatNegatívumok:
- lassú menü
- lassan kapcsol be. Ez azonban kiküszöbölhető/gyorsítható: Beállítások/Rendszer/Speciális videó/Azonnali bekapcsolás - ha ezt aktiválod, gyorsabban kapcsol be. Azt még nem tudom, hogy hátránya (pl. magasabb fogyasztás stand by üzemmódban) van-e.
- eldobálja a wifit
- betekintési szögek nagyon alacsonyak, aki nem szemből nézi, ne vegye meg!
- nem működik a hdmi-cec (itt T-Link)
- a leírással ellentétben nem működik a Miracast
- a hálózaton elérhető szerver(ek) a magyar menüben a bemenetek között az adathordozók megnevezés és egy pendrive piktogram alatt található(k) WTF
- utóbbi helyen látja azokat az eszközöket is, amelyek képét esetleg tükröznéd rá, de csak akkor mutatja az "okos csatlakoztatás" menüpontot, ha van a TV által látható dlna szerver a hálózaton. Ha nincs, akkor csak annyit ír ki, hogy "A TV-hez nincs USB-meghajtó csatlakoztatva!", tehát esélyed sincs arra, hogy átlődd valamelyik eszközöd képét a TV-re. Ekkora balfékséget még nem láttam.
- képjavítás nagyon gyenge közepes. Mondjuk ebben az árkategóriában nem is várható el, hogy többet tudjon, de ez is hozzátartozik az összképhez.
- a leggázabb dolog: ha megnyomom a home gombot és elindíom mondjuk a youtube applikációt, akkor a kép menüpontban simán tudom állítani a háttérvilágítást. Viszont ha valamelyik hdmi bemenet aktív, megy egy film, és ott próbálom levenni a háttérvilágítást, mert a fehér részek olyanok, mint egy enyhén kiégett fotón, akkor egy darabig csökkenti, aztán visszaugrik az eredetire (csak a világítás, a csúszka nem), és közben borzasztóan elcseszi a színeket is, csak a kikapcsolás segít. Emiatt 100-ason kell hagynom a fényerőt. Ha leveszem 50-re és utána újraindítom a TV-t, akkor is ez van. Akár szabvány, akár HDR-javítás, akár játék módban vagyok a kép menüponton belül. Szóval mondtam az elején, hogy egész jó színek, és hogy erre még visszatérek: azért nem nagyon jók, mert úgy tudtam elérni az ideálishoz legközelebbit, hogy pl. egy fehér kaviccsal felszórt ösvényen a túl nagy fényerő miatt egybeolvadnak a kavicsok. Ez szoftveres hiba, talán orvosolják, de ultragáz, ilyet más gyártónál még nem láttam.
- VA-panelhez képest gagyi kontraszt. Ill. a fehér az fehér, túlságosan is, de ips-en jobban látom a sötét tónusok közti eltéréseket, mint ezen a TV-n, és ezen csak rontana, ha lejjebb tudnám venni a háttérvilágítást.Fentiek között lehetnek olyan dolgok, amiket csak az én készülékem produkál, szóval ezt a háttérvilágítás dolgot pl. kipróbálhatnátok páran! Légyszi indítsatok el egy videót, állítsátok meg egy világosabb képnél és próbáljatok állítani a háttérvilágításon! Ha másnál megy, akkor egyedi hiba.
A beállításokat holnap tudom beírni, ugyanis most foglalt a TV, és a családi béke fontosabb, mint a topiktársak informálása.

Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4493
- 27% - GIGABYTE RX 7800 XT GAMING OC 16G Videokártya
- 27% - ASUS ROG Strix XG27ACS Monitor! 2560x1440 / 1ms / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B560M i7 10700 32GB DDR4 1TB SSD RX 6600 XT 8GB ZALMAN i3 Edge EVGA 600W
- M4 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 512 GB SSD 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vhiktor