- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomazin
veterán
válasz
Flashcash #564 üzenetére
ott nem tanulunk ilyet...na de van programszervezés...
Rendszerterv
Első fázis: Kapa élezése,csiszolása ''Penge'' márkájú kovakővel
Második fázis: Nyél vizsgálata (szín,mintázat,stabilitás)
Harmadik fázis: Földbe belevágni a kapát 150Newton erővel
.
.
.
Százkilencvenhatodik fázis:Kapa visszahelyezése a fészerbe a lapátok mellé 20cm távolságra
Megfelel?
[Szerkesztve] -
Thyb
senior tag
válasz
Flashcash #558 üzenetére
Ez tény. Sőtt azt is előrebocsátom, hogy akár bizonyos szakok később ismételten téritésmentesek legyenek, de most egyenlőre szűrni kell és szigoritani, valamint az alacsonyabb lépzési szintek szinvonalát emelni, mert ez nem vezet jóra. LAssan odajutunk, hogy a mezőgazdaságban istállót tisztitókank is két diplomája kell, hogy legyen, egy erdész, hogy tudja milyen fából és hogyan készül a villanyél, és egy gépészmérnök, hogy tisztában legyen vele, hogy maga a villafej, milyen statisztikai erőknek van kitéve trágyázás közben.
-
Thyb
senior tag
válasz
Flashcash #548 üzenetére
Kamatmentes hitel? Most te annyit akarsz visszafizetni amit érted kifizettek, vagy a valódi értéket? Mert akkor az összegnek követnie kellene a valuta árfolyamokat. Na és azért volt ott kezelési költség, vagyis azoknak a személyeknek a munkája akik mindezt a háttérben iktatták. Az egy dolog, hogy most ezek a dijja ugy vannak megállapitva hogy 20x árat fizetsz, de azértnem mehetne ez az egész kamatmentesen sem.
-
Ariadne
őstag
válasz
Flashcash #532 üzenetére
A törlesztés akármenyi ideig tart is, akkor is az a lényege, hogy plusz meglehetősen nagy összeget ki kellene fizetni, amiből máskülönben pl. lakásra gyűjtene az ember, ami éveket jelenhet... Sosem értettem, miért akarnak az emberek lakáshitelt is a lehető legalacsonyabb törlesztőrészlettel, hogy aztán 25 évig hizlalják a bankot a plusz költségekkel, és nem látják, hogy így abszolútértékben jóval többet fizetnek vissza, mintha a számukra elérhető legmagasabb törlesztővel rövidebb idő alatt végzenének vele.
A probléma az, hogy egy réteget pusztán anyagi okoból gyakorlatilag kizárnak a felsőoktatásból, ezzel kezdtem, sőt az egész topik erről szól. Nem tudás vagy szorgalom alapján, hanem az anyagi lehetőségek miatt.
mod: Az előző hszeddel (#542) viszont egyetértek...
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
Flashcash #540 üzenetére
hidd el egyik ember sem önszántából van minimálon bejelentve mert ők annyira szeretnék..
kell a munka? ez van, hát csináld. ilyen egyszerű ez.
és hogy ennek ellenére még áll a költségvetés azt jelenti, hogy óriási pénzeket síbolnak el a cégek és vállalkozók. ha ezeket betudnák fogni akkor semmi gond nem lenne ebben az országban. bár valszeg csinálnánk magunknak.. -
tildy
nagyúr
válasz
Flashcash #533 üzenetére
Ácsi kevered a szezont a fazonnal.
NEM MINIMALBERRE.
De jo reszuk alacsonyabb berre, mint amennyit tenylegesen keres.
A minimalber 62500 Ft.
Eleg bejelentened egy diplomast mondjuk 249 bruttora, meg 100at a zsebebe adnod, es kvazi mindketten joljarnak. Az egyik azert mert nem vonnak le tul sok adot tole, meg a masik is. PErsze bokautes lehet....
SzalaiG :nem tudom, de en ugy gondolom diplomasok eseten egy ilyen igencsak osztonzo ero lenne kulfoldi munkavallalasra
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
Flashcash #526 üzenetére
aha. természetesen a brutto bérek pont úgy lesznek megoldva hogy minden faszán klappoljon.
láttál te már multi könyvelést? mindegyik ott próbál meg módosítani ahol tud.
ha a nagyok ezt csinálják akkor mit csinálnak a kicsik? még inkább ezt.
nézd meg a színlelt szerződések körül mekkora balhé lett. inkább nem dolgozik a szarházi orvos sem, mert hozzászokott a számlázáshoz meg hogy nem fizet be..
te melyik országban élsz amúgy?
nem finnországból írsz?
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Flashcash #528 üzenetére
Nagyon sok helyen bele tudjak kenyszeriteni az embert igy az illegalitasba. Vegulis be is van jelentve, nem is minimalberre, es meg azon felul is kap.
Ja es EU-n kivul is van vilag
tfh: en kimegyek norvegiaba. Vagy nemetbe. Es ott munkat vallalok. Na akkor hova adozom, oda vagy ide? Milyen adotorvenyek vonatkoznak ram? Ottaniak , vagy itthoniak?
--------------------------------------------------------------------------------------------
Jut eszembe, vannak itt masoddiplomasok ? Na kinek fizeti a masoddiplomajat az allam, es ki csinalja melo mellet?
[Szerkesztve] -
Ariadne
őstag
válasz
Flashcash #515 üzenetére
Nagyon is értem a lényeget. De az utólagfizetős rendszer attól még ugyanúgy fizetős, és a lakáshoz gyűjtésben minden ezer forint számít, a ''sok kicsi sokra megy'' régi és nagy igazság. Ötezer forint is majdnem egy BKV bérlet... Másrészt az ilyen alacsony törlesztés azt jelentené, hogy kb. életem végéig fizetném a részleteket, abból pedig nem kérek.
Te elvégezted volna az egyetemet/főiskolát ha szemeszterenként 100Xezret kellett volna fizetned vagy nem?
Ezt te nem érted, pedig többször is leírtam. Nem, nem tudtam volna elvégezni ebben a rendszerben sem, ha szemeszterenként 100x-et kellett volna fizetnem. Jobban belegondolva akkoriban kezdhették az államis-fizetős rendszert, mert már voltak fizetős évfolyamtársaim is. De azt is tudom, hogy eleve úgy tanultam, hogy tudtam, ez nekem nem választási lehetőség, csak az állami, ezért tanultam nagyon.
Azzal meg ne jöjjön nekem senki, hogy majd kapnak ösztöndíjat a legjobban tanulók, és ez megoldás lesz. Ugyanis a legerősebb képzéseken nehezebb jó átlagot elérni, másrészt elég egy családi probléma vagy más külső történés, és ugrott a megélhetés - erre nem lehet alapozni 5 év megélhetését. -
tildy
nagyúr
-
Integra
titán
válasz
Flashcash #516 üzenetére
érdekes hogy egy odalról absz negatívan fested le a helyzetet, hogy az állam így meg úgy, másik oldalról viszont még csak fel sem merül a gondolat a fejedben, hogy utófinanszírozás alul a jelentős többség kifog bújni valahogy... lehetnél legalább ennyire kritikus szerintem a diákokkal szemben is
persze természetesen ebben a topikban itt pont mindenki ha utólagosan fizethetne, még szép hogy befizetné.....
[Szerkesztve] -
Ariadne
őstag
válasz
Flashcash #492 üzenetére
De, kiszorulna! Te is leírtad, hogy 1-2 milliót kellene utólag visszafizetni vagy időközben súlyos százezreket. Ilyen feltételekkel én biztosan kiszorultam volna - ha fizetni kellett volna akár előre (szülők nem tudták volna, diákmunkából nem jön össze), akár utólag (nuku lakás)... Míg aki olyan szerencsés helyzetben van, hogy a szülei fedezni tudják mindezt, gond nélkül végezheti akár a büfészakokat is akármennyiért.
1-2 millió utólagos visszafizetése pont azt jelentené, hogy évekkel később tudnék lakásra (lakáshitelre...) összegyűjteni, így szépen búcsút mondhatnék például a gyerekszülésnek. És még egyszer mondom, neves diplomával jó állásom van, de akkor is pályakezdő vagyok, és így is nehéz lesz fedelet szereznem a fejem fölé. Ha még ezt pár millió visszafizetésével súlyosbítanák, az józan fejjel gondolkodva elérhetetlenné tenné a felsőoktatást. És nem hiszem, hogy én vagyok (voltam) egyedül ilyen helyzetben...
[Szerkesztve] -
-
Ariadne
őstag
válasz
Flashcash #465 üzenetére
Viszont lenne egy olyan réteg, aki emiatt kiszorulna a felsőoktatásból...
Abban sem vagyok biztos, hogy automatikusan megszűnnének ezek a szakok, mivel az ingyenes szakok elvégzése tkp eddig sem volt ingyenes. Lakni, enni, öltözködni addig is kell, és ez azért nem kevésbe kerül. Én pl. tudtam, hogy nem engedhetném meg magamnak azt, hogy büfészakot végezzek, amivel nem tudok elhelyezkedni, mert akkor egyszerűen éhen fogok halni... Akiknek nem jelentett gondot anyagilag eddig több értelmetlen szakot elvégezni, annak ezután sem lesz gond még kifizetni azt a százast félévente.
Thyb: Tkp ugyanannak az éremnek a két oldalát írtuk le, azt hiszem.
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
válasz
Flashcash #458 üzenetére
Magyarországon a korrupciót kellene először visszaszorítani. Hiába rónak ki egy ilyen kivitelező cégre sokmilliós büntetést, ha az némi kenőpénzzel elintézheti, az érdekes helyekre megadott építési engedélyekről meg már ne is beszéljünk. Amíg a horvátoknál lebontják a tengerre épített ingatlanokat, addig nálunk vasbeton-kockákkal rakják teli budapest legutolsó beépítetlen és kedvező fekvésű dunapartját...
-
-
-
tildy
nagyúr
válasz
Flashcash #448 üzenetére
''Viszont a kezdeti forma, azaz hogy a tandíjat utólag kell megfizetned amikor elhelyezkedtél és x összeg felett keresel, akkor a havi fizetésed meghatározott százalékával törlesztesz sokkal jobb lett volna.''
Nem lett volna jobb, meg is mondom miert... Meghataroztak egy osszeget, informatikusok eseten ez 4.2 milla lett volna, mig vegyeszek eseten 1.8 ...
Es mire hivatkozva? Mert nagyobb az ''anyagkoltseg'' az informatikusoknal...csak mig ott egy szgepet tudnak evfolyamokon at hasznalni,. addig megneznem, hogy a vegyeszeknel hogyan hasznositjak ujra mondjuk a vegyszereket...
Es a legnagyobb poen, hogy akarhogy is szamolom, koltsegteriteseskent a nebulo fizet mindezert 7( szemeszter)* 100 000 forintot. (most en a sajat volt sulimrol mondom ezt). Hol van itt a ket összeg egalban?
Egyebkent nem kellene tandij, csak akkor:
-foiskolak szamat kb a felere kene csokkenteni
-hallgatok szamat is
-oktatok szamat is...
Csak ebbe meg nem mer senki sem belekezdeni.
(Hozzatennem meg valakinek az albis felvetesehez, hogy videki, rossz anyagi korulmenyek kozt elo tanulo nagyon nagy esellyel kap koleszt)
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
válasz
Flashcash #448 üzenetére
...én nagyon sajnálom hogy nem az utólagfizetős rendszer került bevezetésre...
Éppenséggel lehet(ne) nyomulni a részleges bevezetéséért. Pl. valami pályázásos alapon a fizetők valahány százalékának. Az meghagyná a hamari bevételt is. Kormánynak se fájna, sőt: diákok közül is akadna, aki támogatná. Pláne mostság.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest