- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZsoltee
veterán
válasz
brownus #7427 üzenetére
Pár mechanika:
Kockadobas
Laphuzas
Pakliepites
Munkás lehelyezés
Draftolas
Licit
Alkudozás
Titkos szerepek, celok
Egyáltalán verbális interakció, meggyőzés, manipulálásaEgy játékban konfrontáció mennyisége mélysége a kooperatív, közösen nyerünk játékoktól az egyik vagy másik játékos nyer és kegyetlenül konfrontalodo játékok között.
Szerencsefaktor (laphuzas dobás) jelenléte, vagy tisztán számolható játékok, ahol minden infó nyílt.
Ezeket a tulajdonságokat mindenki másképp tolerálja, szereti. Ezért ha a világ tetszik is, ha olyan helyzetbe hoz a játék, amit nem élvezel, akkor nem lesz jó élmény. De pl nálam a másik oldal kevésbé fontos. Az űr témájú játékok pl engem kevésbé érdekelnek, de a Dune főleg az utolsó,asszem felemelkedés pl tetszik. Nem vagyunk egyformák.
-
MZsoltee
veterán
Mi megy manapság nálatok? Nagyon leült a topic. Gondolkodom, hogy kellene valami újdonság. Nálunk 7 csoda párbaj, Brass, nyugati királyság lovagjai, építőmester ek, egy szép új királyság van a palettán manapság.
-
MZsoltee
veterán
Inkább azoknak szól akik ebbe a dologba bele akarják élni magukat. Az Arkham Horror alfajatekos veszélyes, csak aszisztalsz. A kilátástalanság abból fakad, hogy hányást dobok egy kockával. Arra nincs rahatasod, csak elszenved a játékot. Semmi jó mechanika, gondolkozás nincs benne, mert a bazi nagy random faktor elrontja. Igazából ki vagy szolgáltatva a játéknak és azért jatszod, hogy hátha ugyanazokra a lépésekre egyszer másképp reagál. Egy Concordia ezerszer jobb, vagy egy Brass. Azonos idő alatt sokkal több élményt tud adni.
Legalábbis nekem mindenképp. Nekem az ameri és a szep asztalkep közel sem ér annyit, mint egy jó mechanika. De ha már szép asztalkep, akkor egy scyte is meg tudja adni ezt.
-
MZsoltee
veterán
Nemesis, Arkham játékok. Semmit nem tudsz tervezni főleg ha többen 4-en vagytok, rettentően lassú. Nincs lényegi rahatasod a játékra. Interakció is alig. Az egész arról szól hogy elszenved ami történik veled.
Holtak tele olyan játékosokkal, akik a saját céljukat nem teszik a közös cél elé. Semmi manipuláció, vita, konfliktus nincs. Pedig annak a játéknak pont ez lenne a sava borsa.
-
MZsoltee
veterán
válasz
Bullitz #6835 üzenetére
Mert az gondolják sokan köztük én is, hogy az együtt az nem egymás mellett.
Az együtt alatt van valami interakció, és az hogy valaki jobb, nyer kihívás és a helyén kell kezelni nem kibaszaskent felfogni. Alltaban ez inkább a hölgyekre igaz, nem tudnak vesziteni. Az ember nem mindig nyer, van amikor a másik az ügyesebb. Tanulni kell belőle és legközelebb ügyesebben csinálni. De hogy kinek van nagyobb szerencséje az nem tehetség kérdése. Ennyi erővel lehet kockazni is. -
MZsoltee
veterán
válasz
Bullitz #6822 üzenetére
Az alap játékban a hadi és tudományos győzelem csak nagyon ritka esetekben éri meg, dupla vagy semmi. Ha olyan csodák jönnek, amik sokat segítenek, akkor éri meg ezekkel a győzelmi kondíciókkal foglalkozni. Egyébként csak a másik szivatasara (pénz vesztes) és némi győzelmi pont megszerzésére jó. Én a helyetekben kipróbálnám a phantheont kieget, hátha az változatosabbá teszi.
-
MZsoltee
veterán
válasz
mike1334 #6291 üzenetére
Hétköznap 7 wonders duel, ketten vagyunk az asszonnyal. A phanteon előkerül néha, de a politikus kieg még nem volt felavatta. Hétvégén baráti társasággal 3-4-5 fő akikkel szoktunk játszani.
Most a nyugati királyság epitomesterei jött be, az megy is. Két hétvégén játszottunk 4 kört. Elég kiegyensúlyozott, kezd kissé politikussá válni, tudunk már egymásra is figyelni. A héten használtan, de gyakorlatilag bontatlanul jött a lovagok is. Még nem próbáltuk, de van más is bontatlanul a polcon. Vörös katedrális például.
Brass, Concordia, Alhambra, esetleg carcassone szokott előkerülni. Fillerbol a travelin jött be múltkor, hangulatos és van azért benne interakció. Meg most hétvégén volt Takenoko. Aranyos kis fillér, de nem nagy szám.Két hét múlva jön két jó baratom hozzánk, ők is hoznak majd játékokat. Meg olyankor kerül elő a root. Múltkor scythe és fcm volt porondon. Előbbi engem nem vett le a lábamról, utóbbi izgalmas, tuti van melyesege is.
Addig talán az epitomesterrel és a lovagok kiegészítőknek nézek utána. Lehet beszerzés is lesz belőle.
Mi az aktuális trend után járunk jellemzően 1-2 évvel. Meg ol Ark Nova se került fel még az étlapra sem.
-
MZsoltee
veterán
válasz
#21346560 #4768 üzenetére
Itt az a fő kérdés, hogy valaki a játékért játszik vagy a győzelemért. Aki kompetitiív játkokon, kártyajátékon
szocializálódott annak a coop játékok szerintem nem jönnek be. Nekem sem. A Pandemic tipikusan ez. Kiszámolod mi a leghatékonyabb, ha nem ezt csináljátok akkor értelmetlen (nekem), de ezt egy ember is ki tudja számolni. A semi coop játékok már más kérdés. Pl egy resistance már jó
Csak ugye ott van már hátbaszúrás. A Dead of wintert pl a társaságommal nem vagyok hajlandó játszani. Ugye itt van egy titkos célod is. Én úgy gondolokom, hogy az első a tiktos cél, mert az szükséges az én győzelmemhez. Ha tudok segítek a közösben is, de magamat fel nem áldoznám, vagy úgy nem engedem befejezni a játékot, hogy én nem nyerek. Az egyik játékostársam meg azt mondja hát, de akkor Ti nyertek... Erre én: Who cares?
A másik ilyen érdekes dolog, hogy pl páromat most tanítom "játszani". Mármint, hogy itt nem kell kedvesnek és aranyosnak lenni és ha a másik nem az veled, akkor nem kell megsértődni. 7 Csoda párbajt játszunk. Az elején párjuzamos passziánsz volt. Múlkor rámentem arra, hogy az összes kereskedelmi lapot felvettem előle. Semmi pénze nem volt, én pedig döntehettem melyik győzelmi feltétel t teljesítem. A következő jékokban már érdekesebb volt, kezdete azt figyelni, hogy én valószínűleg mit akarok és azt is akadályozza.
Nemesis nekem nem jött át. Szerepjátéknak gyenge (mondjuk a scifi világa nem az én világom), de nagyon sok időt elkér. Ennyi idő alatt mondjuk egy Root vagy egy Concordia sokkal több élményt, játékot ad. De még egy Bohnanza, vagy Loveletter is
A dolgot még nem próbáltam, de félek tőle...
-
MZsoltee
veterán
Három játék megvásárlásán agyalok. Szándékosan betűrendben írom.
Kíváncsi lennék a véleményetekre. Szeretem a munkáslehelyezős játékokat, játszanánk 2-en 4-en és amelyiket lehet néha 5-en is. Egyet mindenképpen megvennék, de lehet 2-t is, de hármat biztosan nem.
- Acélmágnás
- Egy szép új világ
- Szkítia fosztogatói társasjáték -
MZsoltee
veterán
A century társasjátékok közül melyiket ajánlanátok? Mi a különbség köztük?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest