- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csoszogi
tag
válasz
ShadowX #87379 üzenetére
Éjjel, olvasva martonx hozzászólását, valami tök hasonlót írtam mint te, de aztán túl hosszúnak találtam és nem küldtem el, meg nem akarok "hangulatkeltő" lenni, meg végül is az itt lévők tudják mi a helyzet az állami szférában. Teljesen igazat adok neked, ismerem a rendszert..
Másrészt az elszállt árakról, számítógép vásárlásról azt csak ide másolom:
már írtam ide, március elején vettem, laptop akkor volt 288000ft. Vagyis ár alapján, nem egy üzleti csúcsmodell, de nekem tökéletes (Asus x571gt) Ami felment egy 100-al valamikor március közepén, most meg 438000Ft, ugyanaz a konfiguráció. Vagyis durván elszálltak az árak, ezt beszéltük itt is, tudjuk az okát. Ha most valaki vesz laptopot-számítógépet, 200000Ft-ért mit kap? Hogy vágják át és menyire?
És nem is velünk van a legnagyobb gond, hogy lassú a gép, nincs elég gép de legalább van valamilyen, hanem tényleg akik olyan helyen élnek, hogy villany is alig van. Nekik, az ő gyerekeiknek nem tudom mit hoz ez a helyzet, de gyanítom semmi jót.
De Szegeden is milyen jól mutat az a stadion, nem? 13milliárd, maradhat? Milyen pénzből is csippentették le ezt a kis összeget? Utána lehet nézni..
-
csoszogi
tag
válasz
Ted_Beneky #87337 üzenetére
Köszi, jó ötlet megnézem a hivatalos forrásokat. Szerintem a horvátok nem hagyják elúszni a nyarat, újraindítják a turisztikai idényt, amint lehetséges.
-
csoszogi
tag
válasz
martonx #87332 üzenetére
Mi csak terveztünk foglalni még februárban, hogy legyen hely...aztán lusták voltunk, meg melós hétvége stb. és elmaradt. Közben meg beütött ez a vírus dolog.
Persze nyilván kivárunk, csak érdekelne ki mit gondol erről. Eddig is április/május környéken foglaltunk szállást. Mi július vége/augusztus elején tervezzük a nyaralást. Szerencsére van még időnk. -
csoszogi
tag
Lenne egy kérdésem: Kinek mi a véleménye az idén nyárról? Horvátország szerintetek bejátszik? Drágább, vagy olcsóbb lesz a szállás? Lesz egyáltalán idén nyár? No nem úgy értem hogy k*rva meleg mert az biztos lesz...
Telekom net megint szaggat...
-
csoszogi
tag
válasz
sarkanyolo2 #87320 üzenetére
Nalam is elment het korul, es azota se jott vissza a Telekom net a
Csillagter korul. Joda azota is tartja a Doku grof altal raomlasztott koveket..
Ma delutan harom utan Tesco: bejaratnal egy or tablettel..kb 150-170 en allt a bennt levok szama, mar ha azt mutatta a kijelzo. De nem volt nagy tomeg egyaltalan. Eleszto friss rengeteg, hus zoldseg friss kalacs stb... Minden volt. Sokan maszkban kesztyuben. Kasszaknal rovid sor.
Az Auchan- t este en is ajanlom, ott eddig barmikor voltam alig voltak. -
csoszogi
tag
Olvastam a rendeletet, itt is van a linkje: [link]
szerintem ebbe semmi extra nincs. Család délután volt kint vagy két három órát, én bementem melózni kocsival (Záport tó-Újszeged viszonylat), mindenfelé emberek sehol egy rendőr se más, vagyis az ellenőrzés szerintem nem túl szigorú, család se említette.
Ez a polgármesterek egymásra licitálása, szerintem a hatalomnak szól, hogy ha mégis beüt a crach, akkor ne tudjanak a polgármesterekre mutogatni, hogy bezzeg semmit sem tettek a megfékezésért. Lásd az idősek otthona, azt is rá akarják húzni teljesen a főpolgira. Mennyi ilyen cikk, facebook poszt stb. jelent meg?
A héten tömegközlekedtem, alig volt ember a buszon (90-es) se reggel se este. Ami feltűnt, tök sokan voltak mindenfelé az utcán. És mivel reggel mentem, főleg idősek. De sokan. Én összességiben úgy látom, tényleg lazult az a fegyelem, amit a média sulykolt, mert végül is nem jött el a világvége az utóbbi napokban. Autó is jóval több volt a héten az utakon... -
csoszogi
tag
megleltem a választ a futókkal, biciklizőkkel kapcsolatban:
Azért az ajánlások messze a két méter fölött vannak. Ezt azért érdemes figyelembe venni.
-
csoszogi
tag
Ez nekem új:
Ergo ha egy tízemeletesben, ami valljuk be igen gyakori Szegeden, találnak egy fertőzöttet, lezárják az egész lépcsőházat két hétre...ha ez komolyan így lesz, aki eddig nem spájzolt ezen hír hallatára biztos nekifog...
Cyrin: Ha három előtt voltál, akkor amiatt vannak sokan, mert háromkor bezárnak bizonyos üzletek.
Hétvégén Napfény park három előtt: teljesen fullos a parkoló, nem is láttam még ilyet mostanában...aztán mikor benéztünk, a Tescoban alig voltak, lásd : #87214 hozzászólásom. -
csoszogi
tag
Persze tudom, csak érzékeltetni akartam, miért is van tömeg. Másrészt nagyon időfüggő mikor mész no meg persze merre.
A kérdés, amire nem találtam eddig megnyugtató választ: ha egy lihegő-tüsszögő, mondjuk vírushordozó ember elhalad, a levegőben meddig terjed, lebeg az általa kijuttatott "csepp" , vagy fújja el a szél. Lásd:köd effektus
Ezért én inkább hanyagolom a bicajt munkába járásra.De ha továbbra is lesz tömeg...aztán meg jön a Jurassic Park2 idézet....
Ezt most olvastam, érdekes és ötletes is. Szegedi fürdő bio-fűnyírói:
[link]Annyit hozzátennék, környékünkön simán lenyírták a füvet az SZKHT emberei, gondozták a zöld részeket stb..
-
csoszogi
tag
válasz
ShadowX #87217 üzenetére
Lásd #87056-os hozzászólásom, akkor is ahogy megjött a jó idő:
"Viszont ami megdöbbentett: Újszegeden a Ligetnél lévő futókör mellett jöttem el a Népkert sornál. Sok futót sétálót nyújtó beszélgető embert láttam ott, kb 20-30-an voltak. Egymás nyakába lihegtek, kerülgették egymást stb..tuti nem volt köztük fél méter se. Gondolom hasonló helyzet volt a liget egész területén."
Másrészt ha mindenki így gondolkodik mint te: csak elmegyek egyet tekerni, de majd ügyelek, hogy senkinek közelébe se menjek... szerinted mennyien lesznek kint? Rohadt sokan, és már meg is van a tömeg...észre se veszed fel se tűnik, mert ez van megszokva....a tömeg...
Amúgy tudod mi lesz így?
Hát a klasszikus:
"Hű-ha! Mindig így kezdődik! Aztán majd jön a futás, meg a sikítás!"
(Jurassic Park 2 ) -
csoszogi
tag
Nekem van szaritott, ha tenyleg kell irjal privatot...
Felesegem szerint a Pennyben van Viztorony teri. Ma voltam a napfeny parkban ketto utan. Tok fullos volt a parkolo, majdnem visszafordultam de bennt a Tescoban alig voltak. Valoszinuleg az Obiban lehetett az a sok ember. Teli kocsik sem voltak, volt minden kiveve eleszto. Poenbol megneztem. Se friss se szaritott. A szembe levo Aldiban sem volt se friss se szaritott....ja es ott se voltak sokan, egyik helyen sem alltunk sorba harom percnel tovabb.
-
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #87094 üzenetére
én vennék a helyedben padlóvédő székalátétet, óvni a parkettát. sokféle van valami ilyesmi:
nálunk segített a padlót óvni.
-
csoszogi
tag
oké, mivel kocsival mentem pontosan nem láttam hol vannak az emberek. Futni sose futottam rajta. Szóval azon a részen a betonos plusz piros futón volt sok ember, mint írtam nyújtottak is, beszélgettek is, pihegtek is. Mellettük meg elfutottak, stb.. A lényeg a tömegen, sűrűségen van. Másrészt ha látom tömeg van, keskeny a futósáv, akkor én azt mondom: hát hülye vagyok én hogy bemenjek a tömegbe elkapni a vírust. Másrészt: akkor se így viselkedik egy felelős fiatal tájékozott tudja fa**om milyen ember. Legalább vegyen egy maszkot. Senkin se volt. Mivel nem akarom szétoffolni a topikot, ezért részemről ennyi: Minden ki**szott hülyének egy behűtött ló**asz.
Aztán majd nézünk kb 10-14 nap múlva, hogy miért ugrott meg Szegeden meg máshol a fertőzöttek száma, pedig senki sincs az utcákon... -
csoszogi
tag
Nem csak a liget volt itt a fő lényeg, hanem, hogy egyrészt ezek fiatalok (olvasnak netet, tájékozottak stb..) , egészségtudatos (hisz fut) voltak, és mégsem tartják be a legalapvetőbb higiéniai szabályokat. Gondolom ez ugyanúgy volt mindenfelé máshol is, ahol szabadtéri sportolás volt. Ez volt az olaszoknál is, eleinte szartak rá... aztán tessék...
-
csoszogi
tag
mai tapasztalat. Reggel mentem az ötösön Pest felé, kevés személyautó volt, és kamionból se sok. Délután vissza, szintén pár személygépkocsi és pár kamion, kisteher, de az se sok. Beugrottam az Auchanba kb. 15-20 ember kóricált úgy négy óra körül, a húspultban nem volt sok hús, de volt mert bogarászták az emberek. Zöldség gyümölcs rendesen volt. ...élesztőt nem néztem. Ha valakinek kell, nekem van kettő kocka..
Viszont ami megdöbbentett: Újszegeden a Ligetnél lévő futókör mellett jöttem el a Népkert sornál. Sok futót sétálót nyújtó beszélgető embert láttam ott, kb 20-30-an voltak. Egymás nyakába lihegtek, kerülgették egymást stb..tuti nem volt köztük fél méter se. Gondolom hasonló helyzet volt a liget egész területén. Én elhiszem hogy kell sportolni, meg szuper idő van, de miért nem lehet maszkban, vagy jobban odafigyelve nem így egy kupacban. Ott gyakorlatilag az összes ajánlott dolgot megszegték.
-
csoszogi
tag
válasz
pilóta #87007 üzenetére
oké, részemről ennyi.
Leírtam amit akartam, holnap meló aludnom kell. Mint mondtam meglátjuk szeptemberben, mit hoznak ki a számok, de aki élő rendszerrel dolgozik, az tudja, hogy a legkiszámíthatóbb dolgokba is csúszhat valami rendkívüli: lehet rendesen takarították a korlátokat, kilincseket, fél óránként letörölték. (saját tapasztalat: Zamárdi autós camping, míg megfőztem az ebédet ami kb másfél óra, háromszor-négyszer mosták fel a követ fertőtlenítős vízzel mert ez volt a szabály, pedig az kb 15 éve volt) A medencében nem csak klór hanem aktív ózon UV fertőtlenítés is volt, pont amiatt, mert kvázi egy óceánjáró egy zárt rendszer, és ha egy hányós fosós vírus vagy bármi megbetegedést okozó dolog elszabadul az katasztrófát okozhat, jobban ügyeltek a tisztaságra, higiéniára (régebben volt is náluk ilyen járványszerűség a hajón, gondolom azóta a higiéniás előírásokon, eljárásrenden szigorítottak lsd Wikipedia). Vagy mivel idősek voltak tudják mi az illem és nem tüsszögtek köpködtek össze-vissza. Erről semmi információ nincs. Azt már eldöntöttük, a sajtó megbízhatatlan, szóval nem tudjuk.Azért abban egyetérthetünk kicsit más mint a londoni metróban várni a metrót, vagy a boltban tülekedni, nyomorogni a tömegközlekedésen, lihegnek a nyakadba, megfogdosnak mindent, míg az óceánjárón megvan a saját szobád, elkülönítve ki is mehetsz másik utastól távol, van fertőtlenítőszer stb. Ez a tipikus alma-körte összehasonlítás. Jó éjt, szeptemberben visszatérünk rá.
Tőlünk elvileg ma valakit elvittek, mert "gyanús" tüneteket produkált. Ha elkapom, eskü megírom ide.
-
csoszogi
tag
válasz
pilóta #87004 üzenetére
Hogy is volt a Churchill mondása:
"Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok”Másrészt ez egy elméleti szám, Kínában sikerült megfogni egy régióban, igen drasztikus lezárásoknak köszönhetően, de attól még újra felütheti a fejét akár máshol is Kínán belül. A fertőzöttben benne van a tünetmentes is, aki ugyanúgy képes fertőzni.
Elég csak megnézni hazánkat, hogy minden régióban van, mindenhova eljutott már valahogy az elmúlt egy hét folyamán, úgy hogy már él a maradj otthon szabály, és üresek is az utcák.
A kormányzati oldalon van említve ez a 60-70%, de ez csak becslés. Nem tudjuk, hogy az önkéntes otthonlét ezt mennyire befolyásolja. A koreai példa pont azért nem jó, mert ott szinte mindenkit teszteltek, így idejekorán elkülönítették őket.
Ők olvasták ezt a cikket az elkülönítés fontosságáról:
[link]
Akik nem ezt az utat választották lásd Anglia, Olaszország, Vuhan, Irán ott nagyon gyorsan elindult a vírus terjedése, és ott is rájöttek, hogy a társas érintkezés csökkentése és a szűrés oldja meg a problémát.Az meg, hogy nálunk mi lesz passz. Mi a hibrid megoldást választottuk, otthon maradunk de nem szűrünk.Lásd a kisvárdai eset is mutatja ez nemigen jó a tökölés a szűréssel.
Térjünk ide vissza szeptemberben, akkor majd látjuk mi jött be.
Lehet túl aggodalmaskodunk, volt már rá példa lásd atomerőművek, oszt most Németország megfullad a barnaszén égéstermékétől..
Mint írtam valami miatt a világ mégis a bezárkózást választotta, szinte egyöntetűen, függetlenül kinek milyen média van a kezében, vagy milyen társadalmi rend van.
-
csoszogi
tag
válasz
pilóta #87002 üzenetére
A média az média. Lásd az alkohol példát. Azért hoztam fel, hogy kb annyira megbízható a média egy dolog súlyos, vagy súlytalan megítéléséről. Vagy lásd a politikai dolgokat. Na ott túltolja mindkét oldal. Ne is erről beszéljünk. Ahogy én látom a világ "becsicskult" a vírustól, minden ország bezárkózik, nincs az az erős gazdasági lobbi aki felül tudná ezt írni, rávenni bárkit is, hogy á ez csak egy kis nátha menjen tovább a gazdaság a termelés. Hogy mik lesznek a végső számok, azt majd meglátjuk de nem most.
Hazánkban nem lehet tudni a számokat, nem tudjuk itt Szegeden is mi újság van. Ez mind pletykára, konteó gyártásra rémhírek terjesztésére sarkallja az embereket, mert az ember ilyen kell neki fogódzkodó, támasz, magyarázat bűnbak stb.. (lsd. vallás). Tudva, akármilyen Eurostat kimutatásból, hogy igen ramaty a magyarok általános egészségi állapota, egészségügyi mutatója, itt úgy tarol majd a vírus, hogy azt el se tudjuk még képzelni. Főleg ez a laza szűrési protokoll miatt is. De hogy ezzel is mi a célja a kormányzatnak, hogy titkolózik, az rejtély habár sejthető.A korosztályos eloszlás érthető, ezt több forrásból is lehet tudni, hogy a 65 éven felüliek a fő veszélyeztetettek, de mint írtam, azon országoknál jóval ramatyabb a magyarok egészségi állapota. Nálunk lentebb fog menni ez a határ, szinte biztos vagyok benne nálunk az 50-felfele lesz az. Láttam német és magyar 65 évest. Az egyik energikus aktív utazik, a másik meg mint aki halálán van.
Itt egy térkép, a koronavírus hazai eloszlásáról:
Nagyítható ott már a hivatkozott cikkek információk is megjeleníthetők, de így is látható, hogy az ország minden részén jelen van a vírus és hogy ez mikor robban csak idő kérdése.
-
csoszogi
tag
válasz
pilóta #87000 üzenetére
Vagyis te járványügyis vagy. Ez megnyugtató. A világban mindenki téved kár felfújni, kivéve néhány szakértőt akik tudják a tutit. A cégek az államok meg mindenki csak viccből hozták meg azokat a döntéseket amiket meghoztak, pedig csak a Teremtő akarja tisztára söpörni a sakktáblát. És valóban nincs is akkora baj.
Ha már média, és felfújt dolog: az alkohol. Nagyon sok alkohol reklám van, nagyon sok alkoholista, vagy sűrűn alkoholt fogyasztó van ma Magyarországon. Kb. 1 millió. Azt meg szinte népszerűsítik. Pedig abban, illetve annak szövődményiben halnak meg a legtöbben. Látod ilyen ez a média, van ellenkezője is a riogatásnak. Egy-két kupica még belefér. Ha már KSH nézd meg a szeszfogyasztási statisztikát is.
És hogy mi lesz a járvány vége, és az minek köszönhető, abból mit tanulunk azt nehéz megjósolni, modellezések vannak, de túl sok a változó. Akkor majd okosabbak leszünk.
Volt szó a korról:
[link]
Ő 37 éves volt, és munkájából kifolyólag biztos kivizsgálták alaposan orvosilag.Ki az egészséges? Azt sem lehet tudni. Hány rendkívüli sportoló halál van, csak egy példa Kolonics György. Rájuk pedig biztos vigyáznak az orvosok, alaposan kivizsgálják..
Az influenzával kapcsolatban meg pont azért hozzák azokat a döntéseket, hogy le kell ölni a szárnyasokat, ahol felüti a fejét a madárinfluenza, hogy nehogy emberre átterjedjen. Erre is csak egy járvány után jöttek rá. Ezekről se lehet olvasni semmit a sajtóban, csak ha olyan ismerősöd van akit érint és ő mondja, hogy leölték az állatait.
-
-
csoszogi
tag
válasz
ShadowX #86898 üzenetére
Ha estefele érzitek, lehet növényvédelem. A fákat szokták ilyenkor permetezni, ködgenerátoros rendszerekkel. Egy kisteher platójáról, Nálunk pár napja voltak este.
Biztos tapasztaltátok már, hogy reggelre a kocsit valami olajos kulimász borítja, ez az (már ha borítja). Ezen ködnek az alapja dízelolaj/víz. Attól ilyen büdös plusz a vegyszer is büdös lehet. Nyaranta is csinálják, akkor rovarok ellen. -
csoszogi
tag
válasz
martonx #86882 üzenetére
Azért is tettem oda a mosolyt...de az eddigi tapasztalatokat, illetve más helyzetekből kiindulva alapul véve, hazudnak a helyzetről. Kb mint mindenről. A mentő kiérkezése, különböző béremelések, hogy zajlanak le meg úgy minden. Emlékezzetek mit mondtak a Pisa tesztre is, vagy hogy tálalták az egyetemek rangsorbeli lecsúszását...és még sorolhatnám...de minek tegyem, semmit sem ér.
-
csoszogi
tag
válasz
sarkanyolo2 #86879 üzenetére
Hoppá jogos...
-
csoszogi
tag
válasz
sarkanyolo2 #86877 üzenetére
Milyen nagyobb gyár, termelő van itt Szegeden? Mire gondolsz?
Amúgy nem tudom mit aggódunk, mi vagyunk a harmadik legfa**ább nemzet:
-
csoszogi
tag
Az áremelkedés: március 06-án vettem laptopot. A mai ára 13 nap elteltével: +106000Ft
tisn: igen én is féltem a tűtől, pedig fél évente kell menjek vérvételre, mindig paráztam.
Egy jó sztori: nővér épp bökni akar, tű a kezében az ég felé , valaki bejön mire ő egy pillanat mindjárt szúrom...közben a tű előttem...volt pár perc mire befejezték, aztán utána: ön jól van? Olyan fehér
... aztán agyban lejátszottam, nem lehetek ilyen lekvár, mert jó vért adni. Azóta adok.
-
csoszogi
tag
Ha ez igaz, akkor nagy a kaki itthon:
Erre csak nem mondhatják, hogy a gaz hazai ellenzéki sajtó kelti a rémhíreket...nem?
-
csoszogi
tag
válasz
PowerBuldog #86855 üzenetére
azt kell venni ami kapható. Tejtermékek vannak, fagyasztott hal és egyéb fagyasztott dolgok a Lidl-ben voltak , tegnap este voltam, tényleg nem volt hús meg krumpli meg pár polc üres volt de nem néztem mi. Csomagolt feldolgozott húsáru volt, tojás liszt is.
Azt kell venni ami van, és abból alkotni valamit. Lehet kicsit drágább, kreatívnak kell lenni.
Reggel nem voltam, lehet azóta van minden... -
csoszogi
tag
válasz
martonx #86831 üzenetére
hát nem tom. Én egy-két hetente veszek 4 főre (2 kamasz fiú meg mi) egy kilót. 2-3 kilo marhapörköltbe kell kb 600 gramm hagyma. Hagymás tojásrántotta egy-két fej. De mindegy is. Mint írtam lehet többeknek vesznek egyszerre.
pilóta: oké lehet rossz szót használtam, de nem is csak katonai stratégiai készletre, hanem amit más egységeknek kellene elvileg halmozni, mint stratégiai vagy bármi baj esetén ha valami "gyorsan kell" készlet. Csörgőkígyó ellenanyag is van raktáron, ha esetleg kell, nem akkor indul a beszerzés mikor valakit megmar a kígyó esetre gondoltam. Az hogy most már baj van-e, vagy nincs azt amikor megtudjuk, hogy van már édeskevés.
-
csoszogi
tag
válasz
martonx #86815 üzenetére
Mikrokutatás: sokan ismerősöknek is visznek, akiknek nincs kocsijuk összefognak, aztán szétosztják a terméket. Amit eddig buszon cipeltek haza naponta/hétvégente most így oldják meg, alkalmazkodnak a helyzethez. Mi is bevásároltunk anyósoméknak, és fogunk is a héten, amit eddig ők oldottak meg. Szoktál te főzni? Milyen igazi magyarosch ételbe nem kell hagyma?
-
csoszogi
tag
Lenne egy teljesen más jellegű kérdésem: Adva van egy laptop, hozzá töltő:
150W 20V 7.5A (ADP-150CH B)Kérdésem: melyik tényező változtatható: a Volt vagy az Amper. Nem igazán látok ilyen töltőt, 150W-osat, csak vagy kisebb feszültséggel vagy kisebb áramerősséggel. Vennék a Műszaki Pincében univerzális töltőt, de tanácstalan vagyok...
( Amit meg találok, annak nem jó a csatlakozója. )
Mekkora lehet a max eltérés, melyiknél mennyi? Akitől meg tudnám kérdezni, az kényszerszabin van otthon...
Vagy ha kisebb, 120W-os tápegység is elegendő akkor ott is a Volt vagy a Amper pontossága a fontosabb.
Utána visszatérhetünk a koronavírusra ígérem..
-
csoszogi
tag
Én csak egyet nem értek. A TV-ben régebben volt sorozat, amiben mutogatták, hogy milyen készleteket halmozott fel a katonaság/állam/valami hivatalos szerv, arra az esetre ha valami támadás érné Magyarországot. A Budai barlangokban meg másfelé is, nem kis mennyiségek voltak, és mindenből, kórházi ágyak, kórházi felszerelések kötszerek stb. még katonai alsógatyából is halmok voltak. Kérdésem, hogy ez a ha jól tudom "stratégiai készlet" nincs már? Abban nem kellene vegyvédelmi, biológiai támadás esetén használható cuccnak lennie? Tudtommal a NATO előír erre is valamit...
Vagy ez annyira szent, hogy még ilyen esetben sem lehet hozzányúlni? Meg röhej azt írják több beszerzés is zajlik... nem ám készletezni, vagy elkezdeni mikor kitört Vuhanban a járvány. Tipikus utolsó mondatos szösszenetek közé illik: ÁÁÁ ide nem fog elérni a járvány... -
csoszogi
tag
válasz
martonx #86749 üzenetére
Valahol volt a neten egy statisztika, hogy hány százaléka a magyar munkavállalóknak képes home office-t tolni. Nem volt még 10 százalék sem.... Azért megnéznék egy kőművest home office-ban..
Nem beszélve arról, ahol meg lehetne oldani az irodai munkát otthonról, de se hardver se szoftver nincs meg hozzá, no meg a kiberbiztonság se.. lásd megugrott a cégek laptop vásárlása
-
csoszogi
tag
Aki nem tudná:
"Orbán Viktor bejelentette: bezárják az iskolákat március 16-tól kezdve." (Index)
részleteiben:
-
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #86695 üzenetére
ugyanez van a családban is. Van kettő külső 2,5"-ös külső HDD a laptopokból. Nekem a régi laptop-új laptop átmentet kell megoldani, nem kell minden adat a régiről, nem akarok minden átmásolni, de ha kell gyorsan, akkor csak bedugom az új laptopba és már keresem is ami kell.Van biztonsági másolatom, de azt meg nem hurcolnám örökké...
Jut eszembe: itt a HarderAprón vettem win10 és office licencet, a napokban, és mindkettő aktiválta magát és működnek...
-
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #86689 üzenetére
Mikor voltam arra valami rendezvényre mentem, de feltűnt milyen pofás hely...
Mikor tartósan utoljára arra jártam, akkor ott még focimeccseket játszottam... -
csoszogi
tag
Hozzánk szoktak bedobni olyan szórólapot, több oldalas, felső sarokban egy pecsét hogy épp hol van ilyen minden kapható cucc, otthonkától kezdve zseblámpa, papucs, zokni, lakat, konyhai cuccok stbb. Ilyesmire gondolsz?
Különféle művházak vannak a pecséten, legtöbbször a Petőfi telepi műv. ház. A kínálat kb a kínai boltokkal egyenértékű, igaz csak párszor átlapoztam az újságot, illetve párszor voltam.A cserepes sori piac? Igaz már vagy tíz éve voltam, azt se tudom megvan-e még.....
-
csoszogi
tag
a 16bit számtech boltról kinek milyen tapasztalata van?
-
csoszogi
tag
válasz
pulutodurumo #86569 üzenetére
köszönöm. Majd szétnézek itt a prohardveren, valami win10-es topikban is mit írnak erről a kódokról. Akit láttam, ebayes eladót, 99%-os értékelést kapott..abban csak bízhatok, gondolom én.
-
csoszogi
tag
Tavaly augusztus környékén lásd: 84744--84746 hozzászólások, volt itt szó martonx/rick4 részéről olcsó Ebayes Win10 pro licencekről. Rákerestem, és tényleg van ennyiért, sőt még olcsóbb is van, 1-2 Euró/licence. Ez nem átverés? Tényleg ennyi a licence? Megvehetem és küldik emailben ahogy írják?
Másrészt ha letöltöm a MediaCreationtool1909.exe programot akkor azzal meg tudom csinálni a Win10 telepítőt? Használva kapott kulcsot fel is tudom telepíteni? Előre is kösz a válaszokat. -
csoszogi
tag
Üdv
Okulásként leírom: a múltkor kérdeztem mi a teendő, ha ajánlott levél nem érkezik meg, amiben mondjuk személyi van.
A postán az első emeletre kell menni, ahol azt mondták: általánosan ajánlott/tértivevény küldeményt küldeményazonosító nélkül lehetetlen megtalálni, név cím alapján nem keresik. Ekkor jön a kérvény, panasz stb. hivatalos nyomtatvány, oszt vagy meglesz vagy nem.Személyi, útlevél stb: ebben az esetben a központilag illetékes kormányablakhoz (Szegeden a Rákóczi tér) küldik és ott lehet átvenni. Az iratot fél évig őrzik meg, utána küldik vissza a BM-be. Mi a mai nap át is vettük.
-
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #86316 üzenetére
kiskorú még...
pilóta : köszi akkor rákérdezünk, ott kell rákérdezni, ahol az ajánlott küldeményt lehet átvenni? Gondolom igen.
-
csoszogi
tag
válasz
sarkanyolo2 #86310 üzenetére
nem, a papíron is amit kaptunk a kormányablakban, a lakcím szerepel, mint kézbesítési pont. Ez volt amit legelőször megnéztünk, nem e elbaltáztunk valamit.
-
csoszogi
tag
üdv
Lenne egy kérdésem. Csináltattunk személyit a gyerkőcnek. December végén. Lakcímre kértük postázni. Elvileg már régóta postánál van (ügyfélkapun néztük). Ismerős január közepén csináltatott személyit és már megkapta.
Értesítő nem jött ajánlott küldeményről.
Kérdésem, mit lehet ilyenkor tenni? Postán utána tudnak nézni, hol a küldemény, csak cím alapján? Saját tapasztalat esetleg? -
csoszogi
tag
válasz
sarkanyolo2 #86233 üzenetére
csak érdeklődnék, mindkettő fajtát ittam, nekünk Nespresso van. De amúgy én sima kotyogósat iszok, van egy egyszemélyesem..
Milyen "különbséget" keresel? Miért szeretnél váltani?
-
csoszogi
tag
-
csoszogi
tag
válasz
Jinxb1rd #86130 üzenetére
Oké így világos.Az OBIs fekete 3mm, ott van a leírásában. Pepco van az Árkádban is. Megnézem nekem milyen van, de eléggé összenyomható. Ha nem találsz semmit, akkor dobj egy privát üzenetet, hozok neked egy darabot.
Esetleg: [link]
Kárász utcában is van üzletük. Ezt mint "csúszásgátló" használtam. -
csoszogi
tag
válasz
Jinxb1rd #86127 üzenetére
Ez jó:
[link] kékben nincs sajnos
[link] esetleg fekete?Egy telefont megér...
[link] ez meg szerintem ugyanaz, amit küldtél képet
Nekem van hasonló, mint a linkelt képen (legelső link, a kék színű), nem szabályos négyszögek a felépítő kicsi egységek, lásd linkelt kép. Kb. tenyérnyi, kerek közepéig bevágva közepén lyukkal. Párat tudok adni, ha csak kisebb darabok kellenek. Amúgy ha nem vagyok kíváncsi mire kell?
Azért tudom ezeket, mert nekem is kell persze nem a funkciójában, nem csúszásgátlónak...
-
csoszogi
tag
az sósav lesz...a kénsav(tömény) erős vízelvonószer, a cukorból is aktív szenet csinál....másrészt a kénsav hatására a csontból keletkező, már ha keletkezik, CaSo4 pedig a gipsz, ami nem igazán oldékony vízben, míg a sósav hatására keletkező CaCl2 pedig kiválóan oldódik... (én sem vagyok maffiózó)
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #86086 üzenetére
Nos te valamit nagyon keversz. Biztos hogy nem a szénsav okozza, hanem max. a foszforsav, ahogy tisn is megírta. Habár arról is úgy tartják, hogy csak bizonyos egyének érzékenyebbek rá, akinek valami gebasz van a hormonrendszerében (a Ca ki és beépülés a csontokba egy statikus folyamat)
A fogak, mivel tényleg érintkeznek a szénsavval, valóban ki vannak téve korróziónak, de az alamasav, citromsav bármi "savanyú" étel hasonló hatású. A mészkövet(csont) valóban bontja a szénsavas víz, lásd cseppkőképződés. Viszont a szervezetben ha sok szódavizet iszol, nem fog egy idő után szódavíz folyni ereidben...
Ha már orvosok: a laporoszkópiás műtéteknél is co2-t használnak, pont amiatt, hogy a szervezetből könnyen tud távozni, nem okoz buborékokat, mint a nitrogén, mert képes oldódni a szöveti nedvben stb.. Lásd: [link]
Kémia: erősebb sav versus gyengébb sav. Most nem részletezem, de a gyomorsav az egyik legerősebb sav, és biza a szénsavas vízből a co2-t távozásra bírja. Végül is ezen az elven működnek a savkötők, illetve a szódabikarbóna is. Megeszed aztán jön a büfi (co2)..
és a megkönnyebbülés.
Ha már savak: mindenkinek ajánlom, hogy hányás után igyon, vagy a gyermekével itasson cukros kolát. A foszforsav helyreállítja a sav/bázis egyensúlyt (hányással nagyon sok H+, illetve Cl- ion távozik!!) , a cukor pedig a gyors energiafelhasználás miatt jó.
-
csoszogi
tag
válasz
ShadowX #86079 üzenetére
hali
Sodastream van, a legolcsóbb típus (sima fehér . Hozzá a spéci palackok drágák, de csak egyszer veszed meg. A patron csere 2690Ft a Tescoban, de több helyen is van kb hasonló árért. Nekünk egy hónapra elég egy 80L es patron. 2018.05 óta van meg a gép. Ez az: [link]
Ha dúsabbat szereted, akkor célszerű előtte lehűteni a vizet, akkor több co2 tud beleoldódni. Van olyan is, ahol a co2 szintet lehet állítani, de az drágább. A Youtubon vannak videók a patron utántöltéséről is, én inkább megveszem... mert enyhén szólva is túlárazott a patron csere...
Szifonos: ott azt hiszem 100 forint most egy eldobható patron.
Amin el lehet gondolkodni, az a rekeszes kész szódavíz, van ahol házhoz is szállítják 1.0-1.5-2.0-as kiszerelésben. Vagy ha van hozzád közel bolt, kisbolt ott is meg tudod rendelni vagy venni. Szüleimnél így van otthon szóda. Az ár változó. Az se rossz, kicsit matekozni kell mi éri meg neked jobban. Nálunk nem igazán tudtam hol tárolni, nem igazán fért a hűtőbe, mindig kerülgettük (panel) ezért tértem rá a Sodastreamre.
-
csoszogi
tag
Eljött hát..Boldog Új Évet mindenkinek...
Szomszédra meg nincs jó megoldás. Írtam már ide. Szülői ház családi (~20 év): kutya, macska, műhelyben lévő kályha begyújtva gumi/műanyag stb. , flex, fűnyíró, egyéb szagok gépek zaja...
Szeged lakótelep (~20 év) : amiket itt bárki leírt, már minden volt...de mostanában egész jó lett a közösség. Megoldás egyikre sincs. Esetleg: füldugó, fülvédő... -
csoszogi
tag
válasz
fradi81 #86030 üzenetére
Árkádban a késesnél láttam Lord-ot, igen drága volt.Ott többféle borotva is van, amibe hagyományos penge kell, de túlzottan drágák.
Nekem is Wilkinson Classic van, meg egy másik ami Atra 901-hez hasonlatos de az Gillette márkájú.
Penge bele, Astra, Rossmann saját márkás, Wilkinson, Bic, mindegyik jó.
Meg is van:
Extrametál Szeged Árkád [link]
-
csoszogi
tag
Kellemes Ünnepeket kívánok én is mindenkinek.
-
csoszogi
tag
-
csoszogi
tag
Pár hete volt itt már erről beszélgetés. Rossz hír, Laptopszalon: [link]
Jó pár hete már nézegetek valami új laptopot, a Laptopszalonnal csak pozitív tapasztalatom volt eddig, főleg őket nézegettem.
Szerintetek folytatódik minden, csak más név alatt, mert a termékek elérhetők, vagy sem? Tudtok más helyet ajánlani, laptopra a lentiek figyelembe vételével?
Miért nem online:lehet eleve szeretnék bele memória bővítést, HDD-SSD cserét/bővítés, újrapasztázást stb.. és azt jobb egyben intézni. -
csoszogi
tag
válasz
Vesztor87 #85427 üzenetére
nincs olyan sok. Fel kell őket hívni. Az a legegyszerűbb. Én a Kollégium útin vettem régi Opelhez (1996) manuális ablakemelőt (50ezer új, 5 ezer a használt, megérte).
De Jófogás is szóba jöhet, vagy Vatera. Ott is vettem alkatrészeket.Netre beírtam igen sok találatot dobott ki erre az alkatrészre. Használtan kb 5000 újonnan kb 10000 Lsd: Kovacs auto mármint ha erre gondolsz: [link] Unixnál nem is néztem.
Azért ez nem egy ökör ára...és új...
-
csoszogi
tag
válasz
sarkanyolo2 #85320 üzenetére
nem én a termofejes szelepre gondoltam, amit beállítasz mennyire legyen meleg vagy ha nincs neked ilyen, akkor amivel elzárod meg kinyitod a fűtést, semmi erőlködés nem kell hozza. Amit macilaci78 írt én arra gondoltam.
-
csoszogi
tag
válasz
sarkanyolo2 #85311 üzenetére
No nálunk akkor jött elő, miután leszigetelték az épületet, és a fűtést is korszerűsítették. Thermoszelep, lapradiátor, hőmennyiség mérő, plombázva ahogy kell a radiátor. Lakásfüggő kinek mennyire sípol. Az ok a keringető szivattyú, legalábbis nekünk ezt mondták az egyik lakógyűlésen. Lehet nálatok a tetőrészen van a szivattyú, ennek utána lehet járni, azért nálad a leghangosabb.
Más-más az intenzitása, napszak nap meg a f**sz tudja mitől függő. Kurva zavaró. A megoldás az lett, hogy attól függően mennyire nyitottuk ki az elzárócsapot a sípolás is változott. Ezt néha naponta kell állítani.
-
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #85303 üzenetére
köszi a tippet, meglesem milyen megoldás van.
-
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #85301 üzenetére
Egyetértünk. Azért is írtam, kicsit kellett volna odafigyelni a tervezésnél. És igazából drágább se lenne... A baj: a fiók kihúzható részének az oldalfala ugyanabból az anyagból van mint az egész asztal-fiók előlap. Vagyis 2cm-es. Ha keskenyebb lapból van a kihúzható fiók oldalfala, akkor oké. Majd összerakom és kitalálok valamit.
Erről a gagyi tervezésről, spórolásról rengeteget tudnék írni a munkámmal kapcsolatban. Legjobb: 2millás készülék, egy kb 3cm-es fogaskerék, bronz helyett műanyagból...szerinted? Persze fél évet sem bírt. Szakszervíz: kiszállási díj, alkatrész azt mondja 200 ezer
.... háromezerért esztergáltattunk párat....bronzból...
na mindegy nem akarok offolni tovább, melóznom is kell. -
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #85297 üzenetére
mi most vettünk ilyen íróasztalt, akciósan -10k: [link] Két dobozban van, az egyik 18 a másik 23 kiló volt...ebben oszt van anyag..
még nem raktam össze.
De itt is elszúrtak valamit, mert rohadt jó, hogy van jobb oldalon fiók, de ha kicsit odafigyelnek a tervezéskor, akkor kicsit szélesebb lesz és befér az A4-es papír. De nem fér bele.. majd valamit kitalálok. Tudtuk mielőtt megvettük, mert megnéztük, kompromisszum..Vannak ettől a cégtől cuccaink, célnak megfelelnek, de a minőség nem igazán jó, de legalább olcsó...
-
csoszogi
tag
válasz
Jinxb1rd #85279 üzenetére
Ezek szegedi cégek. Én is szegedi vagyok. Van egy szőnyegbolt a Budapesti krt-on az OMV mögött, meg egy a Bakai Nándor utca végén (körforgalom környékén) szintén szőnyegbolt, ott van nagyon sokféle padlószőnyeg. Mi eben a kettőben vettünk padlószőnyeget. A nevükre már nem emlékszem...
-
csoszogi
tag
válasz
martonx #85251 üzenetére
Az én fiam középsulis gimi másodikos (tizedikes)
előny: szemben az általánossal, itt már egy szűrtebb társaság van, hasonló érdeklődéssel, IQ-EQ-val. Ez hatalmas előny. Óra kurva sok, házi is dolgozatok stb. Másrészt ha valamit elfelejt, mondhatod lesza**od a te bajod, te akarsz önálló/felnőtt lenni, ha este nyolckor jut eszedbe irány a Tesco ott megveheted, nesze itt a buszjegyre a pénz..
és hasonlók....
Önjáró ez jó ugyanakkor hátrány is: ha nem indoklod eléggé mit miért, akkor nem úgy csinálja. Keménykedni próbálsz, bezárkózik minden szinten...Már nem jönnek be a klasszikus ráhatások, ami a kicsiknél hisztibe torkollott, az most sokkal szofisztikáltabb.
Olvasta a neten, mondta a haverja stb... nem akarok belemenni mert hosszú. Összességiben: míg kicsit a testedet fárasztják le, míg a nagyok akkor az agyadat és a pénztárcádat. De mindkét kor csodás, egyik ezért másik azért.
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #85229 üzenetére
nekem is van ketto 12-16 (ket fiu)...tudom milyen erzes volt mikor kicsik voltak, de hidd el az kutyaf***a ahhoz kepest mikor kamaszok... Igaz onjaroak, de es egy nagy DE....
En rohadt rossz alvo vagyok, felkelek forgolodok stb. abbol osszejon alvasadossag rendesen...
Matrac ugyben szerintem ha teszel ra valami puhat de vekonyat, az tovabbra is kemeny marad sajna. Akar a kő, ha valami legalabb nem olyan vastag mint egy "gumimatrac" az nem puhitja az alatta levo kovet.A csongradi sugarut kozepe tajan is van egy butoraruhaz, ott vannak kiallitott matracok ki is lehet probalni.
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #85227 üzenetére
probald ki:
egy nap kapalas....alvas
egy nap kukoricaszedes....alvas
egy nap forditas (asoval)....alvas
szerintem nem lenne gond.. meg a csupasz foldon sem, es csak melyalvas lenne, mint akit agyonvertek (sajat tapasztalat)...
Amugy ha jol latom akkor te kb 5-6 orakat alszol? Az kicsit keves szerintem, habar nyilvan egyen fuggo. Lehet alvasadossagod van, az tud mindenfele hulyeseget csinalni hosszu tavon.
-
csoszogi
tag
válasz
sarkanyolo2 #85214 üzenetére
forgatni kell az segít valamennyit.
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #85188 üzenetére
"Memory szimpi, csak elvileg rákot okoz a belőle kijövő gáz"
szerintem kicsit túlaggódod...radon, nitrogén-oxidok, mikro- nanométeres koromszemcsék, műanyag lágyítók amik mindenhol körbevesznek.....brrr. Rossz belegondolni, ugye?
Elvileg minden terméket bevizsgálnak ami az EU területére bejön, így biztonságosak, amit itt veszel.
Hogy a témához is hozzászóljak: mi a Jyskben vettünk matracot, vákuumozva volt gurulós kivitelben. Mint egy nagy bőrönd. Úgy húztuk haza
. Nem tudom most van-e. Ott vettünk valami gumis takarót/fedőmatracot így nem koszolódik a matrac (pontos nevét nem tudom mi). Ez mosható. Kis gyereknél ajánlom, mikor betegek voltak és kettőnk között aludtak. Egy hányós/fosós betegségnél jó ha van valami a matrac és a lepedő között ami nedvszívó és mosható
.
-
csoszogi
tag
Hát azért ennek az írásnak én nem teljesen hinnék:
Akkor nézzük:
"Igaz, hogy természetes állapotában (paradicsomban, zöldborsóban) veszélytelen a glutamát, hiszen azt mint komplex (aminosavakból álló) fehérjét a gyomor képes megemészteni,
Ad1: mint írtam aminosav, mint fehérjealkotó a glutaminsav, de mint minden aminosav az is előfordul szabad formában is a sejtekben. Az emésztés során meg egészen aminosavakig bontódnak a fehérjék, a bélrendszerben, de igaz kisebb peptidek is képesek felszívódni a vékonybélből.
Lásd még, glutaminsav, glutamát tartalom:ám ha a gyártók hidrolizálják, vagy élesztő kivonatként adják az ételhez, akkor az már nem természetes, és az ilyenfajta címkézés is megtévesztő.
Ad2: Élesztő kivonat van, az angolok egyik kedvenc kenyérre kenhető kulimásza is az, Tescoban is kapható. Tele van B vitaminnal, fehérjével, és DNS/RNS hidrolizátummal, ami szintén ízfokozó hatással bír lsd: 5′-ribonukleotidok
De végül is a kenyérben is van, már ha élesztővel készül.A szabadkötésű aminosav a szervezet számára már méreg.
Ad3: hoppá, ez nekem új....eressz meg egy keresést, azért rohadt sokféle aminosav tablettát lehet kapni...
Nézzük csak ezt a na-glutamát (glutaminsav-Na sója) mérget:
[link]A gyártóknak nyilvánvalóan nem érdeke beismerni ezt, inkább próbálják más nevek mögé bújtatni az adalékanyagot (a már említett E-621 és élesztő kivonaton kívül mint hidrolizált vagy texturált növényi fehérje, autogénezett élesztő, kalcium kazein, nátrium kazein vagy egyszerűen "ízfokozók", "fűszerek").
Ad4: erre most mit mondjak...azért az a hidrolízis nem ördögtől való dolog...
a kazein meg kazein ha iszol tejet vagy eszel sajtot már veszed is magadhoz tonnaszám..
Hasonló mizéria van a nitrit/nitrát dologgal is, az is megérne egy misét.
-
-
csoszogi
tag
válasz
ritkaság #85007 üzenetére
Nem tőosztás, hanem vízszintesen vágni, csökkentve a magasságot, azért az fikusznál beletelik egy kis időbe míg kihajt, ha meg nem ülteted át, "diétáztatod" akkor annyira nem nő. Ha nem csökkented a magasságot, hanem csak szétülteted, akkor beindul de nagyon. Pár tőt ki is vághatsz. Van egy 15-16 éves schefflera-m de csak akkora mint egy kosárlabda.
macilaci78: ajándékozni gondoltam. Habár mi megjártuk, ajándékoztunk, egyszer eljöttek érte elvittek egy nagy pálmát, máskor meg azt mondták, ha odaszállítod akkor köszönik....
-
csoszogi
tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- Könyvajánló
- OpenWRT topic
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest