- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
quailstorm #82477 üzenetére
Érdekességként: 1155-ös lapban i7 3770-et hűtött FÉLPASSZÍVAN! Vagy 3 évig.
Azért cseréltem le nemrég, mert amikor beindult, akkor viszont az alaplap hibája miatt azonnal maxra nyomta fel a fordulatot. Úgyhogy vettem egy ARCTIC Freezer 33 eSports Edition-t...ami alapjáraton halkabb, viszont így utólag baromira nem érte meg, mert az alaplap ugyanúgy felpörgeti és úgy már csak minimálisan halkabb, mint a zalman. Na mind1... -
SirRasor
addikt
válasz
quailstorm #82474 üzenetére
Cseréljünk? Szerintem úgyse tudom eladni ezt...a venti 12 centis: szerintem ugyanolyan lehet benne. Cseréltem benne már csapágyat, de nem lett jobb. Azt hittem halkabb lesz
-
SirRasor
addikt
válasz
quailstorm #82472 üzenetére
Ilyen ez a popszakma
Erről az jut eszembe, hogy egyre több terméket árulnak úgy, hogy max külföldi webshopban van meg hozzá minden, mert idehaza már hiányzik ez meg az, amit külön vegyél meg...
A potméter is megvan hozzá. -
SirRasor
addikt
Vegyetek régi, jóféle zalman hűtőt olcsón!
Van PC-házam is, ATX-es, nem túl nagy, picit kókányolt belsővel, de működik minden, van elől USB és HD audio is. 500 ft-ért vihető.
EDIT2: Van 2db SMART LED-em is, E27-es, 10W-os. Egyik wifis, másik bluetoothos.
A bluetoothos az MagicLight, a wifis valami koppincs, de ugyanezzel a programmal működik (mármint a wifis megfelelőjével).
Ár akár mehet beszerzési áron +500ft. -
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
Jön a karácsony!
Vegyetek japán Feather borotvapengét, csomagonként 500-ért
Vagy Luna 90-as teleszkópot!
Új vezeték nélküli füles is van 2500-ért, frissen ebayről. -
SirRasor
addikt
válasz
vizslakutya #82330 üzenetére
A telefonnak (Huawei P10 Lite) semmi köze hozzá: azt mutatja, hogy 100%-on van a hangerő. A fülesnél lehet hallani, hogy felmegy szépen a hangerő, majd csipog és ~30%-ot visszavesz. Gondolom akksikímélés
-
SirRasor
addikt
Ilyen bluetooth fülest vett kolegám, de nem engedi a max hangerőt, leszabályozza 70%-ra és mivel koncertezéshez kellett volna, így nem tudja használni.
Beszerzési áron érdekel valakit?
Meghallgattam és az árához képest egész jó hangja van.
-
SirRasor
addikt
válasz
vizslakutya #82288 üzenetére
Az előző hsz. Neked akart menni.
-
SirRasor
addikt
válasz
vizslakutya #82268 üzenetére
Ilyesmim volt.
Semmi gond nem volt vele: tudtam vezérelni telefonról bluetoothhal. Kikapcsolás után megtartotta a beállításokat: az időzítést is! Merthogy még időzíteni is lehet. Amit viszont nem reklámoznak, hogy az az X lumen az csak az eredeti színre (sárgás fehér) vonatkozik. A színváltást egy másik csoport RGB-led végzi, ami kb. fele olyan erős! -
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
válasz
csoszogi #82012 üzenetére
Ott a pont, akkor kuka az egész baciölős ötlet. Ezért szeretek ilyeneket bedobálni a közösbe
Akkor csak egy szimpla légtisztítót keresek, aminek mosható az előszűrője és kész.
Más: a kartonos is jól sikerült
-1 venti. Most 38 C˘ körül van, de ha nyúzom se megy 65 C° fölé. A házventi ~400 RPM-el húzza ki a levegőt a másik végén, de alaplapi irányítással folyamatosan erősödik a terhelés függvényében. Szép csendes így minden.
-
SirRasor
addikt
válasz
csoszogi #81994 üzenetére
Van légsterilizáló, ami elég jónak tűnik. Se mozgó alkatrész, se filter se semmi. Igaz a port nem szűri, de a bacikat kinyírja. Nem is ilyet kerestem...viszont most megint megy a körbefertőzés: 4 éves kislány+7 hónapos kisbaba. Lehet egy ilyen baci/vírusiölő nem hülyeség, mert úgyis sokmindent haza fognak hozni oviból, iskolából
-
SirRasor
addikt
válasz
Pho3bus #82002 üzenetére
+1 a házirendnek, semmi mást se tudsz tenni.
Abban meg tuti normális időpont van megadva, azaz 8 előtt, 20 után nincs zajongás. Arra már tudsz hivatkozni, intézkedni. KK-tól azért kérdezd meg, hogy először ő intéz-e valamit ezzel, vagy kapásból rendőrség...de legeslegelőször a felújítást végzőknek kell adni egy példányt belőle, vagy a tulajnak, ha elkapod. Ha az nem hat, akkor lehet feljebb menni.. -
SirRasor
addikt
Az az érdekes, hogy se ionizáló, se uv-c lámpás baciírtó sincs benne.
Most mint laikus, azt mondanám, hogy persze, mert nem olyan drága. A drágábbakban mind van, vagy legalább ionizáló (ami a Rohnsonban legalább ki/be kapcsolható).
Utánaolvastam picit és mindkét dolog ózont termel. Az ózon meg maradandóan károsíthatja a tüdőt. WTF? Az ember vesz egy drága légtisztítót arra gondolva, hogy milyen egészséges, közben meg tönkre vágja vele az egészségét egy életre -
SirRasor
addikt
+csoszogi Hát akkor ez ennyi. Poros és kész. Akkor marad a tisztító, ha nagyon extrém lesz a helyzet, csak ezekkel az a szívás, hogy igazából abban a helységben hatásosak, ahol vannak. Egy 3 szobás panel 7 helységében (közlekedővel együtt) biztosan nem lesz hatásos..
A másik remek ötlet! Rágugliztam és van ilyen előlap műanyagból is. Vékony, vágható, hajtó!
-
SirRasor
addikt
Kéne egy kis brainstorming két témában:
1. Baromi poros a lakásunk. A 9. emelet
Szellőztetni nyilván kell, de az egyik oldal a nagykörútra néz, muszáj ott is kinyitni. Baromi nagy filter az ablak elé? Vagy inkább bent valami pormegkötő? Padlószőnyeg van mindenhol és hetente 1x porszívózunk. Munkatársnak is volt padlószőnyeg sokáig és parkettára cserélte és azt mondta, hogy egy picivel se lett kevesebb por, szóval a szőnyeget nem hibáztatnám. Sőt, az talán könnyebben megköti a port és könnyebb felporszívózni. Vagy mit lehet még tenni?
2. Számítógépházba szeretnék légterelőt: ehhez keresek anyagot, amit házilag lehet ide-oda hajtani, méretre szabni. Kartont nem merek, mert picit tűzveszélyes.
-
SirRasor
addikt
Hol érdemes Szegeden eurót váltani (venni)?
Ezt az egyet ismerem látásból. -
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #81835 üzenetére
Na megvan miért nincs fűtés. Volt itt a közös képviselő, azt mondta náluk van (mellettünk levő lépcsőházban lakik), úgyhogy valószínűleg az egyik felújítós banda (2 szinttel lejjebb fúrtak-faragtak..) babrálhatott a fűtőtestekkel, amitől levegős lett az egész, úgyhogy hibabejelentés, aztán majd kijönnek a távhőtől...
-
SirRasor
addikt
Nem tudjátok véletlen miért nincs még fűtés? Párszáz méterre lévő panelban már van
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #81828 üzenetére
Érdekes embertől érdekes megoldást várj: ne használd a routert torrentezésre
(de miért? Arány miatt? Vagy központi elérhetőség miatt?)
Amúgy passz, mindjárt visszaolvasok.
Ja látom
8.8.8.8 az kapásból nem jó; etesd meg vele ezt: 176.103.130.130 (DNS2: 176.103.130.131), ez szűr némi reklámot, trackinget meg miegymást.A következő: a kérdésedben ott a válasz: "Miközben minden más torrent oldal torrentjeivel szépen működik." - azaz egyértelműen azokkal a trackerekkel van valami.
1. A többi mind külföldi és csak ez az egy magyar van? Ha igen, akkor lehet tényleg DNS eredetű probléma, bár nem hiszem
2. Transmission legfrissebb verziót használod? Igen? Keress régebbit. Nem? Keress újabbat(jó, persze, poén, de amúgy láttunk már ilyet...)
Pontosan milyen NAS-od van?
-
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
válasz
fradi81 #81814 üzenetére
Az ilyennel vigyázz, mert a gyári szűrőbetét:
1. drága
2. szűri a nehézfémeket "(pl.: vas, ólom, higany, réz, alumínium)" - ólom, alumínium kb. 0 a vízben, de a vasra és rézre szüksége van a szervezetednek. Vagy több gyümölcsöt és zöldséget kell enni, hogy visszapótold.Amúgy hasonlóm van, csak az olcsóbb kiadás. - Mondjuk szerintem jobb, hogy látszik kívülről a szűrő állapota.
Alapból ilyen szűrőbetétet adnak hozzá.
Szállítással együtt 9k-ból megvan az egész. A "modern"-nél meg ennyi csak a szűrőbetét. Amúgy rablás, mert olyan fajta szűrőbetét van ehhez az olcsóbbhoz is, és 3k. -
SirRasor
addikt
Nézegetem a vízszűrőket és találtam valamit:
Már bocsánat nyelvezetért, de EZ MI A SZ*R?"Lourdes hidrogénes víz előállító készülék egy olyan szabadalom amely a egészségesebbé és ellenállóbbá teszi az emberi szervezetet."
Csalásért nem lehet feljelenteni az ilyet?
Oxigénes levegőspray nem lesz? -
SirRasor
addikt
válasz
martonx #81785 üzenetére
Nem látom hol a probléma
Tényleg, a gyerekek nem szeretnének csillagászkodni?Ja napi vicces: oviban lehet jelentkezni karatéra, de a pici lány azt mondja, hogy nem szeretne menni, mert én úgyis mindig ott vagyok az oviban és megvédem. De hát napközben nem vagyok ott. De, csak akkor ő nem lát engem
-
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
Kop-kop.
Olcsó villanyszerelőt keresek. Van néhány telefonszámom, de egyikről se tudok semmit, szóval...tudtok ajánlani olcsó szakit? Mintha már kérdeztem volna
Na mind1, most megint aktuális.
-
SirRasor
addikt
válasz
csoszogi #81637 üzenetére
Nem is tudtam, hogy ilyen probléma is lehet. Az első gyereknél mindig a legolcsóbbat vettük ott, ahol éppen kaptunk. minőségbeli probléma ritkán volt egy garnitúrán belül, szóval ez nem is szempont.
Megvan a nyertes:
http://www.pelenka-szeged.hu
Vannak drágábbak is, de van 35 ft/db-os is, ami pont jó lesz. -
SirRasor
addikt
Üdv!
Tudtok olcsó pelenkás beszerző helyet?
-
SirRasor
addikt
Na gyerekek vegyétek a lomjaimat, mert megint kell a pénz pelenkára
https://www.jofogas.hu/magyarorszag?account_list_id=6fb37449a459b08a2f20b1fb0f431535
Samsung Galaxy S7 - makulátlan, rootolt - 60k - ittenieknek 55k!
DELL vezeték nélküli bill+egér - 8.5k
Zalman CNPS7700-CU processzorhűtő - 4.5k
Használt ATX-es számítógépház jó állapotban - 3.9k
Merthogy tegnap hajnali 1:15-től már egy újabb szájat etetek
-
SirRasor
addikt
válasz
csoszogi #81595 üzenetére
Szia!
Régen kerestem és találtam jót: úgy hívják, hogy ciklon szűrő. Eddig csak Samsungnál láttam, de mintha már az Electrolux is beszállt volna ilyennel.
Egy porzsákos, ciklon szűrős porszívót vettünk 6 éve az Auchanban és hát mit mondjak: gyári állapotban van. A ciklon szűrő a por 90%-át összeszedi, tehát porszívózás végén csak lecsavarod és kiöntöd a kukába.
Ilyen terhelés mellett a textil porzsákot évente 1x bedobom a mosógépbe a szűrőkkel együtt és kész.A hátrány: 14k-ért vettem, most olyan 28k, és már nem olyan:
https://www.arukereso.hu/porszivo-takaritogep-c3170/samsung/vc07m25g0wc-ge-p367140501/#velemenyek
A szívóerőnek 200W-ot írnak, mert ez egy 750 wattos porszívó. Az enyém 1600W-os és 320W a szívóereje: BRUTÁLISAN SZÍV NA.
Szóval ha szőnyeget is szívsz, akkor a 200W kevés lesz erőnek. Vadászni kell, hogy most melyik a legjobb és ahhoz képest nem drága ciklon szűrős porszívó.Ja a másik hátrány, hogy ez a spec. szűrő a nyélen van rajta, így az picit nehezebb. És mivel nehezebb, könnyen szét is csúszik, úgyhogy nem a markolatnál fogom, hanem picit lejjebb, ahol tartani is tudom a szétcsúszás ellen. Bár gondolom ezt az újabbak már kiküszöbölték...
Na kis gugli: lehet univerzálisat kapni, amit bármilyen porszívóra rá lehet rakni:
http://www.mindenporzsak.hu/termek/3834/porszivo-univerzalis-eloszuro-ciklon-szuro-gegecsore-30mm-38mm-gorenje
Csak emellé feltétlen egy porzsákos kell, hogy a motorja hosszú életű legyen. -
SirRasor
addikt
válasz
quailstorm #81547 üzenetére
Az ok, csak neki sürgős volna. Ha kicseréled ma, szerintem holnap megveszi a 40-eset
-
SirRasor
addikt
Munkatársam keres ATA-s 2.5"-ös vinyót. Valakinek van valami? 20-80 GB körüli is elég. Hardveraprón nincs itt a közelben.
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #81465 üzenetére
Memből indítás miatt inkább másra kezdtem figyelni: mi a nyavaját csinál a system.exe-d 1-3%-al? Az enyém 0.1-0.4% között mozog
(Mondjuk ez LTSB-s) Nem szeretem, amikor önállóan tevékenykedik a win....egyedül ez fáj a 10-esnél: a 7-esnél elég szépen parkolópályára lehetett tenni a rendszert. Ja számít? Nem, mert nem érzem lassabbnak, sőt
Csak mondom..
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx #81449 üzenetére
+DarkByte Próbáljátok ki egyszer egy napra, hogy letiltjátok a defendert is. A helyzet az, hogy olyan +gyorsulást kaptok, hogy nem biztos, hogy vissza fogjátok kapcsolni
Amúgy meg aki defender mellett nem kap semmit, annak nyilván fölösleges a keményebb védelem. Annak meg igazából a defender is fölösleges
Azért ehhez feltételezzük azt, hogy internetről nyilván nem töltötök le minden sz*rt és idegen pendrive sem járhat a gépben. Bár ilyen berkekben ez elég alap.
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #81448 üzenetére
Tehát nincs
-
SirRasor
addikt
válasz
quailstorm #81445 üzenetére
Bitdefender free is fos; erről már írtam.
Tényleg nincs olyan ingyenes, amit hosszú távon érdemes volna a gépen hagyni. AVAST! Talán, de az érezhetően jobban fogja a gépet, mint a bitdefender vagy panda. Valamit valamiért.
Hogy esetből miért nincs ingyenes...
-
SirRasor
addikt
Vezeték nélküli egér+bill kombó eladó. Újszerű!
Dell KM363 - az ár irányár. -
SirRasor
addikt
válasz
quailstorm #81433 üzenetére
Van router.
macilaci78 Próbáltam win isoval is
-
SirRasor
addikt
Van itt digis+Win10-es, aki tudna nekem picit segíteni?
Ha indítok letöltést, akkor a system.exe-m is elkezd elég szépen terhelődni.
1-2 MB/sec-nél minimálisan látható (mondjuk hogy feltűnésmentes na), de 30-40 MB/sec-nél elég durván kiterhel egy magot:
https://photos.app.goo.gl/XM12S4WHpNkPuvD18
Ha firefoxban indítok nagy letöltést pl: linux iso stb, akkor is ugyanez a helyzet, tehát magával a letöltéssel függ össze és nem a letöltőszoftverrel.Szóval érdekel, hogy ez másnál is így van-e win10 alatt, ha legalább 30 MB/-sec-cel jön lefelé valami
-
SirRasor
addikt
Tényleg, kerestük, hogy a LED színét mégis hogy lehet átállítani, mert ahol az előzőnél volt, ott nincs rá lehetőség...ja hogy csak 1 színű led? Nem hinném, inkább szoftveresen kiforratlan..talán.
Na a gombok hiánya tényleg huncut, de asszem szeretnék egy ilyen telefont. Ügyesen használva semmit se kell rajta sose nyomni: nincs kopás, elhasználódás a fizikai részen.
Dupla kopp/ujjnyomat ébreszt és a home hosszú nyomása altat. Tökéletes. -
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #81409 üzenetére
Feleségem 7-8 naponta töltötte még pár hónapja, igaz Bluetoothot sose használt rajta és mobilnetje se volt
-
SirRasor
addikt
Na itt is van:
Xiaomi Redmi 3 eladó. -
SirRasor
addikt
Aki telefonnal számolna, annak beírom minél előbb:
Eladó kb. ma estétől egy Xiaomi Redmi 3 - majd rakok fel hirdetést. Karcmentes, makulátlan. Kijelzőjén védőüveg, S-line tokban. Fehér/arany színű a telefon, fehér, lila és fekete s-line tokkal.Akkuja kezd gyengülni, mert már csak 4-5 napot bír 1 feltöltéssel.
Árat majd kitalálom, de reális lesz.
-
SirRasor
addikt
Van 5.1-es házimozirendszerem is eladó.
Illetve további dolgaim:
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/sirrasor/index.htmlMivel csak a helyet foglalják, minden ajánlatot meghallgatok: az árak alkuképesek.
-
SirRasor
addikt
Sziasztok!
Sütő tekerőjéhez keresek rrugót. Olyan 50 forintosat. Valamiért 2500 Ft-ért adják darabját és 3db kellene.
A vicces az, hogy ebayen se olcsóbb sokkal.
Vagy szedjek szét egy tollat és nyújtsam ki azt?
Van jobb/olcsóbb megoldás? -
SirRasor
addikt
Találtam egy Pannon-os Samsung E2100B telefont (még az is lehet, hogy független..). Működik, kopott, gyenge akksival. Azért a készenlét SIM nélkül 1 hét. Töltője is megvan.
https://photos.app.goo.gl/ZSA2LoPM9hHzU2in7Ingyen elvihető a Makkosházi Lidlinél. Holnap délutántól.
-
SirRasor
addikt
De ez miért jó nekik?
Ted_Beneky jaja, ezt találtam nemrég, mert valaki kérdezte facén, de ezt se írták ki máshova
-
SirRasor
addikt
Túrjuk a netet, de sehol egy részletes programleírás, hogy hol, mikor, mi lesz éppen.
Itt is az van, hogy programdömping..DE MI?
Nincs erre valami honlap?Ja kis pontosítás:
Az esti program megvan, de nap közben? Pláne, ami gyerekeknek szól, olyat keresünk.. -
SirRasor
addikt
válasz
DarkByte #81258 üzenetére
ZTE F660RV1 -et kaptam. Nagy csalódás volt, mert nem tud 5 GHz-t. Viszont ami meglepő, az előszobába rakták ki és a 2.4 GHz elég mindenhova, pedig belső antennás kivitel! A TV-vel csak wifin tudok kapcsolódni a kábelezés optimalizálatlansága miatt, de 4k-s videót akadásmentesen streamel youtuberól.
Nem lehet bridge módba rakni.
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #81256 üzenetére
Hoppá, köszi, leszedtem.
Multifunkciós hűtő na -
SirRasor
addikt
Eladó dolgaim
Van közte router, számítógépház, cpu- és hddhűtés.
Vegyétek-vigyétek. -
SirRasor
addikt
Akai bakelit lemezlejátszó meg hozzá halom lemez érdekel valakit?
Írjon priviben. Édesapám el akarja adni. Lefényképezem holnap a lejátszót és a lemezeket is, ha van rá igénye valakinek.EDIT: tixem jókor, jó helyen! Ment privi
-
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
Bedobnak ilyen szemetet a postaládába, hogy Szegedi Tükör meg Déli Szó. Gugliban konkrétan semmit se találtam hogy lehet ezeket lemondani (gondolom az előző lakó kérte...). Ötletek?
Rick4 ahogy látom elég jól benne vagy a gépjárművekben. Ismerősöm az új autójába rakatna váltózárat, de ahhoz meg kell fúrni a kasznit és attól fél, hogy emiatt rozsdásodni fog ott belül...alaptalan a félelme?
A másik az, hogy vásárláskor semmit se mondtak neki bejáratásról. Gugli: fele tábor szerint ma már fölösleges. Amikor X éve vettem a volt motoromat, akkor nekem azt mondták, hogy ezeket már olyan pontosan gyártják (Honda), hogy nincs szükség bejáratásra. Kételkedem -
SirRasor
addikt
válasz
martonx #81086 üzenetére
Árnyékoló alatt a redőnyt érted? Vagy spec. fólia? - ja most olvastam végig az aljáig - napháló Köszi, rákeresek.
FoxiestFox volt régen mobilklímám; az egy fos. Hangos, rossz hatásfok, lyukat kell vágni az ablakba, szóval nem jó.
macilaci78 ez jó - hővédő fólia. Szerintem ezzel teszünk majd egy próbát, mert van redőny, de 1. sötét lesz, 2. macera...
Azt tudod véletlen, hogy az UV-álló-e? -
SirRasor
addikt
Kop-kop.
Kezd tombolni a meleg és az új lakásban eddig elképzelhetetlen hőmérsékletek kezdenek uralkodni. Már most 28 C° van, amin max az esti szellőztetés lehetne úrrá, ha Sándorfalváról nem hozná a trágyaszagot a szél...Még egyáltalán nem biztos, csak az ötletelés kedvéért szemezgetek egy klímával, de hova érdemes tenni?
Én ide gondoltam:
Aztán onnan szétterjed a szobák felé. Vagy van jobb? A D-NY-i szobát nyilván jobban éri a meleg, de csak 1-2 C° a difi a többi helységhez képest. Egyáltalán ki lehet ilyen messze vezetni? -
SirRasor
addikt
Költözésből maradt még néhány dolog.
Pü. ha valakit érdekel valamit
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #80836 üzenetére
Nem tudom megcserélni. A képen látszik egy egyes kapcsoló, abban van benne. Helyhiány miatt azt nem lehet elforgatni. Mögötte egy 2-es aljzat van, ami be van építve, tehát max fordítva dugom be a tápegységet, de az ha jól sejtem, nem fog segíteni.
Maximum szét tudom szedni a 2-es beépítettet és megcserélem a kéket meg a barnát. Na mind1, jó ez így, nem nyúlkálunk hozzá.Fi-relé...még ha ki is tudnám cserélni, attól még a többi probléma megmarad. Pl a felújított hálózatban lévő alumínium kábel, amiről 2 kisszoba világítása is megy és még a kábel is rövid, tehát toldani kéne, vagy kicserélni mindenestül...hát...
Köszönöm az ötleteket, elvégeztem mindent, ami egy halandótól elvárható, a többit meg meghagyom egy szakembernek.
-
SirRasor
addikt
válasz
lorcsi #80823 üzenetére
Azaz, tegnap az Ág utcában vettem.
A lidlis se rossz, de csak 8w-os. Kellett az erősebb. Kb. 4k-ból kijött a 3 méteres, 30 wattos szalag, 40wattos táppal. Végül is csak 2,5 méter kerül beépítésre, de ennél kisebb táp nem vitte volna el.Brutális fénye van
Ránézésre (LED alakja..) 5050-esek.
A végén jutott eszembe, hogy 1 centis fúrószárral is meg lehetett volna oldani az átvezetést, mert a szalag átfért volna...na mind1, majd ha leesik.
Kapcsolós hosszabbítóban van. Kikapcsolt állapotban, ha hozzáérek a LED lábaihoz, vagy a tranyókhoz, akkor 10%-osan elkezd világítani
Picit összefüggésben a fentihez: TUDTOK JÓ+OLCSÓ VILLANYSZERELŐT? Van pár dolog, amit meg kéne sürgősen csinálni. Pl: Démásztól kijöttek, megnézték a kapcsolótáblát...hiányzik belőle valami, ott a lyuk. Azt mondja, hogy ott kéne lennie az érintésvédelmi izénak.
-
SirRasor
addikt
válasz
Ted_Beneky #80801 üzenetére
+nap Lehet tényleg ez lesz, csak azt azért vetettem el még az elején, mert túlságosan alacsonyan van. Majd élőben odapróbálom, aztán ha nem jó, mehet feljebb a többiek módszerei alapján, mert a fúrásra kaptam engedélyt
Mosógép...húú...mit is beszéltünk arról? Lett egy 8 kilós Beko 5 év garival, ami nem inverteres, de attól függetlenül A+++os és nagyon szépen mos! Hangosnak hangos, picit sok vizet kajál, de a végeredmény miatt nem izgat különösebben.
Viszont pont ma futottam bele abba, hogy az alsó szűrőt megnéztem és nincs hozzá/mellette leengedő gumicső. Na akkor biztosan kicsavarhatom. Na a lóf*szt, eláztattam a kikészített lepedőt, mert sejtettem, hogy ez leszViszont ez így gáz...
Polemius A tűzhely fölé mindenképpen kell valami, mert nagyon sötét. A spot viszont jó ötlet, mert tényleg magasan van...
-
SirRasor
addikt
Üdv mindenkinek a helyi barkácstopicban
Szeretnék a konyhapult alá LED-csíkot rakni, de van egy kis gond, amire egyedül csak egy megoldás jutott eszembe:
Szóval dekopírfűrésszel nem eshetek neki, mert az tiltja a házi sárkány, úgyhogy egyedül hajtani tudom a LED-eket az átvezetőkön, de akkor alu profil kizárva. Viszont akkor a hűtés problémás és hamar tönkremegy. Ráadásul még a pofámba is világítana az a néhány kiálló LED.
Erre van jobb ötletetek?
Ja igen, tudom, hogy randa, de így vettük a házat
Kidobni meg nem akarom, mert iszonyat sok mindent elnyel.
-
SirRasor
addikt
válasz
pilóta #80711 üzenetére
Ez nagyon durva. Akkor biztonsági ajtó kuka.
MÁS, de ehhez kapcsolódik!
Nívósok megtámasztottak egy 200k-s ajánlattal. Ajtót cserélnék és ez baromi sok.4 éve 105-ért cserélték.Szegeden kivel érdemes ajtót cseréltetni? Lehet hisec vagy műanyag is, csak jó legyen a hangszigetelés..
-
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
Hülye kérdés #4276:
Ha lángol a panel, de van egy tűzálló biztonsági ajtóm, akkor biztonságban vagyok? A beton nem tud átégni, meg mondjuk locsoljuk a falakat hűtés végettCsak gondolkozom milyen lehetőségek vannak a 9. emeleten, ha se alulról, se felülről nincs kijutási esély...
Amúgy nagyon durva a kilátás. Olyan, mintha minden nap nyaralnánk
-
SirRasor
addikt
Keresek gázszerelőt, aki 5k-ért ad pecsétet bekötéshez (én bekötöm, azzal nem kell bajlódnia). 1 héten belül hozzák az új sütőt és csak kéne rá gari, mert kombinált, és az elektronikával, ventilátorral csak lehet gyári hiba, gond
martonx feleségem mániája. De mintha kezdene róla leszokni, mert tegnap is hallgattam kis zenét altatás után, félig nyitott ajtónál (szellőztetés) és nem szólt.
MÁS: Ja ez poén, ezt elmesélem. Új lépcsőház, új lakók, új közösség na...összefutottam pár idősebb nővel és mind azt mondták, hogy azért szeretnek itt lakni (Lidli, Gyöngyvirág utca), mert olyan csendes a lépcsőház és rendesek a lakók. Na mondom fasza
4-et aludtunk eddig itt:
Első éjszaka: felettünk albérlők picit hangosan vihorásznak stb...hát jólvan, végül is 23:30...de lehet, hogy pont ma tartanak partit.
Második éjszaka: csend. Na akkor egy jót aludtunk.
Harmadik éjszaka: a mellettünk lévők veszekednek, de iszonyat hangosan. Kiabálás, ordibálás. 23:45..hát basszus eddig 8 éves panelpályafutásom alatt 1x se kellett szomszédra szólni, de most átmentem.
Következő reggel kérdezi az egyik nyugdíjas, hogy na ugye milyen csendes a lépcsőház meg a lakók? Mondom majdnem
Negyedik éjszaka: albérlők bekeményítettek, sokkal hangosabb röhögcsélés, kiabálás egyik szobából a másikba...hajnali 2-kor. Kivártam sokat, de nem szűnt, úgyhogy oda is felmentem.Öööö....eddig 50%-os az arány
Na mind1, szeptembertől visszakapják, ha megszületik a baba
Ja tegnap láttam a ház előtt Szméagol-t is! Éppen egy hátra kidobott szemetes zsákot túrt szét, mint valami vadállat. Komolyan mondom ijesztő látvány volt.
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #80608 üzenetére
Nem tudok új, nem létező vezetéket húzni a falból valahonnan a 2 gyerekszobába a lámpatestekig, már ha egyáltalán lenne lámpatest, mert csak az egyik szobában van
Két régi alumíniumvezeték áll ki a falból 10 centire és arra van rákókányolva a lámpa. Elvileg újra lett vezetékelve a lakás, csak mondjuk pont ott nem.
A nappaliban meg van két kapcsoló 3 lámpával, de az egyik kapcsoló nem csinál semmit a 2 lámpával együtt.Szóval ígyis-úgyis kell villanyszerelő, neki meg nem annyival több a kapcsolókat is megcsinálni.
martonx jön a második, szeptembertől lesz baba
Viszont proper hsz-ében van valami: nem akarom visszazárni a teret, ráadásul sötétíteni sem, úgyhogy egyelőre így marad. Aztán ha nem jó, akkor bármikor betehetünk egy ajtót.
-
SirRasor
addikt
Van az új lakásban több ufólámpa, ami nem kell. A foglalat leszedéséhez villanyszerelő kell, de a búrákat már most oda tudom adni, ha valakinek ép kell. Van teljes és 180°-ban kettévágott is.
-
SirRasor
addikt
válasz
Ted_Beneky #80583 üzenetére
+csoszogi Se keret, se semmi, teljesen eltűnt az ajtó
A furatokat se találom, szóval profi munka
Ma jön ki vízszerelő, aki komplett felújításokat is csinál, úgyhogy szerintem megkörnyékezem, így a legegyszerűbb.
-Tsaba- tolóajtót néztünk, de az nagyon hangos, szóval pont a babaszoba mellett az nem játszik.
proper basszus a fényre nem gondoltam és ebben nagy az igazság. Akkor talán a sötétítő függöny a legjobb, mert ha éppen nem kell, teljesen el lehet tüntetni.
-
SirRasor
addikt
Köszönöm a válaszokat, most picit fullon van az agyam, de majd este feldolgozom.
Ami kritikus: kell sürgősen vízvezetékszerelő, mert félrement a wc-tartálycsere. Kókánnyal megoldtam ideiglenesen, de ezt holnap meg kell csinálnia egy szakinak.
Őt találtam, reggel 9-re ki is tud jönni, de nem ismerem. Esetleg vele van valakinek vele tapasztalata? Vagy tudtok megbízhatót, aki nem horror áron dolgozik? Esetleg köztetek van?
-
SirRasor
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- Könyvajánló
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest