- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Magisk
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz
kewixtv #60461 üzenetére
Azért mert Android TV mindkettő nem egyforma a HW. Szóval attól, hogy nálam jó valami nem azt jelenti, hogy nálad is az lesz biztos. A Kodi -ra én így látatlanba azt mondom, hogy beállítás kérdése, ha egyformán "akad" (meg nem mindegy, hogy neked mi az "akad" nekem az sem jó ha nem kadenciahelyes a lejátszás míg másnak az fel sem tűnik és csak az zavarja ha időnként bufferel a lejátszó ... ) 720p-4k -ig csak DE a TV topikjába biztos tudnak okosat mondani és ha mindenkinek rossz vagy van valami ismert hiba akkor kár küzdeni vele.
-
gyugyo79
addikt
válasz
kewixtv #60458 üzenetére
Nálam android TV-n (NV Shield TV) tökéletesen jó a saját kliense is bár nem használom de leteszteltem most direkt mielőtt ezt írtam. A beállítások:
Videó átkódolás ki
Lejátszás minősége magas
Külső fejl. lejátszó Be
AC3 átadás BeKülső lejátszónak MX Player Pro beállítva (Pro nem számít jó az ingyenes is) Custom Codec -el bár nem is tudom ez kell e még megszokásból mindig berakom neki amikor szól....
Teljesen jól átadja a filmeket amiket próbáltam direktbe (MX-be lekérhető a videó tulajdonsága ami 100% egyezik az eredetivel megkapja a hangsávokat felirat sávokat is az mkv -be) terhelése így a NAS -on nézve még htop -al is észrevehetetlen.Lokális hálón használd az Embyt kliensnek ezen is ha azt szereted. De egy KODI, MrMC (ez fizetős) vagy más szimpatikus hasonló alkalmazás szerintem tökéletes és ott nincs X, hogy terheli e a NAS -t átalakítással mert valami nem jó éppen mert max fájlművelet van NFS vagy SMB -n át.
-
dkess
őstag
válasz
kewixtv #60070 üzenetére
Nem, nem arról van szó, hogy a SMR -es WD Red -eket a Synology "tiltaná le" a kompabilitási listájukból, pont ellenkezőleg: úgy néz ki most kerülnek be - újra ...
Azaz a Synology-WD Red saga folytatódik. Először mind a 4 fajta SMR --es WD Red EFAX -ok (2/3/4/6 TB -os) benne voltak a támogatási listában - ez volt e hónap első feléig. Kilencedikén írtam (lásd: [link] ), hogy mind a 4 HDD kikerült a listából. Most nézem és nemcsak a 6 TB -os, hanem a 2 TB -os is visszakerült a listába. Még az is lehet, hogy a másik kettő is visszakerül. Lehet van az a pénz amiért korpásodik a haj ...
4 TB -os méretben (6 TB alatt) - Ironwolf.
@Bullzeye
Nem tudom elfogadod-e referenciának, de van NAS -ban 2 db 8 TB -os EFZX Red (2,5 éves - korábbi generációs, CMR) és 3 db 10 TB -os EFAX Red (nincsenek még fél évesek - ezek meg eggyel nagyobbak, CMR). 100% -os mindegyik.
A hanggal kapcsolatosan, hogy tudjál viszonyítani - a DX517 -ben (ebben van a 3*10 TB) kb. amikor még két hete volt meg már a 2 db 8 cm -es ventit cseréltem Noctua NF-A8 FLX -ekre, mert olyan szinten elnyomta a HDD -k hangját (tulajdonképpen mind az 5 HDD hangját, mert közel vannak), hogy már zavaró volt. A táp 4 cm -es ventije nem zavaró a HDD -k mellett - pláne mivel az teljesen zárt környezetben van az egységen belül (igazából levett burkolat mellett lehet csak hallani).
A HDD -k természetesen nem némák, de semelyik sem az
Sípoló hangot egyikből sem hallok ... A WD80EFAX jó cserének tűnik - szerintem belevághatsz.
-
dkess
őstag
válasz
kewixtv #60062 üzenetére
A két internet eléréssel kapcsolatos kérdést (pl. internet failover) érdemes a router oldalon (pl. akár a Synology router -eivel
) megoldani. A NAS oldali dupla csatlakozás lehetősége inkább a LAN oldal miatt van, még akkor is, ha elméleti lehetőségként ott van, hogy a NAS -t közvetlenül az internetre rakjunk ki.
A HDD kérdés leegyszerűsítve - 6 TB -ig "sima" Ironwolf - a fölött mehet Ironwolf vagy Red is akár. Ezek "Pro" verziói más tészták - amennyiben kellene a kicsit nagyobb teljesítmény, akkor lehet ezek közül is válogatni. Persze amennyiben 6 TB alatt merülne fel ilyen igény, akkor nézelődhetünk inkább a nagyobb "simák" között is - sokkal gyorsabbak (az Ironwolf -ok itt már 7200 RPM -esek, de a Red -ek is hasonlóan jóval gyorsabbak/terhelhetőbbek ebben a mérettartományban). Persze a nagy méretű 'Pro' -k a leggyorsabbak ...
Ami nagy vívmány volt, hogy immáron publikus az info a HDD adatlapokon a customer kategóriában is a CMR/SMR -el kapcsolatosan. Így már nagy meglepetések nem érhetnek bennünket, ha ez így is marad illetve utánanézünk a dolgoknak. A jelenlegi info -k alapján a Ironwolf -ok mindegyike CMR és egyéb tekintetben sem várhatóak, hogy lekerülnek a Synology támogatási listáról ...
@Sanya
Az USB -s Bluetooth adapterekről tudtam, hogy "mostohagyerekké" válnak folyamatosan Synology oldalán. Annyira nem lepődök meg a WiFi és ebből következően is a 3G/4G adapterekkel kapcsolatos fejleményeken sem. Ugyanakkor ezek nem tartoztak szorosan az eredeti kérdésfelvetéshez (ugyanakkor hasznos info -k).
Egyfelől akkor az eSATA külsős egységek támogatása mégis változatlan marad - itt legfeljebb azzal játszanak majd, hogy mely modellre kerül csatlakozó és melyre nem (pl. DS220+ -ról ez ugrik). Az USB -s külső egységek támogatása sem szűnik meg teljesen, ha jól értem - csak a SMART tesztekkel kapcsolatos funkciók nem lesznek elérhetőek. Ez talán amennyiben tényleg csak (leginkább ad-hoc) backup -ra szolgálna, akkor nem lesz talán annyira érzékeny változás.
Mondjuk, aki állandóra tervezi, annak már jelenthet (mondjuk kivéve csak torrent és hasonló jellegű felhasználás). Ehhez hozzáadjuk a kevesebb USB -ket (akár az eltűnő eSATA -val együtt, mint DS220+), akkor láthatjuk, hogy a Synology a nagyobb modellek felé terelni a népet - pl.:
- több csatlakoztathatóság kell? GOTO: DS720+ (mondjuk ez is inkább csak eSATA tekintetében) .
- amennyiben több HDD kell (lehetőleg nem bővítéssel), akkor GOTO: DS920+ .Az USB hub -okat a Synology kvázi soha nem támogatta hivatalosan - ez is ebbe az irányba hat ...
Ugyanakkor úgy néz ki, hogy az eSATA és USB -s bővítési lehetőségeket a jelenlegi info -k alapján egyelőre nem zárja be a Synology még a most jövő szériával sem ...
-
dkess
őstag
válasz
kewixtv #60057 üzenetére
Igazából Tachion86 -nak is szól. Amennyiben routerre kettő gigabit -es kábelt is dugunk, attól nem lesz "2 gigabites kapcsolat". Igen, ilyenkor szokott jönni a "pofáraesés".
Alapvetően két úton lehet elindulni:
- "failover" jellegű alkalmazás. Az egyik LAN "megpurcan" (itt nem illetve nem csak magára a NAS csatolójára gondolok), akkor még a másikon mehet a forgalom,
- link aggregation (itt is lehet failover irányba menni). Ez csak masszív egyidejű párhuzamos használatnál hoz némi előnyt. Alapértelmezés szerint pon-pont kapcsolatban nem lesz 1 gigabit -nél több. Némi "mókolással" - pl. SMB3 Multichannel elérhetünk 2 Gbit/s -hez közeli eredményt egy kliensel is akár (persze a kliens oldalt is meg kell oldani).Nagyobb LAN sebesség igényekor (főleg, de nem csak amikor egy adott kliens felé is érdekes az), akkor érdemes lehet meggondolni a 2.5 vagy 5 Gbit/s használatán is akár. Persze ez kijöhet olcsóbbra vagy drágábbra is - a felállástól függ.
A szoftveres Plex/Emby transzkódolás mind a kettőt max -ra terheli - e tekintetben olyan nagy különbség nincs a két modell között. Ahogy írtam a 4 mag igazán a VM/Docker használatnál domborít igazán. Kvázi kötelezővé válna is a RAM bővítéssel egyetemben (értelmezhető teljesítményt így kapunk). Javaslom több benchmark oldalt is nézz - máshol pl. 22% százalék különbséget mérnek/adnak meg ... Persze amennyiben csak "győzködni akarod magad" és cash meg van rá - akkor meg ne habozz vegyél DS718+ -t, nem fogsz mellé lőni vele ...
-
Tachion86
tag
válasz
kewixtv #60053 üzenetére
"A DS718+-ban két Ethernet port van. Ez pontosan mire lehetne jó?"
Ha a routered is támogatja, akkor két vezetékkel rákötve a routerra 2 gigabites kapcsolat lesz a router és a NAS közt. Ezt külön be kell állítani a routerben.
A másik lehetőség pedig hogy a két ethernetet két, akár teljesen külön hálózatra dugod rá. Így a NAS mindkét hálózaton elérhető lesz, lesz IP-je ide is meg oda is.
" Illetve a cpu milyen tevékenységnél pörög fel igazán?"
Amikor a Plex átkódol. :-) Korábban nálam épített mini PC-n Xpenology volt és átkódolás közben alig lehetett vele csinálni bármit is, elképesztően lassú volt. Nagyobb bitrátájú filmek átkódolásánál meg akadt a film is. És én hiába állítom be magamnak hogy ne transzkódoljon, a Plex szerveremre meghívott ismerőseimnek nagyon macerás elmagyarázni hogy kapcsolák ki az átkódolást mert izzad tőle a szerverem... Na ekkor határoztam el hogy megveszem az elérhető legerősebb (két lemezes) eredeti Synology NAS-t, ezért vettem én is a 718+ -t. Aztán rá kellett jönnöm hogy azért noha ez tényleg jóval gyorsabb, a komolyabb filmeket ez sem tudja átkódolni. Viszont közben feltettem a legújabb Plex-et amin már ki lehet kapcsolni a transzkódolást, így már teljes az életem. :-) -
Borisz76
nagyúr
válasz
kewixtv #60045 üzenetére
Szia.
A regisztrációs kártya csak felesleges kiadás.
Vedd kártya nélkül és ebben a fórumban több segítséget kapsz ingyen, mint a hivatalos csatornán.Az Ironwolf lemezek jók.
Az, hogy hangosabb..... lehet de egy hálózati eszközről van szó amit tehetsz a házon belül bárhová..... tehát nem kell, hogy a fejed mellett legyen a hálószobában. Tedd az előszobába, spájzba, kamrába, lépcsőfurduló alá, beépített szekrénybe stb....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Ingatlanos topic!
- Nintendo Switch 2
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- PlayStation 5
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Drón topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest