- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
felho001
tag
válasz
GSpecter #59444 üzenetére
nálam ez úgy van beállítva hogy pl van egy magas mappa a Nas-on a drive alatt ami synology drive kliensek kapcsolódik a mac-ről a Nasra. Ez a mappa van szinkronizálva mindkét irányba a onedrive-ra ahol létrehoztam egy nas-sync nevű mappát. Ugyan ezt megcsináltam a google drive-ra is így +2 helyen van mentés. a gépre be van állítva a onedrive, és a google drive is. bármelyikbe mentek el egy doksit az felszinkronizálódik a nasra majd onnan arra a helyre ahol ez a doksi még nem létezik. Viszont a helyedben kerülném az ékezetes betüket a file nevénél mert jóval nagyobb az adatvesztés valószinűsége ékezetes betüknél.
-
dkess
őstag
válasz
GSpecter #59444 üzenetére
Azaz egyfajta "biztonsági mentés" funkciója is van a dolognak. Ahogy Magnat is utalgatott rá - ebben az esetben az alábbi kettő forgatókönyv egyikét javasolnám:
1.
Párhuzamosan mindkét (NAS -ra illetve Google Drive -ba) menjen a szinkronizáció. Google Drive -ba akár csak a fontosabb dolgok, de amennyiben elfér akkor persze mehet minden is akár.
A NAS és a Google Drive között ne legyen szinkronizáció ebben az esetben.
2.
Vagy a Mac--NAS--Google Drive vagy a Mac--Google Drive--NAS lánc legyen. Lehet kétirányú minden relációban. A lényeg, hogy amennyiben van a NAS és a Google Drive között szinkronizáció - akkor a Mac -ről csak az egyik felé legyen.
--- --- ---
Ami érdekes lehet, hogy a véletlen törlés ellen védekezzünk. Synology oldalon erre jó lehet a lomtárazás funkció illetve a file verziózás. Továbbá érdemes lehet pl. ransomware ellen is védekezni - egy baleset ne söpörjön végig maga a szinkronizáció segítségével. NAS oldalon e tekintetben két úton is elindulhatunk:
- a DS415+ támogatja a Btrfs -t - ez a filerendszer a NAS -on? Amennyiben igen, akkor legalább egy snapshot funkciót állítsunk be akár csak a fontosabb adatokra vagy akár a teljes felszinkronizált mappákra (akár egyebekre).
- vagy akár csak a fontosabb adatokra vagy akár a teljes felszinkronizált mappákra állítsunk be backup -ot a NAS -on másik mappába, mely rendszeresen lefut. -
dkess
őstag
válasz
GSpecter #59440 üzenetére
Még az lehet kérdés, hogy mi az oka, hogy ugyanazokat a mappákat szinkronizálod a NAS -ra illetve a Google Drive -ba is? Ennek valamiféle failover jellegű funkciója lenne?
Továbbá ugyanezeket a mappákat is összeszinkronizálod a NAS és Google Drive között is? Mi lenne a koncepció?
Egyébként többfelhasználós környezet lenne? Vannak közös felhasználású mappák és file -ok (ez utóbbi okozhat ütközéseket is)?
Mik lennének a szinkronizációs irányok?
Egy olyan kérdésem lenne, hogy pl. a Google Drive -ban ez be van jelölve avagy sem : "A feltöltött fájlok konvertálása a Google Dokumentumok szerkesztési formátumába"? Ez akkor lehet érdekes még, ha csak a Google Drive-->NAS irányultság van beállítva akkor érdekessé válik, hogy legyen-e "visszakonvertálás" (CloudSync: [link] ):
"When configuring a Google Drive sync task to be Download remote changes only, you can also enable Convert Google online documents to Microsoft Office or jpeg formats to keep an offline copy of your Google Docs. Note that the changes made to the offline office documents will not be converted and updated back to Google Docs."
-
dkess
őstag
válasz
GSpecter #59435 üzenetére
Most visszatekertem a diskurzus elejére és láttam, hogy Mac lenne a számítógép. Akkor jó felé kapirgáltunk, de konkrétan ez Unicode NFC vs NFD probléma lesz. Wiki: [link] ; kicsit részletesebben: [link] ...
Pl. ebben a szálban (link: [link] ) libop nevű kollégának volt Mac -el ugyanilyen problémája, amire arthurwhite adott megoldást. Például egy ilyen Python kóddal meg lehetne oldani a dolgot: [link] .
@felho001
RAID5 esetén 1 HDD kihullása esetén degradálódik a kötet - több HDD esetén összeomlik. Azaz egy HDD esetén igen, csere és a kötet javításának kezdeményezését követően újra épití magát.
Ez egy olyan dolog, hogy a SMART értékek alapján, Synology szerint valamint a HD Sentinel elemzése alapján semmilyen interakció nem szükséges, de persze egy HDD bármikor meghalhat ezektől teljesen függetlenül is. Azaz pl. amennyiben belecsapna a villám a NAS -ba/HDD -be, akkor melyikünket (engem/Synology/HD Sentinel) okolnál azért, hogy nem javasoltuk a HDD cserét azt megelőzően?
-
dkess
őstag
válasz
GSpecter #59433 üzenetére
Mi ennek a PDF -nek a forrása? Értem ez alatt, hogy esetleg program gyártja? Arra gyanakszom, hogy esetleg nem Unicode karakterkódoláson alapuló file név okozza esetleg ezt a Google Drive -os szinkronizációs problémát.
Itt egy link: [link]
Nézd meg esetleg - hátha segít.
-
Magnat
veterán
válasz
GSpecter #58683 üzenetére
Nem tudom, látni kéne, de én így csinálnám meg ahogy magamnál is, törölnék Google Driveról mindent, a pc-vel szinkront ki is kapcsolnám, Google Drive klienst is törölném, aztán Syno Drive telepítés, mappa szinkron beállítás és a nason lévő mappákra pedig beállítanám a Cloud Syncet a Google Driveba.
-
Magnat
veterán
válasz
GSpecter #58681 üzenetére
Akkor sztem azért duplázta meg, mert egyszer szinkronizált a Google Drive a gépeden lévő mappával és szinkronizált a nason lévő mappával ami meg a gépeden lévővel szinkronban van a Syno Drive által ... Én azt csináltam (csak én Onedriveot állítottam be, mert ott van sok helyem) h beállítottam a Syno Driveot a lokális mappára és a nason lévő Syno Drive mappára meg a Cloud Syncet, így jól műxik.
A Google Drive nem úgy volt beállítva nálad, h ne törölje a felhőben a fileokat akkor sem, ha törlöd kliensen? -
Magnat
veterán
válasz
GSpecter #58679 üzenetére
Mindezt hol, a nason? Ugye a Syno Drive a kliensen lévő mappát (illetve többet is akár) szinkronizálja egy a nason lévö mappával. A Cloud Sync meg egy a nason lévő mappát szinkronizál a felhőbe. A nason lévő Cloud Sync-kel szinkron mappából másoltad át a Syno Drive klienssel szinkron mappájába?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Gyári Apple tokok iPhone 12-13-14-15-16pm
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest