- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWave
veterán
válasz
Somlai Gábor #71308 üzenetére
Köszi---
Ez pont annak a példája aki nem használja a nas előnyeit csak nézi.
Konkrétan kenhetem a hajamra a dsm7.0 szép kinézetét és pár extra ficsőrét, (amit halkan megjegyzek, a lőtéri kutyát sem érdekel) de a 3. féltől származó programokat tiltja, futásra alkalmatlanná teszi, és mehet a körömrágás és fejvakarás, hogy hogyan lehetne megoldani, amiben most én is kényszerülök.
Megoldás a docker, de ott sem egyszerű mindent átvinni, csak példaként..plex, mono, tvmosaic, radarr, sonar, mc, oscam programok eleve kuka csomagkezelési központból nem lesznek elérhetőek.
Bűvészkedhetsz a dockerrel, csak azért mert a dsm 7.0 nem támogatja.És ha ez még nem elég akkor a kedves synology nem is gondol a + nélküli gépek gazdájára, ahhol a docker mint alkalmazás nem futtatható.
Akkor az vegyen új nast mert kijött a 7.0? Mert jól néz ki?Két megoldás van.. Vagy nem frissítek és a 718+ nasom 6.3 dsm-el fogja leélni az életét.... Vagy most elkezdek bűvészkedni és megoldom a fontos programjaimat docker alól és szenvedjek a szarságuk miatt.
-
válasz
"Szóval az egésznek annyi jelentősége van hogy ne kelljen napokig várnom mondjuk a freemailre mert épp nem tudok belépni. (nagyjából havonta előforduló probléma)
Vagy a G mailre aminek a kezelő felülete számomra egy fájdalom, bár lehet hogy a ZS generáció még élvezi is ezt a chat felületet."Freemailt váltsd Gmail-re (ezt már 10 éve is javasoltam volna) és Gmail-t remekül tudod bármelyik pop3 vagy imap levelezőklienssel használni. Ahogy írták már, sok fejfájást és időt/energiát megspórolhatsz, kivéve persze ha hobbiból akarsz ezzel foglalkozni.
-
Magnat
veterán
válasz
Kétlépcsős azonosítás a 6-os DSM-ben is van, de már az 5ösben is volt
-
Vastika
tag
válasz
Somlai Gábor #71311 üzenetére
"Mindenesetre jó volt küzdeni vele hogy működjön."
Igen, gondolom ez volt a lényeg ;-)
Amúgy totál megértelek... Régen én is mindent ki akartam próbálni és meg akartam oldani.
Ha a volt főnököm (még a 2000-es évek elején) lomizott a német haveroktól valami kidobott, muzeális pl. DEC gépet, addig nem nyugodtam, amíg valami operációs rendszer nem futott rajta (soros terminállal természetesen ;-)
Most meg már arra sem tudnának rávenni, hogy építsek magamnak egy NAS-t... ;-) -
Vastika
tag
válasz
Nem robbant fel - még működik ;-)
Freemail - kb. el kell felejteni, pontosabban sok-sok éve el kellett volna felejteni. Vagy átirányítani egy GMai-re pl., ahogy én is tettem.
GMail: a felülete olyan, amilyen, de nem kell használni!!! Beállíthatod egy bármilyen levelezőprogramban pl. (De érdekes, amit mondasz: én már kezdek megöregedni ;-) , meg láttam is már ezt-azt az évek során, de szerintem a GMail-nél egyszerűbb és átláthatóbb levelező "rendszer" nem nagyon van. Én akkor szoktam át a levelezőprogramról a webmail-re, amikor GMail-em lett ;-)
De nem is kell GMail-t használni, mert van más lehetőség is...Még1x: ha neked ez jó, használj saját mail szervert otthon! Csak kissé feleslegesnek tartom ;-) Azért még vállalkozásokban is nem a pár fős az a méret, ahol elkezdenek ilyet használni (és ez egyre inkább eltolódik a nagyok felé) , nem véletlenül.
Arra, hogy a GMail nem tetszik, a legkevésbé egy saját levelező szerver a megoldás saját domain-el, stb., de te tudod ;-)Pl. ha a NAS-odon van valami webmail felület, ami tetszik, akkor tuti, hogy az olyat is tud, hogy az akármilyen, akár GMail-es leveleidet leszedje a NAS-ra, és azon a felületen keresztül nézegesd.
Ha van valamilyen levelező program, amit szeretsz, az együttműködik kb. bármelyik szolgáltatóval: mindegy, hogy Freemal, GMail vagy Hotmail, ugyanazon a felületen látod a leveleidet.Saját domain-t és mail szervert egészen másért és máshogy szoktak az emberek összeütni úgy általában ;-)
-
Vastika
tag
válasz
Somlai Gábor #71281 üzenetére
Saját tapasztalat (kb. 20 év rendszergazdaság után - igaz, 8 éve nem foglalkozok ilyenekkel) :
főleg a magyar / "kisebb" levelező szerverekkel szokott probléma lenni, ők utasítják el a kapcsolatot ilyen-olyan okból, "tiltanak ki" egy időre, akár csak azért, mer X időn belül elküldtél Y levelet, stb.A Telekom szakijai fixre veheted, hogy valamennyire értik a dolgukat ;-) Azért volt zárva az smtp neked, mert az tök alap biztonsági okokból, hogy zárva van! Ezzel lelövik a Windows-os gépeken lakó, spam küldözgető élősködők jelentős részét. Én ezen kívül is blokkolni szoktam (irodák, iskolák, stb.) a helyi tűzfalon.
Az is jó, hogy 8 éve ugyanaz az IP címed, de ez elég nagy véletlen és szerencse is, mert a szolgáltatók próbálnak dinamikusan osztogatni (valahol ez is az érdekük)
Mi lesz, ha valamiért holnapután új IP címet kapsz? Aztán meg 2-3 naponta? ;-)
Szóval a fix IP alapjában véve nem feltétel, de azért csak van valami oka, hogy akik szervert üzemeltetnek, fix IP-s internet kapcsolatot használnak ;-)Ha szeretsz ilyenekkel szórakozni, akkor jó játék a saját levelezőszerver egy bármilyen ingyenes és profi szolgáltatás helyett... ;-)
De nem véletlen, hogy már a cégek is átszoknak arra: nem náluk van, ami nem feltétlenül kell, gondoskodjon a redundanciáról (internet kapcsolat kiesés, hardver probléma, adatmentés, stb.) a szolgáltató. -
Protezis
őstag
válasz
Somlai Gábor #71289 üzenetére
Majd akkor fog fájni, amikor a NAS tönkremegy, migrálod, költözködsz, stb.
-
Protezis
őstag
válasz
Somlai Gábor #71281 üzenetére
Otthoni körülmények között üzemeltetsz mail szervert, nem foglalkozván az áram és internet kiesésből adódó elvesző emailekkel? Hát egészségedre!
-
Vastika
tag
válasz
Somlai Gábor #71276 üzenetére
Az, hogy kifelé mennek, nem olyan nagy dolog: elvégre egy számítógépről e-mailt küldeni nem olyan bonyolult dolog ;-) OK, itt persze egy kicsit más a helyzet, és feltételezem nem is menne mindig mindenhová a levélküldés, a túloldali smtp szerver paranoia szintjétől függően ;-)
Hogy úgy fusson egy, az internetről közvetlenül elérhető smtp szerver a NAS-odon, hogy abba tudjanak más smtp szerverek leveleket pumpálni, oda már sokkal több feltételnek kell teljesülnie.
Eleve azt sem értem, hogy ha nincs fix IP címed, mihez regisztráltál domain nevet?
Azt megnézted már, hogy a DNS bejegyzés, annak mx rekordja stb. tényleg a te IP címedre mutat-e? -
Vastika
tag
válasz
Somlai Gábor #71203 üzenetére
Egyébként szerintem teljesen felesleges önszívatás ilyennel foglalkozni...
Van domain neved: bérelsz valahol valamilyen erre való szolgáltatást évi pár ezer forintért, és megvan a levelezésed problémamentesen. Annyi e-mail címet csinálsz ott is gyakorlatilag, amennyit akarsz.
Ha kevés a tárhely, leszedheted a leveleket a NAS-ra.
De sokkal nyugodtabb érzés, amikor egy rendes szervered, egy rendes internet kapcsolaton stb. futnak az ilyen dolgok, mentéssel, stb... -
mtz81
tag
válasz
[link] ide beírod a domain nevet, megmondja a hibákat.
Szerintem fix ip-t bárki kérhet. -
Vastika
tag
válasz
Ha nincs fix IP címed, akkor hogyan működik a NAS smtp szerverként?
(Komolyan kérdezem, mert több, mint 8 éve nem foglalkozok ilyenekkel, akkor még nem nagyon lehetett ilyet / nem emlékszem már rá, hogy hogyan működött ;-)
Nem lehet, hogy a (domain vagy ISP?) szolgáltatódtól mail relay szolgáltatást kellene kérned? Sőt az is lehet, hogy van, csak használni kellene. Már tényleg nagyon lyukas az agyam ;-)
De valami ilyen irányba keresgélnék...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest