Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Somlai Gábor

újonc

válasz WaterWave #71330 üzenetére

Na akkor én az a fajta júzer vagyok aki tényleg lószart se használ a NAS-ból.
    Amiket felsoroltál arról nagyjából fogalmam sincs hogy mire valók, de kíváncsi természetű vagyok úgyhogy meggugliztam.
    Ezek videós filmes tv-s okosságok. Itt megvilágosodtam, mert nálam a TV pont azt a szerepet tölti be a háztartásban hogy a keskeny káva begyűjtse a háziport amit alkalmanként le szoktam azért törölni. Nagyjából annyi üzemóra sincs benne mint a kenyérpirítóban. :R

Sajnálom, ha neked ezek hiányoznak akkor tényleg ne frissíts, mert sok értelme nem lesz, és nagyon jól fogja magát érezni az eszközöd 6.22-vel.

Aztán ha Synologyékat megfelelő mennyiségű kritika éri a fentiek miatt úgyis beépítik majd a 7.1-be. :)

• Somlai Gábor

újonc

válasz Vastika #71309 üzenetére

Igazad van, de én ilyen kísérletező típus vagyok. ;-)

Majd meglátjuk hogy muzsikál, aztán vagy megtartom vagy nem. Mindenesetre jó volt küzdeni vele hogy működjön.

• Somlai Gábor

újonc

válasz Vastika #71295 üzenetére

Na nem akartam felrobbantani a fórumot, és ahogy valaki írta is nem 50 felhasználós szerverről van szó, meg nem az amerikai elnöktől várok Delta titkosítású leveleket.
    Annyira előre meg nem gondolkoztam hogy mi van ha elszáll a NAS vagy a HDD, de ha ez megtörténik nem a leveleim miatt fogok aggódni az biztos.

(jó is hogy szóba került kell csinálnom egy mentést) :-)

Szóval az egésznek annyi jelentősége van hogy ne kelljen napokig várnom mondjuk a freemailre mert épp nem tudok belépni. (nagyjából havonta előforduló probléma)
    Vagy a G mailre aminek a kezelő felülete számomra egy fájdalom, bár lehet hogy a ZS generáció még élvezi is ezt a chat felületet.

Természetesen a költözés előtt még hónapokig fogom tesztelni a rendszert, és nagyon stabilnak kell lennie hogy elkezdjek mindenkit átszoktatni.

Ha a telekom úgy dönt hogy elkezd naponta új IP-t osztogatni (ami valljuk be vicces lenne, és semmi nem indokolná) és annyira megszokom már az új világot hogy meg akarom tartani akkor átállok üzleti előfizetésre aztán jónapot.
    Ha meghal a NAS, lesz egy másik. Úgy hozzám nőtt hogy élni se tudnék nélküle. Amikor vettem csak film, meg képek mentése meg egyéb hasznos dolgok vezéreltek, de olyan kis okos szerkezet hogy lassan a környezetében lévő gépek csak kliensek egy WIN10-el.

Más téma de ezen a fórumon csak egy dologora lehet egyszerre válaszolni.
    3 hete nyomatom a DSM7.0-t. - nekem nagyon bejött. A felület sokkal komolyabb, meg tartalmaz egy jó pár hasznos holmit, főleg a kétlépcsős azonosítás és egyéb nyalánkságok, szóval nem hiszem hogy sokan vissza fogják sírni a 6.xx verziót.

• Somlai Gábor

újonc

válasz Protezis #71284 üzenetére

Az áram kiesés esetén komolyabb gondok fognak gyötörni mint a be nem érkező levelek.

Internet kiesés meg a mai világban ritkább mint az áram kiesés. :)

Na de viccet félretéve, még a hitvány freemail vagy gémél is napokig próbálkozik egy levél elküldésével mielőtt jön a daemon és közli veled hogy ez nem sikerült.
    A napokig tartó említett 2 szolgáltatás kimaradásánál pedig vadászni leszek kénytelen majd nem leveleket olvasgatni, mert eljött az apokalipszis.

Arról már nem is beszélve hogy bármely szolgáltatónál üzemeltetett vagy éppen valami ingyenmail-nél regisztrált levelezés esetében honnan tudod mennyi levelet nem kapsz meg?
    Szóval szerintem nagyjából mindegy.

• Somlai Gábor

újonc

válasz Vastika #71279 üzenetére

Na heuréka! :)

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, a gép üzemel.
    Megy kifelé és befelé is szépen, csak a Telekom nem igazán értette hogy milyen DNS IPv4 címeket osztogatnak, és hogy azon hogyan is blokkolnak különböző portokat vagy nem.

A lényeg, hogy a szerverük által nekem kiosztott IP címen keresztül elindult a levelezés miután azt sikerült kinyitniuk a szükséges portokra.
    Valamint módosítottam a Doman-ben az IP-t erre a címre, a DNS IPV4-ről.

Fix IP jó dolog, de nem feltétel. Telekomnál a koaxosok (én is) soha nem kapnak új IP-t max akkor ha a modem napokig nem elérhető. Ilyen az elmúlt 8 évben még nem történt, tehát 8 éve ugyan az az IP címem. Nekem ez már a FIX IP kategória. :)

PTR rekord lehetett volna még akadály, mert azt csak FIX IP-esk kapnak de egy nagy kamu az egész. Nagyjából az összes levelező szolgáltató kikapcsolta ennek figyelését, tehát olyan mind ha nem is létezne.
    Helyes SPF, DMARC, és DKIM beállításokkal gyakorlatilag bárhová bejutsz, de a legszebb az egészben hogy az agyon biztosított Gmail például gond nélkül fogadta a leveleimet ezek nélkül is. ;]

Szóval sikerült saját Synology mail szervert csinálnom saját E-mail címmel, nagyjából évi 1500 forintért amibe egy Domain kerül. Hogy ennek van-e haszna azt nem tudnám megmondani, de hogy elindultam a freemail megszüntetés útján az biztos.

Egyetlen szépség hibája azért maradt a dolognak, - mert a történet mégis csak így kerek - hogy a beérkező levelek a Mail Station-ban nagyjából 5 percenként letöltődnek ismételten amíg nem törlöm a beérkező mappából vagy át nem helyezem máshová.
    Már jeleztem a synologynak, remélem lesz rá megoldásuk.

• Somlai Gábor

újonc

válasz Vastika #71207 üzenetére

Hát van amit én sem értek.
    Az IP-m nem változott már évek óta de attól még nem fix.
    A Telekom csak üzleti előfizetőknek ad fix IP-t de egyenlőre annyit nem ér a projekt.

A legnagyobb bajom hogy a levelek kifele mennek csak befelé nem. Ha fordítva lenne elengedném a témát, mert úgyse lenne belőle semmi, de így érzem hogy csak egy piti dolgot nem csináltam meg ahhoz hogy jó legyen.

Láttam hogy van SMTP relay beállítás a szerveren, de abba még nem ástam bele magam.

• Somlai Gábor

újonc

Sziasztok!

Kicsit áfutottam az elmúlt évek bejegyzéseit a synology Mail server és mail stationnal kapcsolatban, de konkrétan nem találtam meg a gyógyírt a bajomra ezért megszellőztetem a témát hátha valaki előttem jár.

Röviden:
    - van egy DS218play amin fut a fent említett 2 alkalmazás. (nem a plus, mert azzal nem kompatibilis)
    - van regisztrált domain-em, annak összes saját mail szerverhez történő beállításával
    - internet szolgáltató: telekom

Cél: saját E-mail cím létrehozása: énnevem@éndomainem.hu.
    Ami persze a saját szerveremen fut.

Minden féle nemzetközi és telekom segítséggel eljutottam odáig, hogy tudok E-mailt küldeni a saját címemről, ami szép teljesítmény figyelembe véve hogy PTR rekord nélkül (mert ugye az csak üzleti előfizetőknek jár a fix IP mellé), de befelé agyhalott a rendszerem.

Ez főleg azért vicces mert pont fordítva kellene lennie, ezért is bízok abba hogy valami piszlicsári lépés maradt ki amire ha rájövünk jót fogok mosolyogni.

Ami eddig történt:
    - DNS beállítások jól megkomponálva
    - mail szerver és station elvileg jól beállítva
    - port forward minden mennyiségben
    - 25-ös port szolgáltató által felszabadítva (ezután indultam meg kifelé)

Ami nem tudott megtörténni:
    - PTR rekordban nem szerepel a saját domain-em, de ennek elvileg kifelé lenne jelentősége.

Van valakinek bármi ötlete hogy miért tűnik úgy mondjuk egy gmail-nek ha levelet akarok küldeni a saját címemre mind ha nem is létezne.
    Konkrétan: The recipient server did not accept our requests to connect.

Köszönöm a válaszokat előre is!
    Üdv:
    Gábor

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés