Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
seiko
senior tag
válasz
Empsepo #12100 üzenetére
mert semmi szégyellnivalójuk nincs abban, hogy csak tokozók.
sok nagynevű cég inkább kreál egy "saját" kalibert, és emögé bújva tokozza az ETA- t ezerrel. (panerai, iwc, tag heuer, omega, breitling, stb.)
én kötelezővé tenném, hogy igenis tüntessék fel a számlapon, mi is van belül! :-O -
dmon
aktív tag
válasz
Empsepo #12100 üzenetére
Lehetne még 6497 is esetleg, de az is ugyanaz csak máshol van a másodperc mutató.
Pl. az unitasos Nav. B. Steinhartokban 6497 ketyeg. -
dmon
aktív tag
válasz
Empsepo #12091 üzenetére
Régóta szemeztem én is a carbonos Nabucco chronoval, de annyit nekem nem ér amennyiért meg tudtam volna venni ezért döntöttem úgy hogy a GMT verziót veszem meg inkább. Pont ezt akartam amit belinkeltél, de közben kezembe került a fehér számlapos kék mutatós verzió és beleszerettem úgy hogy az lett, és nem bántam meg. Az összes órám közül ez talán amelyik az órákhoz kevésbé értőkből is a legtöbb elismerést váltotta ki. Gyakorlatilag mindenkinek tetszett aki eddig látta, na nem mintha ez engem különösebben motiválna mikor órát választok.
A egyik nagy kedvenc Carbon Chrono :
És az én drágaszágom, (élőben persze sokkal sokkal szebb) :
-
csomatamas
csendes tag
válasz
Empsepo #11906 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat!
Hűha, nem tudtam, hogy ilyen pici, a méreteket még nem tudtam alaposan egyeztetni a csuklómhoz, de a képen olyan röhelyes mint kb egy gyerekóra
A másikat viszont remélem tudok keríteni, szólok ha találtam itthon, vagy valahogy külföldről, bár garancia miatt lehet, hogy nem lenne jó szórakozni.. -
csabulaxi
senior tag
válasz
Empsepo #11884 üzenetére
Kösz!
A régit sem ütöttem-végtam, egyszerűen így alakult.
El is határoztam, hogy ezt most jobban fogom óvni, holnap betonozni a régit veszem fel.Amúgy még mindig meglepődöm a narancs számlapon, mikor ránézek, szokatlan.
A fémszíj most már nagyon tetszik, ahogyan csillog, de a narancs gumiszíj még ott van azért az opciós listámon.
z Amazonon találtam tök jó békacsatos szíjat. Más nem akar rendelni, akinek van tapasztalata a cégnél, külföldi rendelésekben?
[link] -
dmon
aktív tag
válasz
Empsepo #11269 üzenetére
Tényleg nem működik, pedig meg van osztva az album. Nem értem.
Talán így : RW Nabucco GMTNem ébresztős. Szerencsére nagyon régóta nem ébresztésre kelek.
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Empsepo #10929 üzenetére
Beteg
Na ezért nem kell nekem automata, mert én nem vagyok elég elhivatott, ahogy Seiko is megmondta régebben. Meg akkorkihagynám az elemcsere jelzést, nagyon durva
[link]
Elemcserénél kell nyomáspróba is, ugye?#pimmi: a kék mutató a GMT vagy "világóra" mutató (ha így hívják), ezen két időzóna óráját tudod leolvasni a sima az első, a kék + nagymutató a második.
-
seiko
senior tag
válasz
Empsepo #10899 üzenetére
ebben még a jól bevált ETA 2892 van.
ilyenem volt kvarc változatban, abban is valami jobb ETA volt.
a maiakat megvariálták a co-axial gátszerkezettel, azóta qrva drágák, és instabilak lettek.
de sokan bedőltek, hogy manufakturális lett az óra.
én kitartanék a régiek mellett, azokkal semmi gond nem volt.
mondjuk összeszerelési problémákról hallottam, de nem hiszem, hogy az lett volna a jellemző. -
SQX_Barto
addikt
válasz
Empsepo #10900 üzenetére
Ez az Omega Seamaster 300 M Chrono Driver adatlapja, de van ebből kvarc változat is (ez az egyik kedvenc órám
)
Caliber: Omega 2500
Self-winding chronometer, Co-Axial Escapement movement with rhodium-plated finish
Power reserve: 48 hoursAzt hiszem ETA szerkezetből van átalakítva, de majd a szakik kijavítanak, ha tévedek
#busman: az én digitális 10 fontos Casiom néha késik másodperceket egy hét alatt
Egyébként meglett a Seikod amit rendeltél? -
Palika71
őstag
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Empsepo #10798 üzenetére
Egy amerikai boxolóé az óra és a vagyonnyilatkozata alapján 120.000$ érhet.De van randább és drágább órája is
-
t-bali3
senior tag
válasz
Empsepo #10682 üzenetére
Látom Te is Óra és ékszer magazin olvasó vagy
Nagyon komolyan megcsinálták ezt a szerkezetet, bár nekem az óra a másik két kiugró félkör kijelző miatt nem tetszik. Az azonban csodálatos, ahogyan az órát kijelzi!Ha én szintén ilyen megfizethetetlen árketóriában akarnék feltűnő órát ezt választanám.
(#10685) Dzsana: Amennyibe az óra kerül már lehet panaszkodni
ha esetleg megvétel után problémád lenne vele. A bonyolultságát megnézve szerintem azonban belefér még az a rés, ráadásul nem a rendes működése közben vált át, hanem az időszabályozó kézi tekergetése miatt, lehet, hogy ez kihat rá.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Empsepo #10682 üzenetére
Jó pofa meg minden, de gondolom nem olcsó, és ennyi pénzért elvárná az ember a pontosságot. Az élő felvételeken látszik, hogy nem igazán úgy illeszkednek a kis lapocskák, mint a demo filmen. Elég pontatlanul illeszkednek egymáshoz, nem fordul át teljesen mindig mindegyik lapocska.
-
Mariner
tag
válasz
Empsepo #10573 üzenetére
A "csapágykövek" kialakítási módozatai.A piros rész a rubin amibe különböző furatokat készítenek a tengelyvégeknek és több kialakítású furat/horony a kenőanyag (óraolaj)tárolására.Ha kinagyítod akkor jobban meg tudod nézni,ott van mindegyiknél mit is ábrázol igaz angolul.Balance Jewels:a billegő fedőköve,Shock Proof:az ütésbiztosítási módok(billegőnél van rá szükség),Pallet Jewels:a horgonynak a kövei amik a gátkereket megakasztják,stb.
-
seiko
senior tag
válasz
Empsepo #10358 üzenetére
lehet, hogy van itthon is zafír hozzá, ezt a szervizben kéne megkérdezni.
többen állítják, hogy a Hardlex is bőven megfelelő, de én zafírmániás vagyok.
ha az üveg méretpontos, akkor egy szintén méretes tömítéssel kiegészítve a vízállóság megmarad.
gondolom, szélvédő-csere után ezt úgyis ellenőrzik, hiszen búváróráról van szó. -
Jojo5
őstag
válasz
Empsepo #10341 üzenetére
Nem rossz, de nekem a Seashark-ok jobban bejönnek főleg az automata
meg még a skipper-ek is szépek
-
Dzsana
senior tag
válasz
Empsepo #9984 üzenetére
Meg tevét, nem? :-) Viccet félre teve, szerintem tartós órák lehetnek, a Land Roveres túrákra is ők gyártják az órákat. Erősen gondolkodom egyben, ha ilyen kedvezményesen hozzá tudok jutni, játszós órának jó lenne, a Tissot Couturier-t csak nem vehetem fel mindenhová! :-)
-
Mariner
tag
válasz
Empsepo #9603 üzenetére
Sajnos a számításokkal többet törődtem mint a helyesírással(azaz lusta voltam és kopiztam,így jó sok helyen hibásan írtam a "súlyozott" szót,pedig háklis vagyok a választékos és helyes, írásra magam is).A Breitling nekem is tetszik amúgy,de sajnos jó részük(amellett,hogy ETA werkes) villanyos,vagy legalábbis hibrid.A magam részéről jobban szeretem a mechanikus órákat,na meg a Glasshüttéket...Nem kicsit vagyok elfogult a régi GUB-ok és a mai Glasshütte-i márkák iránt,ami nem akadályoz abban,hogy minden más márka is némi izgalmat váltson ki belőlem.Az előbb belinkelt Seiko Black Monster is nagyon tetszik!Ki lehet mondjuk fogni jó áron is órákat ha szerencséje van az embernek,a hamisítás néha kellemesen le is viszi egy-egy gyakran hamisított típusnak az árát(ez persze csak vevőként jó),mármint az eredetiét is.Mondjuk ami nagy álmom: egy Lange valószínűleg soha nem lesz a kezemen
-
-
Mariner
tag
válasz
Empsepo #9505 üzenetére
Csináltam egy kis összevetést Breitling,A.Lange und Söhne és Glashütte Original fronton,mármint ár szempontból.A "mintavételezés" a német órakatalógus hivatalos áraiból történt,mindhárom márkából 24db típus szerepel benne.Az átlagárak számítása:az összes típus ára összeadva(ahol több ár van a különböző tokanyagok miatt ott a legolcsóbb ár a számításban résztvevő)majd a végösszeg elosztva 24-el,így megkapjuk az átlagárat egy órára.Súlyozott átlagot is számítottam(itt a legdrágább és a legolcsóbb óra árát nem számítottam,és a végeredményt 22-vel elosztottam)ez főleg a Breitlingnél okozott brutális eltérést,ahol a legdrágább óra húzta fel az átlagot,a többinél annyira nem számított.
Tehát a végeredmény:
Breitling: átlagár 9786Euro/db sújozott átlag 4755Euro/db
legolcsóbb típus:1930Euro (Colt GMT) legdrágább típusa:128320Euro(Bentley Mulliner Tourbillon) összesen 2típusa van 10000Euro felett, a másik csak 10930Euro.Glasütte Original:átlagár 27808Euro/db sújozott átlag 25366Euro/db
legolcsóbb típus:5350Euro (Lady Serenade Karrée)) legdrágább típusa:104000Euro(Senator Karrée Tourbillon) 5típusa van(24-ből)ami olcsóbb mint 10000Euro.A.Lange und Söhne: átlagár 63575Euro/db sújozott átlag 51091Euro/db
legolcsóbb típus:12000Euro (Arkade) legdrágább típusa:389800Euro(Tourbograph"Pour Le Mérite")nincsen 10000Euronál olcsóbb típusa...Következtetés:
-az Original átlagára 2,84szerese a Bretyó átlagárának(a sújozott átlagára:5,33szorosa a Breitling sújozott átlagárának)
-a Lange átlagára 6,5szöröse a Bretyó átlagárának(a sújozott átlagára:10,74szerese a Breitling sújozott átlagárának)Nem mondom azt,hogy valahol,valamikor nem lehet olcsóbban hozzájutni bármelyik márka egy-egy típusához(az eredetiség azért nem hátrány,bár rengeteg családban előfordul egy nagyapától örökölt Rolex amit csak most 100000huf-ér odaad az örökös persze papírok meg egyéb nélkül...)
A Breitling igazán jó óra,de nem említhető egy lapon a manufaktúrawerkekkel szerelt órákkal,amit az árak is tükröznek.Persze örülnék egynek én is -
seiko
senior tag
válasz
Empsepo #9525 üzenetére
mondjuk egy banki alkalmazott, aki a munkahelyéhez közel lakik, tömegközlekedéssel jár, egész nap ül az íróasztalnál, és éjjelre lerakja az óráját, nos ő tapasztalhat ilyet.
főleg, ha egy gyengén húzó órája van.
a Seiko5 éppen nem ilyen, az nagyon könnyen felhúz.
jobban, mint egyes ETA-k.
egy napközben intenzíven mozgó embernek hasonló problémái nem lehetnek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest