- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pé
senior tag
Attól függ milyen szíj. Nekem a Heuer Carrera 2113-asra is 19-es való, 20as bőrszíjat próbáltam rányomorgatni, de nem sikerült. 18-assal hordtam addig amíg meg nem jött a 19-es csereszíj.
Innen rendeltem -
WiZARD
addikt
Hirsch szíjak (meg még ezer más boltban lehet venni)
-
Veron
addikt
-
oettinger01
őstag
Baromira nem mindegy kivel csináltatod, sokan elvállalják a vízálló órák elemcseréjét csak letesztelni nem tudják utána és a delikvens aztán mehet reklamálni ha majd beázott az órája és kuka benne minden... akkor majd elgondolkoznak sokan, hogy megérte e spórolni 2-3 ezret, 3-4 évente....
OREX Óraszervíz, Official Partner Service, Bp. Andrássy út 64
-
Empsepo
senior tag
Én se tudnám megmondani, el kell vinni egy szakihoz, ha egyáltalán ez számít.
Szerintem nem.
Az biztos, hogy én semmi pénzért nem válnék meg tőle!Ezeknek a régi Breitlingeknek van valami varázsuk szerintem.
Valahogy vonzzák a tekintetet.
Az én értékrendem szerint ritka kincs egy ilyen minőségű óra. -
csabulaxi
senior tag
-
seiko
senior tag
Ha ez eredeti lenne, akkor 30 méteres vízállósággal rendelkezne!
Víz alatti munkákat végző katonák kapták, akik max. néhány méter mélységben dolgoztak.
Mostanában nagyon sok feltűnik a webes árverési oldalakon, de nem a hetvenes évekből származnak, hanem napjainkból. -
Mariner
tag
Azt nem tudom jobban járna-e de a Tag-ot sajnálnám felújítani,(ez természetesen a szerkezet tisztítását nem jelenti).A családi örökségeknél meg főleg az az állapot az értékes a gazdájának amilyen állapotban az apa/nagyapa is hordta....Szép a lapja még a karcokon keresztül is látszik,szép a tokja,az illumináció meg szinte természetes,hogy nem olyan mint újkorában,de ettől eredeti egy több évtizedes óra...Ha mindezt felújítatja(az üvegcsere természetesen belefér),meg felpolíroztatja akkor lesz egy olyan órája amit bárki megvehet némi apróval a zsebében de az már nem ugyanaz lesz.A Mona Lisa mosolyát sem festik át,pedig a színei eléggé fakók mai szemmel nézve...
Seiko:ha egy Rolex van a kezeden azt senki nem mondja fapadosnak akkor sem ha a kínálatban az a legolcsóbb,már csak azért sem mert a magyar lakosság nagy része életében nem látott még Rolexet a mérnököket is beleértve(ahogy Tag-ot és Omegát sem)bár sok"nagy" ember kezén láttam már hamisat...A dátum nem annyira alapvető követelmény és a búváróra kategória sem,ahogyan a plexis órák között is van rengeteg érdekes/értékes darab.Aki ütni akarja az óráját annak ott a G-Shock, egy Vacheron egyszerűen nem azt a bánásmódot érdemli(meg még rengeteg igazán komoly márka)amihez a zafírűveg kell.Az,hogy egy óra mennyire kicsi vagy nagy teljesen szubjetktív.Az enyémek nagy része 32-36mm között van, mégsem érzem kicsinek,nekem meg a nagyobb méretű órák a furák,mivel nem ahhoz vagyok szokva. -
-
norbertb88
tag
Szerintem az adidas és fluor tomi viszonya merőben más mint a svájci luxus brandek és magyar cölöpök! Egyszerűen szerintem sem a hublot, sem a rolex, sem az omega arculatába nem fér bele nacsa vagy korda gyuri vagy hajdú péter!
Ennyi erővel a világ összes országának "hazai forgalmazói" elosztogathatnák az órákat noname staroknak és akkor nem maradna a vásárlóknak!
Figyelj, én "imádom" Federer-t, tetszik a stilusa stb......óravásárlásnál lehet figyelembe venném az ő választását! Másik példa: tudod hány planet oceant adott már el az omega james bondnak köszönhetően....??
Vagy how many gyökér vett már olyan mackó felsőt mint fluor?? SOK!!!!De azért több milliós órákat komoly emberek vesznek és szerintem őket nem befolyásolja nacsa olivér!
Ráadásul láttad már őket plakáton???
-
seiko
senior tag
ha mikroszkóppal nézed a számlapot, akkor biztosan találnál eltérést.
de szabad szemmel nem hiszem.
az pedig, hogy egy kvarcóra esetében a másodpercmutató pontosan az indexekre ugrik-e, szerintem teljesen lényegtelen kérdés (egy időben engem is foglalkoztatott, de már kigyógyultam belőle).
az Omega drágább a Longines-nél is, de ugyanúgy ETA szerkezeteket tokoz.
az én Seamasterem mutatója az esetek 90 százalékában az indexre mutatott, 10 százalékban mellé.
a kvarcszerkezeteknek (központi másodpercmutató) van akkora holtjátéka, hogy ez nem tekinthető hibának.
a Tag Heuer az esetek többségében az ETA-tól megkapott, "nyers" szerkezeteket tokoz, a Breitling marketingszempontok miatt kizárólag kronométer minősítésűekkel dolgozik.
nagyon sok vita folyt már arról, hogy melyik óragyár mennyi pluszt tesz az óráihoz.
sok esetben a marketingre fordítják a legnagyobb figyelmet és energiát, az esetek többségében nem is eredménytelenül.
mostanában kezdett el néhány nagy név "saját" szerkezeteket fejleszteni, mint pl. az Omega, a Breitling, a Panerai, stb.
de ezeknek az óráknak az ára a csillagos eget veri.
tehát ha azt szeretnéd érezni, hogy a több pénzért jobb minőséget kapsz, akkor erősen higgy benne, és nem fogsz csalódni.
vagy próbáld realistán nézni a dolgokat, és ne dőlj be a marketingeseknek! -
seiko
senior tag
csak akkor léphetsz, ha szakértővel tudod bizonyítani, hogy hamis az óra.
de mivel üzlethelyiség nincs, csak a neten rendelhetsz.
akkor pedig mondhatja, hogy kicserélted az órát.
nem olyan egyszerű ez a dolog.
a Vatera sz@rik az egészre, nem az ő dolguk.
az árut is csak akkor törlik, ha azt hamisként árusítják.ja, és sok helyen három hamis-egy eredeti az arány. óraboltokban. igaz, csak hallottam, bizonyítani nem tudom.
-
Empsepo
senior tag
Ha azt a gumiszíjat rá lehet valahogy tenni, én azt választanám!
Nekem az nagyon tetszik!
Más
Voltam ma a városban, nem bírtam kihagyni a WDL kirakatát!
Komolyan mondom a lábaim remegtek míg ott álltam.
Ami nagyon nem tetszett: a két gyönyörűséges Panerai a kirakat bal alsó sarkában, amolyan " itt még van egy kis hely, tegyük ide őket " érzetet keltve!
Tudom ez szubjektív, de szerintem a kirakat legszebb órái!
Az Omegák meg középen, tíz modellel...Na mindegy, ez legyen a legfőbb bajom.
-
SQX_Barto
addikt
A 114/82 az a rövidebb és a hosszabb oldalnak a hosszúsága mm-ben, 18-20-22 környékén szokott lenni a szélesség általában, de azt órásnál is megmondják vagy megméred.
A Midokból csak a Multifort tetszik meg még van egy másik szériából egy GMT-s, ami tetszik, talán Baroncelli-ből.
pohár: amit linkeltem valahol 1000 € ért láttam valszeg nem újonnan, nem egy olcsó darab.
A kvarc Dreyfuss & Co kb 400 font, a Seamaster meg 1000 font felett van (még a kvarc változat...) -
Veron
addikt
Hi!
Köszönöm mindenkinek a választ.
Igazából még nincs baja a bőrszíjamnak, teljesen jó állapotban van, csak megtetszett ez a darab? Szerintetek hogy menne az órához?
Honnan tudom meg milyen szélességű kell nekem és mi az a 114/82 mm a hosszúságnál? Utóbbit hogyan kell értelmezni?
Kösz! -
runner 125
nagyúr
A szíjcserére szerintem nehéz megfelelő választ adni. Kb. akkor érdemes cserélni, ha már kifejezetten erős szaga van, vagy egyszerűen valahol már megtört/megszakadt.
Az én órámhoz járt egy plüss kendő, nekem ez van leterítve, és mindig arra rakom le, így a tok sem fog sérülni. De, ha a tiédhez nem is járt, egyszerű szemüvegtörlőre rakjad.
-
dmon
aktív tag
"Nagyon szép óra."
Köszönöm.
"Lehet, hogy nem annyira drága a Hamilton sem,"
Szerintem a Hamiltonok nagyon jó ár/érték arányt képviselnek.
Az idei Jazzmaster Chrono széria már az új H21 és H31 werkekkel jön. Módosított 7750, megnövelték a járástartalékot 60 órára (az eredeti 7750 ben 42) ezzel egy hétvégét átvészel forgató nélkül (sokan hétvégén más órát hordanak mint hétközben), valamint a pontosságon is javítottak de erről nem tudok részleteket.
Talán a legszebb az idei sorozatból a limitált Spirit of Liberty :"Emellett van egy régi, kézi húzós Breitlingem is, amit már említettem, de tnem hordom, mert rettentően féltem."
A meglévő órádat félteni lehet, legalább néha hordani meg kötelező.
Bár nekem is van haverom aki az Omegát meg a Datorát hordja, de van neki egy Bentley is azt meg csak nézegeti, még egyszer sem volt rajta. -
-
dmon
aktív tag
Jelentős amerikai székhelyű óragyártás tudtommal régóta nincs, (van egy pár kis szériás gyártó, és van jópár amcsi tervező cég akik kínában gyártatnak mindent, van köztük pár egész jó is), de ha lenne akkor is bajos lenne luxus brandként eladni, a "swiss made" presztizse jelenleg nem érhető el más ország számára. Erről lehet vitatkozni hogy ez jó-e vagy nem, és hogy miért van így, de így van.
Ez a márka annyiban különbözik a Hamiltontól hogy azt egyszerűen megvette a Swatch group, a Ball viszont továbbra is amerikai tulajdonban van, de az újraindításakor belátták hogyha a legjobb minőséget és presztizst szeretnék elérni akkor az előremutató tervezés mellé kell a svájci gyártás és minőségellenőrzés.
Több designer óra márkát is ismerek akik ezt később látták be nem induláskor, ott van pl az újak közül az angol [Christopher Ward] aki kínában kezdett tokoztatni svájci werkeket (ráadásul jó minőségben, az első szériás Malvern Auto-tól 2005 ben mindenkinek leesett az ála mikor megnézték a hihetetlenül alacsony árcimkét) de hiába csinált bármit, a vevői igények (és sztem az ETA eladási osztálya) pár éven belül kikényszerítették hogy Jurába vigye a gyártást. A dologhoz az is hozzátartozik hogy neki is voltak gondjai a kínai QC val, pedig állítólag az egyik legjobb helyen gyártatott.
-
dmon
aktív tag
A márka itthon szinte egyáltalán nem ismert ( ez nálam előny ), de Európában sem nagyon. Beszerezni is elég komoly kihívás, itthon nincs forgalmazója, igazából EU ban is csak angliában és spanyolban találtam.
Jóféle. Amerikai, a Hamiltonhoz köthető gyökerek (1891 től), jelenleg is amerikai tulajdonban van, svájci gyártás, zömmel ETA (sok modellben COSC) werk.
Sokáig halott volt a márka, a 90 es években támasztották fel, hasonlóan a Hamiltonhoz amit a Swatch group annektált a többi brandje közé (Omega, longines, tissot, certina....).
Hamiltonom is van (egy Jazzmaster 7750-es Chrono), és bár azt is szeretem, a Ball sokkal komolyabb óra, nem egy kategória.
Engem a Hydrocarbon sorozatuk már rég megfogott, de van pár klasszikus stílusú órájuk is.
Idén is hoznak ki új modelleket, van közte pár nagyszerű, nekem tetsző darab. -
shez
tag
Köszi a választ. Közben meg is érkezett az óra. Azt kell mondjam ez így tényleg elég biztonságos és korrekt fizetési mód, igaz én egy német webáruházban vásároltam nem az ebay-en. Úgy látom most már lehetőség van PayPal-on keresztül történő bankkártyás fizetésre anélkül, hogy lenne regisztrál PayPal account. Ilyenkor csak a tranzakció megy a PayPal segítségével egy alkalommal. Mégis inkább a regisztrációt tartom jobb megoldásnak ugyanis így naplózásra kerül és visszanézhető minden tranzakció. A jutalék 2,4% ami szerintem elfogadható.
Az óra egy hét alatt ért ide Németországból. Normál ajánlott küldeményként hozta ki a kézbesítő. Végig nyomon lehetett követni éppen hol tart a csomag. Szállítási díjjal és PayPal jutalékkal is olcsóbb volt mint Magyarországon. Az óra szerintem nagyon jó. Ha lesz időm teszek fel ide néhány képet. -
seiko
senior tag
a beszáradt, begyantásodott, koszos kenőanyag nagyobb kárt tesz egy óraszerkezetben, mint egy szakszerű karbantartás!
5-7 évente teljes tisztítást és friss kenést igényelnek a mechanikus szerkezetek.
ha az óra csak gyűjteményi darab volna, és SOSEM használnád, akkor persze ez fölösleges lenne.egy gépkocsit is hiába használsz ritkán, attól még 1-1,5 évente olajat kell cserélni benne!
ha spórolsz vele, és nem teszed meg, akkor nagyon gyorsan hazavágod a motort. -
seiko
senior tag
Ha nem hordod sosem csak nézegeted, akkor nem kell foglalkozni vele, eláll a fiókban örökre.
Ha akarod is néha viselni, akkor legelőször egy komplett tisztítás kell neki, utána 2-3 hetente elég felhúzni, hogy dolgozzon a kenés.
5-7 évente akkor is tisztíttatni kell (elöregszik a kenőanyag), ha csak alkalmanként működteted. -
Empsepo
senior tag
-
norbertb88
tag
nanana....azért az apple esetében az 1.5-s szorzo indokolt, mert sokmindenben felülmulja a rivalisokat! (pl.: akku üzemidö, kivitelezés, tartósság, design és feeling!
Aztan én azt is megértem, hogy egy tag heuer többe kerül mint a vele belsöre megegyezö certina, mert ha kézbe veszed a 2-t azonnal érzed, h abszolut nem egy kategoria. ha a szerkezetet árulná drágábban, akkor azt mondom, h why......na de igy betokozva, számomra abszolut érthetö a felár!
Ja, és szívesebben járnék egy passattal, mint egy octaviaval vagy superb-el....! -
seiko
senior tag
használat szempontjából jobb az acél.
könnyen polírozható, míg a titán nem.
egy órának kell hogy legyen súlya, különben nem érzed, hogy a csuklódon van. :-)
de ne engem akarj meggyőzni valamiről, neked kell döntened.
és az általam javasolt óra a legolcsóbb a három közül, szóval ez tény. -
commanche
csendes tag
Én is úgy értettem hogy bőrszijat utólag hozzá, az lehet drágább elsőre viszont nyáron a fém a tuti, nemrég mentem skóciába, akkor cseréltetem le a szijamat bőrre, most hogy hazaértem első dolgom volt fémre cserélni
Tegnap volt itt egy link egy ilyen óra alkatrész áruházról, ott Tissot csatt volt. Amúgy pedig az orak.hu-n vannak fent Hirsch óra szíjak, illetőleg különböző csatok is, többek közt olyan gombra nyíló csat mint amit a Certina ad, csak a logó más
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest