Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dmon

    aktív tag

    válasz Veron #9176 üzenetére

    Jelentős amerikai székhelyű óragyártás tudtommal régóta nincs, (van egy pár kis szériás gyártó, és van jópár amcsi tervező cég akik kínában gyártatnak mindent, van köztük pár egész jó is), de ha lenne akkor is bajos lenne luxus brandként eladni, a "swiss made" presztizse jelenleg nem érhető el más ország számára. Erről lehet vitatkozni hogy ez jó-e vagy nem, és hogy miért van így, de így van.

    Ez a márka annyiban különbözik a Hamiltontól hogy azt egyszerűen megvette a Swatch group, a Ball viszont továbbra is amerikai tulajdonban van, de az újraindításakor belátták hogyha a legjobb minőséget és presztizst szeretnék elérni akkor az előremutató tervezés mellé kell a svájci gyártás és minőségellenőrzés.

    Több designer óra márkát is ismerek akik ezt később látták be nem induláskor, ott van pl az újak közül az angol [Christopher Ward] aki kínában kezdett tokoztatni svájci werkeket (ráadásul jó minőségben, az első szériás Malvern Auto-tól 2005 ben mindenkinek leesett az ála mikor megnézték a hihetetlenül alacsony árcimkét) de hiába csinált bármit, a vevői igények (és sztem az ETA eladási osztálya) pár éven belül kikényszerítették hogy Jurába vigye a gyártást. A dologhoz az is hozzátartozik hogy neki is voltak gondjai a kínai QC val, pedig állítólag az egyik legjobb helyen gyártatott.

Új hozzászólás Aktív témák