Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
válasz
fagyalllo #233449 üzenetére
Bementem pénteken a Tutuba, és csak ez volt raktáron meg egy fémszíjas. Kb szerelem első látásra, de végül abban maradtunk, hogy berendelnek egy kéket. Hétvégén nézegettem képeket, videókat és egyre jobban tetszett a szürke. A kék "elegánsabb", de ez meg sokkal jobb "hétköznapi" viseletnek, és sokkal több színhez passzol. Szóval nem vártam meg, hogy beérkezzen a kék, visszamentem gyorsan ezért, meg ne vegyék előlem
(szombat éjszaka felébredtem, és nem tudtam visszaaludni, mert azon pörögtem, hogy mi van, ha megveszik, mire megérkezik a kék
kb. sztem itt el is dőlt, hogy ez lesz a nyertes) és nem bántam meg, nagyon tetszik, gyönyörű óra, most már jobban is tetszik, mint a kék. Viszont azt a rendelést se mondták vissza elvileg, szóval aki kéket keres, szerda körül lesz egy belőle a westendben
-
mike1334
veterán
Köszi mindenkinek!
Eladni nem fogom, remélem kitart ez az óra -
mike1334
veterán
válasz
5-ös kezelő #233387 üzenetére
Nemtom, nem értek hozzá. Néztem azt is, de valamiért nem tetszik...lehet mert ennél nincs heritage
-
mike1334
veterán
válasz
fagyalllo #233383 üzenetére
Tudom, de laikus vagyok, és látod, hogy most is eltérő hozzászólások születtek
Amúgy szembe jött megint a Seiko Alpinist, amit ajánlottál pár napja, megnéztem mégegyszer (videó, képek) és hát nem is rosszszerintem megsasolom élőben is, hogy a kék/sárga nem túl csicsás-e. Annak nagyon szépen jár a mutatója
-
mike1334
veterán
Kb esélytelen, de hátha...van a topikban olyan, akinek Stowa Flieger Verus 40-e van, és budapesti?
-
mike1334
veterán
válasz
5-ös kezelő #233334 üzenetére
Az ő órája produkál olyat, mint ami a linkelt videón van?
-
mike1334
veterán
válasz
5-ös kezelő #233287 üzenetére
A Laco húzható koronáról és másodperc stoppos (legalábbis az újabb darabok, ahogy olvastam, olyan 2 éve tudják ezt). A pontatlanság nem zavar, az sem ha "megakad" rázkódás után. Az viszont zavarna, ha menet közben megakadna ( [link] ), illetve, ha nagyon hangos (erre is panaszkodtak, persze mihez képest...), meg egy kicsit sárgábbak a számok, teljesen fehérben szebb lenne...de még nem tettem le róla.
A vicc, hogy ez a Stowa [link] kb. mindent tud, amit szeretnék, de túl nagy. 48,6 mm lug to lug, olyat már próbáltam, és nem volt jó. Gondolom Budapesten esélytelen, hogy besétálok egy boltba és felpróbálom. -
mike1334
veterán
válasz
5-ös kezelő #233265 üzenetére
Kisebb a csuklóm (16cm), vagy ez, vagy sokkal drágábban egy Archimede (800€), az még kisebb, 36 mm csak. A steinhart 44mm-es, a Stowa meg annyiba kerül, hogy akkor már inkább a korábban linkelt Sinn. De 300+e forintot nem adok már az óráért. 250e max, valahol kell húzni egy határt. A Laco nem tökéletes, nem "úszik" olyan szépen a másodperc mutató, mint más óránál, de néztem róla sok videót, nem zavar. Ha megbízható, és nem romlik el, akkor nagy baj nem lehet. Vagy van még mas gondja is a korábban leírtakon túl?
-
mike1334
veterán
válasz
Szulita28 #233254 üzenetére
Köszi ismét!
Amúgy fura, hogy eta szerkezettel a duplája kb ugyanaz az óra...legalábbis nem látok nagy különbséget a kettő specifikációja között a szerkezeten kívül. Ha csak annyi a difi, hogy az egyik napi 10 másodperccel tér el, a masik meg hússzal, az bőven az ingerküszöböm alatt van. Illetve azt láttam videókban, hogy a miyota kevésbé szép/látványos szerkezet, ha az óra hátoldalán benézel. -
mike1334
veterán
válasz
Szulita28 #233252 üzenetére
De szuper, köszi!
Tegnap jobban szétnéztem a honlapon, van ott eta szerkezettel is, de annak egyrészt nem tetszik annyira a mutatója, másrészt, az már 1000 euró felett lenne...de ennél még belefér a tükröződésmentes réteg meg a jobb miyota szerkezet is. Már tényleg csak annyi a kérdés, hogy rendes szervizelés mellett tartós szerkezet vagy pár év múlva kuka a belseje. -
mike1334
veterán
No szétnéztem Seiko fronton...hát még nézelődök kicsit. Egy dolog biztos 40mm-nél nagyobb (illetve lug to lug 46-47mm) óra már túl nagy, hülyén néz ki a kezemen.
Viszont itt ajánlották a topikban a Sinn órákat. Baromira bejön ez a darab: [link] mondjuk ez már bőven keret felett lenne. Arra viszont tökéletes volt, hogy nézekődjek field/flieger vonalon, és rájöttem, hogy mennyire tetszenek ezek az órák.
Először egy Hamilton jött szembe [link] , majd kis keresgélés után a Laco órák, főleg ez: [link] erre ránéztem, és instant szerelem. Minden megvan benne, amit kerestem: 39mm, lug to lug 46,5 mm, barna szíj, csak a három mutató, még dátum sincs, arab számok, sötétben fluoreszkáló mutatók, illetve számok, zafír üveg, és automata. Ja, és bőven keret alatt van. Elvileg kaphatóak itthon is, legalábbis találtam valami webshop félét, erről tudtok bővebbet? [link]
Vagy van olyan volt, ahol élőben is megnézhető? Kicsit már túl szép, hogy igaz legyen...hol a bibi? 340 euro, de ahogy néztem kérhető extrákkal a gyártótól (tükröződésmentes réteg meg más szerkezet, de ehhez nem (se) értek.
Ha esetleg ez felejtős, akkor mit érdemes nézni, ami ilyesmi, és max 200e? -
mike1334
veterán
válasz
5-ös kezelő #233171 üzenetére
Köszi
Csak személyes vásárlás játszik, mert mindenképpen szeretném felpróbálni.
A 24 órás nagyon menő -
mike1334
veterán
Seikokat megnézem, de azért neten is nézelődök.
Két kérdésem lenne: ha kicsit drágább kategóriában nézelődök, akkor ez a 2 óra mennyire ajánlott? (Vagy valami más márka?)
Certina C029.807.16.051.00 - DS-1 Powermatic80 [link]
MIDO BARONCELLI MIDNIGHT BLUE GENT [link]
A Certináról mintha azt olvastam volna valahol, hogy annak a szerkezetében vannak műanyag alkatrészek is, a Midoban elvileg nincs.
Szokott lenni valami akciós időszak vagy vmi? Nyilván nem gondolom, hogy elengedik a felét, de nem bánnam, ha közelebb lenne a 200hoz kicsit az ára. -
mike1334
veterán
válasz
rozsgyi #233102 üzenetére
Az lesz, sztem hétvégén el is megyek meglesni ők
@Empsepo
Szépek azok is megnézem őket jobban, köszi@Magnum_
Én is csak egyet keresek, gyűjtemény nem való nekem. Alapvetően új órát szeretnék, nem értek az órákhoz, egy használttal lehet befürödnék, meg ebben az esetben amúgy is jó lenne, ha új lenne, ami másé még nem volt. A kvarc órákkal sincs semmi bajom, max annyi, hogy írták, hogy annak véges az élettartama, 20-30 év után kuka. Hozzá tenni azért nem szeretnék, mert azt megfogadtam, hogy ennyiért nézek max, amennyit "örököltem", pláne, hogy mama is spórolós volt, lehet nem is nézné jó szemmel, hogy ennyit költök órára (bár ez se igaz, mert mindig mondta, hogy ne sajnáljak magamtól semmit se..). A 200e amúgy nekem is egy lélektani határ, és ha ezt túllépném (nagyon szép Seiko van 350e-ért..), akkor meg már miért ne nézzek fél milliós órát, stb. Jobb ez így, hogy van egy keret, legalább behatárol engem is. De néztem azért feljebb is, a Longinesek szépek@Tufa_
Ez a márka szerintem itthon nem nagyon kapható, legalábbis nem hozott találatot a google, de ránézésre ez is a keretem felett van.@dantre
Szépek, de ezek is keret felett vannak sajna.@SOAD19
Igen, a seiko presage család van most célkeresztben, baromi igényes órákat láttam.
A linkeltek közül a másodikat (SRPC01) azonnal megvenném, gyönyörű óra, ilyet keresek kb. Engem egy van Gogh festményre emlékeztet, azzal az ecsettel megfestett stílusú számlappal, sajnos ahogy látom már nem kapható, pedig ebben az árkategóriában én pontosan ezt az órát keresem -
mike1334
veterán
válasz
#46372352 #233100 üzenetére
Most a Seikokat nézem, szépek nagyon, persze jellemzően a drágább darabok tetszenek, de azért ebben a kategóriában is van pár csinos darab. Ezeket szerintem hétvégén megnézem milyen a kezemen: [link] [link] (kár a második méretéért, kisebb is lehetne)
Nem gondoltam volna, hogy a Seiko ilyen szép számlapokat készít.
Amúgy a Zeppelin német asszem. -
mike1334
veterán
válasz
SOAD19 #233078 üzenetére
Nem kapkodom el, tényleg még csak most kezdtem nézelődni, és ahogy írtam, hosszú távra keresek, nem szeretném később meggondolni magam és leváltani. Bár nagyon off, de gondoltam leírom, hogy miért dilemmázok ennyit rajta.
Nagymamám ahányszor hazamentem, és volt valami alkalom, mindig akart pénzt adni, amit igyekeztem visszautasítani, csak akkor fogadtam el, és akkor se sokat, ha sértődés lett volna belőle. Bátyámnak is adott, de ott dédunoka is van már, igazából neki adta. Viszont amit nem vettem el, azt is félretette nekem is mindig, hogy egyenlően kapjunk, és következőleg újra ide akarta adni, amire mindig mondtam, hogy majd, ha nálunk is lesz gyerek, akkor elfogadom. Még nincs gyerek, de most már nagymamám sincs. Édesanyámnak meghagyta, hogy adja ide nekem amit félretett, és édesanyám hajthatatlan volt, hogy megígérte mamának, vegyem el. A nagymamám volt a mindenem, soha nem felejtem el, felfoghatatlan űrt hagyott maga mögött. De tudom milyen az ember, a mindenapok során hajlamos megfeledkezni még a fontos dolgokról is, pláne ha tellik az idő. Ezért döntöttem el, hogy ebből a pénzből veszek egy órat, hogy minden nap legalább kétszer eszembe jusson mama. Tudom szentimentális dolog, de ez van. A fentiek miatt keresek olyan órát, amit szívesen fel fogok venni évek múlva is, és lehetőleg nem is romlik el, vagy ha mégis, akkor legalább javítható. Szóval legyen tartós, szép (szubjektív), és klasszikus darab, hogy később is jó legyen. A kisebb méret (mondjuk ez a csuklóm miatt is előnyös), az arab számos vagy szám nélküli, egyszerű számlap, csak három mutató és dátum megoldás talán megfelel ezeknek. Mivel ügyetlen vagyok, ezért a zafír az nagy plusz lenne, de azért persze vigyázni fogok rá.
A Zeppelin/Iron Annie csak megtetszett, szeretem a kék számlapot, igazából mindegy, hogy Seiko, Orient vagy más, és az sem számít, ha "elértékteledik", vagy, ha költeni kell majd rá.
Bocs a hosszú offért. -
mike1334
veterán
válasz
e.vid #233071 üzenetére
Ezek nekem nagyok. De jobban beleástam magam a Seiko Presage vonalba, és de szép órák vannak, tök jó méretben. Most ez a favorit: [link]
Kék, különleges mintájú hátlap, arab számok. A szíjat szerintem lecserélném barnára vagy fémre. Egyedül az zavar, hogy a zen garden alig drágább, mégis zafír az üveg.
Illetve ez is szép, de ez már nagyobb sajnos: [link]
Amúgy ez még nem volt gáz a kezemen, de a zen garden jobban bejött méretre: [link]
Hol van a legnagyobb Seiko választék Budapesten? -
mike1334
veterán
Köszi mindenkinek!
Ma megnéztem élőben is pár órát, az Iron Annie nagyon szép, sajnos Zeppelin nem volt, így azt nem tudtam megnézni.
Orient kiesett, élőben nem tetszenek annyira, és nagyok is a kezemre.
Viszont ajánlottak 2 Seikot, amik szintén csodaszépek.
Seiko Presage Zen Garden [link]
Seiko Presage Cocktail Time Blue Moon [link]
Így még nagyobb a dilemmám...a legszebb eddig még mindig az Iron Annie nekem, de a Zen Garden kisebb, szerintem jobban is áll a kezemen, és talán klasszikusabb, hosszú távon kevésbé hat divat órának. Ha pár évre venném, akkor az IA egyértelműen, de a másik 30 év múlva is egy szép, letisztult óra lesz.
Alszok rá egyet/párat szerintem.
Szerkezetben, minőségben hogy viszonyulnak egymáshoz? -
mike1334
veterán
válasz
Sanyi.mTs #233059 üzenetére
Ennek az órának eszmei értéke lesz, azért is fontos, hogy kitartson életem végéig. Ha ehhez az kell, hogy időnként szervizeljék az sem gond. Jobban tartok attól, hogy javíthatatlanul elromlik, vagy egyszerűen nem olyan minőség, ami ennyit kibír/folyton meghibásodik (ezért tartok a kvarc megoldástól, bár ahogy írta az egyik kedves fórumtárs, elterjedt szerkezet, lesz cserealkatrész), 35 vagyok, még 40-50 év jó lenne. Igazából magától az Iron Annie/Zeppelin márkától is ezért fázok, nem tudom, hogy milyen minőséget képviselnek. De képek alapján nem láttam még olyan órákat, amik ennyire tetszettek volna, mint ez a kettő, még drágább kategóriában sem. Az nem zavar, ha "elértéktelenedik" az óra, úgysem adnám el.
-
mike1334
veterán
válasz
Sanyi.mTs #233057 üzenetére
Köszi! Akkor ezek szerint egy automata szerviz kb 50-60e forint. Az kemény, de megértem, aprólékos munka.
Amúgy megláttam még egy órát, ami nagyon bejön: Zeppelin New Captain’s Line 8652-3 [link]
Ez "csak" 182e, és zafír üveges.
Ha eláll az eső szerintem szétnézek az Árkádban pár óraszalonban. Még az Orientről se tettem le teljesen, a Maestro nagyon tetszik képek alapján. -
mike1334
veterán
válasz
fagyalllo #233051 üzenetére
A gyártó honlapja szerint ETA 2824-2 van ebben is. [link]
De lehet én nézek valamit rosszul, tényleg nem értek hozzá
Azzal nincs gond, ha drágabb, de legalább jobb. Ha ugyanaz műszakilag, akkor fura a nagy árkülönbség. Bár külsőre tény, hogy szebb (bár ez is szubjektív). -
mike1334
veterán
válasz
Empsepo #233048 üzenetére
Köszi!
A Poljot csak megtetszett kép alapján, talán majd egyszer, ha veszek majd még órátAmúgy még annyi, hogy a Zeppelinben ugyanolyan szerkezet van, mint az Iron Annieben, ahogy nézem, és fele annyiba kerül. Most akkor ezt hogy? Akkor a különbség csak a név? Vagy én nem látom, hogy miben más az IA?
-
mike1334
veterán
Bocs az újabb kérdésért, de motoszkál az agyamban hátul valami
A korábban linkelt kvarc Iron Annie 70-80e forint, az automata párja pedig 200e. [link]
Megér annyit az automata? Itt most nem arra gondolok, hogy befektetésként, hanem, hogy reális-e az ára, a benne lévő szerkezet (ETA Cal.:2824-2), K1 kristály, stb. figyelembevételével. Abszolút nem értek hozzá, szóval simán lehet, hogy reális a 200e, csak ennyiért már Certina órákat is látni. Ezt a márkát/gyártót meg nem ismerem annyira.
Köszi! -
mike1334
veterán
-
mike1334
veterán
Sziasztok!
Szűkül a kör, 2 órát néztem ki neten (persze lehet, hogy majd a boltban felpróbálva hülyén néznek ki a csuklómon, és újratervezés...).
(Minden)napi használatra keresek, egyedüli óra lesz. Az egyik automata, a másik kvarc. A kvarc mennyi ideig bírja? A cél az lenne, hogy minél tovább (legalább 30-40 év) működjön. Valahol olvastam neten, hogy a kvarcnál az lehet a gond, hogy már nem feltétlenül lesz cserealkatrész, mire elromlik. Lehet "bespájzolni" belőle, vagy állásban az is elromlik? Bocs a béna kérdésekért.
Amúgy a két óra:
JUNKERS IRON ANNIE BAUHAUS 5046-3 [link] (kvarc)
Zeppelin Atlantic 8466-3 [link] (automata)Az Iron Annie jobban tetszik, abból is van automata, de az 200e, annyit nem tudok megindokolni még magamnak se (nem az árát vitatom, hanem hogy ennyit adjak óráért).
Ja és, ha ezek nem, akkor mit? Vékony csuklóm van (~16cm), és a kék dial tetszik igazán.Köszi!
-
mike1334
veterán
Vékony (16cm kerületű) csuklóra Orient Bambino/Maestro/Zeppelin Atlantic közül ajánlott valamelyik? A limit 100k körül van, automata, egyszerű dizájn (kék számlap, 3 mutató, ezen kívül max dátum), bőr szíj lenne az igény.
Köszi! -
mike1334
veterán
válasz
pulutodurumo #166867 üzenetére
Köszi, de most csak sötét számlapos jöhet szóba
-
mike1334
veterán
válasz
gipsztigris #166832 üzenetére
Ott néztem én is (végül nem a kéket, hanem egy feketét..max, ha bejön, akkor jön majd egy kék is a sorban..
), de amazonon kb fele annyiba kerül...jól sejtem, hogy amazonon nem nagyon árulnak koppintást ugye? Ezt a kettőt néztem így elsőre 1 2
Amúgy nagyon bejönnek az óráik, kár, hogy a többség nagy méretben van csak...sztem nekem 40mm felett, már túl nagy lenne...kriszti@n
Nézelődtem tovább, és már nekem is jobban tetszik a fekete, legalábbis inghez...aztán meglátjuk -
mike1334
veterán
válasz
gipsztigris #166828 üzenetére
Köszi! Főleg az tetszett benne az orienttel szemben, hogy kisebb sokkal, diver létére 38mm-es..esetleg tudsz ajánlani megbízható helyeket, ahonnan biztosan eredeti jön? Főleg hazai érdekelne, mert szeretném felpróbálni, mielőtt megveszem...
-
mike1334
veterán
válasz
yodamastah #166822 üzenetére
Köszi! Invicta-ról tudsz valamit? Vagy bárki más...nem ismerem a márkát...
-
mike1334
veterán
Egy diver mennyire gáz ing és szövetnadrág (nem öltöny, max sportzakó) kombóval? Egy Invicta-t vagy esetleg a kék Orient Rax II-t néztem ki...az Invicta olcsóbb, kisebb és kvarc..de nem tudom milyen minőségű.
Ja és nem vagyok Mr. Bond, akinek minden jól áll
-
mike1334
veterán
válasz
gipsztigris #166425 üzenetére
Sose halunk meg:
ANYA (hirtelen megragadja a fia kezét és a férjére néz): Jenő, az óra!
(Imi persze izgatottan visszafordul, hiszen a legendás családi karórát már a 16. születésnapjára meg kellett volna kapnia.)
APA: Megígértem neked, hogy megkapod a Doxát, ha 16 leszel!
IMI: Már tizenhét vagyok, apa!
ANYA (megvetően a férjére néz): Bravó!
(Az apa lecsatolja karjáról az órát, és odaadja a fiának.)
APA: Vigyázz rá! A világ legértékesebb órája! Doxa, svájci!
GYULA: Köszönd meg, apukám! Ez olyan pontos, mint a halál!
IMI: Köszönöm! Anya, köszönöm!GYULA: Látod? Látod, milyen apád van? Szeresd, becsüld! Tudod, mibe kerül egy ilyen Doxa? Legalább kétszáz vállfa!
-
mike1334
veterán
válasz
gipsztigris #166408 üzenetére
Abszolút, sok szakma van, ahol el kell adni, hogy sikeres vagy. Dr mondjuk itt is csak a "köznép" felé, mert aki szakmailag ért hozzá, az úgysem ezt nézi. De ugyanez van autóval, telefonnal stb...egy ügyvédnél például el tudom képzelni. Amúgy én az ismerősödnek Doxát ajánlottam volna..itthon "ismert hűűű márka" (Sose halunk megben Doxája volt?), közben meg már lehet kapni 50e forint körül
-
mike1334
veterán
válasz
szivarvég #166382 üzenetére
Megijesztettél, már majdnem elhittem, hogy változott az áfa tv nekünk meg nem szóltak
az ilyen informatikai szolgáltatásoknál így van, egy ideig én is voip-pal telefonáltam, ott is hazai áfa terhelte...
A 44 milis "női" festina órához: no láttam, hogy az óra fantázia neve a "boyfriend". Gondolom akkor ez is olyan, mint mikor kölcsönkéri az asszony az inged, mert milyen szexi már rajta, ha csak úgy belebújik...szóval kölcsön férfi óra nőknek...gondolom.
-
mike1334
veterán
válasz
7s26c #166359 üzenetére
Poén meg minden, de tényleg komolyan kérdeztem, mert tetszik...és furcsa, hogy ekkora óra és elvileg női...bár hazai boltok weblapján már unisexként fut, de az se sokkal jobb. Meg korábban az unisex és férfi között csak az volt a különbség, hogy az unisex 37mm, a férfi meg 42...de ennél...ki érti ezt?
-
mike1334
veterán
Ez az óra mitől női? 44 milis a tok, és a kinézete is férfias szvsz...van rajta vmi ismérv, ami nőivé teszi? Komolyan kérdezem, mert nem értek hozzá...
-
mike1334
veterán
Van vhol infó arról, hogy milyen vastag ennek az óratokja?
-
mike1334
veterán
válasz
C0RVUS #165977 üzenetére
Attól még, hogy kvarcok azok is tetszenek (pl. 1-2 seiko). De én igazából tényleg csak azért venném, hogy jól nézzen ki meg, hogy meg tudjam nézni az idő, mert pl én nem szeretem csak ezért előhúzgálni a telefont a zsebemből....
squir:
nem megterhelő, csak azért nem vennék egy órát olcsón, hogy a fenntartási költsége elérje az óra árának 30%-át... de ez én vagyok -
mike1334
veterán
válasz
C0RVUS #165971 üzenetére
A mechanikus órákat is kell szervizeltetni 5 évente nem (nem tudom, csak az automatáról hallottam ezt..)? Van 7 órád, az 5 évente majd' 100e forint "csak" szervizre (tudom, nem egyszerre kell őket vinni, de egyszerüsítettem..)? Nekem többek között ezért húz a kvarc (vagy eco-drive) felé a szívem...tudom, annak nincs lelke, de nem is kér ennyit "enni"
-
mike1334
veterán
válasz
@mriya@ #165352 üzenetére
Annak én is jobban örülnék, de kb 30-40e a keret, és kellene, hogy minél minimalistább legyen (csak 3 mutató és dátum), kék számlap (ha nagyon nincs, akkor fekete), bőr szíj és kvarc...ebbe sajnos nem sok minden fér bele. Talán Beringből láttam ilyesmit, de azt itt nem ajánlották.
-
mike1334
veterán
válasz
TimeCenter #165343 üzenetére
Köszi
egész pofás, csak a tok fül furcsa nekem egy kicsit vmiért...
csƵ
Hahana azért egész más, ha tényleg látod is, nem csak elképzeled
@mriya@
Ez is pofásbár én most kicsit egyszerűbbet keresek
-
mike1334
veterán
válasz
berigazek #164391 üzenetére
Btk.
396. §Aki
a) költségvetésbe történő befizetési kötelezettség vagy költségvetésből származó pénzeszközök vonatkozásában mást tévedésbe ejt, tévedésben tart, valótlan tartalmú nyilatkozatot tesz, vagy a valós tényt elhallgatja,
b) költségvetésbe történő befizetési kötelezettséggel kapcsolatos kedvezményt jogtalanul vesz igénybe, vagy
c) költségvetésből származó pénzeszközöket a jóváhagyott céltól eltérően használ fel,
és ezzel egy vagy több költségvetésnek vagyoni hátrányt okoz, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
14. § 2) Bűnsegéd az, aki bűncselekmény elkövetéséhez másnak szándékosan segítséget nyújt.
(3) A részesekre is a tettesekre megállapított büntetési tételt kell alkalmazni.Csaxólok, mielőtt hirtelen pszichikai bűnsegéd lennél....
-
mike1334
veterán
Apropó, ha már kvarc...van bármi hátránya az automata órához képest? Leszámítva persze, hogy kevésbé "elegáns" (bár kívülről úgy sem látszik, plusz nem az 50e-es kategória, ahol presztízs kérdést csinálnék ebből...). Tartósságban rosszabb a kvarc? Illetve itt is kell komolyabb karbantartás 5 évente vagy csak az elemcsere, ha lemerül? Köszi, és bocs az amatőr kérdésekért
ui.: Skagenre írták itt, hogy csak "divatóra"..ez azt jelenti, hogy pár év lehet kidobni, mert elromlik?
-
mike1334
veterán
Üdv!
Bambino II formájú, áru és minőségű óra akad kvarcban? -
mike1334
veterán
válasz
7s26c #163171 üzenetére
Köszönöm
Na látszik, hogy amatőr vagyokAmúgy annyira nem vagyok annyira elvetemült, mint ahogy itt szokták írni, hogy nézegetik hány másodpercet késik/síet egy nap az óra, analóg számlapnál úgy is elég egy körülbelüli érték nekem. Megnézem azért, hogy mennyivel drágább a másik verzió, de a lélektani határ nálam 50e forint, és ez is alig van alatta..
Szerk.: megnézte., tényleg alig drágább, köszi a tippet
-
mike1334
veterán
válasz
ciryl65 #163145 üzenetére
Már egyszer leírtad, hogy mivel tud kevesebbet az ER, de egy laikusnak ki is fejtenéd? Másodperc stop nem fontos, arra ott a telefon, meg amúgy se tudom mikor használtam azon is utoljára...
A kézzel nem húzható azt jelenti, hogy a koronával nem tudom felhúzni, ha lejárt hanem csak ha rázogatom?
Bocs az amatőr kérdésekért -
mike1334
veterán
Valski erre?
-
mike1334
veterán
válasz
Mercutio_ #162964 üzenetére
és ciryl65
Köszi!
Igazából ezer éve nem volt órám, akkor is csak vmi kétpálcás, szóval le vagyok maradva
Hajlok a Bambino (automata) felé, de hétvégente nem mindig hordanám..ha kifogy a szufla az árt az órának, vagy csak simán leáll, míg nem mozgatom kicsit?Más: sötétkék számlapos óra fekete bőrszíjjal gáz sötét szürke vagy fekete öltönnyel?
-
mike1334
veterán
válasz
fagyalllo #162854 üzenetére
Áh, ha sikerül az utolsó vizsgám is, akkor egy ORIENT BAMBINO ER2400LB-vel lepem meg magam szerintem
-
mike1334
veterán
válasz
squir #162702 üzenetére
Köszi ismét
No igen, tudom, hogy az 50e nem sok, de pont mostanában láttam egy pénzügyi témájú videót, ami kicsit erősítette a spórolós énem, vehetnék drágábbat, de nem fogok, ennyiért már azért elvárja az ember, hogy egy normális órát kapjon szerintem
Neten még a Seiko 5-öt dícsérték, arról van valakinek tapasztalata? -
mike1334
veterán
Üdv.
Kb két hónap múlva vennék valamilyen órát, de nem nagyon értek hozzá.
Stílusra a Skagen órái jönnek be, semmi csicsa, lehetőleg fekete óralap, sötét bőrszíj, semmi felesleges dolog, csak az időz mutassa, nem is kell más mutató. Ami a bibi, hogy a Skagen órai abban a kategóriában ahol én nézelődök mind elemes. 50e forint körül szánnék rá, ha olcsóbb az persze nem baj. Nem 1-2 évre venném, szóval fontos a tartósság is. Egyszerű, elegáns órát keresek, amit fel lehet venni öltönyhöz is (alapvetően sötét nadrág és ing kombóban vagyok, de néha kell az öltöny is). Melyik márkát érdemes néznem, ha ilyesmit keresek?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen egeret válasszak?
- Mobil flották
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest