Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Határozatlan időre kiszáll az Asus a mobilbizniszből
- Így nézhet ki a Huawei Pura 90
- Komoly kihívót küldött a konkurenciára a Honor
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztsoft
őstag
Sok helyen olvastam jó tapasztalatokat az openSUSE-ról, gondoltam teszek egy próbát ismét (ha jól emlékszem, 9.2-es volt az előző).
Az, hogy alapból semmilyen kódek nincs telepítve, az még elmegy, de az, hogy több tárolót kell ahhoz felvenni, hogy telepíteni tudjam (a vlc települ kódekek nélkül, könyörgöm, minek? Mit csináljak vele?
). Nem beszélve arról, hogy különböző oldalakról kellett össze vadászni. Ez még elmenne, de a másik, az már ki verte a biztosítékot.Forrásból szerettem volna telepíteni egy programot (translatoid), mivel már nem fejlesztik, így a magyar nyelv nem került bele a tárolóban lévőbe. Nem gond, a Chakra alatt már meg oldottam a forrás módosításával. Majd ezt lefordítom. Nos itt kezdődtek a gondok, cmake és egyéb kellékek telepítve, fordítás, hiba, a kdelibs4-dev csomag nincs telepítve, semmi gond, telepítem, azaz csak telepíteném! Nincs ilyen csomag!
Érdekes, KDE3-hoz van! El is ment a kedvem az egésztől.Valahogy az az érzésem, hogy az openSUSE közelít a Windows-hoz. Miért? Egy példa: Az Ubuntu (15.04 fejlesztői kiadás) frissítés közben el barmolta a GRUB-ot, semmi gond a SUSE indul, konsole, root jog, majd GRUB telepítése, aha, azt hited kis fiam! Közli velem, hogy ez nem így működik! Ne használjam a grub-install parancsot, helyette ott van a Yast GRUB szerkesztője, na, azt használjam! Mi van? Ennyi erővel a konsole-t ki is lehetne venni. Jó, legyen, be állítottam ami nekem kell, majd ok. 10 perc alatt sikerült is elvégezni a feladatot 100% CPU mellett, igaz a folyamat jelző csak 66%-ig jutott, majd bezárult az ablak. Igaz a feladatot maradéktalanul elvégezte.
Ez egy kis személyes tapasztalat openSUSE 13.2-es verzióval. Jó pár év el fog telni, mire megint elő veszem, ha elő veszem. Nem is tudom, hogy mit vártam tőle. Jó nekem a "fapados" (egyesek szerint) Arch linux is.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Láncfűrész topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- Windows 10
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- Új Asus Zenbook 14 WUXGA OLED 10bit HDR Ultra7 155H 16mag 32GB 1TB SSD Intel ARC Win11 Garancia
- Honor 90 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
). Nem beszélve arról, hogy különböző oldalakról kellett össze vadászni. Ez még elmenne, de a másik, az már ki verte a biztosítékot.
Érdekes, KDE3-hoz van! El is ment a kedvem az egésztől.