- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem hinném hogy össze vissza konvertálná a régi anyagokat, esetleg amikor a szervereknek van fölös kapacitása, de nem tudom pontosan hogy működhet. Gondolom a feltöltés után "feldolgozás"kor konvertálja be az aktuálisan használt codec-el.
agy73p
Esetleg linkelj 1-2 videót, ami nem indul el nálad. Oszt megkuksizzuk, hogy nálunk mit lép a gép. Másik böngészővel se játsza le? -
-
Dhampir
félisten
Ha már csak parancssor jöhet szóba, én inkább UNIX-ot használnék, főleg valamelyik BSD-t, geek-érzés lenne.
Számomra pont a Suse 8.0 volt az első, Windows-hoz hasonlóan könnyű felhasználású Linux. A DOS-os világból kijövet, nekem elegem lett a feketeségből.
Otthoni felhasználónak jó az a grafikus felület, a Linuxot inkább a "szabadság" érzéséért szeretem.
A mostani OpenSuse-t már nem érzem annyira jónak. Mandriva sincsen már, helyette van a Mageia, de az sem az igazi. A Debian-származékok gördülékenyebben működnek, nekem laptopon futtatva azok jobban beváltak.
Egyébként a Suse alapja, ha jól rémlik, a Slackware volt. A "Slackit" már kipróbáltad?
-
csak a kódek részbe tudtál belekötni.
Nem kötözködés, csak máshonnan nézem, mások a prioritások. Nagyos sok ember nem akar/tud parancssorban zsonglörködni(pl. a grub-al). Miért olyan nagy gond, ha átirányít a grafikus felületre? Tippem szerint azért, mert már a 2-est használja. Legalábbis ha abból indulok ki, hogy a grub2-install /dev/sda parancs probléma nélkül lefutott.
Nem használok VLC-t, de valószerűtlennek tűnik, hogy kiveszik a jogilag problémás codec-eket belőle, csak hogy a disztribúció része lehessen. Bár a linux szekerén semmi sem elképzelhetetlen, és az ellenkezője is.
Melyik tárolóból telepítettétek? Kicsit utánakerestem, és állítólag nem mind1, hogy a vlc-ről, vagy a packman-ról van feltéve. És az ilyen dolgok ki tudnak borítani. Értem én hogy sok év(tized) Windows használat után furcsa pár dolog, de vannak minden logikát nélkülöző megoldások. pl. Minek n+1 disztribúció. Jó persze vannak a nagyok amiknek van értelme,de az, hogy valaki felcsicsicsáz egy felületet, csinál hozzá egy saját tárolót, és már kész a sokadik klón...Ubuntu-nál telepítés alatt lehet engedélyezni a jogi és egyéb 3. fél által készített csomagokat
Ahogy az OpenSuse alatt is. Bár az tény hogy a nonfree tárolóban sincs bent "minden" codecWindows-t meg hagyjuk, tudtommal nincs egyetlen egy tárolója sem,
Pedig a 8-asban belekerült egy tárolónak is felfogható áruház. -
Az, hogy alapból semmilyen kódek nincs telepítve, az még elmegy, de az, hogy több tárolót kell ahhoz felvenni, hogy telepíteni tudjam
- Ez egyrészt jogi probléma, másrészt az osszes disztribúcióban így van. Elég sok leírás is foglalkozik vele, és ott egy kattintásnyira van a megoldás. Alapvetően más koncepciót követ.
(a vlc települ kódekek nélkül, könyörgöm, minek? Mit csináljak vele?
)
Ezt azért gondold át még1x
Nem beszélve arról, hogy különböző oldalakról kellett össze vadászni.
Ez csúsztatás. Egyrészt csak rá kell keresni itt, vagy a yast-ban, másrészt windows alatt nem különböző oldalakról kellett össze vadászni kedvenc programjaidat?!
Az, hogy kinek milyen rendszer jön be az egyéni ficam kérdése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EA Sports WRC '23
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 3D nyomtatás
- Amazon
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest