- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
- Nem maradhat AI nélkül a strapaszekció sem
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
karib
addikt
Igen, ez könnyen megoldható, és az akku életképességéről elég sokat elárul, ráadásul a leggyorsabb is, mert nem szöszöl, hanem meríti, ahogy tudja.
Viszont a matatás is fontos, inkább a gép+akku duó szempontjából, mert az energiagazdálkodási bűvészkedés miatt mint látható, nagyon eltérő eredményeket tud produkálni a gép. Egy Centrino előnye itt tud kijönni, mert okos, szemben a desktop cuccokkal, amik csak futnak ész nélkül. Kihajtva viszont egy Pentium M is ugyanúgy zabál, mint minden gyorsan futó proci. Szóval azért bonyolult a helyzet, de neki lehet állni -
taltos
senior tag
Ha veszek, már tuti, hogy vagy DELL lesz, vagy IBM. (esetleg NEC?? Az milyen?)
Elég felhasználóbarátnak tűnik nekem (a véleményetek alapján) az IRM pirospöttye. Az a ba, hogy szívbántalom nélkül vennék valami P3 650 Mhz körüléit, csak 2 gondom van:
[1] Félek, hogy a hardverek nem lesznek támogatva linux alatt... Ezért szeretnék pl. valami ATI kártyásat, amit elég nehezen találok elérhető áron...
[2] Nem tudom, hogy mennyire féljek a használt cumóktól. Két lehetőség van:
[2a] Ezek már használtak, azaz le vannak valamennyire tesztelve, ha lenne komolyabb hibájha, akkor az már valószínű felszínre jött volna.
[2b] Ezek már használtak, azaz elég nagy a valószínűsége, hogy valami már tönkremegy rajtuk. Nem véletlen, hogy már nem vállalnak rá valami éppeszűbb garanciát...
De most melyik a valószínűbb? -
karib
addikt
Az eNote-ról már volt egy rövid fórumtéma: Bővebben: link
Nekem alapvetően tetszik, bár azóta sokat estek a noteszárak. Viszont újonnan továbbra sem kapsz ekkora gépet, a teljesítménye pedig valszeg minden hétköznapi munkára elég, nekem a P3 600 jól kiszolgálja az igényeimet.
Az ECS G550-ről is volt már szó: Bővebben: link
Bár nem kedvelem a low end noteszeket, ez egész szimpatikus, mert 2,5 kiló körül viszonylag könnyű. Érdemes körülnézni, mert asszem 170e körül is kapható volt.
Ha használt gép is érdekel, akkor a könnyű 14'' kategóriában az IBM T20-21-22-23 szériát érdemes nézegetni, ezekből P3 600-800 körüliek már úgy 120e tájékán hozzáférhetőek.
Használtan most én Dell Latitude LS-t és Compaq M300-at láttam 120e körül. Ezek 1,5 kg alatti, 12''-os szubnoteszek, a Dell nagyon baba darab, én inkább azt venném a Cpq fölött.
Ha esetleg 2 kiló alatti, viszonylag nagy kijelzős gépet szeretnél, akkor a Toshiba Portégé 7xxx széria és az IBM Thinkpad 570 jöhetnek szóba a 13,3'' TFT-jükkel. Nekem egy Toshi 7200 van, P3-600, nagyon kellemes, ritka darab. P3-ból általában 500 MHz-esek kaphatóak, bár szintén nem gyakoriak, bármelyiket tudom ajánlani, elpusztíthatatlan darabok.
Külső CD már nem drága, de sokmindent megold a hálózat és a pendrive is. Érdemes figyelni, hogy még nem mindegyik gépben van Ethernet alapból. -
Veron
addikt
Igazabol az a kerdes mennyit szansz ra, sztem a fent emlitett ket laptop eleg koltseghatékony megoldás, bár net, szöveg szerkesztésen és esetleg videonézésen kivül másra nem nagyon alkalmasak. (na jo meg programozgatni...)
Amugy az 1.6-os celeronnak a teljesitménye tuti jobb mint a via-nak vagy a transmetanak. MOst azt nem tudom hogy ez a netbrust arhitechturára épülő mobil celeroncs, vagy esetleg a banias magból csinálták, mert utóbbi esetben a hőtermelőssel tuti nem lesz gáz, és meglepően jó teljesítményt kapsz cserébe...
Szerk: Picit utána néztem, ez netbrustos mobil celeron, de még ez a G550 azért szipatikusabb mint a via vagy transmeta megoldása mert 256 Mb ramot adnak hozzá. Bár gondolom a via-sba is lehet plusz ramot tenni, de akkor már majdnem egy árban vannak.
Ja meg még annyit, hogy az A535-os is jó lehet a mobil duron procijával (1200+ van kiirva,de ha ez 1200 MHz is megy akkor, teljesitményben ott lehet mint a cerka...) és ramot meg tudsz is bele venni esetleg...
[Szerkesztve] -
Veron
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest