Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple Watch
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 4G
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
-
Mobilarena
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi srácok!
Viktorék csak belül mókoltak (meg hát az márciusban volt, azóta volt eső meg mosás is), egyébként sima nedves ronggyal lejön, ha dörzsölöm. Majd figyelem a napokban.
-
MasterMark
titán
Ilyen pöttyökbe én is belementem múltkor egy auchannál. Olyan mintha festék lenne vagy nem tudom. De akkor egyszer volt csak ilyen.
Egyébként pontosan odament ahova a menetszél viszi, szóval szerintem kintről jött.
Mondjuk nekem nem volt ilyen drasztikus, de pont mosás után sikerült belmenni egy ilyenbe, és néztem hogy wtf ez.

szerk.: Sima mosás lehozta nekem.
-
Csekkoltam a hűtőfolyadékot refraktométerrel - rendben van - és ilyen furcsa, fehér permetszerű izére lettem figyelmes a motortér elejében. Ez mi lehet? Persze egyből HF jut az ember eszébe. A kis fehér pöttyök a radiátor feletti részen vannak, de csak elől/kívül, illetve két oldalt a kerékjárati ívek feletti vágatban (biztos van rendes neve), a motortérben sehol máshol nem láthatók, a hűtősapka, tágulási tartály környéke és mögötte/alatta semmi. Ellenben elöl a hűtőrácson és a rendszámtáblán is van belőle, illetve igazából sokkal inkább kívül van a pöttyöződés, mint belül. Szal inkább olyan, mintha belementem volna vmibe, és a menetszél bevitte ezt a permetizét. Megnéztem az olajat, szép, átlátszó, nem karamelles, mintát vettem ugye a hűtővízből, az is víztiszta, nem goofys, levett hűtősapkával nem jönnek buborékok, víz nem fogy, motor nem melegszik, teljesítménycsökkenést nem tapasztaltam. Most letöröltem a pöttyöket, kíváncsi vagyok, visszajönnek-e.
Itt látszik, hogy kívül vannak a pöttyök:

Ez a szemből bal oldali vájatizé, oda is jutott:

-
Petester
senior tag
válasz
Acheron
üzenetére
"Így ugyan 14 - 17 liter között fogyasztgat"
Dettó, Anya használta az utóbbi időben ugyan így, szinte ki se lendült a vízhőfok mutató, már állította is le. 17 alatt csak akkor mutatott, mikor én használtam, hogy guruljon is.
Most viszont én használom munkába járásra. Mivel kevesen vannak az úton, lehetne keveset fogyasztani, de nem megy. Szereti a hangját hallatni kigyorsításkor, meg sajnos muszáj felmenni az M6-ra haza felé menet. Egyik nap elszaladtam Iváncsáig, hogy kikormoljam a kipufogót.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#10693 Parci
Most már értem azt a 2,6-os fogyasztást...
#10679 Jorus
Végre, végre, újra használod!
Motorozás miatt én se nagyon használtam, de vége az enyhe időjárásnak, én is belendülök. Hétvégén cserélek én is téli gurulóra, a utána a fiúkkal elmegyünk kicsit csavarogni és sarat dagasztani. 
#10657 Jorus
Be se veszi a CD-t vagy beveszi de nem tudja lejátszani? Van valami típus betegség a CD-re de már nem emlékszek hogy mi. -
Acheron
őstag
A minap kérdezte a párom, hogy mikor akarom cserélni a Subaru -t. Mondtam neki, hogy a kérdést sem értem. Nagyon jó ez az autó, igazán sajnálnám, ha meg kellene válnom tőle.
Az idén nem sokat volt használva őkelme, tekintve, hogy HO -ban tolom a napjaim március óta (kezdek is becsavarodni), napjában egyszer összeszedem, vele a lányom a suliból. Így ugyan 14 - 17 liter között fogyasztgat - de kit érdekel, ha másfél - két havonta egyszer kell löttyinteni a tankba
(normál üzemben szépen tartja a 11 l / 100 km átlagot, amivel roppant elégedett vagyok, a teljesítményhez és az állandó összkerékhez viszonyítva).
Hacsak gazdasági érdekek nem kényszerítenek rá, még nem válok meg tőle (mondjuk egy néhány évvel újabb 3.6 -ra lehet becserélném
)
#10685CB: Ezek a Forik is nagyon bejönnek, itt, Miskolcon is összefutok néha vele, a sok egyforma autó között van egy egyedi kiállása a Subaruknak, tetszik, na.
Btw, a minap az Auchan -ba menet egy Impreza -s srác állt be mellém (szépen bubogott
) azt hittem, le akar gyorsulni (tőlem mehetett volna
), de csak szépen lekísért a körforgóig - jóleső érzés összenézni és bólintani a márkatársakkal
#10679Jorus: Szép ez az Outback, a formája jobban tetszik, mint az enyém (bár annak a kis "krumplisságát" is imádom, főleg ahogy benézik a "nagy bumszli kombit" páran
). Dühös kis jószág az a 3.0 motor, nem fogom elfelejteni, amikor Parci bemutatta a tudását, biztos hogy sápadtam néhol
.
#10664Jorus: Igen, én is ezt használom bőrápolásra, nagyon jó kis kombó - kezelés után az illata is nagyon jó, a bőrt pedig tényleg megújítja. A fehér ("vajbőr") üléssel azért érdemes vigyázni, egy fari, de sokkal inkább egy bőrkabát meg tudja fogni, így én télen, amikor bőrbe vedlek, inkább teszek egy vászon huzatot az ülésre, prevencióképpen. -
CB
senior tag
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Valami Xiaomi Note asszem, kiégést nemtom, lehet vmi szűrő, vagy rossz ISO-beállítás, lehet elnyomkodtam vmikor vmit rajta, nem a szakterületem a telefonos fotóztás.

-
Kickass
őstag
Felhivtam oket, az uriember elmondasa szerint ez a storyja:
Tavasszal eladtak, csak egy het mulva visszavitte a tulajdonos, hogy rangat a valto. Allitolag csereltek benne szolenoid pakkot (angolul solenoid pack, magyarul nem vagyok benne biztos hogy igy hivjak), de mivel akkor 6-7 het volt az alkatreszre a szallitas igy inkabb visszavettek. Most ujra hirdetik, de valoszinuleg van mar ra vevo, ha pentekig lekerul a hirdetes akkor mar nem aktualis. -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem sajnos belülről nem láttam csak az üvegen át. Kívülről próbáltam kikémlelni... Itt a hátsó fejtámla mellett az övnél látszik az a kis fül/kilincs elvileg azzal billenthető de én ilyet nem láttam azon a kocsin.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem tudom.
A céges garázsban állt, megdícsértem a srácoknak és akkor mondták, hogy úgy tudják lassan eladó lesz. Majd lekérdezem rendszám alapján.
Fekete szövet belsős, 5 gangos manuál, 165 lovas 2.0i de az ablakon benézve nem láttam, hogy dönthető lenne-e a hátsó ülése. A hátsó lökös viszont FL-es mert volt benne cicaszem/ködzáró. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Megnéztem ma egy Legát FL-es hátsó lököse van de nem dönthető a hátsóülés és P-s rendszáma van. Hát annyira nem áll össze a dolog akkor...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
A Legadban lehajthato a hatso ules? Az letezik hogy faceliftesben sem lehet donteni?
-
-
Kickass
őstag
Ezek az en szememben inkabb aprosagok, ami jobban erdekelne, hogy aprilisban hirdettek ugyanennyivel indult az ara majd csokkent, ha jol emlekszem 2,8 vagy talan 2,7-re aztan egyszercsak eltunt a hirdetes, elkonyvelve, hogy valaki elvitte.
Aztan fel evvel kesobb ujra elokerul a hirdetes a tavaszi kepekkel eredeti arral. De mar csak kivancsisagbol is ra szeretnek ezekre kerdezni telefonon. -
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem tudom, mi baja van, igazság szerint nem foglalkoztam vele, mivel a hangminőség olyan, amilyen, mindegy mi zörög.
Az nagy királyság lenne, ha neked nem kell a CD, de találj ki rá azért vmi árat, és szívesen átveszem.
-
CB
senior tag
válasz
Kickass
üzenetére
Ha benne vagytok, kicsit elemezgessük a fotók alapján. Nekem ezek jutottak eszembe, bár az is lehet, hogy élőben mást mutatna:
- a fékfolyadék olyan, mint a szurok. Az a tartály, és a benne levő folyadék is elég sötét,
- a lámpabúrák eléggé bemattultak, sokat állhatott a napon, de lehet, hogy egy 10 éves autónál ez nem gáz,
- a vezetőülésen a bőr elég repedezettnek látszik, de nem lehet rendesen belenagyítani, az is lehet, hogy csak ráncos a bőr,
- a generátor fölötti, felpattintható műanyag védőburkolat hiányzik, de lehet, hogy csak a fotó kedvéért vették le,Az egyébként feltűnt, hogy a középső könyöklőn még milyen jó állapotban van a bőr. A Foresterünk könyöklőjén sokkal finomabb bőr van, de sokszor eszembe jut, hogy vajon meddig bírhatja majd a felülete? 2-3 havonta ápolom a bőrt a kocsiban, de nem vagyok nagy szakember ebben.
-
Kickass
őstag
Tavasszal volt szo errol a Legarol, erre most megint ott van az Emil Frey-nel.
Mostmar csak kivancsi vagyok a sztorijara.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
A szelvedom serult arra mondta, hogy nem engedhetne tovabb vele.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem csak muszaki allapottal volt gondja.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
A szkeptikusokat nem minden esetben gyozte meg. Ez a teszt viszont igen. Bar biztos lesz aki tovabbra is sz@rozza majd.

-
Petester
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen, erre írtam, hogy az adalékokról szívesen hallgattam volna még egy keveset, hisz az üzemanyag pozitív tulajdonságait nem csak az oktánszám és az etanol tartalom határozza meg. Mondjuk egy diszkont kúton nem is azt várja el az ember, hanem csak szeretne jó minőséget tankolni, azt viszont megtudtuk, hogy túl is lejesíti.
És igen, ugyan ez a cég jár ellenőrzéseket végezni. Amúgy amiket eddig láttam tőlük jegyzőkönyveket, ott a 98-as rendre 102-103 oktánszám között volt, de most is 100 közelében van. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Azt hogy részben túlteljesíti, az E10-ük simán elmenne E5-nek is.
Pont minap hazafelé én is megtankoltam a madaras kúton a sima 95-el. -
Petester
senior tag
Speedzonos üzemagyag teszt a madaras kútról: [link]
Eddig is nyugodtan tankoltam ott, ezután meg pláne. Mondjuk Göbitől vártam volna egy kis mellék szálat az adalékokról, de így is hiánypótló.
-
CB
senior tag
Egészen addig volt 10000 km-enként karbantartása, amíg valamelyik hurrikán el nem áztatta.

Most meg eladó......
Maga a vas kívánatos, csak érzek némi kockázatot.
4 év alatt 96e km? 5 darab HD képpel megspékelve......
De ne legyen igazam. Mindig pesszimista vagyok.
Azért az durva, hogy egy full Subaru 15 misi fölött van már.
Két évvel ezelőtt a full fori 11,5 volt, az outback 13. -
Ha nem ellenkezne az elveimmel ennyit kiadni egy autóért, ezzel kibékülnék egy időre.

-
válasz
MasterMark
üzenetére
Na, megnéztem, az a "baja", hogy 2021.01.03-mal induló KGFB-t szeretnék kötni (mivel az az évforduló). Ha 2020.12.31-et adok meg, akkor 29k, ha 2021.01.03-at, akkor 96k-t. El van vmi barmolva náluk szerintem az adatbázisukban, mert a többi biztosító le tudja kezelni ezt a meglepő és unikális élethelyzetet, csak az Allianz nem.

-
Qru
MODERÁTOR
Mert akkor nagy valószínűséggel még elfogadható állapotban van (okosműszakit ne vegyük ide), egy autó állaga (fék, futómű, világítás, gumik, stb) sokat tud romlani 1 év alatt is.
mod:
Jah ha már műszaki, nem egy friss cikk de mit sem változott az aktualitása:
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Na, erre nem gondoltam, 2 napos a vizsga ugye.
Vajon ez miért lehet rizikó faktor? Qru, neked kisujjadban a szakma, mit mondasz erre? -
válasz
MasterMark
üzenetére
Netrisken is 100k körüli árat ad nekem KGFB-re valamiért, ahogy az Allianz oldalán is. Az autó adatai kb. ugyanazok, mint nálad, csak 41 év, 23 éves jogsi, B10, Érd, 5k km alatti futás, 10 éven belül nem volt kár - ennyit szoktam megadni. Annyi az érdekesség, hogy nem január 1 az évforduló, hanem január 3, mivel 4 éve akkor vettem az autót.
-
Nem nagyon működik ez az oldal még, ahogy nézem.
Évváltásossal számolva szerinte az Allianz a legjobb, 32k-val, ha Díjnavigátoron kattintok, hogy megyek a biztosítóhoz, majd ugyanazokkal az adatokkal kaluláltatok az Allianznál is, akkor már 93k-t ad KGFB-re (ugyanennyit mutat egyébként a Netrisk is az Allianzra). -
Qru
MODERÁTOR
Inkább a MABISZ díjnavigátorral nézzél rá és akkor tuti nem te fizeted a Netrisk jutalékát.
-
Már fel is kerültek a tegnapi vizsga adatai képei a JSZP-re. Nincs agyonhasználva. De átléptük a 200k-t.

-
-
No, elvileg minden elkészült az őszi TMK keretében.

- új akksi - 30.000
- ablaktörlő szett - 9.000
- gumiszőnyeg szett - 10.000
- új szélvédő + kellékanyagok + munkadíj - 92.000
- műszaki vizsga - 34.000
- téli gumiszett - 160.000
- gumiszerelés + tárolás - 12.000
- lámpabúra polír - 10.000
- olaj- és szűrőcsere - 68.000
- wunderbaum new car
- 499Szumma: 425.499 HUF
-
Petester
senior tag
Igen, tudom, ez már olvastam. Az a fedezék, amiről a fotót csatoltam viszont nem Parkváros mellett van, hanem fentebb, Budaörs/Biatorbágyhoz közel. Oda viszont 4 kerékkel nem lehet bemenni, sorompóval zárt az út Érd felől. Gyalog 3/4 óra: [kép] [kép] Itt voltak a közepes és rövid ható távolságú légvédelmi rakéták.
-
-
válasz
Petester
üzenetére
Ezen a területen szoktunk garázdálkodni (séta, kocogás, kutyasétáltatás, bringázás), ha nincs kedvünk messzebbre menni.
Azon a területen volt az MN 3000, 11. LÉRAK HÁP, annak az épületei vannak még ott, van, aminek csak az alapja, van, ahol még falak is állnak, illetve a föld alatti fedezékek is megvannak még. A képeden azok ott a járműtárolók voltak. Itten találsz róla infót.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Hátő, nem offroadozni mentünk, hanem kutyát sétáltatni.

A kép egyébként itt készült. -
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Robotporszívók
- Bittorrent topik
- Haditechnika, harcászat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elden Ring
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- További aktív témák...
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(normál üzemben szépen tartja a 11 l / 100 km átlagot, amivel roppant elégedett vagyok, a teljesítményhez és az állandó összkerékhez viszonyítva).
)