Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petester
senior tag
Egy magánszemély milyen 12 hónapos szavatosságot vállal? Ez nem csak céges eladó esetén él? Vagy én néztem be és nem magánszemély az eladó?
Nekem ebben az autóban csak a szövet belső szúrja a szemem, a vezető ülés bal oldaltámasza eléggé ki van kopva, lehet nem véletlen nem fotózta telibe az ülést. Erre is mehetne a kínai műbőr csoda huzat.
-
Qru
MODERÁTOR
Ez az OBK nem is rossz, kicsit kéne még alkudni belőle... Ebben már az új FB25 motor van.
-
Petester
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
-
Petester
senior tag
Szia, én kártyás navi boxra (wince fut rajta) cseréltem a gyári dvd-s egységet [link] [link] , így maradt a gyári kijelző, mint ahogy az előző hozzászólásomban is láthatod, de fut az Igo a háttérben, így szól, ha pl fix trafi felé közeledek vagy Anyát figyelmezteti, ha túllépte a sebesség határt.

Ebben az esetben nincs különbség az én FL előtti kialakításommal, ugyan az a dvd-s Kenwood cucc maradt a FL után is.Amúgy aliexpressen már vannak központi BC monitor helyére építhető droidos, sok collos kijelzős fejegységre, pl.: [link] , de nekem kicsit sok már oda akkora "tablet", meg nem szeretnék lemondani a BC infókról, a fogyasztás adatot szeretném látni, most is láttam, hogy többet fogyaszt, mint kéne és a fék volt a ludas.
Ha jobb zenére vágysz, van 2 dines beépítő szett a gyári fej helyére. Ez alapból drága, mert a klíma panelt is cserélni kell, így lesz helye a 2 dines keretnek, de csak Japánból rendelhető, 100k+-os tétel, ha mindent megveszel hozzá. Vagy ha szétszedhető a gyári klíma vezérlőd, akkor lehet jelentősen olcsóbban csak előlapi panelt venni hozzá ebayről.
-
z1RoX
tag
Sziasztok. Van egy Outback 3.0 2007 autóm. Navit valaki már cserèltetett benne? Ha igen milyen üzletet ajánlatok? Komplett fejegységre gondolok felül.
-
Petester
senior tag
Átírta a telefon szótára, szóval nem ez volt az ex fórumos autó Szolnokról?
Igen, egy XT Forit én sem élvezném egy automatával.
Acheron: Mi sem autózunk sokat, március óta kétszer tankoltunk. Most hétvégén viszont kimozdul végre a fokságából, haza szaladunk a fiúkkal szüleimhez, csak egy villám látogatásra. Pechemre pont esőt mondanak holnapra.
Én azért az automata kényelmét és az OBK hasmagasságát odaadnám egy kombi specb Legáért. De valószínű hamarabb cserélünk újabb és nagyobb csapatszállítóra, minthogy képbe kerülne egy specb.
-
Acheron
őstag
Pontosítsunk: kár, hogy négy fokozatú automata.

Igaz, egy automata sosem fogja kiváltani a kézi gangolás élményét (No de mit akarunk egy Foresternél?), amikor akkor és úgy mozdul az autó, amikor és ahogy szeretnéd, de manapság ez javarészt sportpályán tudja adni az élményt, a hétköznapokban pedig megfizethetetlen az automata kényelme, pl ha rendszeresen dugózol. Néha én is megcsapatom a kézi váltós Aurist (mind a 90 lóerejével
), de már nem adnám az automata kényelmét (öregszem, no
) Igaz az Outback öt sebességes automatája sem túl modern, nem is olyan gyors, mint egy duplakuplungos, de valahogy nagyon eltalálták a programozását a mérnökök - és emellett roppant tartós darab.
Mostanában egyébként nem sokat járok a nagyvassal (cirka négy hónapja home office -ból tolom), ha dolog van, arra a párom cégesét használjuk - de ha épp napközben kell menni valamerre, még mindig élmény Subival nekiindulni - az S90 Volvo szép, modern, nem is megy rosszul, de vezetni sokkal jobb az Outback -et, még a maga jóval darabosabb módján is. Még csak nem is feltétlenül a bő 70 lóerő többlet, de a motorhang, na az visz mindent egy bő gáznál
-
Petester
senior tag
Nem ez volt és fórumos Fori?
[link]szeraj:
az új katalizátor ár az Emil Freitől van? Olcsóbban tudnak gyári alkatrészt a szakszervizesek. -
szeraj
csendes tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Kipufogóssal és egy autó szerelővel is beszéltem, azt mondták az lehet.
-
szeraj
csendes tag
Valakiknek van tapasztalata javított katalizátorral?
Az enyém megadja magát. Elég rezonálós hangja van.
Legacy V 2011 BR 2.5 benzin CVT. 190.000kmAz új 650e HUF. Nem biztos, hogy kérem.
Ha esetleg valaki tud utángyártottat vagy felújítottat szívesen veszem. -
Qru
MODERÁTOR
Viktornál gumizni is lehet? Kéne egy centrír nekem de ha van gépe akkor nem vinném el külön (olajcserére hozzá menni) máshova...
-
Petester
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
És tényleg.
Nekem vezető szárat még adtak 2017. őszén. De Nyírőt is érdemes megkérdezni, lehet még van is nekik polcon. Amúgy volt valami kavar a rendszerben, mert nekem rendszám világítás búrát nem tudott adni tavaly jobb oldalra, csak balost, idén már azt is kaptam. -
Petester
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Mikor? -
Petester
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Autofren Seinsa ment bele szerintem, legalább is most ez az egy gyártó ad komplett felújító készletet és a bruttó kisker ár is e körül lehetett. Bárdinál is ez van, szóval ugyan az a gyalázatot árulja minkét nagy kereskedő.
-
Petester
senior tag
Igen, elég híg a leve. Talán emiatt is koszolódott annyira a felni a fékportól és nem az Ate a szar. Majd most kíváncsi leszek lesz a változás ezen a téren is.

Márk: Lilára melegedett a bal első tárcsám, amikor egyszer tempósabban lassítottam egy autópálya lehajtás során. Nem engedte el a dugattú a féket, így sima guruláskor szorult annyit, hogy már attól elmelegedett a tárcsa, én meg megtiportam volna lassításkor, de már nem nagyon fogott. A jobb elejét meg arról vettem észre, hogy indokolatlanul megnőtt a fogyasztásom. Akkor nem bántásból jött elő a hiba. Most annyira összeállt a nyereg a dugattyúval, hogy ki se akart jönni a helyéről a dugattyú.
Márkát nem tudom, szerintem nincs túl nagy választék az Unixnál, de majd megkeresem, hátha felismerem. -
Petester
senior tag
Van az sti-ben felező?

Más: kész az első fék javításom. Megint beállt a nyereg. 2017 év végén lett felújítva párban. Tavaly ősszel a jobb eleje, idén nyár elejére a bal első is megszorult. A dugattyú is kezdett rozsdásodni, meg olyan rozsdás szmötyis volt a folyadék a nyeregben, mintha sosem lett volna szétszedve, kipucolva. Okát nem tudni, vélelmezem az utángyártott felújító készlet gumi alkatrészei a hibásak. Most gyári felújító készlettel lett össze rakva (ebben csak a gumi alkatrészek voltak), remélem tartósabb lesz.

Jah és az ár, az utángyártott felújító készlet dugattyúval együtt volt 5-5,5k körül oldalanként, a gyári készlet, dugattyúk nélkül 18k volt mindkét nyeregre. A dugattyúnak még 15k lett volna darabja. Ez talán megmagyarázza az idő előtti elhasználódást. -
Végáttétel itt mennyi lehet? 140 kmh?
-
Qru
MODERÁTOR
Van egy eladó SpecB, azért egy kicsit most megremegett a kezem...

-
-
Qru
MODERÁTOR
Ne legyen már ennyire hulla a topik, kaptok egy friss képet a vasfelnisről. Külső mosás + kéderek és a külső műanyagok ápolása volt tegnap műsoron.
-
Petester
senior tag
Ezek városi fogyik, ahol Te sem remekelnél a 2,5-es motorral...
Nekem covid alatt csak bevásárlásokra volt használva, nem mentünk sehova, el se hagyta a PDF a közig határt. 1,5 havonta tankoltam, így lett a legnagyobb a fogyink, 14,7 és 14,9 l. Szinte üzem meleg se lett soha a következő leállításig. 
(#10333) Qru Nekünk nincs A és B, mármint szakaszátlag meg teljes táv. Külön napi km számláló van az A és B-re, külön-külön tudom nullázni őket, amire teljes átlagot számol.
(#10332) MasterMark: Nekem is alá csak, 6-8 dl között. Ha nagy távokat megyek, akkor csak 6 dl, ha többször kis távot, akkor 8.
"Egyébként én meg már nem vennék kisebbet az biztos.
"
Már én sem, nézegetem a lehetőségeket, de semmi nem vált ki belőlem birtoklási vágyat, amiben kevesebb van 6 hengernél.
Ha spórolni akarok, motorozok (és még azt is jobban élvezem, még a dugóban sem kell szüttyögnöm
), minden másra meg ott a H6. 
Parci: Főnökom is vett egy Outlander Phevet, lassan 1 hónapja nyúzza, de már 2x tankolnia kellett, mert elmentek Bajára is vele. Egyelőre nem bánta meg.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Jaj azt ne nézd nem valós értékek, vagyis valós csak... Van egy A és egy B érték a BC-nél, az A a szakaszátlag a B a teljes átlagot mutatja de én csak az A-t szoktam beírni, szóval az nem a teljes táv, hanem az utolsó indítás óta eltelt átlagot mutatja. Ezért van az, hogy nagyok az eltérések.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Úúú, de jó, hogy nem 3.0R-lett, ezek a 10 fölötti fogyik nem nekem valók.
Nálam most már 1 éve csak 98-as megy. [link]
Előtte 95 ment, a fogyi ugyanannyi vele de nagyon alul 2000 rpm környékén picit nyomatékosabbnak érződik. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Teljesen vállalható.
Auchan 98 ment bele? -
MasterMark
titán
Üres tank:
Tele tank:
Hivatalos mérések, tele tankkal ahogy kell:
Gyári érték: 360 (+12/-24) azaz minimum 336
Bal hátul: 335
Jobb hátul: 340(A múltkori mérés kb. fél tankkal volt.)
Elfogadottnak tekintem. Rugóerőben szerintem ez jobb, most nem koccan le a fekvőrendőrökön se.
[ Módosította: Qru ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Akkor tényleg jól meg van kavarva a dolog.

Imprezánál csak az Sti kapott nagyobb hátsó difit.
-
Petester
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Patent! Bár én inkább az elejét igazítottam volna a hátuljához!

-
MasterMark
titán
Ja még annyi, hogy az első rugó nagyon másmilyen: [kép]
Amúgy most már annyi mindent megnéztem, végtelenségig tudom már ezt a rugó témát, és közben mégsem tudom mi van.
Pl. a wagonhoz is való a RA6262 és a RA6263 is, ami méreteiben is különbözik. 
Plusz kizárt dolog, hogy az összes szedánhoz jó legyen egy rugó (RA6678 amit minden hoz), mivel a nagyobb motorosokon nagyobb a hátsódifi is. KYB-en kívül ráadásul le se írják a rugó méretét.Amúgy a KYB-nek is van saját katalógusa, ott is lehet autóra keresni. (De persze ott is ugyanaz van, mint a többi helyen.)
szerk.: 20380AG220 lenne egyébként ami a 3.0 szedánba való.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Patent lett! Ez így már kiadja.
Olyan mintha hátra is első rugó ment volna hátra is anno. Ezt az új, hosszabb rugót hol találtad? -
MasterMark
titán
Egyelőre jónak néz ki, de nem kiabálom el.
Majd még megtankolom, és lemérem megint, hogy mennyi az annyi.Rugókollekció:
Baloldali amit most raktam be, a középső amit előzőleg vettem és ezt hozza belevalónak minden, a jobboldali pedig ami benne volt gyári jellegű.
Meglátjuk. De az biztos, hogy baromi nagy kavar van a cikkszámokkal is, meg hogy melyik a belevaló.
szerk.: Igazból már két hete megcsináltam, csak most sikerült megírni. Meg várni akartam a megmérésig, de végülis azt majd megírom utólag.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Hajraaaa!!!
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
EJ25 is kapott ilyen update-et. Ott is könnyített hengerfej és hajtókar + könnyített kipuf rendszer + plasztik szívósort kapott.
-
MasterMark
titán
Igen, külön kipufogó portok ami változott főleg.
Itt vannak érdekességek róla:
Subaru EZ30R engine
Guide to EZ30RKedvenc mondatom:
Sound - it’s pretty hard to beat the sound of a flat-six engine singing through the rev-range, goodbye Subaru rumble, hello Porsche soundtrack.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Most olvasom, hogy áttervezett hengerfejet is kapott az újabb verzió.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Papa-Het
üzenetére
A '99-től gyártott EZ30 az láncos, a régebbi verzióknál nem tudom így fejből.

Forester 1-ben is kettős keresztlengőkaros futómű van hátul teljesítménytől függetlenül. A jó futóműre mindig is adott a Subaru.
Az automata nagyon buta 4 sebességes abban. Hosszúak a fokozatok benne, emiatt városban nagyon sokat eszik (kollégám a klinikáktól a deákig a reggeli csúcsban úgy jött be vele, hogy egyszer sem váltott fel kettesbe az automata, így simán bevert a városban 13-14 litert). Illetve elve az awd hajtásvesztesége nagy amire rátesz még egy lapáttal ez az öreg hidrodinamikus váltó. Cserébe marhára tartós, persze nem elnyűhetetlen de ha volt benne cserélve az olaj, akkor nagyon sokáig jól működik. Kivéve ha vontattak vele, azt nem szereti/bírja ez a váltó.
EJ20 az üzembiztosabb, az EJ25 hajlamosabb csipegetni az olajat cserébe elég nyomatékszegény és nagyon pörgetni kell ha haladni is akarsz a kétliteressel. EJ25-nél nem számít az évjárat, az utód FB25 viszont az egyik legjobban sikerült Subaru motor lett.
Subarunál is elég sok a bontószökevény. Sajnos a rozsda itt is jellemző probléma. 3.0i Outback-et nézzél 5 gangos automatával az a legkevésbé kockázatos. Foresterből az S Turbo 177 lóval is jó de az is hajlamos enni az olajat sajnos.
-
-
Papa-Het
aktív tag
A 3.0 láncos? Ez tök újdonság, én azt hittem az is szíjas. Ezt nem tudtam.
Akkor már értem a "3.0-át vegyél csak!" szlogeneket!
Az összes az volt egyébként vagy csak egy évjárattól kezdve?Nyilván nagy kényelmet ad az az állítható futómű, de komoly nyűg is lehet. A régebbi Foresterekre is igaz ez a multilinkes futómű dolog? 98-'00 közöttiek mondjuk, tehát az első gen. Ott ugyebár sima EJ20 volt a maga 125 lóerejével vagy az s-turbo 177-tel. Az outback jó lett volna, de az a gond tudod, hogy most az Accord szerencsére már garázsban áll, de hadd ne mondjam hogy élet-halál harc folyik a településen, főleg azon részén ahol lakom. Szóval most átgondolva, az outback túl szép és elegáns lett volna ahhoz, hogy folyamatosan az utcán tároljam, tehát egyik szemem sírt másik nevetett volna. Nem néztem volna jó szemmel hogy hóban-fagyban kint áll és amortizálódik röviden tömören.
Elég ritka amúgy az automata Forester sajnos. (hozzászoktam az Accordban hogy mennyire kényelmes hogy megcsinál helyettem mindent) Apropó, ezeknek a váltója mennyit bír normális olajcsere periódussal? EJ20 elméletileg golyóállóbb mint a EJ25, így van? Számít annyiban hogy mikori évjárat?
Lényegében második autónak lenne, és főleg télre, hogy óvjam a Hondát viszont ha kell, akkor lemenni az útról aztán ne is akadjon el, ha kell bicikli beférjen hátulra. Ezért gondoltam az Outbackre első körban és B tervként Forester, C pedig Pajero... de utóbbiból valami elképesztő mennyi leharcolt hulladék van eladó.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Papa-Het
üzenetére
Multilink futómű felújítás nem olcsó, elöl MacPherson az nem olyan vészes. Alkatrészárak magasabbak mint a Hondánál (nekem is Honda a másik autóm), arra azért számíts. Főleg ha szintszabályozós hátsó telós az autó.
A 2.5i az szíjas annak 6 év vagy 100k km a csereperiódusa, a 3.0i az láncos arra nincs hivatalos intervallum de 200k km-nél már érdemes ránézni a feszességére.
-
Papa-Het
aktív tag
Subaru Adok-Veszekben? Mert ott tag vagyok.
@Petester - már csak azért is olyat vennék, hogy találgassanak hogy mi a bánat lehet ez az izé?
... mert ilyen fix hogy nem jön szembe még egy 
Általánososságban egyébként mennyire szerviz igényes egy Subaru? Futóműve mennyire bírja? Szilentek, kutyacsontok, féltengely? Pl vezérlés csere csak szakszerviz, vagy adott esetben otthon is elvégezhető? Mint írtam is jelenleg is japánom van, csak H-val kezdődik és 2.4 benzin automata. Ebből kiindulva, bontott szervószivattyú 45e volt, haverral kicseréltük, összesen 85e forint ment el futóműre eddig, de az a kókler szerelőnek köszönhető amit most nem részleteznék inkább mert nem akarok megint sztrókot kapni a gondolattól se amit művelt..
olajcsere kb 23e-ből megvan, láncos motor révén vezérlés csere ugye nem játszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy A34 5GB 128GB/6GB/Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4659, 100% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 8GB I 250GB I DVDRW I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Foriból adnak el a legtöbbet, nem?

FB Subaru adok/veszekben hátha van/lesz hozzá... Akár utángyártott új is. 
Mikor?

Mivel van másik ezért nem sürgős, amúgy is szeretem átgondolni a dolgokat - kivéve amikor nem - aztán így ráér. Minél több infót szeretek begyűjteni amúgy is, szóval viheted.
olajcsere kb 23e-ből megvan, láncos motor révén vezérlés csere ugye nem játszik.