Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Fotók, videók mobillal
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
stickermajom
addikt
-
-
-
czanga
őstag
Köszi, de sokkal kevésbé kontrasztos élőben, egy pici filter van a képen.
Még Wolf's Blackout cuccal le lesznek kezelve a műanyagok, az majd elméletileg visszahozza a gyári színt és fényt rendesen, bár most sem rossz.A piros vízcsövek eredeti Samco csövek, méretre gyártottak. A két radiátor vízcső is az volt, csak le kellett sajnos cserélnem (viszont eltettem emlékbe), mert a múltban valami buta ember tapétavágóval megvagdosta a végüket, mert gondolom nem tudta feltolni rendesen a helyükre. Azok helyén most gyári Subaru csövek vannak.
Remélem a többivel nem lesz gondom még jó sokáig, mert sajnos Samco cuccok ma már horror áron mennek.
-
Downsampling
senior tag
Hááát, lehet, hogy javították, de új korában kb tényleg ez volt. Akárcsak az első két generációs CR-V-nél, HR-V-nél, vagy mondjuk a 2000-es évek 4maticjánál. Ha az eleje jégen állt, akkor nem mozdult. A HR-V pedig akkor sem, ha a hátul egy kerék nem tapadt. Nem véletlenül jobb, ha alapból hátul a hajtás, és onnan kapcsolható kézzel vagy automatikusan az eleje. De ez több tényezős történet... Amúgy ebbe a sorba beletartozik a korabeli Vitara is, pontosabban a 2000-es évek közepétől: egy 20x20-as kis árkon nem tudott átmenni száraz időben.
-
Qru
MODERÁTOR
Maga a boxer motor eleve többet eszik mint egy soros elrendezésű, az awd tovább ront rajta plusz a SUV forma meg... Ehhez képest a tiéd nagyon jó.
Eddig nekem egy 400 km-es kör alatt sikerült bevinnem 7 alá (6,9) meg egy másik rövbidebb 200+ km-esen (6,8). De az tiszta országút nem sietve, nem klímázva, nem hidegben, felfújt gumikkal, stb. Kb ez a min. ami hozható az enyémmel.
-
Downsampling
senior tag
Ez tényleg nagyon jó kis összefoglaló...
Már csak azért is, mert az én Impreza Outbackem is kb. annyi ideje van most már nálam, mint ez a H6 a tulajánál. Illetve nagyon hasonló érzések kavarognak bennem.
A hibák (akár a kisebbek, akár a nagyobbak) nem teljesen ugyanazok, illetve én lényegében vásárlás után azonnal vittem átnézésre (ott is hagytam egy szép nagy összeget), de valahogy ugyanez a vége: nem vagyok meggyőződve, hogy ez az én autóm, illetve, hogy egyre inkább nem rentábilis az üzemeltetése, még akkor sem, ha hosszú távon gondolkodik az ember (nem elsősorban a fogyasztás miatt). A tudása olyan, amit én nem igazán használok - viszont szó szerint sírnék, ha ezektől meg kéne válnom.
Ami egyedül engem nem zavar és soha nem is szomorkodtam miatta, hogy nekem nem hiányzik a Subaru sportos fílingje, tudatosan vettem a 125 lovas szívó kétliterest. Sőt, ha az első Hawk üléseket visszacserélhetném az eredetire (ezt még az első hazai tulaj tette bele, aki behozta az autót Magyarországra), az lenne az igazi (plusz egy automata váltó).
És tudjátok mit siratnék meg a legjobban? A Hill Holdert.
-
nem varrtam volna a komplett márka nyakába a saját példányom paráját. és amúgy szeretném nagyon, hogy jó legyen ez a kocsi, mert amúgy nekünk tökéletes:
- biztonságos (fontos szempont)
- elmegy bárhol
- elférünk benne
meg tényleg nagyon meggyőző is a futómű, ahogy az egész kocsi mozog aszfalton és terepen egyaránt.na, reméljük tényleg jó is marad, kiderül szerintem 100 km alatt.
-
kenguru99
senior tag
"de ezeknél is van egy befecskendező, ami az üzemanyag egy részét a szelep elé nyomja.....tudtommal."
-
Lacerta
aktív tag
Az EyeSight miatt nem fért el a tetőkárpitba a napszemüveg tartó.
Persze, ha nagyon akarták volna, biztosan megtalálják a módját.A régi napszemüvegtartó nem fért volna el.
A belső tér elemeit - ahogy észrevettem - generációkon át használják spórolásból. Ilyenek pl. a kabin a lámpák is. Nálad már nem adta ki. Mondjuk lett volna módja az elegánsabb kezelésnek is. -
Telorol ezt be nem gépelem, de a lényeg, hogy szetszedtuk: van egy villanyos, amit mindig használunk és van egy utazó, amit csak utazni. Pályán a Micu is 10 litert evett, akkor viszont a Fori jobb, mert mindenhol elmegy stb. Ha napi rutinban is a Fori menne, kéne egy benzinkút is.
Nagyon jó autó a Micu, de terepen szar (nem fogod szetverni az akksihazat, akkor viszont használni sem tudod igazan), illetve gyorsan romlik a nagyakksija, ami komoly gond idősebb peldanyoknal.
-
neeeem, az már "rég" nincs, helyette jött egy micu outlander phev. most viszont mindkét kocsit cseréltük/-jük:
- helyben renault zoe villannyal (imádom)
- családi utazónak a forester (szintén imádom)
most érzem úgy, hogy a helyére került minden. remélem a kocsik is sokáig tünetmentesek lesznek
-
Petester
senior tag
Nem is az a legnagyobb baj, hogy ennyit tud gyorsulásban, hanem hogy ezért az árért többet várok. 17 milla elég masszív ár és ami fele ennyibe kerül, már az is körbe röhögi.

Nekem most amúgy nagy kedvenc az új Highlander, kedvezményekkel 14 misi alá vihető az ára. Igaz hogy nem awd, de az a nagy tehén a hibrid rendszerrel 8,5 mp alatt futja meg a 100-at és benyából is beéri kevesebbel. Vagy ha már terepjáró képességet nézek, akkor egy Landcruiser is bemehet kedvezménnyel (kamarai tagság meg a nagycsaládos kedvezmény) az OBK új ára alá. A Subarura meg semmilyen kedvezményt nem találtam. Persze lehet ha személyesen kérdezem szalonban, akkor kinyílnak kiskapuk, de nincsenek illúzióim. De nagyon hiányzik a termék kínálatból a motor választék, kicsit öntökön lövés ez a Subarutól, mert így használtan se lesz választék a modelljeikből.
Apropó használt autó. Nagyon nicsenek 3,6-s OBK-ek használtan már jó ideje. Alig akarnak a tulajok megválni H6-os társaiktól.
-
Lacerta
aktív tag
Az enyémben lekapcsol mindegyik belső lámpa talán 20 másodperc múlva, ha be vannak zárva az ajtók. Kulcsos záráskor pedig azonnal. De csak "Door" állásban, amikor automatikusan kapcsolgat fel-le. "On" állásban világít mindegyik lámpa ameddig van delej az akkuban, kihúzott kulcs, zárt ajtók mellett is. De ez nagyjából minden autóban így működik.
Én mindegyik belső égőt kicseréltem ledesre, egyrészt, mert vérlázítóan kevés fényt adtak a gyáriak ( vagy csak én öregszem, és nem látok
), másrészt, mert a gyerekek szeretik nálunk is kapcsolgatni, és ledekkel napokig sem merül le az akku.
Ledes égőnél plusz feature, hogy a ledeknek van nyitófeszültsége, igy 0 voltig nem tudják kisütni az akkut.Akkura kezdd el félretenni a pénzt, ha nem is ment most rögtön tönkre, az élettartama jelentősen megrövidült.
-
Petester
senior tag
Ahogy Qru is írta, spritmonitor.de telefonos alkalmazását használom. De nem csak a tankolást lehet rögzíteni, minden kiadást ebbe írok, az adóktól kezdve a szerviz költségekig, téli, nyári gumi cseréket is, mindent bevesz.
Igen, igen, havat a népnek!
Felénk szerencsére van nagyobb placc, ahol sérülés kockázata nélkül lehet csúszkálni, csak a füves föld maradványokat kell takarítani utána a lökhárító alól is. 
-
a benzinmotor alapvetően generátorként működik, a két tengelyt egy-egy független villanymotor hajtja. a kocsi árammal megy, benzinmotor nélkül by default. ha kell a több kraft, akkor a benzinmotor bekapcsol, generátorként üzemel és így valahogy megnő az éppen elérhető villanyerő. a hajtásban nincs benzinmotor, kivéve 120 km/h fölött, akkor direktben rá tud kapcsolódni az első tengelyre.
-
nem, kocsiból tök hülye vagyok
a hátsó villanymotor és az első között nincs fizikai kapcsolat, az összkerék az, hogy mindkét villanymotor dolgozik
olyan nincs, hogy nincs delej, ez egy villanyautó-soros-hibrid. a benzinmotor nem tud hajtani (egy speciális kivétellel, ami a 120 km/h fölötti pályatempó), váltó sincs
-
Qru
MODERÁTOR
Nem szivesen ulnek at gyengebbe a mostaninal de sajnos nem lesz mas valasztasom. Ezek a kutyuk meg nem erdekelnek, a mostani Skodankban is van savtartotol kezdve a radaros tempomaton at minden. Egyedul a holtter figyelo ami valoban hasznos. Azt mondjuk kotelezove tennem a tokfelesleges tpms helyett pl.
A best nekem most egy MY14+ OBK lenne az meg szodaval elmegy (175 lo) es meg nem direkt befecsis. Jol nez ki es nem fapados.
-
Lacerta
aktív tag
Köszi, láttam. Ezt is.
Nem akarom kétségbe vonni a Totalcarosok szakértelmét, mert nyilván van sok igazuk, de a fikázós-paráztatós stílusukat nem csípem, különösen amikor a saját maguk által promózott szervízben videózzák a delikvenst, aki kénytelen még vigyorogni is hozzá, merthogy ingyen kapja bulit.
Ügyes faszi a szerelőm, esze is van, boldogul a laptoppal, és egy egész komoly műszerparkhoz hozzáfér. Én meg olyan fazon vagyok, aki a legkisebb szokatlan jelre is emeli a telefont.
Ettől függetlenül ha neked, vagy bárkinek van tippje, hogy a 3 miskolci Subaru szervíz közül melyik a legtutibb, azt örömmel veszem. -
Lacerta
aktív tag
@CB
Legyen vele szerencséd!
Köszi! Remélem inkább kaland lesz, mint sz*pás.
Csak prémium üzemanyagot bele, a legjobb kútról!
Jaja, igen ezt is olvastam, úgyhogy OMV felsőpolcosat kapott amikor elhoztam a kereskedőtől, azóta meg még nem kellett tankolni. De itt is fényes gázolajat fog majd kapni.Akitől vetted, milyen előéletet mesélt?
Kereskedésből vettem. Olyanból, ami garanciát is vállal, szerződésben.
Nyilvántartás alapján Németországból volt behozva 1.5 éve, itt Magyarországon egy évig használták, aztán beszámíttatták. Kinézetre nagyon egyben van, látszik hogy volt gazdája.
Szervízkönyve sajnos nem volt.Mi baja a fűtésnek?
Erre én is kíváncsi lennék ( tippeket örömmel veszek ).
Automata állásban a klíma láthatólag kétségbeesetten próbálja felfűteni és páramantesíteni az utasteret, üvöltő ventilátor mellett, lobogó hajjal ülünk benne.
A légtelenítéssel próbálkoztam, nem az volt a baj. Szerelő még csak ránézett, tapogatta, azt mondja, valamiért nem forog át a víz a fűtőradiátorban, az előremenő meleg, a visszatérő nem.@MasterMark
HF-es, ezért nincs elég víz a rendszerben...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt hittem, azok a benzinesek!
@Qru
Tdi nekem se futott csak kb 15 km utan pedig most meg nincs is hideg. Para nincs mert a klima megy.
Egy BJ dízel Mazdám van, abban 5-6 km amíg megjön a fűtés ilyen időben. Esetünkben viszont soha.
15km-nél azért többeket mentem vele egyhuzamban, pl. a Hór-völgyhöz ahol a kép készült, előbb fel kellett menni Hollóstetőre, ami maga 15km, szintben pedig 400m. Pára nálam sincs ha a klíma megy, de amikor a két kölök benn ül hátul, kinn pedig +4 fok van, annyira nem fasza az. Nem mintha én szeretnék sál-sapka-kesztyűben vezetni.
-
Kickass
őstag
Ezek az en szememben inkabb aprosagok, ami jobban erdekelne, hogy aprilisban hirdettek ugyanennyivel indult az ara majd csokkent, ha jol emlekszem 2,8 vagy talan 2,7-re aztan egyszercsak eltunt a hirdetes, elkonyvelve, hogy valaki elvitte.
Aztan fel evvel kesobb ujra elokerul a hirdetes a tavaszi kepekkel eredeti arral. De mar csak kivancsisagbol is ra szeretnek ezekre kerdezni telefonon. -
Qru
MODERÁTOR
Garis visszahivason voltam csak ott, velem jo fejek voltak. Bemehettem sot amikor meguntam a szemlelodest es kimentem egy masik szalonba nezemodni a csoka Viberen kuldte a kepeket a munkafolyamatokrol. Nekem nagyon pozitiv a tapasztalatom veluk, sztem csak ballabbal kelhetett fel aznap. Bar sztem nem ugyanaz vt aki nalam volt.
Jah es Pal Feri is ott volt elottem, o is Subarus ezek szerint.

-
Qru
MODERÁTOR
Waze topik-ba kérdezz be de sztem is bug lesz.
-
Petester
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
Lehet a gumi miatt ott is van gyártási szórás de a felnik között is. Ezek öntött aluk, így van egy természetes szórás a súlyukban/súlypontjukban (guminál is van csak ott szokták jelölni gyárilag). Főleg egy nem prémium márkánál, ahol a minőségi szabályok is lazábbak szoktak lenni. Nem lényeges, úgysem vmax-on közlekedsz főleg ezeken a szar utakon. Lényegesebb, hogy tartós legyen és ne kelljen félévente görgőzni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Spórolós topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Xbox Series X|S
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A síléctartó dobott rajta, de nem akartam leszedni hogy aztán a hidegben szerelhessem vissza.

Jah ha sporotsnak ott van a wrx/xt. Mondjuk itthon pont nem kaphatoak…
), másrészt, mert a gyerekek szeretik nálunk is kapcsolgatni, és ledekkel napokig sem merül le az akku.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)