Hirdetés
-
Mobilarena
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oxox
addikt
tegnap osszefutottam egy magyar gyerekkel (1v1 PvP)....neha mikor mar eleg a tarsakbol elkezdek 1v1-ezni....zerget egesz jol fogom mar, protossal jo ideje ez volt az elso...
mindenesetre jo jatekot kivantam (magyarul), egy "csá" volt a valasz....mindegy gondoltam legalabb normalis lesz....azt...4gate-re akartam menni, de a core utani derites zea rusht mutatott....be is ert harom zea-val mikor nekem az elso lett kesz (es keszult a masodik gate), a 3zeat lecsaptam a probokkal kozosen (13-ra leesett a probe-jaim szama)...de csak jottek folyamatosan...mindenesetre amint kesz lett az 1 stalker ment a mikro ezerrel (kisebb hibakkal).... visszavertem, es nyomtam egy proxy pilont (2stalker-em+2zeam volt)...nem mentem tovabb, mert azt hittem jobban all gazdasaggal lenyegesen (6zea-ja lett volna mire odaerek, es ket stalkert tudtam is volna warpolni, tehat nem lett volna eselytelen)...de felelmem inkabb a fast expre osztokelt...O is bevolt tojva mert ledobott vagy 4-5 cannon-t...innen hasonlo taktikat folytattunk gw units+imo+colo....probalkoztam egy prism paraszt irtassal, de nem lett tul sikeres (kb 3-4 probe-t leszedtem...igaz bukni nem buktam egyseget)...a korai exp vegul szerencses volt, mert kb 200-300-al volt nagyobb az income hasonlo probe mennyiseg mellett, es a vegere a +3000 nyersanyag eleg volt az utosebb csapathoz.....de ezt utalom az 1v1-ben...rush az esetek nagy reszeben (es mak volt, hogy nem ragaszkodtam a zeahoz, mert szambeli folenyben volt...) -
Eagl3
veterán
A P tényleg nevetséges faj, kinyomhatom a szemüket, akkor is nagyobb sereget hoz mint én.

-
P00By
nagyúr
Na erről lemaradtam

-
LinogeOW
aktív tag
Még bírnám is MC-t, ha nem lenne ekkora pofája..
-
Ybron
senior tag
Ez az mc máshogy nem igen tudott győzni most ,csak ha lepakolt 6+gw-t és kihozott 10 sentryt+20 stalkert+blink és ff.
Mikor stargate-t erőltette egyből kikapott. -
omani
tag
Remélem az esti meccsek nem lesznek ilyen egyoldaluak, a végén már úgy éreztem mc bármivel megverné July-t
-
LinogeOW
aktív tag
Na most aztán hajrá July.
-
kovsol
titán
az a nevetséges, hogy ha expel a protoss akkor is tök gyorsan ki tud hozni egy tonna egységet, FF ről meg ne is beszéljünk inkább, teljesen ellehetetlenít bármi féle mikrót
oké MC nagyon jól tolja, de azért July se az a szint, hogy úgy verjék el, hogy a győzelemnek halvány esélye se legyen meg
-
omani
tag
Szánalmas eddig
July < protoss -
kovsol
titán
előbb be akartam logolni játékba és mindig azt írta hibás jelszó, na mondom megnézem weblapon és ott is
megnézem email címemet nem jött rá olyan levél amiben írja, hogy jelszót akartak volan cserélni
utána kértem jelszó visszaállítást, beírtam a titkos kérdésre a válaszomat és adhattam meg új jelszót és most megy, nem vágom mi lehetett a gond -
kovsol
titán
-
iSonic
addikt
többet mr.bitter streamjére nem megyek... esküszöm elegem van abból, hogy nem képes feladni a tanítványa és expel, amikor tudja több unitom van és nagyobb esélyem

-
omani
tag
During maintenance next Tuesday morning, March 22, the ladders will be locked. The lock will mean that no further league promotions or demotions can occur, and bonus pools will stop growing. So now’s the time to push for that promotion! Once locked to a league and division players can continue to play out their bonus pools and compete for standing within their division until the actual end of the season.
During morning maintenance the following Tuesday, March 29, Season 1 will end and Season 2 will begin. Season milestone rewards will be distributed (more info about these in an upcoming blog), and bonus pools will start over. Internal skill ratings used for matchmaking and league placement will carry over from the previous season, so players who have played their placement matches in the previous season will only need to play one new placement match.
Röviden - jövő kedden ladder lock, azaz nincs több promóció / demote, a bonusz pool nem nő tovább. Következő kedden végetér az első szezon és elkezdődik a második, ahol újraindul a bonuspool és egy placement meccs lesz.
-
omani
tag
Dimaga - SjoW a GSL vilagkupaba jutasert most - http://www.own3d.tv/live/36456/GOMTV_-_German_HQ
TLAF-Liquid`Tyler vs mouz.Strelok
FnaticMSI.Sen vs FnaticMSI.Fenix
Prae.ThorZaIN vs TSL_FruitDealer
Prae.NightEnD vs SlayerS_BoxeR -
Alg
veterán
ROFL
ezdekész

-
Ybron
senior tag
'no roach ok np
'
durván elkente
-
Ybron
senior tag
mTwDIMAGA stream, szimpatikus emberke, nem mellesleg profi zerg játékos

-
hajsza
aktív tag
válasz
föccer
üzenetére
Idra jellemzéseddel teljes mértékben egyetértek. Nekem is állandóan az az érzésem, hogy a lépései előre kiszámíthatóak. A tavalyi Intel Exterme Master döntőjében Morrow is pont erre játszott és az egyik összecsapást úgy nyerte, hogy direkt egy épületet Idra felderítője közelébe tett, tudva, hogy mit fog válaszolni rá. Ő meg annak a hard counter-ével csapott le a zerg csapatra.
-
iSonic
addikt
akit érdekel pár meccset streamelek [link]
-
föccer
nagyúr
Blink stalker elől on creep sem tud elmenekülni.
Egyébként idrával szerintem egyetlen egy marha nagy baj van. 0, azaz null a kreativitása. Ha egy kcsiit is kiszámíthatatlanabb lenne, akkor 10x előrébb lenne. No meg néha be kellene látnia, hogy nem ő irányítja a meccset, és alkalmazkodnia kellene az ellenfélhez. Ezt leginkább a Z-vel kell megtanulni, mert a Z-nek van a legkevésbé "univerzális" egységpalettája.üdv, föccer
-
Alg
veterán
válasz
h.adam.92
üzenetére
Nem tudom, én mindig azt látom hogy T ellen a mutalinget, P ellen meg a hidrákat erőlteti...
Másik meg, néha olyan hülyeségeket csinál hogy rossz nézni... Kiwikaki ellen pl. mikor creep nélkül akart visszavonulni vagy 10 hydrával blink stalkerek elől... kétszer is eljátszotta
-
föccer
nagyúr
válasz
Ghoosty
üzenetére
Jaja, jó meccsek voltak.
Wall of text.
Főleg az első. Nem gyengén vért izzadtunk, hogy fogjuk a folyamatos támadásokat, és mellette építsünk valami gazdaságot, meg fejleszünk. Durva volt nagyon. Az ellen 3 rax, 4 gate push-al nyitott, és 6 percnél beállított gey k**rva nagy sereggel. Ezt követően ~4 percenként megismétklődött ez a momentum. Volt, hogy a 4 clawert izomból kellett transfusolnom, hogy legyen esélyünk megfogni őket. Volt, hogy már mentek a dronok is az expről. A végén, amikor bankoltam a mutákra, és elküldtem őket harassolni, és akkor támadtak, akkor még az expemet is kiszedték, de tudtam akkora kárt okozni, hogy a végén nyerni tdtunk.
A második meccset egy kicsit elcsesztem, és a végén szívóra is áltunk. ZZ ellen ling rust tolt ~10 pool-al. Engem támadtak hátsó köveken át. No para, mondtam Ghoostynak, hogy egy kicsiit beáldozva a gazdaságomat kivédem őket, de azért biztos ami biztos jöjjön át a seregével. Ez volt a hiba. Amíg én kivédekeztem a rusht, addig kellett volt bemenni és legyalább az egyik ellent legyalulni. Ez után nem hagytak expelni, nem sikerült felépíteni a gazdaságomat. Hidra roach-al támadtak, amire én mass roach-al válaszoltam. Védtünk is 2-3 rohamot, amikor megjelent vagy 6-7 broodlord, vagy 10 corruptor társaságában. Ugyan már lent volt a spire, de esélytelen lett volna annyi corruptort lemassolnom, hogy lenyomjam. Hidrám nem volt, Ghostinál meg a blink hiányzott, így gg lett a vége.
A harmadik csatta elég vicces volt. Szintén ZZ ellenfél. Az egyik rosszul kivitelezett 6 pool, a másik talán 10 ext 10 pool-t csinált. Velem szemben volt a 6 pool-os gyerek. Viccesen oda toltam a scoutolo drone mellé +1 drone-t, és amikor úgy számoltam, hogy féluton lehet a 6 lingel, akkor beraktan meni 2 cawert, had örüljön, mondván sárkány ellen sárkányfű. Ekkor még nem tudtam, hogy ugyan 6 pool-t rakott, de a pool után lehozott 3 droe-t, ami miatt foodblokkot kapott. Lehozott egy lordot, meg queen. Így nem jött össze a clawer rush, pedig nagyot röhögtem volna
No, minegy. A lényeg, hogy massoltam némi linget, mert csak nem akart megérkezni a támadásuk, és tudtuk, hogy massolják a lingeket. Be is támadták Ghoosty-t. No para, gondoltam. A nálam lévő ~20 lingel lezúztam az összes dronját az egyik ellenek, és majdnem leszedtem a hacherijét. Sajnos ez már nem jött össze, mert a társa közben lemasszolt még egy tonnányi linget, amivel átjött, és leverte őket ;( . No para, innen már látuk a fényt az alagút végén. Kiraktam az expet, mert gondoltam, hogy most egy kicsit elmegyünk makró irányba. De nem. A 10 pool-os gyerek lemassolt még egy tonnányi linget, és megtámadott engemet. Ez egy kicsit váratlanul ért, de "időben" átért Ghoosty, és igaz komoly veszteségek árán, de fogtuk őket. Oda lett 2 clawer, a queen, meg vagy 10-12 drone. Miután visszaverük őket, a két ellen egymás után kilépett. Gondolkodtunk Ghoostyval, hogy nagyon kétségbe lehettek esve, hogy nem nőködött a ling rush, ha ennyi után megált a tudomány
De végül is nyerük, és ez a lényeg...No, sry a wall of text-és, de így az egész napos idegtépés után jól esett egy kcisit mással is foglalkoznii

üdv, föccer
-
kovsol
titán
ha már nagyképűségről van szó: [link] azért MC nyilatkozatára érdemes ránézni

-
Eyesis
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
igen, ebben van igazság, de ha pro vagy és mindent tökéletesen tudsz csinálni, és mindenre fel vagy készülve, és van valami ami ellen nem tudsz felkészülni, majd amiatt kapsz ki, az azért lehet lol, bár utána egy gg sem ártott volna elvégre nem tehet arról, hogy imba-t hozott

-
Alg
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
Én csak azért nem szeretem mert gyakran mintha a kockát akarná beletuszkolni a kerek lyukba...
Erőlteti a mutalinget pl. thor-hellion ellen is, aztán OP-zik mikor kikap...
-
killerjohn
addikt
Szerintem meg oltári nagy pofája van, és az egy dolog h van mire, de az ég világon semmi nem mentesíti az alól, hogy megadja másnak azt a tiszteletet, ami szerinte neki jár.
Pl amikor a ROOT vs EG meccseken KiWiKAKI lenyomta, és egy LOL kíséretében exit-et nyomott...
-
killerjohn
addikt
jól hangzik, habár a BO1 nekem nem szíve csücske (nem lehet hibázni), eléggé oroszrulett szagú

Napközben vagy esténként szoktatok játszani?
Én személyszerint esténként vagyok, nappal szülésiszabadság.
A délutáni altatás közben tudok lenni még, de az annyira összevissza van, hogy nem tudok előre tervezni
-
JNashville
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Én is beszálltam, bár én csak mostanában ugrottam neki a 1v1-nak, azért nem vagyok totál láma, 3v3-ben, 4v4-ban elég stabil silver szintet hozok.
Amúgy ma játszottam le életem legélvezetesebb vereséggel záruló meccsét. 3v3, az első másodpercekben kilépett mindkét csapattársam, én meg a megszaladó income-mal úgy döntöttem, hogy akkor most lerusholok mindenkit. TPP volt az ellen, a két P-t le is radíroztam, ki is léptek, és a T ellen is partiban voltam, csak későn álltam át a szokásos exp-push-exp-push szisztémára.
-
omani
tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Kovsolnak írtam már, megpróbálhatnánk egy King Of The Hill rendszerű versenyt.
Ezt szerintem egyszerűbb megrendezni, mint egy hagyományos bajnokságot, mert nem kell sok meccset játszani hozzá, és nincsenek párhuzamos meccsek sem. BO1-ben sorban mérkőznek a kihívók az aktuális királlyal.
A pályát a király választja. Amint kikap, neki is be kell állni a kihívók közé a sorba. Fel lehetne osztani két szintre, bronz-silver-gold és plat-diamond-master, aztán valamelyik este amikor többen ráérünk kipróbálni.
Ha van kedvetek hozzá megszervezem.
-
kovsol
titán
igen az a huntres volt, de minden női elf egység eltünt a sötétben
jah és van még egy egység ami el tudott tünni, az a kiegészítőben volt egy tauren magus, aki szabadon tudott váltani, hogy látható vagy láthatatlanna megyek szedem elő Wc3 lemezeimet, tolok is pár gamet neten
mod:
na megnéztem kézikönyvet, Spirit Walker -
rt06
veterán
válasz
kovsol
üzenetére
windwalk az skill, ezt a free cloak-ra irtam (bar elegge korlatozott, mert ugye mozogni nem lehet)
de ha jol ertem, akkor sotetben mozdulatlanul tobb egyseg is eltunt? mint irtam, eleg reg jatszottam, de nekem csak egy remlik (a neverol sejtesem sincs, ugy remlik egyik elso nightelf egyseg, macskan egy noi lovas, es annak is "pattogos damage"-e volt) -
kovsol
titán
elf női egységeknek volt ez a képességük mikor lement a nap (kb úgy lehetett használni mikro közben mint a burrowot, szépen elrejtetted a low hp-s egységeket), meg volt olyan item hösnek is ami ezt adta, meg volt a blade master (ork hős) aminek az egyik képessége volt, és az mozogni is tudott ilyenkor, remek harasoló hős volt, meg a ud pók egységek tudtak föld alá bemenni
-
omani
tag
IdrA streamjén volt a héten BM-kedés, egy ismert BW-s troll elkezdte nagyon durván osztani, jókat lehet röhögni rajta, IdrA teljesen jó fej:
16 percnél kezdődik, 4 meccs: http://www.justin.tv/eg_idra/b/281719851
-
omani
tag
Holnap reggel 7:00 GSL CodeS döntő!
MC < Metalopolis > July
MC < Crevasse > July
MC < Terminus RE > July
MC < Crossfire SE > July
MC < Shakuras Plateau > July (if needed)
MC < Scrap Station > July (if needed)
MC < Xel'Naga Caverns > July (if needed)Pro nyilatkozatok arról hogy kit várnak győztesnek, szegény July elég underdog ahogy nézem

-
Eyesis
őstag
BO1-es lesz vagy BO3as az eleje?
ha elsőnek esnék ki sokat számít 
-
Ghoosty
őstag
Én jelentkeznék rá, de ha összejön, azért időben szólj, hogy rákészüljek. Szerintem visszatérnék terranhoz, ha mostanában összejönne.
A ligába majd feliratkozom, ha nem felejtem el, de csalóka most az eredményem, mert szerintem már nem játszom platina szinten, főleg nem protossal.
Föccer:
Köszi a tegnapi meccseket, nagyon élvezetesre sikerültek, volt adok kapok rendesen, csak azok a fránya broodlordokat nem sikerült megfognom.
Ideiglenesen feladtam az insane elleni játékot, mert túl rövidek voltak.
Majd 1-2 hét múlva próbálkozom újra. -
-
omani
tag
válasz
kovsol
üzenetére
Én az http://eu.battle.net/sc2/ -es profil linkemet adtam hozzá, nekem ez: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/621748/1/OldBoy/
sith7, arról lemaradtam
Persze ettől meg lehetne próbálni újra, valami egyszerű / laza szabályrendszerrel, hogy ne azon csússzon el a dolog hogy pl nem ér rá valaki. -
omani
tag
Reggel munkába jövet eszembe jutott mi lenne, ha lenne egy custom liga a PH-s fórumozóknak, már ez egy jó motiváció lenne az 1v1 játékra.
Meg is csináltam, itt találjátok:
http://sc2ranks.com/c/5234/phsc2/Bárki feliratkozhat rá, jobb oldalt a "Manage characters"-re kell kattintani.
Aztán az is eszembe jutott, hogy milyen poén lenne szervezni egy házi bajnokságot, egymás ellen.
-
kovsol
titán
válasz
kovsol
üzenetére
még nem törölték ki életem első wc3-roc accounját [link] nem röhög ez volt a tanuló accountom, a többit már törölték amin a jó statok voltak
első wc3-tft accom [link] szintén gyakorló acc volt
régi szép idők, és akkor a stat nem számított lehetett nyugodtan gyakorolni, mert bármikor csináltál egy új nevet és tiszta lappal kezdtélazt is hiányolom, hogy SC2 ben nem lehet szöveget írni a profilba
-
kovsol
titán
válasz
hajsza
üzenetére
4,1k master azért nem olyan rossz

multitaszking megvan már neki, meg az APM is WC3 ból, gondolom azért ha ráfekszik hamar beérheti az EU élmezőnyt aztán ki tudja, mit hoz a jövőahogy nézem B.net profiljában azért a CG -t is tolja dögivel nem csak a laddert
más:
ilyen ladder oldal nincs SC2 höz? [link] emlékszem de jó értés volt mikor az ember bekürült a top 1000 be az egész szerveren, és jelezte is mindjárt, és fel is került a honlapra
a player profilban meg minden statistikát meg lehet nézni ! -
hajsza
aktív tag
válasz
kovsol
üzenetére
Én is neki szurkoltam annak idején, főleg a Moon elleni meccsein (nehogy már egy koreai legyőzzön egy európait
). Tegnap a csatornáját nézve azért úgy láttam, hogy még nincs elég gyakorlata, hogy a top játékosok közé számítson, de remélem hamarosan szert tesz arra is.Rákerestem az sc2ranks-on a nevére, szerintem ez lesz ő. Szóval akkor azért nem áll olyan rosszul. Van egyébként még pár tucat másik Grubby is, köztük egy csomó bronzos. Ők gondolom csak azért vették fel ezt a nevet, mert őt tartják a példaképüknek.
Szerk.: most, hogy Moon és Grubby is SC2-re váltottak, szívesen megnéznék néhány csatát közöttük.
-
sith7
félisten
válasz
killerjohn
üzenetére
grat

-
iSonic
addikt
válasz
killerjohn
üzenetére
gizi..
-
killerjohn
addikt
o yeah végre 1v1 is platinum :p
-
Alg
veterán
Vadállat ZvT, a Z kb 20szor expel és építi újra a tech-et, a T meg 10 thor-al mászkál körbe és hatch-eket meg drone-okat vadászik... 50 perces meccs
-
kovsol
titán
válasz
killerjohn
üzenetére
repleyeket elmenti automatikusan, azt hiszem az utolsó 10 -t
-
kovsol
titán
válasz
killerjohn
üzenetére
nem szabad hagyni, hogy sok mutája legyen, mert a pattanós dmg ^^ miatt egyre nő a hatékonysága ahogy nő a létszám
-
Alg
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
Akkor ott valami más gond volt (macro/timing)
replay?
-
killerjohn
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
immo + blink stalker failed egymás után 2x -.-
-
kovsol
titán
ezt nézem, a srác nem kíméli a billentyűzetet, jár a keze rendesen
-
Alg
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
vagy csak 3/4gate blink stalker... megöli mielőtt kijön a muta
-
Winner_hun
félisten
válasz
killerjohn
üzenetére
Immortal + blink stalker vagy phoenix és blink stalker.
-
killerjohn
addikt
válasz
killerjohn
üzenetére
ja, az kimaradt hogy természetesen a kérdés protoss-ra vonatkozik, a többi race-el eddig még csak nem is indítottam meccset
túl sok hotkey az már az én öreg agyamnak... -
kovsol
titán
válasz
killerjohn
üzenetére
te mivel játszol ?

-
killerjohn
addikt
valaki azt mondja meg, hogy scrap station-ön mi a fészkest csináljak roach + muta zerg ellen

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- 243 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel garanciával
- AKCIÓ!!! KÉK! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - KÉK!
- LG UltraGear 32G810SA-W 4K AI Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
P
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

szerinte erről szól a protoss játék elejétől a végéig

July < protoss
megnézem email címemet nem jött rá olyan levél amiben írja, hogy jelszót akartak volan cserélni