Hirdetés
-
Mobilarena
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
Ki a franc ez az Ace?
Össze-vissza ver mindenkit
szerk: haha, fordítva írták ki a neveket e képek alá?
-
omani
tag
Próbáltam már ezt a stratégiát pár napja. A templarok tényleg durvák, szegény lingek elolvadtak. Mondjuk mutával még mindig több esély van levadászni a templarokat mint a lassú roach-hydra csapattal. Főnix ellen meg kéne próbálni az infestort, ha le vannak fungalozva és nem menet közben lőnek szerintem muták is megfogják pláne hogy neked elvileg több van. Persze ha nem deathball-ra meg a protoss hanem pl mass stalkerre + templarra akkor gg

-
-
Ghoosty
őstag
Mára terveztem pár aréna mérkőzést WoW-ban, de szerintem mikorra te ráérsz, már túl leszek rajtuk, így akár ma is játszhatunk. A héten kivételesen hétvégén is ráérek, bár szombaton dolgozok. Szóval most leszek sokat. Holnap tuti, hogy nem. Szóval, ha online találsz 90%, hogy tudok jönni.
Úgy tervezem, hogy áttérek a sötét oldalra és az OP protossal leszek, aztán meglátom hogy megy T-hez képest, hogy maradok-e.
-
omani
tag
Ki kéne próbláni muta-linget P deathball ellen. Több előnye van a roach->hydra->corruptor irányhoz képest szerintem:
- early game-ben spine+mass linggel védeni a naturalt, P sentry és zealot armyt hoz, ha expel akkor a speedlingekkel lehet map controlt, ha támad akkor plusz spine-ok
- a muta-ling inkább gáz igényes mint mineral, nem kell annyi drone se, előbb lehet menni 3rd-re
- ahogy kijönnek a muták, a zealot+sentry army nem ér semmit, plusz harassolni is lehet míg a roach+hydra-val nem
- ha sok zealotja maradt kevesebb a stalkere, rosszabb a deathball légvédelme
- muta jó void ellen
- mondjuk a speedling sokat nem ér colo+forcefield ellen, de ha a stalkereket leköti míg a muták leszedik a colot akkor gyorsan lehet pótolni őket -
oxox
addikt
nekem sem a reaper az ellensegem...4v4-ben ugyan nagy tomegben pusztito tud lenni, ha meglepik az embert, es a tobbieket lefoglalja a masik harom.....de szerencsere lassan fejlesztik ki, es ha massal nem meg a parasztokkal is lehet kergetni oket
(amig nem jon erosites...sot 1-2t ha sikerul korbevenni akkor pikk-pakk szetmajszoljak) -
iSonic
addikt
Idra vs Tarson 1-1
WhiteRa vs Morrow 2-1 -
Ghoosty
őstag
Az, hogy te úgy gondolod, hogy semmi keresni valója ott, könnyen lehet, hogy látta, hogy arra mész egy probe-bal. Meg, ha master ligás, akkor gondolom rendszeresen járja az expeket, nehogy valahol legyen egy titokban. Én pl marineokat szoktam kiküldeni, az üres expekre, aztán ha valaki sunyulni akar, jobb esetben veszít egy porbe-ot. Természetesen néha leszedik a marine-t, de 50 mineralt simán megér ez az információ.
Természetesen mindenki beszop jópár cheese-t, meg, ha sokkal erősebb ellenféllel játszik, akkor könnyen funolnak ellene, de akkor nem így adja elő az ember:
"Szerintem ezt a repaert ken e kiszedni a csába. Utol nem érem semmivel, két egységre botja és amíg üldözöm az egyiket addig bejön na másikkal."
Már Alg említette, hogy stalkerekkel simán lehet fogni a reapereket. 2 stalker simán elbánik 4 reaperrel, lehet, hogy többel is (szinte senki nem használ már reapert, mióta legutóbb nerfelték). Mire az ellenfeled kifejleszti a gyors reapert, addigra neked is simán elkészülhet a blink, de még blink nélkül is simán fogható, csak kicsit nehezebb. Az, hogy két ponton támad, az nem köthető egységhez, egyszerűen gyakorlás. Nekem sokáig gondot okozott a muta harass kivédése. Még mindig parázok kicsit, hogy ha siet vele, akkor kb mostanában lesz kész, de már egész jól fogom. Pontosabban fogtam, mert már régóta nem játszottam. Szerintem, majd ha visszatérek, tuti esek egy ligát.
-
-
omani
tag
Alg, rt06, akkor egyről beszélünk
Hozzáállása nekem se tetszik, a showmeccsen szerintem igen nagy bunkóság volt kilépni már csaták előtt, arról kellett volna szólnia, hogy a közönséget szórakoztassák.Hozzáállásban TLO-t bírom nagyon, legutóbb megkérdezték a balance-ról mint no1 random játékost, azt mondta hogy ő balanszról egyedül a blizzard-al beszél, mert annak van értelme, a többi siránkozásnak nincs.
-
omani
tag
Sok IdrA elemzést hallgattam már, nagyon képben van. Az, hogy a muta+linget erőlteti terran ellen és nagyon sematikusan játszik se véletlen. Ha pedig P négy bázison van kint, tényleg mit tudsz csinálni Z-ként? 4 bázishoz csinál egy halom GW-t és közel olyan gyorsan remaxolja magát mint Z, 200/200-nál meg egyértelmű hogy a P army erősebb. Azzal mondjuk egyetértek hogy IdrA nem rugalmas, nem kreatív, sokszor unalmas nézni, rosszul viseli a vereséget és elég nagy bunkó stb, de ettől még nagyon jó játékos szerintem.
EDIT - upsz már vannak is fent replay-ek:
http://www.esl-world.net/masters/season5/hanover/sc2/groupstage/match/21729572 QXC - idra
http://www.esl-world.net/masters/season5/hanover/sc2/groupstage/match/21729574 Morrow - Tarson
http://www.esl-world.net/masters/season5/hanover/sc2/groupstage/match/21729571 Ace- Whitera
http://www.esl-world.net/masters/season5/hanover/sc2/groupstage/match/21729575 Ace - Idra
http://www.esl-world.net/masters/season5/hanover/sc2/groupstage/match/21729576/ Qxc- Tarson
-
Alg
veterán
DT FAIL

-
Alg
veterán
IdrA egy kislány...
Mikor a MrBitteres ZvP-n meccselt iNcontroL-al shakurason, megkérdezte tőle Bitter, hogy mi a következő lépés/haditerv.Erre IdrA: Hát, mivel sikerült a protossnak 4 bázisra települni, most már gyakorlatilag semmit nem lehet tenni, akár ki is léphetnék.
Pfff

+ néha az agyamra megy, olyan mintha nem is gondolkodna meccs közben, csak az elején kitalált taktikát akarna lenyomni mindenképpen az ellenfél torkán, semmi meccs közbeni rugalmassága nincs. Persze biztos ő jobban tudja nálam...
-
iSonic
addikt
WhiteRa vs Morrow 1-0 jelenleg..
colo + void ray eléggé csúnyán adta a dmg-et.. 
-
iSonic
addikt
Ace 2-0-ra elverte IdRa-t... szegény Idra ragequitelt

-
iSonic
addikt
WhiteRa is kikapott.. Morrow nyert 2-0-ra Tarson ellen és most megy a Idra vs Ace, amit jelenleg Ace vezet..

-
TavariS85
csendes tag
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlenül egy számára fölösleges vendégkódja amit az SC2 mellé kapott? Egy haverommal ki szeretném próbálni a játékot, de sajnos az enyéimet már tavaly elajándékoztam. Ha valaki ki tudna segíteni egy kóddal az légyszi privátban küldje el, előre is köszönöm a segítséget!!
-
kovsol
titán
GomTV másnál megy ?
-
omani
tag
Ma kezdődött az Intel Extreme Master világbajnokság Hannoverben, az első meccsen IdrA verte qxc-t. A csoportbeosztás:
Group A
IdrA
Ace
MorroW
White-Ra
Tarson
qxcGroup B
SjoW
Squirtle
Socke
Fenix
mOOn-GLaDe
MoonA torna március 1-től 5-ig tart, többek között Day9 és TLO közvetíti.
Streamek:
http://tv.esl.eu/de/
http://www.own3d.tv/live/5093/ESL_TV_Event_2 -
oxox
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
hat ez az...es legalabb az ellenfel is hasonlo lenne....de azoknal nincsenek ilyen noobok.....volt egy masik party....nekem mar volt kb 4sentry-m 1
zeam, egy marek stalker 2imom 1colo...stb...kozepen gyulekeztunk....gyereknek meg meg mindig csak marine....de az sem tobb 30-40-nel...meg is probalta a tamadast a siege-ek ellen...ugy kellett neki szolni, hogy stop (es tudta, hogy mi van bent, merthogy obival korbeneztem korabban).....szoltam neki, hogy pls medic, tank....de meg a siege parancsot is nekem kellett kiadni....vicc....mondjuk az ellenfel beszopta a teknos taktikat....kapott egy kis dt warpot, es mikor meg expelt volna (1-1 exp volt a bazishoz kozel), akkor fogtuk....fogtam oket.... -
kovsol
titán
én a placmentezést nem értem még mindig
tegnap Eagl3-el toltunk 2v2 -t: Elsőre beadott egy full diamondos csapatot, 1v1 és team is az volt nekik, kikaptunk, majd nyertünk 4-t, de ott már csak goldosokat adott, végén meg már silverest, és berak 4-1 gold liga, szóval szerinte ha mi kikapunk egy összeszokott erős csapattól akkor már nem is lehetünk gold fölött ... nem vágom én ezt, régebben úgy ment a placment, hogy egyre erősebbet adott és ha egyiktől kikaptál utána adott csak gyengébbet, na most már a legerősebbtől megy visszafele

mondjuk egy hónap kihagyás után akkora noob voltam, hogy talán két mérkőzés volt ahol értékelhető volt a teljesítményem
-
oxox
addikt
feladom....2v2-vel nem tudok mit kezdeni....bronzos, meg placementeseket ad csapattarsnak....ezust-arany ellen kapok ki, alig tudom tartani a 1w1l aranyt....mergemben 3v3 (plaina) jatszottam, itt meg mar master ligasokat kaptam reggel ellenfelnek, es 6-bol 5party-t nyertem....annak koszonhetoen, hogy olyan csapattarsakat kapok akik tudnak jatszani (tobbnyire)
... buzi csapattars sorsolas....Az 1vesztett meccs is erdekes volt...PPT mi TTZ ellenfel (de mindharman randomok voltak)...P csapattars minden scout nelkul kiosztotta a parancsokat...O void, terran marine, en stalker.....harom dolgot valaszoltam neki....ki mondta, hogy O a fonok? scout nelkul, hogy valaszt taktikat?...es, hogy idiota
...persze meg falazni sem falazott (megtettem helyette)...azon a mapon voltunk ahol van ket exp kozepen egy rampan, ket szikla lerakva az expek helyere, es ket oldalt lehet bejonni...a buzi gyerek meg fokozta...lerakta kozepre az early expjet
a sziklakat sem lebontva, igy foglalva el ket exp helyet. .....majd a terran kinti exp helyere is lerakott egyet
(azt hamar leszedtek)....frankon gondolkoztam rajta, hogy en is ot tamadom...az elso pusht fogtuk (mindenem elhullott), aztan annyi vikingel jott a masodik tamadas, hogy csak mosolyogtam (es beirtam, hogy pls ot kapjak szet elsonek
)....ezus ligas volt (hogy ez kerult kozenk?????) -
Eagl3
veterán
Nem volt tl nagy serege akkor még a T-nek, pár probeot még ráküld azt csá... de standard, hogy ha sentryzik egyet, akkor többet is fog, azért nem erőltette a felmenetelt, egyéget meg nem akart veszteni szerintem.
Az a durva inkább, mikor megindul a P aztán visz mindent basszus... építhetsz te bunkert, stimelhetsz, nem tudod fogni. -
Eagl3
veterán
Na, ezt a repet érdemes megtekinteni, kapcsolódik a korábbi témánkhoz.
Ugyan így szopom be én is folyamatosan a TvP-t. -
Ybron
senior tag
Nem érted mind1...
Konkrétan nem a semmibe expeltem, mert előtte volt egy támadás amiben leszedtem pár egységet és ő visszavonult. oylan helyre raktam ahol semmi keresnivalója nem lett volna, mert a reaprekel nem tud ott feljönni, ahogy leraktam már ott is volt, pedig járt ott támadás előtt.
Hidd el volt cannon olyan 3-4 a bázison.A különbség az, hogy iNcontroL ellen nem egy random diamond ligás ladderező játszik, aki csak úgy "miért ne" alapon tolja be a rush-t, hanem egy olyan pro aki tudja is, mikor érdemes akár csak megpróbálkozni vele.
Hát ez az
nem random és nem is diamond, akkor ha incontrol profi, hogy hogy scout után nem tudja mi következik ? érdekes hogy ezt nem írod, pedig szoktátok.
Úgy "beszélsz" mintha te soha semmit nem nyaltál volna be.
Nyilván én vagyok a béna, mert elvert egy master úgy hogy bronz vagyok. Nem azzal van ba jom hogy elvert, mert letojom, örülök hogy fel tudom mérni hol is tartok, meddig húzom a játékot a jobbak ellen. Napi 1-3 meccs nekem bőven elég(idő függvénye).
Csak gondoltam írok már én is valamit, nehogy már csak toss-t butisuk
De az tény hogy blinkel mentem volna valmire ahogy írtad is. -
AlyArkhon
őstag
Igaz ez egy múlt évbeli meccs én még csak most akadtam rá de piszok jó meccs .
WhiteRa vs Machine p vs. zAki nem látta annak [link]
-
Alg
veterán
erre az lett belőle hogy beszorultam, le le kapdosott épületeket(robo, pylon), mikor kiexpeltem rittig arra ment,
Az hogy egyszer meglep az rendben van, de utána nem kellene hogy gondot okozzon (ha nagyon nem akarsz rá figyelni, leraksz 1 cannon-t, vagy otthagysz 2 stalkert).
Exp: nagyon úgy tűnik, hogy csak úgy a semmibe expeltél, akkor a mapcontrol miatt persze hogy kiszedi, vagy oda kell menni megvédeni míg le nem raksz 1-2 cannont, vagy betámadni a bázisát hogy jobb dolga is legyen mint a reaperekkel mászkálni a térképen.
látom liveba hogy incontrol nem bírja megfogni...
A különbség az, hogy iNcontroL ellen nem egy random diamond ligás ladderező játszik, aki csak úgy "miért ne" alapon tolja be a rush-t, hanem egy olyan pro aki tudja is, mikor érdemes akár csak megpróbálkozni vele.
-
Ybron
senior tag
Nem hagytam volna, csak mikor megindultam, bejött 3-4db-al és jó pár porbot és pylont kapott le és pont a robo pylonját mikor jött ki imo, tehát kicsit gazdaságba megszívatott, egységet meg le se bírtam már hívni a bázisomra mikor pylonal kezdte.
Majd 4gw akkor proxy pylonal, majd az megfogja
De bírom mikor úgy beszéltek dolgokról mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne hogy ez fogni kellet volna. HA mindent fognék már nem itt tartanék.
Nézek párszor steramet, masteresek is beszívják. Mint mikor beszéltek hogy cannon rusht így kellett volna meg úgy fogni, közben látom liveba hogy incontrol nem bírja megfogni...
Ahogy írtad is blinkel lehett volna menni utána, dem ár későn volt, mondjuk le is szedtem egy nagyobb egységet reaperből neki (12 körül) csak mikor elindultam már ott volt a másik adag a bázisomon. Jah meg már kiexpelt 4 helyre én meg ugye be voltam szorítva. -
Ybron
senior tag
Fúú de halálra szivatott egy master-es terran ezen a mapon [link]
Hozta folyamatosan a reaper-ket. Teljesen beszorított. Szerintem ezt a repaert ken e kiszedni a csába. Utol nem érem semmivel, két egységre botja és amíg üldözöm az egyiket addig bejön na másikkal.
4gw- vel lehet megfogtam volna egyből az elején ,dem ondom már túl uncsi, erre az lett belőle hogy beszorultam, le le kapdosott épületeket(robo, pylon), mikor kiexpeltem rittig arra ment, pedig elég eldugott helyre tettem és visszanézve a repet pont azelőtt járt ott. annyira érdekes...azonnal ott terem. Most gondolkoztam mivel lehetett volna megfogni azon kívül hogy 4gw-zek, hiába hozok void-okat, azok meg tetű lassúak, életbe nem érik utol, ha meg utol érik marinok leszedik.
pvp tem is, ááá úútálom, az tényleg nem szól másrol csak a 4gw-ről meg kinek van először kolója és kinek több, vagy ki tud előbb kiexpelni és lehúzni gazdaságba, közbe sikersen visszaverni egy támadást.
Próbáltam egy ki warp trükközést is, de blizz okosabb, nem jött össze.
Azt akartam hogy ugye 10s mikor átalakítod s vissza, az 20s összesen. Nah de 32s chrono boos-t nélkül, nah mondom próba, lehív stalkre, gyorsan bezár majd kinyit... de el kezdi számolni előröl az időt. Akkor megint próba, stalker le, bezár, veszek valamit,visszavonás, kinyit, de sajnos nem működi
Persze ha működőképes lenne, akkor is csak játék elején lehetne kihasználni. -
iSonic
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
nekem tökéletesen megy mac alatt a játék.. sokkal gyorsabban tölt és több az FPS-em is... és az a vicc, hogy noteszről beszélünk..
mellesleg egy nagy probléma van a macces sc2-vel, hogy pl ctrl plusz 0 nem nagyon müködik és a command gomb miatt sokszor azt nyomod le a ctrl helyett.. bár ez megszokás kérdése... -
kovsol
titán
mac dolg az gáz, mivel maga az SC is megy rajt... és gondolom sok rajongónak nincs PC ja is, de viszont OS X tud emulálni win környezetet így megoldható
nekem az K630i telefonon nem hiányzik a dolog, mivel én a telefont telefonáláson kívül másra nem használom, még sms -t se írok.
-
omani
tag
a mobil - livestream világban igen nagy robbanás előtt állunk szerintem, nem egyedi igény az, hogy élő közvetítést nézzünk telefonról. Pár év még és az lesz furcsa, ha lemaradsz a kedvenc meccsedről mert nem volt tv a közelben. A mac dolog meg a gom-ot minősíti azzal, hogy lassan fél éve nem bírnak előállni egy olyan stream-el ami osx alól is nézhető trükközés nélkül. -
omani
tag
válasz
kovsol
üzenetére
Régebben belefutottam egy GSL-es torrent oldalba, ahova felpakolták az egyik szezon meccseit,
de most nem találomitt a cím de úgy nézem nem megy már.. Még régebben volt aki felrakta youtube-ra és dailymotion-re az adásokat, azóta ilyet se láttam.A GomTV-n fizetés nélkül meg lehet nézni az első set-eket, sajnos a többit nem.
Nekem a legnagyobb bajom a GomTV-vel az, hogy nem adnak rendes streamet, csak a saját playerükön lehet nézni, így se telefonról, se mac-ről nem tudom követni az élő adást. Izgalmas vod a GSL nélkül is annyi van hogy képtelenség követni.

-
föccer
nagyúr
Ha ilyen sokat tudok játszani, mont mstanság, akkor még beletelik jó sok időbe

A tegnapi 3v3-ban kaptam 20 pontot. Ha megvan az összes cooperative, akkor majdnem meglesz a 4k. A maradék 20-30 pontot meg gyorsan összetarhálom valahonnan. A még a végén tolok néhány team mecset P-vel, meg T-vel.

üdv, föccere
-
oxox
addikt
válasz
föccer
üzenetére
tehat eros a zea...ha nem tamadsz vele, hanem hold parancson allsz a bejaratnal....annyiert a pylon is eros...csak az humanus, es nem ut vissza

rushnal nincs eselye...vedekezni jobban vedekezik a terran....de eros

amugy hogy allsz az achikkal Focceling?....legutobb 3850 korul voltal mikor neztem (tegnap
)...mikor lesz meg a lelektani 4k? -
rt06
veterán
válasz
föccer
üzenetére
"Akkor is 150 a pajzsal együtt, ami nagyon erős"
azonos aron kaphato zergling meg 140, ami alig marad el, raadasul a sebzesuk 4x5, ami tobb, mint a zergling 2x8-a, raadasul sebessegben is jobbak (metabolic boost nelkul is), valamint a teljes eletuket vissza tudjak regeneralni, nem csak annak egyharmadat
a pilon elbontasa meg nem csak -100 mineral, de, elore kell tervezned ra, hogy ne maradjon unpowered epulet utana, raadasul supply kieses
-
oxox
addikt
-
oxox
addikt
válasz
hajsza
üzenetére
ez erdekes, es szerintem eletkepes otlet lenne....persze mint protoss nem tamogatom....bar ha az attoro egysegeknek sem lenne automatikus akkor

linkeket majd megnezem otthon
, de egyenlore az alapegysegeket szeretnem normalisan hasznalni...ez a burrow meg nagyon messze van 
Ybron igen az is vicces, ha bekuldod a sajat egysegeidet...kijonnek, es masfel masodperc sertetlenseget kapnak
...vegul is marad a vortex trukk...csak forditotja lesz -
Ybron
senior tag
válasz
hajsza
üzenetére
Egyébként hogy ki akarják szedni a vortex toiletet, mi van akkor, ha én körbe pakolom ff-el mikor kijönnek(vagy még mielőtt kijönnének dr jó időzítve) kint áll 3 colo bent meg van 4 archon úgy is ilyen pusztitás menne végbe, működne a dolog ,

Az ok hogy 1,5 s -ig nem hat rájuk semmi de akkor az én egységeimre se akik bent voltak gondolom viszont akik kint maradnak arra meg ige... érdekes
Körbe ff-ezni is úgy hogy nincs olyan egység ami töri. -
hajsza
aktív tag
TLO előszeretettel mászik ki roach-okkal a FF-ek alól. Husky oldalán találsz rá videókat. Talán itt is csinálja, de most nem tudom végignézni, ezért csak tippelek.
-
Alg
veterán
FF téma, érdekes ötlet:
P elen ling-baneling kezdés (korai upgrade-ek) után mi lenne ha egész hamar, 3 bázisról megpróbálnék ultrákat hozni? Nem sokat, csak 2-3-at hogy maradjon gáz corruptorra meg banelingre, de FF-et törni és tankolni a baneling-ling seregnek tökéletes, ráadásul már rajta van a lingek meelee fejlesztése.Kérdés kijön-e cirka 12-13 perc alatt, de szerintem megoldható
-
hajsza
aktív tag
El lehet menni FF alatt a burrow-olt egységekkel.
Az FF-del kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy jelen formájában valóban túl erős, de szüksége van rá a protoss-nak néhány rush típus kivédéséhez. A legjobb ötletnek az életerővel felruházott FF-et találom, mert:
- Mind a 3 fajnak hasonló esélye van ellene
- Megfelelően nagy életerő esetén a meccsek elején sokáig tart a lebontása, tehát a rush kivédekezhető
- Ugyanakkor közép- és végjátékban a nagyobb csapatok számára már csak pár másodperces akadályt jelent, ami arra elég, hogy a P csapat menekülését segítse egy kicsit, de az üldözőnek is esélyt ad, hogy összemorzsolja a P-t, mielőtt újra összeszedhetné magát.Más: szerintem a vortex nerf nem lehetetleníti el teljesen a használatát, mert csak 1,5 másodpernyi immunitást biztosít. Így valamennyi sebzést kapnak a kiözönlő csapatok, de mégsem annyit, hogy teljesen vesztett helyzetet visszahozzon vele a protoss fél.
-
omani
tag
A tunneling claws-al simán átmennek a roachok az FF alatt, de ahhoz Lair tech kell és dupla fejlesztés (burrow is). Amire ott tart a Z addigra a P már nem GW armyval jön hanem magasabb tech-el. Ettől még az FF szerintem kell a P-nek, különben esélye nem lenne megfogni az early T agressziót vagy korán expelni Z ellen.
-
oxox
addikt
válasz
föccer
üzenetére
Akkor konnyen beszelsz, hogy csak az egyik oldalt ismered...

tudom jol, hogy nem konnyu a zergel, probalkozok vele (es bevallom tetszik is...bar az early game megy meg igazan)... egy szoval sem mondtam, hogy konnyu....az ff butitasara reagaltam, felvetve, hogy a hordak ellen is kotelezo.....ill. arra, hogy mennyire eros a zea az elejen....jahh olyan mint egy szumo birkozo...stabil es legalabb lassu...es hiaba eros, ha kenytelen vagy vedekezni.
egyebkent egy amator kerdes/meg sosem probaltam, es ellenem sem sikerult meg senkinek....burrow-t nagyon ritkan probalgatom meg....ff alatt gondolom nem lehet elmenni vele?
vagy megis? vicces lenne ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
föccer
nagyúr
Árja fajjal nem játszok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A zealt hp-t benéztem. Akkor is 150 a pajzsal együtt, ami nagyon erős. És pont azért kell falazni Z ellen, mert akkor 1 ling üti az 1 zealotot, és akkor az 1 zele leüt vagy 3-4 linget is. És ugye a legcsúnyább az egészben az, hogy ha a Z korán épít egy akkora seregt, hogy legyen esélye nekimenni az ellennek, akkor nagyon elmarad a gazdaságban. Én ezt szívom meg mindig, mert túlságosan erőltetem a korai sereget építését. Így az ellen, legyen az P, vagy T a fal védelmében folyamatosan építi a gazdaságát. Mert ugye a Z a lárvából veszi a supplyt, a dron-t, és az harcoló unitokat. És pluszba a dronokból hozza az épületeit is, amiből ugyan nem kell annyit letenni, mint a másik 2 fajnak, de a játék elején az a 3-4 darab is sokat a számít.
A muta illetve marin droppok meg T2, T3 unitokat igényelnek. Az meg semmiképpen nem korai játékrész, leszámítva a cheezy playt. Ha megépíted a falat, és kiexpeltél, akkor a gyorsabb közlekedés érdekében ég mindig lebontható az egyik pylon. Igaz -100 mineral. A másik opció a blink, igaz ez már lassan jön.
üdv, föccer
-
omani
tag
A GSL5 eddigi mérlege (CodeA és CodeS együtt).
Eddig lejátszott meccsek: 64
Fajok:
P 15
T 27
Z 22Mirror meccsek:
PvP 1
TvT 12
ZvZ 2Nem mirror meccsek:
PvT 6:4
PvZ 8:6
TvZ 16:9Külföldiek közül eddig
- kiesett: Ret, mOOnGLaDe, Haypro
- továbbjutott:HuK, Jinro -
oxox
addikt
egyebkent nem rossz az a creep....tegnap latom, hogy lent ket epulet keszulodik a mineraljaim mellett....egy pilon+cannon
...le is szedtem a protoss gazdasaganak nagy reszet (circa 80%-t), mire a terran ellenfel kitisztitotta a lingjeimet.....kis adok kapok utan (csapattarsam elmondasa alapjan O addig makrozott) aztan elkezdtek droppolni hozzam, majd jott a tank tamogatas is lentrol...fogtam is nagyjabol oket.....csapattarsnal rakerdeztem, hogy esetleg nem segitene megindult egy 6fos mm csoportal
...a tizedik jatekanal tarto emberket kaptam csapattarsnak, es ez volt az egesz serege....ezert is dobtam most be a 2v2 random torolkozot....a masiknal zerg csapattars ellentamadasnal elkezd makrozni....pedig sima gyozelem, ha betamadunk, es megtamogat 8-10 lingel 
-
oxox
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
azert expel, mert egyreszt a larva managmenthez kell (sajna en gyakran elkovetem azt a "hibat", hogy a main melle teszem a masodik hatch-t...egyreszt bukom ezen az exp income-t, de meg nem olyan a jatekom, hogy ket tavolabbi larvaovit tudjak manage-lni...szoval nem tudom, hogy ez jo megoldas-e/vagy sem...a szintemen talan elegseges).... masreszt azert expelnek sokan, mert az ellenfel joresze tamadasra szamit, nem nyit, nem mer expelni, es a zergeknek nagy elony a korai (olcsobb) exp...ezt kihasznalva expelnek....persze lehet mondani, hogy parasztokban ott van a mule+a protoss gyorsitas, de megiscsak elony..ezert kotelezo betamadni, ha korai zerg expet scout-oltunk...
mindegy elkanyarodtunk...ff nelkul nem lenne eselye a protossnak szerintem...early-ben meg csak-csak, de hordak ellen semmi...a stim mmm, es a sling+bling mint kes a vajon...plane meg ghos-t tamogatassal....
-
oxox
addikt
hat igende
viccesen hangzik de nincs ra szuksege az elejen....zergnek kotelezo tamadnia az elejen (lingel-roach-al)...es ha az ellen (PvT) nem vedekezesbe all be, hanem megprobalja lerusholni a zerget, az eleg kamikaze akcio...szerintem...legalabbis en meg egyszer sem probaltam meg zea rusht zerg ellen...marcsak azert sem, mert korbeveszik a lingecskekvagy ha tech akkor roach-ok a feljaro tetejere.....jobb otletem nincs....ill creep rush

amugy a terran repair meg op

-
oxox
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
ket okbol....a zerg tamad....a ling gyors a zea lassu...hidd el konnyebb lingel stalkert kergetni, mint zeaval linget....az esetek tobbsegeben meg nem egy hanem ket ling uti a zeat...
de mint irtam, jo kibekkeled....de a hordak ellen nem tudsz mit csinalni...
es itt az volt a lenyeg, hogy early game-ben lehet a zea effektiv a legerosebb egyseg, csak eppen semmire nem mesz vele, mert vedekezesre vagy kenyszeritve...
-
kovsol
titán
de ha falban bent áll a zealot hogy fogja körbe a ling ? egyszerre egy tudja ütni... stalker meg üti a roachot rangben is és ha offcreepen vagy sebesség se lehet gond, és stalker armored ellen extrát sebez, lingeket megeszi a zealot, ha a zerg megtudja azt csinálni, hogy a stalkereket lingek kergetik és a roachok meg a zaelotokat ölik akkor egy protoss miért nem tudja megoldani, hogy zealot linget üt, stalker meg a roachot ? és természetesen nem arra gondolok, hogy a+click majd nézed jaj de megesznek a zerg egységek, hanem mozogsz is és mikrózol, mert a marin+mara is csak mikrózva ér bármit is ott persze az nem gond...
-
oxox
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
jahh tuleros a zea...
..kinek talaljatok mar, hogy early game-ben a protoss a legerosebb....ugye zerg ellen semmit nem tud kezdeni a zea ha korbeveszik, pikk-pakk szetkapjak...es mennyi 3 utes neki egy ling??? terran ellen ha nem sikerul a bazisra proxy-t csinalni sunyiban, akkor semmit nem er, mert ket scv-vel 1 marinel fogja....terran ugye siman fogja a zerg rohamot szinten 1-2scv 1marin-al....ha roachra megy akkor szinten csak az imoval van a protossnak eselye...persze ha nincs lingekkel megtamogatva....nem azt mondom, hogy gyenge a protoss, de ff nelkul az lenne.....
persze a 200hp-s zeaval mas lenne a helyzet

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Honor Magic7 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- TP-Link Archer TX50E AX3000 PCI-e WiFi Kártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) is szorult beled böven.

IdrA
Ace
Tarson

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

..kinek talaljatok mar, hogy early game-ben a protoss a legerosebb....ugye zerg ellen semmit nem tud kezdeni a zea ha korbeveszik, pikk-pakk szetkapjak...es mennyi 3 utes neki egy ling??? terran ellen ha nem sikerul a bazisra proxy-t csinalni sunyiban, akkor semmit nem er, mert ket scv-vel 1 marinel fogja....terran ugye siman fogja a zerg rohamot szinten 1-2scv 1marin-al....ha roachra megy akkor szinten csak az imoval van a protossnak eselye...persze ha nincs lingekkel megtamogatva....