Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• amargo
    addikt

amennyire követtem a dolgokat, normális clusterezési lehetőség csak a 9-es sorozatú pg-kben van, talán 9.3-tól. Azt nem tudom, rendes multimaster clustert lehet-e már építeni, egy master-sok slave cluster most már van.

A 8-as postgresekhez is volt külsős cluster szoftver, anno teszteltünk párat, nevetséges eredményt hozott. például ha session-id-t úgy akartál generálni, hogy volt benne random függvény is, akkor a cluster két darabján nem egyezett a két adat. now() függvény dettó. meg a tárolt procedúrákkal is baj volt.

"szerinted is"? én nem mondtam, hogy az oracle meg az mssql komolyan vehető adatbáziskezelő. az oracle tudását elismerem, de az árazása meg a ora.hu sales tevékenysége nálam több, mint kiütötte a biztosítékot.

a mysql-t nagyon régen teszteltem, lassú is volt, cserébe alap dolgokat sem tudott (ismétlem, a régi verzió), így nem foglalkoztam vele többet. meg amióta az ora felvásárolta, azóta a jövőjét elég ködösen látom.

nekem egy adatbáziskezelő van, ami komoly, a pg. minden hibája ellenére ezzel tudom legjobban megoldani a dolgaimat. (igen, van szubjektív rész is ebben a döntésben)

Azért az oracle ad rengeteg kedvezményt, amennyire mesélték, bár elfelezve az árat is még az MS jött ki olcsóbbnak, ugyanakkor az MS is kezd felzárkózni árazás szempontjából..
    mysql lassú volt?

Új hozzászólás Aktív témák