Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
MySql-lel (pedig 5.6-os verziót használunk per pillanat) sebesség tekintetében nekem is rossz tapasztalataim vannak. De lehet, hogy csak én nem értek hozzá eléggé. Konfigoltam, hangoltam, de igaziból nem nagyon lett jobb.
MS is ad rengeteg kedvezményt, az hogy papíron mennyibe kerülnek csak egy dolog.
-
bambano
titán
mikor legutoljára az ora.hu-tól kértem árajánlatot egy projektre, olyan számokat mondtak, hogy leestem a székről. megcsináltuk postgressel, erre elkezdtek kötözködni, hogy miért nem ora. hát azért, mert a teljes költségvetés hatszorosát kellett volna csak a db-re kiadni.
arra a feladatra, amire nekem kellett, a gyalog mysql gyorsabb volt, mint a gyalog pg, de elkezdtem behangolni mind a kettőt és a végén a pg porba alázta a mysql-t, pedig a mysql 8-as raid0-n volt, a pg meg sima diszken. akkoriban a mysql még tudott raidet, azóta ezt nem néztem.
már most tudom, mi lesz a következő néhány hsz tartalma
-
Speeedfire
félisten
Mert left kell oda.
Adott 2 tábla.Egy-több kapcsolat van a 2 tábla között és a 2. táblából egy adott sorát szerettem volna aggregálni egy oszlopba, de a selectes résszel tökéletesen megy. Csak a join-nál nem volt jó. A joinnál előbb összefűzte az összes sor értékét, nem pedig a join feltétel alapján a megfelelőket.
Apropó, ha már aggregálás erre van megoldás?
id | int1 | int2 | int3 | int4 ...
8 | 0 | 1 | 1 | 1Ilyet szeretnék visszakapni.
id | opciok
8 | 2,3,4A concat_ws()-t néztem rá, de nem a legjobb. Az csak összefűzi az oszlopokat. Nekem viszont valami case szerkezet kellene a concat_ws()-be, ami a megfelelő oszlop alapján ad vissza értéket, ha 1 a mező értéke.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Path of Exile (ARPG)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- SzoftverPremium.hu
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest