Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
RobberBaron
tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Megnéztem az ebayt, találtam 2 bontatlant, 76k-ért és 114k-ért.

Fix áras van 34-45k között, és mellette beszállhatnék licitelni pár alacsonyabb árasba.
Passzolok. -
Lord Myn
senior tag
válasz
RobberBaron
üzenetére
Valószínűleg nem fog... Sound Blaster márkanév alatt félprofesszionális cuccok helyett 'gamer' kártyákat gyárt, pl. ilyet: [link] Szóval ez inkább a Z utódja (és van rajta RGB led is
)Félprofi és profi cuccoknak meg ott az E-MU részlege. Ilyen all-in-one megoldást szerintem már nem fog gyártani, egyszerűen nem éri meg. Úgyhogy kimondhatjuk a Live!/Audigy/X-Fi termékcsaládnak pár éve vége...

Ezért fogom én a Titan HD-t addig használni, amíg él (vagy ameddig van hozzá driver...).
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
RobberBaron
üzenetére
Te tudod, bár én nem igen vennék Z-t, pláne mivel egy csomó Titan HD van az EBay-en, aminek a közelébe nem férhetnek az új karik!
-
RobberBaron
tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Senki... én is ezt mondtam.

Használt cuccokat nem szeretnék venni, úgyhogy marad az SB Z, amíg a Creative össze nem szedi magát, és ki nem jön valami X-fi-hez hasonló tudású kártyával. -
Lord Myn
senior tag
válasz
RobberBaron
üzenetére
Én is kb. fél évet vártam rá, egyébként nem tudom honnan sikerült egyik PH!-s kolléga szerezte be nekem.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
RobberBaron
üzenetére
Ki hiszi azt el, h bontatlant kapni manapság?

-
HSM
félisten
válasz
expendables
üzenetére
Altatni kéne. Úgyértem, elaltatni, miután beállítottad, és felébreszteni, mert akkor elmenti, és megmarad a beállítás. A hibernálás nem ezt csinálja, bár bizonyos esetekben az is működhet.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
RobberBaron
üzenetére
Nekem is volt SB-Z, viszonylag szép hangja van, de zenélésre szinte alkalmatlan. Úgyhogy a Z-s kitérő után, szerencsére sikerült beszerezni egy bontatlan Titanium HD-t külföldről és azóta az vándorol gépről gépre.
Egyébként az alaplapomon lévő Nichicon kondis, aranyozott csatlakozós ALC1150 megtámogatva Sound Blaster Cinema 2-vel, hallásra szinte partiban van egy Sound Blaster Z-vel. Másodlagos hangkeltőnek ezt használom.
-
olymind1
senior tag
válasz
expendables
üzenetére
Az nálam is volt, állítsd be amilyenre szeretnéd, majd hibernáld le a géped 1 másodpercre, éleszd fel, aztán restart.
-
expendables
aktív tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
A másik nagyon idegesítő dolog,hogy nem tartja meg a beállításokat. Minden bekapcsolás után újra kell konfigolni mindent. (EQ,Hangerő,Bass...)
Bekapcsolás után mindig 68% hangerőn indul.
Asszem megy a kukába....... -
expendables
aktív tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Kipróbáltam de sajnos nem jó. Nem lehet feltelepíteni,mert nem találja a hardvert.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
expendables
üzenetére
Tegyél egy próbát Danival is!

-
expendables
aktív tag
Üdv srácok.
Vaki tudna segíteni driver ügyben? Az lenne a gondom,hogy van egy X-FI Titanium az SB 0880-as.
Win 10-et használok és a gyári driver nem igazán jó. Szól vele,meg minden,viszont 0-8% között nincs hang.
Aztán hirtelen erősen megszólal és 8% fölött jó. De ez szörnyen idegesít. Nem lehet normálisan lehalkítani,mert 8% alatt hirtelen elnémul.
Próbáltam valami PAX drivert is de az nem jó. Ott nincsenek azok a beállítási lehetőségek,mint a gyári szoftban,mert nem is települ fel.
Mit lehetne tenni?Köszi előre is.
-
HSM
félisten
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Így is elég macera szinkronban tartani a cuccaim a notebookom és az asztali PC között, a legkevésbé sem hiányzik a macera mégegy PC-vel, a plusz helyigényről, fogyasztásról, pocsék költséghatékonyságról nem is beszélve.
Videók, filmek esetén is problémás a monitor megosztása.Persze, végső esetben ha minden kötél szakad marad ez, valami integrált HTPC-s cuccban, de nem ez a cél.

-
HSM
félisten
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Nagy kár, hogy az Auzen X-fivel (Prelude) ezt nem lehet elsütni...

-
Lord Myn
senior tag
válasz
RobberBaron
üzenetére
Vegyél helyette egy jó kis X-Fi Titanium-ot (mintha láttam is volna az aprón) és így nem kell lemondanod az X-Fi hangzásról.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
RobberBaron
üzenetére
Sajnálom, hogy így jártál, de legalább gyűjtöttél egy kis tapasztalatot

-
RobberBaron
tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Tanulságképpen írom csak ide, hogy a Delock 89223 egy jó PCI express -> PCI adapter, de sajnos az X-fi XtremeMusic nem működött vele száz százalékig úgy, ahogy előtte 10 évig. A hangerő problémát nem tudtam megoldani, pedig mindent megpróbáltam. Az extra tápcsatlakozón keresztül biztosan kapta a kakaót. Többször is kivettem és betettem a kártyákat, mert ahogy olvastam, a hangerő problémát az is okozhatja, hogy nincs a kártya rendesen a helyén. Aztán volt driver fel és le installálás, váltogatás a game/entertainment, audio creation módok között, hangszóró, hangkimenet állítgatás, de semmi sem segített. Visszavittem a boltba az adaptert 14 napon belül, az árát kapásból visszaadták.
10 év használat után sajnos búcsút kell mondanom az X-fi XtremeMusic-nak.
-
olymind1
senior tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Körülnézek, köszi!
-
olymind1
senior tag
Nincs esetleg valakinek felesleges / eladó WIMA MKP10 0.1uF kondija és DIP8 sockete (esetleg összeforrasztva a 4 és a 8 láb közé)?
-
bobalazs
nagyúr
válasz
RobberBaron
üzenetére
A főhangerő lehet hogy maxon van, de nézd meg a hang keverőt is, nincs e ott levéve.
(jobb egér gomb a hangerő gombon a tálcán, a legfelső) -
RobberBaron
tag
Valami mégsem teljesen okés. Kivezettem a házból a hangot az erősítőre, ugyanaz minden, ahogy a korábbi gépeimben volt. 10 évig használtam a line out jack 1 kimenetet egy erősítővel, a hangerővel sohasem volt baj. Most a pci express átalakítóval használva az X-fi XtremeMusic az erősítőn keresztül túl halkan szól, alig lehet hallani, pedig maxra van tekerve. A windows-os hangerő állítgatást próbáltam, de alig hangosabb, és 50 % hangerő felett torzulnak a hangok, mintha túl nagy lenne a hangerő.

Ugyanakkor a Virtual Audio Cable progival a hangerő olyan, mint mindig is volt.
Tud erre valaki megoldást? -
RobberBaron
tag
válasz
RobberBaron
üzenetére
Üdv,
Végre ki tudtam próbálni, és az X-Fi XtremeMusic jól működik egy Delock 89223 PCIex->PCI adapterrel.

Az egyetlen cumi, amire nem gondoltam, hogy az adapter kártya megemeli az X-fi-t, így a felülről második "line out 1 jack" csatlakozó a házon belülre kerül, és csak a legalsó, "line-out 3" csatiba lehet csatlakozni házon kívülről, abból meg egy kumma hang nem jön fejesre/erősítőre.Szerencsére a házon belül elég hely van a hangkártya mellett, elég ha veszek egy olyan jack csatis kábelt, aminek a feje 90 fokban el van fordítva, és ki tudom vezetni a ház belsejéből a hangot.
Addig is a Virtual Audio Cable progival használom az X-fit egy másik hangkártya kimenetén keresztül.
-
Tiger.
nagyúr
Lassan én is ott tartok, hogy eladom az elite prot, zenében tökéletes, de játéknál egy kula.
Felraktam ezt a world of warships játékot, menü alatt hallatszik ilyen sercegő hang, játék közben is észrevehető sajnos, elég bosszantó. Lehet ami az alaplapomon van arany kondis az jobb lenne? -
bobalazs
nagyúr
Nálam ez a húzogatás nem opció, bár én is jack hosszabbítót használok az előlapi kimenethez, erre meg rá a fejhallgató 1 m-es csatija.
Ezt tudtam csinálni, hogy az előlapira kötöttem a hangfalat, hátulra a fejest.
Szoftverbe kikapcsoltam a hátsót, "automatically mute speakers."
Így ha majd a fejesről akarom hallgatni, akkor kiveszem a pipát a "autom mute speakersről"
és így mind a kettő fog szólni. Ekkor majd vagy kikapcsolom a hangfalat vagy leveszem a hangot.Egyelőre mást nem tudok, integráltra nem vagyok hajlandó egyiket se kötni, pedig az lenne a tuti, egy az egybe lehetne váltani első és hátsó között. Az még egy harmadik opció, na majd arra is kötök valamit

Nem ám.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mcll
senior tag
válasz
KillerZolie
üzenetére
Miben?

-
HSM
félisten
válasz
bobalazs
üzenetére
Én ezt úgy oldottam meg, hogy egy Jack-elosztóról megy a hangfal és füles is, plusz egy jack-hosszabbítóról, itt van előttem az asztalon a kimenet. Ennek hátránya, hogy a füles kevesebb hangerőt kap, illetve, hogy ki kell húzni, amikor nem használom. Ez nálad nem opció?
-
bobalazs
nagyúr
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Értem hogy mire célzol, pont ezt írtam le én is pepitában.
Fura az nekem hogy a realtek ezt úgy oldotta meg hogy a front csatlakozót át lehet a szoftverjében állítani headphone-rol -linein re, és úgy ergo ki van kapcsolva. -
PrinceHerceg
őstag
válasz
KillerZolie
üzenetére
De ha filmekkel hajtod meg optikáról minden szól, nem? Akkor hol itt a gond?

bobalazs: van egy opció tán pont erre, h ha fülest dugsz be minden más kimenet kussol... nézz körül kicsit a menüben! Ha nem megy, akkor nemes egyszerűséggel kapcsold ki a hangfalad, miközben fülesezel...

-
bobalazs
nagyúr
Jól gondolom hogy nincs szoftveres lehetőség a front panel és hátsó jack közötti váltásra? Ki/be kapcsolni akarom az első/hátsó kimeneteket.
(némítani lehet, azt tudom)
Ne szóljon egyszerre a füles meg a hangfal. Vagy az egyik szóljon vagy a másik. Ha a fülest némítom le, ami hátra van bedugva,akkor előlről szól a hangfal.Ha meg nem némítom le akkor szól mind a kettő, és persze a hangerőt mind a kettő másképp kezeli, a füles megrongálódik akkora hangerőtől ami a hangfalnak elfogadható.
Eddig semmit sem találtam.
x-fi titanium btw
-
KillerZolie
csendes tag
Sziasztok! Nekem az a gondom, hogy nem szól 5.1 ben a cucc.Egy x- fi 5.1 et vettem usb. Gond nélkül felismetre azért én telepítettem a legújabb szoftvert.
Egy Denon520bt be megy bele a hang optikán.Awin 10 pro 5.1 et ír ki de ha tezstelema hangokat akkor is csak a 2 első hangszóróból ad ki hangot.
Viszont az erősítő kiírja h DTS,Digitál és h PCM szóval érdekes a szitu.
Valaki találkozott hasonlóval?
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
garga pista
üzenetére
Épp az a gond, h folyamatosan frissül...

-
garga pista
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Vettem egy Omni Surround 5.1 klső kártyát, ami nagyon jól szól, de a Win10-el nem jutok dűlőra a driverével.Letlöttem a weblapról és felraktam, ami műkdött, majd a widows update ráfrissített. A frissített driver nem volt a legjobb, valami komptaibilitási gond volt némelyik youtube videónak nem volt hangja. ezrét fogtam és vissza telepítettem a gyári drivert. Erre most meg a tálca használhatatlan, a windows hangkezelőt nem tudom megnyitni és a strat menü se jön elő. Valaki tud egy normálist drivert adni hozzá? Vagy nálam van a gond? A windows jogtiszta, folyamatosan frisített.
-
Satyricon
addikt
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
írtam

-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Kérdésem első sorban Princehercegnek szánom:
Találtam LM49860NA típusú műveleti erősítőt. Nem mondom hogy jó áron, de az kb hidegen hagy.

Viszont...
Nem a texas Instruments gyártja, hanem a National Semiconductor, és ezekkel a paraméterekkel: THD+N:0.00003% @ 600ohm, VDD=22V
Az érdekelne, hogy ez mennyire nevezhető/mondható eredetinek?
-
mcll
senior tag
Sziasztok!
Van egy SB X-Fi HD USB-s hangkütyüm. Sikerült valakinek optikai bemenetet 24bit/96kHz-re állítani? Hiába állítom rá, csak recsegős, elég hülye hangot kapok. De 24bit/48kHz-re állítva viszont tökéletes (természetesen a forrást is eszerint állítom, ami korrektül kiadja az összes típusú jelet.
Amúgy ugyanez a baj van 16bit/96kHz-en is.
Érdekes hogy az Entertainment Console I/O fülön max 48kHz-ig megy fel. Ennyit tud a kártya? De akkor miért lehet az SPDIF-in beállításoknál megadni 48kHz-nél magasabb mintavételi frekit megadni? -
PrinceHerceg
őstag
válasz
RobberBaron
üzenetére

-
RobberBaron
tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Szerintem a molex külön adja a kakaót a PCI kártyának, a PCI express csati csak az átalakító áramköröket látja el.
Szóval lehet hogy érdemes megpróbálni?
Az XtremeMusic standard profile kártyának számít amúgy? Az adapter csak low és standard méretű PCI kártyákhoz van. -
PrinceHerceg
őstag
válasz
RobberBaron
üzenetére
Elég fura lenne ha nem működne, csak azt nem értem, h mi a gyíknak neki az extra táp, amikor a PCI-e csati eleve nagyobb kakaót tud felvenni mint a PCI!
Tanácsom, rendeld le, aztán ha nem jó, max visszaviszed 14 nap alatt!

-
RobberBaron
tag
Sziasztok,
Van itt olyan, akinek sikerült működésre bírni egy SoundBlaster X-Fi XtremeMusic (PCI) hangkártyát PCIexpress->PCI adapterrel (pl. ilyennel)?
Az újabb alaplapokon már sajnos nincs PCI csati, és azt olvastam egy fórumon, hogy PCIex adapterrel biztosan nem fog hangot kiadni.
Ez esetben sajnos kénytelen leszek megválni az X-Fi XtremeMusic-tól. -
HSM
félisten
válasz
olymind1
üzenetére
Komoly holmi. És szép nagy.
Köszi a részletes beszámolót! 
Amúgy, ha már írod, szoftveres oldalról nekem eddig a legszebben szóló beállításom az volt, hogy FLAC forrás, a forrással megegyező master mintavételi frekvencia, Audio Creation mode, bit matched playback, és Fobbar2000-ből ASIO output.

-
olymind1
senior tag
válasz
javorszky
üzenetére
egy jó driver pack a hangkártyádhoz: XFI_SupportPack_3_8.exe
-
javorszky
tag
Sziasztok!Segitséget szeretnék kérni!Valami oknál fogva nem működik rendesen az X-FI driver-em.Akár mennyit letoltok mind (consol lancher)nélkül van.Ha letöltöm külön nem megy fel,valami hibát ír.Adna valaki egy jó linket ahonnan letudok tölteni egy jó paccot amiben minden benne van? X-FI Fatal ty extreme gamer a kártya.Előre is köszönöm a segítséget!!!
-
olymind1
senior tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Jaja, pénz vissza lehetősségel éltem.
Ééés megjött végre a kisz drágaszágom!!

Auzentech X-Fi Prelude 7.1-ben található LM4562NA-t váltotta a Burson V6 Vivid Dual, hangszóró ugyanúgy maradt az Edifier R1900TII. A zenéket Foobar2000 játsza le. Valamint Seasonic táp felel az áramellátásért.
Először is gyors megnéztem a hangszóró beállításainál a teszthangokat, mondanom se kell, hogy ennél nincs recsegés-ropogás mint a hamisított hulladék LME49860-aimnál.

Többen is azt tapasztalták, hogy legalább 100 óra kell neki mire magáhoztér, valamint 600+ óra mire belejön a dolgokban, szóval első benyomások:
Eltűntek a már majdnem fülsértőnek és fémesnek tűnő / ható magasak, mintha lenyugodtak volna, de ugyanakkor részletesebbek is lettek valahogy, tovább tisztult / finomodott. Van olyan zenei rész, aminél idáig csak valami reccsenő hangot adott ki, ennél meg kiderült, hogy ott egy hangszer / húr volt, csak szerencsétlen LM4562 nem tudott mit kezdeni vele, így kiböffentett valamit.
Egy másik zenénél meg mintha utólag beszerkesztettek volna egy trombitát, mert idáig picit eltűnt a háttérbe, vagy legalábbis nem volt olyan harsogó.Basszus is soványka volt / szernénykedett idáig, most picivel az is több van, de az Edifier-nek sajna nem erőssége a mély tartomány, úgyhogy arról olyan sokat nem tudok írni, csak hogy jobb lett.
Lejátszóból pár db-es rásegítés 100 Hz alatt és egész pofás hang jön ki belőlük. Lassan lehet ezeket is le kellene már cserélni valami jobbakra.Az összképe teszik így elsőre, magasabb hangerőn is igen tiszta, hallgatható és részletgazdag, nem fárasztó egyáltalán. Apocalyptica, The Rolling Stones, Murray Gold, Clint Mansell, Star Wars zenék, már most sokkal szebben / jobban / tisztábban szólnak rajta mint az alap opamp-pal, pedig idáig az is igen részletesenek tűnt, de itt megint valami varázslat történt

Kiváncsi leszek milyen lesz bejáratás után

-
olymind1
senior tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Ha csak a hangkarakter / hangkép változott volna, de mintha lecserélték volna egy haldokló 500ftos bögreszettre a hangszóróimat.
Egy elehouse2011 nevezetűtől.

-
olymind1
senior tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Ebay-ről, majdnem 200-at már eladott az eladó, de nem panaszkodott utánuk senki, gondoltam akkor nekem is jó lesz, hát nem..
-
olymind1
senior tag
Megjöttek a "LME49860NA"-im, kicseréltem a LM4562-vel, aztán azt vettem észre elkezdett torzítani mint fene, még a windows hangszóró tesztnél is recsegett-ropogott mint fene..

Ez biztos hibás, csere a másikra (mert 2 rendeltem ha az egyik kipurcanna), szintén zenész, de nem csak a front kezdett el torzítani hanem a hátsó csatorna is, na mondom ezek a sz@rok gallyra vágták már az egész kártyát, aztán driver csere, hátha, de maradt minden recsegősen.

Végül LM4562 gyors vissza, és minden kitisztult, recsegés eltűnt.

Kép az eredetiről meg a kis bóvliról:

Ja meg már a lábaik is kopottak volna használták volna őket párszor, vagy ezeket az opampokat használták volna smirgli helyett...

-
olymind1
senior tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Szerintem is tetszeni fog, amit olvastam róla, meg amit írtál is, hogy az alap LM4562-vel mintha magas-fókuszált lenne, vagy magas túlsúlyos, de az enyhén ki is tűnik, legalábbis picit furcsa a magas része, az LME49860 meg kiegyensúlyozottabb / lineárisabb, legalábbis azt írják.
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
X-Fi Surround 5.0 Pro Usb-s kártyát használok már jó ideje, de pár napja (hete?) felütötte a fejét a ksaud.sys BSOD hiba. Gyanítom valami vacak windows 10 update gallyra vágta az ezer éves creative drivert, amik újkorukban sem a minőségükről voltak híresek, de sajnos nincs újabb a hivatalos oldalon. Egyszer egy appear.in nevezetű videostream oldalon lépett fel teljesen random, majd most viszont a steames Black Mesa beállításaiban turkálva törvényszerűen.
Van valakinek ötlete hogy mit tudok ezzel csinálni? -
Tiger.
nagyúr
Entertainment Center Hál a win 10-nek, ezt sem rakja fel. Illetve a végén telepitésnél hibát ír ki.
-
Tiger.
nagyúr
Egyre jobban kezdek csalódni az elit próban, itt van ez az unigine2-es teszt progi, recseg amikor megy a benchmark. Van egy usb 300ft-os hangkártyám azon meg tökéletes.
-
Terminator17
senior tag
üdv miért van az hogy a x-fi titanium fatal1ty champion karimnál beállítom a mikrofon érzékenységet mert alapból túl halkra állitja és üvöltöznöm kell. Állítás után fogja és vissza rakja magát automatikusan
ez mi a sz@r? -
HSM
félisten
válasz
olymind1
üzenetére
Mindenképpen írd majd meg, mit mond majd róla a füled.

Én elkövettem az utóbbi 15 év legnagyobb előrelépését hangminőségben, vettem egy jack elosztót, és a zajgyűjtő frontpanel kimenet helyett elosztóval a kristály tiszta hátsó "front" kimenetre kötöttem a fülesem.

Az egyetlen kényelmetlenség, hogy ha a hangfal megy ki kell húzzam a fülest, különben ugye elfelezi a a front hangerejét, de annyi baj legyen.
-
olymind1
senior tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Mégis csak LME49860NA lett, elég olcsók, ha nem tetszik legalább nem sokat bukok rajta, csak még nem ért ide

-
PrinceHerceg
őstag
válasz
olymind1
üzenetére
Én anno csak terveztem, de azokból 2-db kell / csati, mivel mono műveletikről beszélünk! Amúgy ha igaz félelmetesen jó hangjuk van...

-
olymind1
senior tag
Használt itt már valaki 2x LME49990 opampokat X-Fi-ben vagy Prelude-ban esetleg más hangkariban és/vagy erősítőben?
-
olymind1
senior tag
válasz
Tiger.
üzenetére
Hivatalos SBXF_PCDRV_L11_2_30_0011.exe
Legutolsó Daniel_K SB X-Fi Series Support Pack 4.0 De páran azt írják, hogy ezzel kifagynak az EAX-os játékok, szóval innen leszedhető a 3.8-as.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Jelenleg melyik a legújabb win 10-es driver Xfi elite prora? Egy linket tudnál adni.
-
Satyricon
addikt
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Na, hazaértem ma melóból, és felfektettem a gépet az asztalra, széttettem a lábát és bevágtam neki a... Jaaa, nem, ez egy másik rész, szóval...

Komolyra fordítva a szót, előkerestem a sűrített levegőt. Kiszedtem a karit a slotból, nagyítóval miliméterenként végig sasoltam a karit. Észrevettem, hogy két réz érintkezőn található egy-egy fekete pötty, ami nem akart lejönni. Elkezdtem fülpiszkálóval dörzsölni, majd rájöttem, hogy az lehet, hogy kopás nyom. Na mindegy. Aztán kivittem a gépet és brutál módon kifúvattam a gépet és a slotot is a portól! Kb. nagy ívbe leszrtam volna ha sérül az alaplap, úgy be voltam pöccenve. Gondoltam lesz a mi lesz! Majd felhoztam a gépet a szobába, és észrevettem kari beszereléskor, hogy a khmmm... gumicsavarok kicsit benyomják az alaplapot az alaplaptálca irányába, kb 1 mm-t. Mert ugye a rezgés minimalizálása érdekében gumicsavarral rögzítettem az alaplapot IS! a helyére
(Lehet ez volt a baj) aztán fogtam egy műanyag olcsó fájin műanyag tollat, kiszedtem a betétet belőle, majd az alaplap aljánál, ahol a pci slot van, bedugtam az alaplap és a tálca közé, hogy a slotot kiemelje 1-2mm-re. Tehát most már tökéletesen fekszik bele a kártya(Na nem mintha eddig nem tette volna azt, de ezek szerint az az 1mm is sokat számít az Elite Prohoz képest. ugyanis a másik gépemben a merev vízhűtőcső az Elite Pron 3mm-rel lett rövidebb a kelleténél, emiatt minimum 3mm-rel kintebb lóg a slotból az egész kártya, mégis tökéletesen működik így, már másfél éve!)
. Na szóval toll az alaplap alá, és a karit belefektettem. Lefixáltam csavarral, majd procit és alaplapi elemet kivettem és csináltam egy cmos resetet. Majd proci be, hűtő fel majd bekötöttem a helyére!És most jön a lényeg:
Daniel K driver szintén szar, nem megy fel! Nem találja a hangkártyát! Felment viszont egy Auzen PAX driver gond nélkül, gép újraindít, majd fél óra állítgatás után életet leheltem a hangkariba! Win-be, a Console Launcherbe minden elállítva de olyan szinten, hogy már kilógótt a cerkám az udvarra, annyira kivolt az egész folyamattal, de egyszer csak felélesztette a Z-5500 kijelzőjét egy Dolby DTS logoval!

Szóval heppi(meal) minden, megdöngettem a kicsikét!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk.: A kérdésem most már csak az, hogy ilyen LM49860-as műv.erősítőt honnan lehet beszerezni? Tudom kérdeztem már privibe, de gondoltam az óta hátha van valami üzlet pl Pesten, ahol lehet vásárolni több féle-fajtát

-
javorszky
tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Köszönöm szépen!Ezt tényleg úgy kell telepíteni ahogy lejjeb írja?Vagy csak simán felrakom és kész?
-
javorszky
tag
Sziasztok!Segítségre lenne szükségem.Vettem egy sound blaster Z.Tudna valaki egy jó Pax driver linket adni nekem.Win 10 64-bit.Előre is köszönöm!
-
olymind1
senior tag
-
Tiger.
nagyúr
Miért nem tudom utólag feltelepíteni az autómodot?
-
olymind1
senior tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Ez miben jobb az LM4562NA-nál?
-
Satyricon
addikt
válasz
olymind1
üzenetére
Ez meg az Audigy-s driverbohóckodós időszakból rámragadt:
- minden creative driver és soft uninstall
- újraindít csökkentett módba
- Driver Cleaner.NET pucolás, ccleaner fájl és többszörös reg pucolás
- újraindít normál módba
- driver telepítés és újraindításEz szerintem felesleges, ha újratelepítettem a win-t. Ma veszek melóba kontakt tisztítót, aztán adok a slotoknak! Bár elég érdekes, hogy egyikbe se működik rendesen...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox One S 500 GB + Series kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2, év gari - MAGYAR
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)