Hirdetés
- Yettel topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lord Myn
senior tag
Elvileg ma jött ki hivatalosan a 1903-as frissítés, ha valaki használja majd, kérnék egy visszajelzést, hogy milyen SB kártyákkal (külső-belső) működik rendesen. Köszi mindenkinek előre is!
-
Petyyyyy
addikt
Sziasztok!
Én leszek a mai vérpista.
XtremeGamer Fatal1ty Pro - Inspire P5800 kombóval karistolok jelenleg. A kérdés hogy van-e érdemi előrelépés, ha előbbit egy Titanium HD-re cserélem...?
Fiziailag lenne, mert úgy emlékszem azon már van előlapi kivezetés, így rá lehet dugni egy fejest is, viszont az 5.1-gyel kapcsolatban nem vagyok biztos a minőségi javulásban. -
Lord Myn
senior tag
válasz
magicbox
üzenetére
Most olvastam, hogy '89. novemberében jelent meg az eredeti Sound Blaster, akkor lehet év végére tartogatják...
Emlékszem amikor '91. végén megkaptam a PC-mhez az első hangkártyámat egy vadiúj SB 2.0-t (ahol a 2.0 még a verziót és nem a sztereóságot jelölte, ugyanis monó volt), na onnantól kezdve költözött élet a PC-be
-
-
Lord Myn
senior tag
válasz
magicbox
üzenetére
Egyébként korábbi kérdésedre a válasz, hogy mit vegyél az E-MU helyett, megvan a válasz (csak akkor még azt hittem, hogy nem lesz belőle semmi): [link]
De egy fórumon olvastam egy Creative dolgozótól, hogy az SB 30. születésnapjára tartogatják a megjelenést (szóval még idén). Csak az ára, félek, hogy húzós lesz...
-
magicbox
senior tag
válasz
Lord Myn
üzenetére
Szerintem ez nem hardver, hanem inkább szoftver kérdése lenne. Hangminőségben pedig gyönyörűen szól a ZxR. El is hagytam az erősítőm DAC-ját mert egyszerűen szebb, melegebb hangja van a karinak. A füles résztől meg teljesen el vagyok dölve. ASIO hibátlanul megy, a "routolást" meg, ha nagyon muszáj a What You Hear-el megoldom.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
Tiger.
üzenetére
Azért írtam, hogy ...szerkesztésben, hiába jobb a ZXR hangminősége (DAC/ADC/kondik/op-amp), ha a szoftver és a processzor gyengébb... (az EMU20k félprofesszionális programozható DSP, AC módban elég nagy szabadságot kapsz a kezelése felett, ilyet nem tud Core3D proci, ami ZXR-en van)
(#15786) DBob: Az igen... És miért van polcon?

-
DBob
őstag
válasz
Lord Myn
üzenetére
Igen, van egy ilyen kombóm is.
-
-
Lord Myn
senior tag
válasz
Tiger.
üzenetére
Na, azt még nem találtam jóárasítva...
De rajta van a bakancslistán:- ZXR
- X-Fi Elite Pro (bár már nincs PCI slot, úgyhogy...)
- X7illetve, úgy tűnik a Creative az SB 30. évfordulójára tartogatja az AE-9 megjelenését, kiváncsi leszek az árá, de szerintem 80-100-as kategória lesz.
-
Lord Myn
senior tag
Sikerült beszereznem egy SBX G6-ot: [link]
Iszonyat jó hangja van, úgyhogy úgy néz ki a nemrég szerzett X-Fi Surround-ot nyugdíjazom...

(Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a belső Titanium HD-m hangja - AC módban - még mindig jobban tetszik, azt még nem érte be semmi eddig)
-
Lord Myn
senior tag
BREAKING NEWS
Tegnap megjött a beta driver a Titanium HD-hoz 1903 alá (akit érdekel):
Mégiscsak van remény, lehet, hogy upgrade-elek én is...

-
Atilla001
senior tag
Sb X-Fi 5.1 Pro esetében tudna nekem erre valaki magyarázatot adni?
Miért és melyik rossz vagy jó nekem!
To configure USB connection speed
Click the Device Information tab.
Under USB Connection Speed, select either the High Speed (480 Mb/s) or Full Speed (12 Mb/s) option.Ha jól érzékelem Full Speed en pattog folyton a hang..
Most pölö újraindításig nem érzékelte a füllhalgatót, nem módosult a hangerő.. ennyi pénzért ennyit kínlódni.. LUL az egész
thx -
Spy89
aktív tag
Az előző posthoz fűzve:
A kártya előlapi koax kimenetén át volt-van összekötve a Logitech z5500al. Win8 1 alatt PAX driverrel volt telepítve, nem tudom, hogy valamilyen beállításbeli, vagy "más" oknál fogva, de olyan jelkiadás volt ezen a módon mintha jack-el (Creative hangfal beállítás az eszközöknél) lett volna csatlakoztatva. Értsd koaxon kb van egy fél másodperces késés mire a fejegység "észreveszi", hogy van digitális jel a bemeneten, és emiatt veszik az azidő alatt elhangzott információ szemben a "hangfal" beálltással, ahol azonnal mindent hallasz.
A digitális kimenetnél ha épp mondjuk nem hallgatok zenét, akkor a fejegységen a " no digital data" vagy input szöveg olvasható a "PL music vagy movie -2 feliratokkal szemben.
Remélem érthető voltam!
-
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
SB Xi-fi platinum fatality champion hangkártyához keresek PAX drivert win10 alá, de eddig nem akadtam rá.
Van még támogatás egyáltalán ehhez a kártyához? Tudnátok esetleg linkelni!
Köszönöm a válaszokat! -
Zsocó
aktív tag
Ma újrahúztam a Win10-et: 1903-mas verzió, 18362.53 build és nem megy az X-Fi Xtreme Gamer a Daniel_K Pack 4-el. Előtte tökéletes volt. Másnak is van hasonló eset?
-
magicbox
senior tag
-
TomBond
aktív tag
válasz
Tiger.
üzenetére
Március 3.-án volt 2 éve hogy utoljára kapott. :-(
Driver
Sound Blaster Z-Series Software
Filesize : 157.61 MB Download
Release date : 3 Mar 17
This download contains the software(s) and application(s) for Sound Blaster® Z-Series. For more details, read the rest of this web release note. -
Lord Myn
senior tag
Na, ezt elkiabáltam... A Titanium HD pont nincs a támogatott kártyák listájában.

-
bobalazs
nagyúr
Örülök neki hogy nem felejtettek el a Creativenél!
Driver
Sound Blaster X-Fi Titanium Series Software Pack for Windows 10
Filesize : 52.97 MB Download
Hide Details
Release date : 21 Mar 19
File Name : XFTI_PCDRV_L11_2_40_0018.exe
This download contains the driver and application(s) for use with your Sound Blaster® X-Fi™ Titanium series of audio devices. For more details, read the rest of this web release note.This download supports the following devices only:
Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty® Champion Series
Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional Series
Sound Blaster X-Fi Titanium Professional Audio
Sound Blaster X-Fi Titanium
Sound Blaster X-Fi Titanium OEM
What's New:Bug fixes and performance improvements
Requirements:Microsoft® Windows® 10 32-bit or 64-bit
Sound Blaster X-Fi Titanium audio devices listed above -
magicbox
senior tag
Megjött a ZXr, driver a 1903-on hibátlan. Semmi izgalom nincs, beraktam, telepítettem. Alapból megy az analóg és a digitális kimenet együtt. A Windows mixerben (is) külön állíthatóak. A különböző hangjavításokat rögtön kikapcsoltam. A rákötött mikrofon rész is rendben van (igaz annak van egy komolyabb előerősítője, így nem kell rajta pluszban szoftveresen emelni). Komolyabb teszre nem volt még módom. Jópofa a külső kis vezérlő, füleshez előnyös. Az AKG-nek (K171) kellett a 600 ohm, szépen kihajtja. Eddig ennyi.
-
magicbox
senior tag
Ennyit találtam...
"DO NOT disable "Speakers" in Windows Sound Control (I have Windows 8) thinking "SPDIF Out" should be enabled and not "Speakers". THEY BOTH NEED TO BE ENABLED. And, ironically, "Speakers" has to be the "default device" even though the default device in fact is whatever you have hooked up to "SPDIF Out".
Magyarán a hangszóróknak kell lennie mindenképpen az alapértelmezettnek beállítva a mixerben és akkor normálisan megy a digitális kimenet. Egyszerre megy ilyenkor az analóg és a digitális rész is. Akkor van esés, ha az alapértelmezettet a S/PDIF-re teszed. És a Windows mixerben lehet állítani a mintavételezést is. Persze nem tudom, hogy csak sztereó mixnél működik ez, vagy a sokcsatornás jelnél is.
A régi külső E-MU 0404-emen ugyanígy volt. Mondjuk az meg mindig eldobta a jelet a 44.1-48 váltásoknál, ha változott a forrás.
-
válasz
magicbox
üzenetére
Az Audigy2NX- en pedig aktív. Tökmindegy mit állítok. Ha analóg kimenetre van téve, akkor is szól digitalon is. Tehát analógon megy az aktív hangfalam+optikán csatizva a nagy erősítőre, az is kapja a jelet, szól mindegyik egyszerre (ha fejeskimenetre lövöm akkor is küldi optikán is a jelet). Az optikai bemenet is aktív, mivel arra meg a TV- m van rákötve és rendben veszi a jelet, persze azt már ki kellett választani/engedélyezni a felvevő eszközöknél.
Én sem használok egyszerre analóg+digitális kimenetet, csak kíváncsiságból néztem meg - már régebben feltűnt, elégedetten konstatáltam is hogy ez így nagyon király, lényegében egyszer kell belőni a személy szerinti használati módot, aztán már nemigen kell állítgatni semmit.
-
magicbox
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Szerintem (emlékeim szerint) mindig játszós volt a az optikai kimenet kapcsolása a Creative-oknál. E-MU-nál se alap. Soha nem a Creative résznél lehetett kapcsolni, hanem a Windows mixer advanced részénél. De ha jól értelmeztem a kérdését akkor ő egyszerre szeretne kettőt. Ha vált fejhallgatóra akkor egyből van optikai. Fentebb linkeltem egy programot, én még esetleg azt kipróbálnám. Én vagy analóg vagy digitális kimenettel használtam egy kártyát, egyszerre soha se a kettőt, így nem tudok erről többet. Pláne, hogy a ZXr hétfőn vagy kedden jön meg. Ott nem tudom mennyire más ez a dolog. Úgy is elszórakozok vele. Akkor többet tudok mondani talán.
-
válasz
magicbox
üzenetére
Hmm, úgy látszik hogy ez egy újabb Creative betegség, kérdés hogy a leírt mod hoz-e eredményt
. Az X-Fi HD- n is alapból off az optika, csak trükközéssel tudtam bekapcsolni. Nemtom ezt miért kellett így belőnie a Crative- nak ?, a 2003- as megjelenésű Audigy2NX- en alapból on az SPDIF in és out is, semmit nem kell tenni, ha analógon nyomulok, mellette párhuzamosan aktív az optika is. Tehát az még korrekt. Az Audigy/X-Fi belső kártyák külső egységein is még korrekt, simán Win- ben bekapcsolva, azonnal mennek a digit ki-bemenetek. -
magicbox
senior tag
-
magicbox
senior tag
Sok vacillálás után úgy fest maradok köztetek. Vissza vettem az igényeimből, és ez mellett döntöttem. Igaz, használtam venném 40-ért... Mert ahogy fentebb is írták, kellene játékhoz (itt fontos a mikrofon rész), mozizni és zenéhez is...
Ennyit megér szerintem. De a routolást itt nem kell erőltetni, de legalább van ASIO 2.0

Viszont találtam egy ilyet, amire nekem szükségem lenne. Jókat olvastam róla. Mit gondoltok?
-
magicbox
senior tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Hogy őszinte legyek ilyen gépeket már szervizelésre se szívesen veszünk át. Egyszerűen a koruk miatt. Alkatrész csak használtan van, meg ugye illik garanciát vállalni, 20.000 Ft. feletti javítás esetén 6 hónapot. Inkább ajánlunk használt 2-3-4 genes gépeket. Itt is meg kellett húzni egy határt. Windows 7-et se telepítünk, csak ha nagyon erőszakos az ügyfél.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Lord Myn
üzenetére
Természetesen nem ez lett volna a fő mondandóm, de ha másból nem is, hát a még most is használt asztali gépemből világosan látható a rokonszenvem -> LGA774 CPU, DDR2 RAM és társai, csupán egyetlen X-Fi hangártyáért, ami pedig csak a digi hangkimenetet adja... soroljam még tovább?

-
Lord Myn
senior tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Na, jó, de akkor ennyi erővel az AMD Phenom-okat, Core 2-es gépeket is dobjuk ki a francba, sőt az első generációs Core i procisokat is, hiszen azok is bőven vannak annyi idősek, mint pl. az a X-Fi Titanium széria.

A másik meg, amit a kolléga is írt, milyen dolog már, hogy nincs utód szériája ezeknek a kártyáknak, pl. a Titanium HD (2010) volt az utolsó olyan 3-in-1 kártya, ami egyszerre tudta ezeket: hardveres gyorsítású OpenAL, valódi 8 csatornás, van hozzá ASIO 2.0 driver (1ms késleltetéssel), 128 polifóniafokú hardveres wavetable szinti, route-olható, dedikált DSP paraméterezhető effektekkel, stb. Egyszerre lehet vele, játszani, mozizni, zenét hallgatni/szerkeszteni, miközben olyan, mintha mindegyikre külön kártyánk lenne.
Ha ilyen tudású kártyát szeretnék venni, min. 2 (de inkább 3) kártyával lehetne csak megoldani, kb. 10x annyiért, mint amibe ez került.
-
magicbox
senior tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Ez tény, szerencsétlen azért kiszolgálta magát rendesen, és régebben sok pénzt is keresett nekem. Egy rossz szavam nem lehet

-
PrinceHerceg
őstag
válasz
magicbox
üzenetére
Mindenki arra költi a pénzét amire szeretné, így te is! Én nem tenném, de nem is érint annyira mélységesen a Win10, h updateljek meg frissítsek rá, ergo én nem fogok sem most sem május után nyavajogni, h elment a hangom!
DE valahol azt is tudomásul kell venni, hogy ezek a kártyák bár piszok jó cél hárdverek, eléggé eljárt már felettük is az idő, szóval inkább örüljünk, hogy eddig kihúzták gyári fw-kkel, cirka 14 évig!

-
magicbox
senior tag
válasz
Lord Myn
üzenetére
Mert fura módon a számítástechnika is a hobbim és érdekelnek a frissítések, újdonságok. És nem tervezek itthon ez miatt 2 gépet tartani. Az üzletben vannak szervizes gépek, ha ilyen hiányérzetem lenne. De "érdekes" módon mindegyikben mások a hardverek, tehát egy update nem biztos, hogy elesik ott, nálam meg igen. Dual Boot kényelmetlen, és lenne benne egy nem működő hangkari win10 alatt, felesleges nyűgként. És szeretek egy rendszeren dolgozni, masterelni, videót vágni, játszani. De szerintem teljesen felesleges magyarázni. Főleg, hogy off topic az egész. Mindenki azt és úgy használ, fejleszt, bővít, ahogy szeretne.
Viszont legalább nem nézek hülyén májusban, ha sorra jönnek, hogy nincs hang a régi kártyámon szöveggel. Úgy ahogy az Intel HD-s keveredésről is tudtam frissítés után, vagy amikor sorba estek el az AMD-s gépek a Spectre hiba miatt. Ezért nekünk célszerű insider-nek lennünk. Másként gondolkodunk, ennyi.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
magicbox
üzenetére
Ez esetben ajánlom figyelmedbe PrinceHerceg válaszának 3. pontját...

Miért kell a hobbi- és a tesztgépnek ugyanannak lenni?

Ha nekem is ez lenne a munkám, tuti nem b*sznám el a jó kis zenei erőművemet mindenféle tesztelésre, hanem külön gépen tesztelnék.
De egyébként még vannak opciók: Dual-Boot, Virtualizáció (bár ha jól tudom egy olyan VM keretprogram, ami kezeli a PCI/PCI-E-s kártyákat is, elég zsebbenyúlós).
-
magicbox
senior tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Szerinted az ügyfeleknek, hogy segítsünk? Mi ne teszteljük, ne tegyük fel stb...? Mondjuk azt, hogy tiltsanak le minden biztonsági frissítést? Éljen az XP és a Windows 7? Igazán szakmai lenne. Sajnos a hardvereket cserélgetni kell, és alkalmazkodni a informatikai változásokhoz, még ha azok sokszor irritálóak. Akár tetszik, akár nem. Nekem a zene már csak hobbi, de mivel fontos, áldozok rá. Ezért volt az első hozzá szólásomban az, hogy van-e valakinek esetleg ötlete egy jó alternatívára. Rengeteget olvasgatva, szinte biztos, hogy lépek egy külső usb-s stúdió kártya irányába.
-
magicbox
senior tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Mert ez a munkám
Lásd adatlapom. Szóval nem abba a táborba tartozok, hogy ne frissíts, mert az a Voldemor...Várható volt, hogy eljön a csere ideje. Ez tény, nem ez a bajom, hanem az, hogy normális alternatívát nem találtam még.
Leginkább a ESI Maya hangkarik állnak legközelebb ahhoz amit szeretnék, de azok is röpke 10 éves modellek.
Illetve lehet bízni a csodában, hogy a végleges build jó lesz. Mondjuk én inkább előre gondolkodok. Van több zenész illetve DJ ismerősöm, csak van valakinek vmi ötlete még. Az eredeti szakmám hangmérnök. Onnan eredezhető a "dilim".
-
-
Lord Myn
senior tag
válasz
magicbox
üzenetére
Hát ez nagyon rossz hír...
Ha tényleg nem fog működni a Titanium kártyám, akkor maradok a 1809-nél.Az a baj, hogy a mainstream hangkártyagyártók leálltak a félprofesszionális szériákkal (gondolom nincs rá akkora kereslet). A Creative zászlóshajói is inkább Gamer/Home Theater kártyák (pl. ZxR vagy a leendő AE-9) és akik zeneszerkesztésre használnák a kártyát azok kapnak egy ASIO drivert és kész. Ha ennél több kell, mint pl. az általad említett route-olás, akkor a professzionális kártyák között kell nézelődni (kb. 10x ennyiért). Én ameddig lehet ragaszkodom a Titan HD-hez, ha az az ára nem frissítek Win-t sem.
-
magicbox
senior tag
válasz
Lord Myn
üzenetére
Sajnos nem csak a Creative-nak nincs...
Egyszerűen nem találok olyan modern PCI-E hangkarit amely legalább annyit tud mint az E-MU, ami azért valahol szánalmas. Pontosabban találok 100e felett. Ami azért vicc.Rosszul fogalmaztam. Működik az E-MU, hibátlan, a Win 10-el van a gond, pontosabban lesz. Insider vagyok, és az áprilisi update (ami talán májusban kijön) alatt halott a PatchMix, de nem csak nekem van gondom, hanem rengeteg régebbi Creative kártya használónak nem működik a kártyája. Tele van vele a MS fórum. Olyan szinten változtattak, hogy nem működnek a kártyák, amelyek a 1809-en még hibátlanul futottak. Az MS a Creative-ra mutogat, szerintem meg ők b@sztak el valamit rendesen.
Ezért szeretnék váltani valamire, de egyelőre lövésem sincs, hogy mire. Szkeptikus vagyok, hogy megoldódna a hiba, viszont szeretnék továbbra is friss rendszert használni.
Azért szomorú, hogy egy több mint 10 éves kártya ilyen szinten konfigurálható, most meg csak hasonlót se találok

-
Lord Myn
senior tag
válasz
magicbox
üzenetére
Legjobb tudomásom szerint, jelenleg nincs a Creative-nak valódi félprofi/profi hangkártyája. Pontosan ezek miatt ragaszkodom az X-Fi Titanium HD-hoz, annak az Audio Creation módja hasonlít az E-mu Patchmix-éhez, bár egy kicsit kommerszebb.
Amiket tehetsz, keresel egy PCI-E-s 1212m vagy 1616m hangkártyát vagy keresel egy külső egységes Elite Pro-t vagy, ha csak digi bemenet/kimenet és fejhallgató/mikrorfon kell akkor egy Titanum HD-t (ez ugyanis analógon csak sztereó). Ha (nagyon nagy) szerencséd van Ebay-en talán talász újat/újszerűt ezekből.
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Az normális, hogy a mikrofon erősítést 30 dB-re kell felhúzni? Mondjuk szépen szól a mikrofon azt mondják azzal nincs gond csak fura, hogy maxra kell tolni.
-
magicbox
senior tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, sajnos a régi e-mu 1212 hangkarim a végét járja. Létezik a mostani Creative sorozatban, ami hasonló képességekkel bír? Ugye volt a patchmix szoftver. Minden egyes stúdió szoftvert külön asio csatornára tudtam küldeni, minden szólt egyszerre akár. Asio-n rögzíteni is tudtam, simán vissza tudtam küldeni a jelet mondjuk a WaveLab-nak. Aki jártas a témában, nagyon hálás lennék, hogy milyen irányba keresgéljek. Digitális kimenet és bemenet is fontos lenne. Illetve egy normális mikrofon csatlakozó, és fejhallgató kimenet...
-
HSM
félisten
válasz
olymind1
üzenetére
Nálam is ez a tapasztalat. Win10 alatt a Titanium HD nem volt hajlandó egyszerre üzemelni a Prelude-al. Ubuntu Linux alatt vígan mentek, akár egy Asus STX társaságában is. Fun fact, Ubuntu alatt lehetett kézzel is váltani, melyik kimentén szóljon a Titanium HD, ami nekem nagyon hiányzott Win alatt.
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Sound blaster z-hez is van alternativ driver?
-
válasz
Lord Myn
üzenetére
Hány Ohmos a fülesed ? 32 Ohmossal nem lesz gond, szépen kell szólnia. A Surr 5.1 Pro- t most meghallgattam 32- essel, szépen szól. Annyi hogy az X-Fi HD virtuózabban zenél, de hangfalon is ugyanannyi/hasonló a különbség. A HD- nek olyan nem gondoltam volna hogy ilyet is tud hangja van, a Pro meg "csak" szépen zenél (nálam már évek óta, megbízhatóan).
(#15719) Atilla001 : valami nem kerek akkor, nem szabadna pattognia, mint fentebb írtam, nálam már régóta, hiba nélkül megy. Aktív dobozokon, fülesen és az optikán > erősítőre sem tapasztaltam pattogást. Win10- et használsz ?
-
Atilla001
senior tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
rapszódikusan pici pattanást hallok a fülesben ritkán mondjuk 5 perces zenében 4-5x hallani vélem
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Bent van a gépbe a Sound Blaster Z és hogy tuti legyen minden kapott a gép 1 friss wint. Driver telepítés után azt vettem észre, hogy hangosabb ugyan azon a hangerőn a füles mint xonar d2x-en meg a mély is mintha szebb lenne viszont a vezérlőpultjában nem tudom, hogy mit hagyjak bekapcsolva és mit ne ebbe kérnék egy kis segítséget. Köszönöm.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
14k körül csak egy vidéki HD volt mostanában fent, én meg a személyes üzlet híve vagyok (tudom, tudom, de ebbe most ne menjünk bele, csak annyit mondok, hogy még nem is tudtak becsapni soha...)
Ha jól emlékszem karácsony környékén volt egy fent 12-ért, de arról lecsúsztam.
Így marad a Surround Pro, azért remélem nem lesz olyan rossz a hangja (egyébként 10k alatt veszem).
-
Atilla001
senior tag
Üdv! Új Sb X-Fi 5.1 pro saját szoftverével, zenehallgatás közben piciket pattog. Winamp és youtube alatt is. Van ilyen tapasztalat?
thx -
Lord Myn
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Úgy néz ki Surround Pro lesz, mert azt találtam jó árban, alapvetően laptophoz fogom használni ref. headphone-nal. Viszont a Creative driverekhez ragaszkodom, mert szeretek állítgatni, de mindenhol azt olvasom, hogy van szívás a driverekkel Win7/10 alatt, ez mennyire helytálló mostanában?
-
válasz
Lord Myn
üzenetére
Belsőből X-Fi- t és Audigy- t én sem próbáltam együtt, örülök ha egy hangkártya elfér a szörny 3 slotos video mellett. Külsőből az Audigy2NX egy örök darab, szépen megy Win98 alatt is [link], sőt ott is két másik kettő belső kártya mellett, valamint még XP/Vista/Win7-8.1 alatt is, gyanítom hogy 10 alatt sem lenne gond vele, de azt nem használok. Az X-Fi 5.1 Pro is jó kis kártya, zenére kicsit tisztább mint az NX, viszont az utóbbi izgalmasabb, nem annyira steril. Az X-Fi HD- vel nem bírok, hangja nagyon jó, eszméletlen mit művel az árához képest. UniPnP- s, tehát bármilyen gépbe dugva, azonnal szól (mindegy hogy mennyi hangkártya van benne/ráaggatva még), sőt állítólag TV- be, telefonba dugva is kapásból szól. Hátránya hogy az új driverét, programjait nehéz feltenni. A bemeneteket pedig csak az AudioConsole- ból lehet feléleszteni, itt elég sokáig tartott mire rájöttem hogyan kell az inputot Console nélkül onba tenni.
-
Lord Myn
senior tag
DarthSun: Az nem ér...
abból 2 külső cucc. (Igazából de, szép teljesítmény!
)Nekem belső X-Fi-t és Audigy-t sosem sikerült összehozni, de még az X-Fi és az alaplapi driver is összeveszett, ha feltettem az SB Cinema 2 kiegészítőt hozzá (pedig azzal az alaplapi valamivel jobban szólt, de 2-3 bootnál nem bírtak ki többet és összevesztek).
Most próbálok beszerezni egy külső X-Fi-t (Surround Pro-t vagy Titanium-ot), azután majd meglátjuk.
-
olymind1
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Nálam az X-Fi Prelude + X-Fi Titanium HD úgy összeakadtak, hogy akármilyen driver pucolás és újratelepítés se lehelt életet beléjük, míg Win reinstall nem történt. Mondjuk ez simán lehetett a Win eszközkezelő hülyesége is.
Míg az XtremeMusic + Z, a Z + Prelude, és a Titanium HD + Xonar Essence ST vígan elvoltak egymással.
Valószinűleg a Wines X-Fi driverek érzékenyek egymásra.

Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

Vagy mit értettél másik kettő alatt?
De rajta van a bakancslistán:

Akkor reménykedem...

Kedden itt lesz.

Ha tényleg nem fog működni a Titanium kártyám, akkor maradok a 1809-nél.