Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Van igen.
-
aelod
veterán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
5.1 rendszerem van (Genius SW5005).
-
PrinceHerceg
őstag
Szia!
Alaplapihoz képest mindenképpen jobb lenne az említett USB-s modell, ellenben arra készülj fel, hogy nagy visszalépés lesz a beépítettől, hacsak nem stereo-ban utazol, mert akkor az X-Fi HD sokkal jobb lenne, még az eredetitől is!

Satyicon: igen jól emlékszel... vannak, voltak és lesznek is gondok ezen a téren, viszont olyan mértékű a szórás, hogy nem minden hardware körikben jön elő a bootolás után nincs hang c. probléma!

Ergo bekéne próbálnod és lesz ami lesz!

-
Satyricon
addikt
Valaki erre?

-
aelod
veterán
Sziasztok!
Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro
Mennyire éri meg egy ilyenbe befeccölni?
Beütött a minimalizálás nálam pc terén és nem fér be egy normál hangkártya már a házba így maradnak a külső megoldások.
Egy Fatality championról váltottam mivel nincs PCI foglalat az új lapon. Jelenleg alaplapi van szörnyű hanggal. -
PrinceHerceg
őstag
válasz
feketeibiza
üzenetére
Helyes, kíváncsian várom!

jézusom: CMSS-3D

-
feketeibiza
tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Sajnos a szállítás nem pár napos,de be fogok számolni itt róla

-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Van egy Sound Blaster X-Fi XtremeGamer kártyám. Most váltottam 5.1 konfigról fülesre.
Létezik arra megoldás, hogy valami értékelhető virtual surround hangzást hozzak létre? Elméletileg tisztán szoftveresen megoldható lenne, mint pl ez
-
PrinceHerceg
őstag
Én biztosan figyelemmel foglak kísérni, mert ez egy érdekes megoldás, pláne ha bejön!

-
Tiger.
nagyúr
Én most fogok elit prora váltani, ez z széria nem biztos hogy jó lenne nekem.
-
feketeibiza
tag
-
Musicking
aktív tag
válasz
feketeibiza
üzenetére
-
feketeibiza
tag
válasz
bitovi
üzenetére
jelenleg csak a chip beszerzése ami gátol,de ahogy be szereztem megejtem a dolgot.. csak találjak egy normális áron eladó Recon 3D-t vagy egy Z-t

smd forrasztást itthon nem tudom megcsinálni,de az nem akadály!
külső usb-s hang kártya persze nem rossz ötlet,csak szeretném hogy legyen a laptopnak hangja..Sokat olvasgattam utána hogy a creativ CA0132 chippel szerelt legyen az alaplap,hangkártya vagy bármi amibe belerakták,sokaknál előjön..
Gondoltam hátha tud valaki olyanról hogy,a creativ tegyük fel XXX sorozat számig elszúrta a chip et,és az XXX sorozatszámtól,már nem áll fent a hiba.. -
bitovi
tag
válasz
feketeibiza
üzenetére
Ok!
Laptopról van szó,amibe ezt a chip-et rakták... Ugyanezt a chip et rakták a külső hangkártyákra is,SB Recon 3D és a Z-re,mindkettő ugyanezzel szenved mint én..
Win 7 frissítése ujab SB driver felvett,aminek INF file-ja nem volt megírva a laptophoz rendesen,ezért sokszor nem megy.Ha elindul a win,és pont nem látja,alvóba berakom,felébred és újra van hang!
Mivel alaplapra intregrált a chip,ezért az SB driver nélkül is működnie kellene rendesen,ahogy a legtöbbször teszi is a dolgát!Pont a lényeget felejtetted ki a legelső hozzászólásodból!
Szerinted megéri a belefektetett energia?
Chipet beszerezni, alaplapot kiszerelni, chipet beforrasztani (ehhez szakember kell) nem beszélve arról, hogy működni is fog!?
Nem érné meg jobban egy külső USB hangkártya? -
Satyricon
addikt
Üdv srácok, BÚÉK!
Anno mintha olvastam volna olyat, hogy a PAX driverek SSD-n galibát okoznak bootoláskor. Jól emlékszem? Tényleg van/volt ilyen? Ha igen, akkor van erre valami megoldás? Most akarok 240-es SSD-t venni, úgyhogy gondoltam jó lenne tisztázni ezt a dolgot előre...

-
feketeibiza
tag
válasz
bitovi
üzenetére
Igen,ez linuxos megoldás..
Kérdésem az, miért nem raksz fel drivert! Ne is haragudj de addig senki nem fog tudni mit kezdeni veled.
Driver nélkül mit akarsz, hogy működjönnormálisan?Laptopról van szó,amibe ezt a chip-et rakták... Ugyanezt a chip et rakták a külső hangkártyákra is,SB Recon 3D és a Z-re,mindkettő ugyanezzel szenved mint én..
Win 7 frissítése ujab SB driver felvett,aminek INF file-ja nem volt megírva a laptophoz rendesen,ezért sokszor nem megy.Ha elindul a win,és pont nem látja,alvóba berakom,felébred és újra van hang!
Mivel alaplapra intregrált a chip,ezért az SB driver nélkül is működnie kellene rendesen,ahogy a legtöbbször teszi is a dolgát!Azért is írtam ide,hátha van valaki aki tudja hogy ujab szériás chip et ha felrakom a lapra,azzal már nem lesznek ilyen jellegű problémák.. Ezt abból sejtem,hogy ezek a laptopok alaplapját egy ideig míg garisak voltak,kicserélték. Az enyim mivel nem garis,ezért gondoltam szerzek egy chip-et,ráküldöm az alaplapra és megoldottam a problemet

Ha valaki tudna nekem érdemlegeset mondani,megköszönném! -
bitovi
tag
válasz
feketeibiza
üzenetére
Nem jó helyen keresgélsz!
Ez Linux rendszerre való magyarázat.
Ott kell a drivereket moddolni, módosítani.Kérdésem az, miért nem raksz fel drivert! Ne is haragudj de addig senki nem fog tudni mit kezdeni veled.
Driver nélkül mit akarsz, hogy működjönnormálisan? -
feketeibiza
tag
válasz
Tiger.
üzenetére
Több helyen is írnak róla,de nem tudom értelmezni mit akar... Azt értem hogy a drivert kellene moddolni,de utána elvéreztem XD Alapbol driver nélkül is lennie kellene ugyebár alap hangnak,a legtöbbször van is,csak mikor milyen kedve van.
Takashi Iwai 2013/06/17 09:14:19 UTC
(Válasz hozzászóló # 10)>
Tudtam, hogy egy kreatív CA0132 (Recon3D + Sound Blaster Z) hangkártya
> Funkció Linux alatt. Valaki megjegyezte, hogy a 32 bites kernel játszik csak finom,
> De a 64 bites kernel egy speciális fix /etc/rc.local. Adjuk hozzá a
> Következő kilépés előtt 0:
>
> Rmmod snd_hda_intel
> Modprobe snd_hda_intel position_fix = 1
>
> Valaki ALSA kell, hogy ez a folt fel ASAP.Vajon a legújabb rendszermag (3.9 és újabb)? Mivel CA0132 egy DSP támogatást a közelmúltban, tudnunk kell, hogy a probléma a DSP rakodási részben vagy ez után DSP fut.
Egy Recon3D tábla teszteltem korábban, a DSP betöltés sikerült az első modul terhelés, például. Ennek következtében a teljes csendben.
Szóval, mi történik, ha nem adja át position_fix = 1 opció? Vajon a vezető megmondja, hogy DSP fut, vagy nem?
Is, meg tudná erősíteni, hogy a viselkedése nagyon különbözik 32 és 64 bites kernel még ugyanazon a gépen?
-
Tiger.
nagyúr
válasz
feketeibiza
üzenetére
Milyen oprendszerrel használod?
-
feketeibiza
tag
Sziasztok!
Lenne egy Creative Recon 3D hangchipem,CA0132 meg egyezik a Sound Blaster Z-vel,és nálam is jelentkezett az a hiba,hogy driver még fent sincs,és van mikor nincs hang! Alvó állapotba teszem,legtöbbször újra van hang,van mikor párszor újra kell indítani hogy elinduljon a dolog..
Sokat olvastam utánna,de érdemleges válaszra nem bukkantam miként tudnám orvosolni a problémát..
Nm lennék hálátlan ha valaki tudna nekem segíteni!
Köszönöm,boldog uj évet
-
Musicking
aktív tag
Rossz drivert szedtél le. a lap alsó részén van a jó link. SB X-Fi Series Support Pack 3.7, sb046A-t kergetek vele tehát nálad sem lehet gond.
-
Musicking
aktív tag
Console launcher, audio control panel, volume panel, thx console, meg ha csapatsz pár régebbi eax-os játékot akkor még az alchemy. Azt nemtudom a creative oldaláról mennyire lehet beszerválni a komponenseket, de a daniel k driverpackjában benne vannak. Valahogy így fog kinézni a felület.
-
nesa
veterán
Ilyen sb 0460 as kartyahoz ha win7 alatt szeretnek mast is mind a hangero mit erdemes felrakni, olyasmire gondolok mint az alaplapi realtek-nek van ahol van EQ meg minden bealitas...
-
Musicking
aktív tag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Azt nem tudom mióta vagy milyen szinten használod az x-fi kártyát, de alapból van hozzá egy auto mode-switcher progi is, ami az adott alkalmazás indulásával egyidőben váltja az előre beállított hangmódot is, majd az alkalmazás bezárása után visszaáll az alaphelyzetbe. Mivel nem a tápfeszt kapcsolgatod kb annyira 'veszélyes' a dolog mint ha 2 és a 7.1es kimenet között váltanál vagy a játék hangbeállításainál sztereo-ról eax-ra.
Az megint más dolog hogy a creative tudatosan nem akarja javítani a driver hibáit. -
CirrMee
addikt
Még nyolcason, valamelyik driverrel fordult elő, hogy ha babráltam a vezérlőpultban a hang beállításain (ahol a bit/KHz számot lehet kiválasztani), akkor nekem is csinálta ezt a sípolást. Ha a "gyárilag" (értsd: ahogy fel lett telepítve) kapott értékekkel dolgozott, akkor nem csinálta.
-
Musicking
aktív tag
Évekkel ezelőtt nálam is jelentkezett ez a sípolás de valószínüleg a driver miatt van mert a gyári- esetleg nagyritkán a paxos driverrel csinálta. Ha zenelejátszás vagy futó játék alatt váltottam hangzásmódot akkor legtöbbször besípolt ilyenkor már nem lehetett váltani az előzőleg választott módról. Egy későbbi pax driverrel a sípoló hang esetén már lehetett hangzásmódott váltani és akkor egyből meg is szűnt a probléma. Mióta a Daniel K driverekkel hajtom a kártyát azóta nem találkoztam ezzel az anomáliával 7es és 10es alatt. Ezen kívül az is lehet hogy a chipset driver is befolyásolhatja a dolgokat vagy a kártya által használt port órajele (pci/pcie clk).
-
Elektrikus
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos ez a jelenség nálam 3 fajta hangkártyával és 4 alaplappal is jelentkezett! (és persze legalább 3 OP rendszerrel)
Csak a gyakorisága változik!

Emiatt már törtem össze fejhallgatót... (szerencsére mikor legutóbb jelentkezett nem volt rajtam)
Érdekesség hogy alaplapi hangkártyával valahogy sose jelentkezett ez a hiba.
Megoldás?
Nem igen van rá.

-
Mardel
őstag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Gigabyte alaplap de volt régen MSI meg Abit is. MSI-ben is csinálta.
-
Mardel
őstag
válasz
Tiger.
üzenetére
Nem ilyenkor nem fagy le.
Viszont nálam nem áll le 1-2 mp után sem ez a hang.Szerencsére multimédiás billentyűzetemen van és gyorsan némítom ilyenkor a hangszórókat, hogy ne süketüljek meg.
Aztán futtatásba beírom, hogy services.msc lent kikeresem a windows audiot és jobb klikk majd újraindítás, ez újraindítja a creativeos dolgokat.
Van mikor lefagy a gép, csak akkor pl játék közben beakad a hang de nem kezd el torzan sípolni.
-
Tiger.
nagyúr
-
Mardel
őstag
Sziasztok!
Kb. 2005 óta van XFI XtremeMusic kártyám.
Annyi gondom van vele, hogy néha fülsüketítő zúgást ad ki a fejhallgatón.Win 10-et használok Daniel_K driver csomaggal, mert a gyári egy 0.
Eddig is a rossz driver számlájára írtam ezt a zúgást (előjött már, win xp-ben, win 7-ben, most 10-ben is), mert windowsban a szolgáltatosoknál a windows audio-t ha újraindítom, akkor megszűnik, a hang.
Egyébként másnál is előfordult véletlenszerűen ilyen erős torz sistergéses búgás?
Kb. ilyen monoszkóp szerű hangot ad ki csak nincs benne szaggatás és még torzan sistereg is. [link]
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Elektrikus
üzenetére
Szia.Köszi biztos így van.ÜDv.
-
bitovi
tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Köszi és Kellemes Ünnepeket!
-
PrinceHerceg
őstag
-
bitovi
tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Lehetséges, hogy nem jó helyen hirdetem, mert a hirdetés feladásakor nem találkoztam ilyennel
-
Elektrikus
csendes tag
válasz
Whaazzup
üzenetére
Szia!
Szerintem meg gagyi!
Google fordítóval:
"Az Audigy SE és Audigy Value vannak lecsupaszított modell, egy olcsóbb CA-0106 audio-vezérlő helyett a EMU10k2. A CA-0106, az SE / érték korlátozódnak szoftver alapú EAX 3.0 (frissített szoftver alapú EAX 4.0 egy driver frissítés), sem a fejlett felbontású DVD-Audio lejátszás, és nincs Dolby Digital 5.1 és Dolby Digital EX 6.1 A lejátszás. Ezekkel a kártyákkal csak az egyik mikrofon, vonal, vagy AUX forrást lehet újra megszólal egy időben.
Az SE egy alacsony profilú PCI kártya a Audigy családba, és még sok eladatlan egységek online kiskereskedők ellentétben a többi Audigy kártyák."

Creative Sound Blaster Audigy SE and Audigy Value
-
Whaazzup
senior tag
Sziasztok a Vaterán árulnak 2500ft Audigy SBO570-Újat,megéri remek kártya.
-
Kecuhun
senior tag
Sziasztok! Ma délután upgradeltem a win 8.1-et win 10-re. Azóta nem tudom működésre bírni az X-Fi Titanium PCI-E hangkártyám. Vagy egyáltalán nincs hang, vagy ha van is nagyon halkan és recsegve ropogva. Kipróbáltam a PAX MASTER PCIe Titanium Suite Driver HD Full 2015 V1.15 drivert, de nem jó. Melyik drivert érdemes most felrakni?

-
Whaazzup
senior tag
Megoldva köszi .ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
Letöltöttem ki próbálom aztán írok.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
Sziasztok van egy SBO160 Audigy advanced HD pCi-s hangkártya az istenért nem tudok GAMEPORTOTT WIN8-hoz varázsolni rá.Esetleg egy kis infó.Köszi.
-
szika87
aktív tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Még megfontolom a tanácsodat

Vagy fogok egy légkalapácsot és csinálok egy nagyobb foglalatot
-
szika87
aktív tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
hahaha inkább nem próbáltam ki mert azzal voltam hogy ne búgjon egyszerre a ps meg a számítógép is 
Inkább csak rádugtam digitálison és hadd szóljon az a DTS
(itt jegyezném meg, hogy a japcsik szerintem valami tisztességes audio chipet pakoltak a psbe mert nagyon szépen szól) és remeg rendesen a ház tőle szóval elég ez 
Viszont ez se volt egyszerű művelet, ugyanis nem akart bepászolni a kábel a foglalatba,se a logitech podjába se a ps3-ba inkább csak lötyög benne ezért ha mondjuk kicsit megmozdul a szekrény vagy az amin van akkor meg meg szakad a hang.Közbe ma ki lettem okosítva a Z-5500-as topikban hogy nem kell óvatoskodni mert be kattan az rendesen a foglalatba csak erősen kell
én meg féltem mindkét cuccost.De ma az lesz ha hazamegyek nem finomkodok és belepréselem 
-
szika87
aktív tag
válasz
Lord Myn
üzenetére
Mindketten ugyanazt írtátok,de nem teljesen értem.Tehát a digitáliskábelt összefűzöm a prelude-el,viszont a logiba ugye analogon van kikötve a kártya,tehát ami a ps3-ból jönne hang nem fogja kiadni mivel nincsen semmi zajkeltőre kikötve,csak az analog,vagyis akkor csak akkor fog hangot adni amit pcn játszok le nem?
Vagy be lehet állítani hogy ami bemegy digitális jel a ps3ból a kártyára,azt ki lehet küldeni az analog részén és úgy kapja a jelet majd a z-5500? -
PrinceHerceg
őstag
válasz
szika87
üzenetére
Az az Auzentech hangkari bitang jó lenne analógban szóval esetleg azt megteheted, h a PS3-ad optikáját a Prelude optikai bemenetére kötöd és analógban próbálod meghajtani a Logitech-ed! Max lesz egy fölös toslink kábeled, de elmondhatod, hogy mindent megpróbáltál amit csak lehetett!

Én így mindenféleképpem megpróbálnám, mert nagyon nem volna mind1 a végeredmény...

Rison77: ott vmi nem kerek, garid van még rá esetleg, mert akkor irány a bolt?!
-
szika87
aktív tag
Srácok a napokban megajándékozom magam egy ps3-mal, és van nekem egy Auzentech Prelude kártya, meg egy logi z-5500-as szett.
Van rá valami lehetőség hogy összefűzzem a hangkarit a konzollal?Vagy csak kössem be digitálisan és ne kombináljak
Csak szerettem volna ha lenne rá lehetőség,mivel analogon sokkal jobban szól mint Digitálisan,nem vészesen de érezhetően. -
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Xi-fi HD kártyánál nemrég előjött egy olyan probléma, hogy amíg ki nem húzom meg vissza az egész szerkezetet addig, a mikrofon csak zúg/sistereg stb. A többinek semmi baja nincs minden működik csak a mikrofonnal van valami, ha csak a mikrofont húzom ki/be nem segít, az egészet ki kell utána semmi baja, csak most már elég idegesítő, hogy néha elfelejtem és akkor a másik fél füle bánja egy fél órára. Van valakinek ötlete mitől lehet ez? -
Tiger.
nagyúr
válasz
PrinceHerceg
üzenetére

-
Tiger.
nagyúr
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Rendben köszike. Felvettelek.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Esetleg telefonszám?
-
Tiger.
nagyúr
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
azt rosszul nem is tudnám rá rakni. skypod van?
-
Tiger.
nagyúr
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Rajta van a flopi kábel ha bedugok egy dugót elhallgat a hangfal, a távirányítóban új az ellem.
A vicc az egészben hogy a telefonhoz van egy app amivel vezérlem az aimp3-mat. -
robesz26
tag
Sziasztok!
SOUND BLASTER X-FI HD usb működne egy lenovo t400 p8700 4gb ram notebokkal?
Köszönettel:
Robi -
Anubris
őstag
Sziasztok,
remélem jó helyre írok. Nem igazán értek a hangkártyákhoz.
Szeretnék venni egy USB-s hangkártyát, melyet ha úgy adódik tudnék használni fejhallgatóhoz, illetve 5.1 hangfalakhoz is, PC és laptop-hoz egyaránt.
Elsőre az X-Fi HD-t néztem, de ha jól olvastam, ezt 5.1 rendszerhez nem tudnám használni.
Láttam, hogy van ez a X-Fi Surround 5.1 Pro USB, viszont nem tudom ez minőségben az alacsony ára miatt mennyire érné meg.Illetve amire még gondoltam, hogy amennyiben a surround 5.1 nem nyújtana többet az integrált hangkártyámhoz képest, akkor elsőre inkább vennék egy X-FI-t amit csak a fejhallgatóhoz használnám, míg az 5.1 rendszert egyelőre hagynám az integrál hangkarival és esetleg később vennék egy normális PCI-E csatosat. Csak azért nem örülnék annyira ennek a megoldásnak, mert a hőfokokra eléggé kényes vagyok a PC-n, és egy hangkártya ahogy látom a többieknél, főleg SLI/CF-nél eléggé megdobja a hőfokokat.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
win7 64 bit. pax driver vagy danielk van fent most hirtelen nem tudom melyik.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Okos Otthon / Smart Home
- Spórolós topik
- Sorozatok
- Tanuljunk angolul!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

hahaha inkább nem próbáltam ki mert azzal voltam hogy ne búgjon egyszerre a ps meg a számítógép is