Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
válasz
Vastika #10743 üzenetére
Az a "baj", hogy feleslegesen feltételezel és nem utolsó sorban hibásan, vagyis ahogy írtam pl TV-t nem vennék ilyen outletből, így sehol máshol nem osztok ilyen linket. Arról nem is beszélve, hogy ~ 1 éve iszonyat túlárazást érzek akár a hangprojektorok terén és ezért is osztom meg néha, de szerintem ezzel neked nem kell foglalkoznod!
Lehet, hogy a vásárlók nagy többsége csak kosárba rakja a terméket, de ha már feltételezünk, akkor feltételezem, hogy az outlet szó csak mond valamit vagy ha nem és pl engem kérdeznek, akkor már hangsúlyozom, hogy nézd meg, kérdezz utána, lehet nagyon jó deal....
Figyu. Még Te csak kötekedni tudsz, addig Én konkrétan örülök neki, hogy jó pár embernek tudtam ,,segíteni" és az ár töredékéért jutott egy jó vashoz, így szerintem rövidre is zárhatjuk ezt a témát.Az, hogy meg azt feltételezed, hogy X hsz erről szólt.......
(írtam, ez a mocskos hsz-edre volt válasz)
-
Gino20
őstag
válasz
Vastika #10741 üzenetére
Ha valaki úgy dönt, hogy outlet és eljut oda, hogy konkrétan érdeklődik, akkor mindig leírom, hogy outlet, szóval ha van rá lehetőség, akkor személyesen meg kell nézni (mindkettő üzlet esetén van erre lehetőség) vagy az üzlettől valós fotókat kérni a termékről, de azt is hangsúlyozni szoktam, hogy ez csak egy opció és valaki vagy él vele vagy nem.
A mocsok az amikor azt állítod, hogy "bedobja, de nem fog válaszolni" és erre is írtam a ~200 hsz-t alátámasztva, hogy alaptalan mocsok rágalom, na meg a már kivesézett témákra.
Az, hogy van-e hozzájuk közöm (egy Győrszemerei meg egy Bp-i, de ezek szerint [link] szlovák tulajdonú céghez) a kereskedelemtől a lehető legtávolabb állva azt meg mindenki döntse el maga -
Gino20
őstag
válasz
Vastika #10489 üzenetére
Valóban. Sok mindenben egyet értünk
, de a használt hifi piacot végképp nem akartam bedobni SB topikban
, pedig ezekre általában, mint a hímes tojásra úgy vigyáznak a gazdáik, így tényleg nagyon jó vételi lehetőségek adódnak csak ugye itt jó eséllyel nem lesz meg az a kompaktság ebben az árban, amit sokan keresnek.
Hát, hogy most mozira mi kevés, zenéhez mi a jobb, stb....az jelen esetben kevésbé érintett téma szerintem, hisz Én tényleg csak egy adott igényre / rétegre írtam, mint esetleges opciót, vagyis SUB nélküli sok esetben szintén csak 2 csatornás prémiumabb sonos, bose, HK, Yamaha projektorokra és az az iránt érdeklődőkre gondoltam.
HDMI jelen esetben pont arra jó, amit nagyon sokan ugye akarnak vagyis, hogy CEC-vel ezt is egyszerűen lehessen használni, de a beérkező jelfeldolgozásra bevallom nem gondoltam, hogy akkor ez mit kezd egy DD, DTS forrással, de neked és Laca19-nek is köszi az infót.Nekem amúgy nagyon tetszik ez az audio pro, szerintem nagyon igényes, el tudnám képzelni a nappalimban és ha a leírt igényekkel egy prémiumabb SUB nélküli SB-ben gondolkodnék, majd megismerném ezt a terméket, akkor Én valószínűleg ez mellett döntenék, de persze ez csak az Én szubjektív véleményem így nem is ragoznám tovább, főleg SB topikban
.
Jelenleg egy ~2.5 éves lányom van és hát néha látom, hogy a kis babakocsi félig ,,átmegy" a hangfalon
, amit finoman probálok jelzni, de persze ezt belekalkuláltam és egy ilyen pl gumi keréktől tényleg nem sérült még meg, de benne van a pakliban, viszont ezzel kalkuláltam is, így jó eséllyel ezért sem lépnék feljebb, meg amúgy is tetszik az ami most szól, de ez megint csak más sztori.
Laca19:
Jó kis szett, mondjuk ha nem néztem félre, akkor sztereóhoz 7 csatornás AVR ?
na meg azok a KEF hangfalak sem kisebbek az állvánnyal együtt, mint egy ,,nagy" álló hangfal
, de persze ez megint csak egyéni ízlés / preferencia és gyanítom nagyon szépen muzsikálhat az a KEF hangfal
. Ahogy nézem ez a szett sem tartozik az olcsó kategóriába.
-
válasz
Vastika #10464 üzenetére
Nem véletlen vette meg a Samsung a H/K-t.
1-Plusz bevétel,ugye a bt hangszórók piaca elég jól pörög (Lásd JBL)
2-A presztizs!Használhatják a Harman Kardon logot,ami jobban cseng audiós körökben mint egy Samsung önmagában (a valós hozzáadott érték viszont erősen kérdőjeles),plusz ugye egy csomó más cuccon lévő HK logo után elég komoly pénzeket tudnak beszedni.Az más kérdés,hogy talán 1-2 felsőkategóriás Samsung soundbarban előfordulhat valódi Harman fejlesztés is,de többségében csak a nevet szitázzák rá a termékekre.
A valódi HK cuccok meg ugye teljesen más kategóriába tartoznak mind minőséget,mind árat illetően.
-
-
Voice24
őstag
válasz
Vastika #10410 üzenetére
Egyéni preferencia kérdése, egyrészt nem mindenki hajlandó (vagy képes) 100-150 ezret költeni egy soundbar-ra, másrészt a 3.1 sem mindenható, én is írtam korábban, hogy a JBL SB160-nal 2.1-es létére még nem volt gondom egy filmnél sem a szövegértéssel, és "csak" 60 ezerbe került.
-
Ezkijez
csendes tag
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Vastika #10381 üzenetére
#10379 Mauzes és #10381 Vastika
Ha megdobtok priviben konkrétan melyik film és milyen verziójáról van szó, akkor ránézhetek nálam jelentkezik-e. Megnézem a csúcskategóriás egybeszetten is(ami valóban csúcs, nem csak a marketing szerint), illetve megnézem a külön komponensekből összerakott házimozimon is, amit 2.1-ben használok.#10379 Mauzes
Azért a tesztekkel óvatosan. Elsősorban Neked kell, hogy jó legyen, nem a tesztelőnek. Másik dolog, hogy Nálad teljesen másképpen fog szólni, mint a tesztelőnél.
Nem akarok részletesebben belemenni, de "ismertebb" külföldi tesztoldalak olyan dolgokat írtak hangcuccokról, aminek én teljesen az ellenkezőjét tapasztaltam. Egy egészen jól összerakott LG-t (szerintem a valaha gyártott legjobb LG rendszerek egyike hangminőségben) lehúztak "átlagos hangminőség"-re, addig egy sokkal gyengébb LG aramidszálasat, ami az előbb említettnek a nyomába sem ér, azt pedig kinevezték az év legjobb házimozijának(persze egybeszettes kategóriába, akkor még voltak). Ennyit ér a tesztjük. Persze valamilyen szinten tájékozódni kell, de a hangrendszer az, aminél nem tudsz száraz adatokra támaszkodni, vagy éppen mások véleményére. Neked kell kitapasztalni, hogy mi jön be. -
Helmoras
őstag
válasz
Vastika #10344 üzenetére
Teljesen megértem az érvelést, de nekem ez túl sok macera, ha végig gondolom az egész házra kéne... 7 ilyen elosztó minimum. A legidősebb elektronikai cucc ami használatban van nálunk egy 12 éves lcd tv, mindig áram alatt volt mindent, átlagos háztartás, nem emlékszem hogy bármi elektronikai eszköz előbb ment volna tönkre mint amúgy is cseréltük volna, vagy gariztatva lett ritkább esetben, a villany számla meg... 6-7000 körül van havonta, ha kapcsolgatnánk lenne 500 al kevesebb talán...
Biztos van olyannhelyzet ahol ennek van értelme, nálunk nem hiszem. -
g_g_g
őstag
válasz
Vastika #10331 üzenetére
A következőkre jutottam.
Sikerült szereznem egy Jack-RCA kábelt és sajnos azzal is van recsegés.
Amit írtál kipróbáltam és valóban ha a soundbar nagyon alacsony hangerőn van, akkor nem lehet hallani a recsegést, ahogy egyre emelem a hangerőt, jön a recsegés.
Akkor valószínűleg a soundbar-ba bejövő hang már ilyen zajos (ami gondolom Jack esetén előfordulhat).
Most megnézem majd, hogy bluetoooth-on mennyire zavaró a hang csúszása a tévén. -
Marko_
tag
válasz
Vastika #10287 üzenetére
Azért nem csak ennyin múlik a dolog. Eredetileg, olyan 3 éve én is rendszert akartam építeni, kb. 800K-ra jött volna ki a végösszeg, de végül letettem róla. Egyrészt a nappalink elrendezése nem a legjobb sajnos, másrészt meg a kisbabánk nem sokkal később született meg és gondoltam rá, hogy fenn áll a lehetősége, hogy a nappalink kb. játszóházzá fog alakulni időnként. (ez meg is tötént már
) A rendszer helyett vettem egy Samsung q90r-t jóval olcsóbban (ennél többet nem voltam hajlandó soundbarra költeni) és ezzel a lehető legjobb döntést hoztam szerintem. Meglepően szépen és erősen szól, kompakt, jól mutat a tv alatt és csak a mélynyomót kellett kicsit bevédenem a gyerkőctől.
Szóval én meg vagyok elégedve ezzel az eszközzel, egyáltalán nem érzek késztetést arra, hogy komolyabb rendszert építsek. Majd talán akkor, ha olyan házunk lesz egyszer, amiben mozi szoba van kialakítva. -
Clemi
veterán
válasz
Vastika #10156 üzenetére
Próbáltam NTFS, FAT32 (amelyiket engedte) és exFAT fájrendszerre formázva. Az USB3 sticket élből elutasítja (próbáltam hármat is) USB ERROR üzenettel, az USB2 sticken pedig lefut vagy háromszor a SW UPDATE szöveg és azt váltja le az ERROR szöveg.
Az nem lehet, hogy mivel kábelen is csatlakozva volt a routerhez, frissítette már magát egy újraindításnál és mivel nincs újabb FW a pendrive-on azért írja az ERROR-t?
Hogy tudom megnézni melyik van rajta? -
-
nyesix
senior tag
válasz
Vastika #9959 üzenetére
Na végül a Samsung HW T 650 mellett döntöttem. Ami meglepett, hogy kevésbé brummogós a mélye, mint a régi LG SJ5 nek, mondjuk ez az Rtings frekimenetén is látszik... Így utólag
Ettől függetlenül meg vagyok elégedve vele, 25-35 ös hangerő szinten (100 ig tart a skála) megjön a mély is. Mindezt úgy, hogy megmarad a közép és magas hang is, na ez a régi soundban nem tudta. Annyit csaltam, hogy betettem a szoba sarkába a mélynyomót, így +3 dBNagyon észre lehet venni a középső, harmadik hangszóró pozitív hatását, a régi cucc csak 2.1 volt. És az esetek 90 % ában amúgy sem kell a JBL féle agykocsonyásító mély
Ja és nem is akartam rá többet áldozni, ami érezhetően jobb lett volna, az nem 85 hanem 160k -
mexel
veterán
válasz
Vastika #9918 üzenetére
Én is úgy olvastam hogy az R650 jobb, ki kell valamikor egyet próbálnom még. A 3.1-hez ragaszkodnék, most eg y K550 van ami az elődje lehetett a mostani 650-eknek, mert az új 550 már 2.1-es. Ennél csak a sub ami kicsit gyengébb kis hangerőn. Már arra is gondoltam kerítek valami jó dinamikus aktív sub-ot és a samu BT-s erősítős részét átműtöm, építgetek valamit. Az a baj sok cuccot szét kellene barmolni mire meglenne így nem éri meg. De nem atlálom azt a hangot amit keresek. A Yamaha nagyon jó, de nem mindig az ami nekem kellene. Abból a mélyek alja és ereje tetszik.
-
válasz
Vastika #9915 üzenetére
Ha oldalt és a földön van,akkor nekem is hajlamos puffogni.
Felraktam a tv alá (eredetileg HM center helye lenne),itt volt a Yamaha subja is.Itt az állvány mögött "tojástartó" van a falon,a tv mögés is felér,lefelé a padlóig ér,plusz oldalra is 30-30centivel szélesebb mint a sub helye.Ez megtöri a hangot,feszesebb és pontosabb a mély ettől,zuhogásnak/puffogásnak így nyoma sincs nálam.Plusz nem hallom a mély irányát sem,ugyebár ez a sub is magasra megy (140-150Hz tuti megvan).
Ez a puffogás sajnos sok hátsó reflexes sub sajátja (egy bizonyos árszintig),főleg ha nincs elég távol a faltól.
Ez nálam sincs meg a helyhiány miatt,ezért raktam mögé a "tojástartót". -
válasz
Vastika #9911 üzenetére
Én hirtelen felindulásból amíg megjön a sztereó szettem+sub vettem egy Samsung T650-et.
Hát filmezésre brutál,pedig a mély 0 és -2 között mozog.
Jó forrásnál nagyon szépen szól,élvezet hallgatni,viszont szarabb minőségű tv adásoknál ez is pont ugyanolyan gagyin szól és rosszak a dialógusok.
Zenére ettől függetlenül ez sem jó.
Tisztán meg dinamikusan szól,de nem részletező a hangja,sztereó tér meg a mérete és a hangszórók távolsága miatt eleve esélytelen.
Na ezért lesz mellé egy normálisabb sztereó szett. -
mexel
veterán
válasz
Vastika #9911 üzenetére
Egyetértünk. A "normális" zenehallgatás még házimozierősítővel sem az igazi annak aki komolyan akarja venni. Arra egy jó sztereó kell. Ezek a soundbar-ok úgy jók zenehallgatásra, ahogy ma az általában divat: Youtubról, háttérnek hogy zsóljon valami. De ez elé nem ülünk le és élvezzük a színpadot
De nem is erre találták ki, ez inkább jó a kis music centerek és ilyen kis zajkeltők helyett, azoknál akár jobban is szólhat. Egyszerű telepítés, BT csatlakozás stb. Modern.
Az igazi vájtfülű zenehallgatás meg maradjon meg annak aki akarjaNálam a YAS 207 volt a legjobb a zenére,mindet letszteltem, de még ez sem megy a közelébe egy olcsóbb sztereó szettnek. ( mélyben persze lehet nagyobb és tuctucra ( amit hallgatok is, nem leszólás) arra jó is.
-
Mauzes
addikt
válasz
Vastika #9902 üzenetére
Valószínűleg az tényleg elég jó ár/érték arányban. Mondjuk én még nem hallottam, de nekem R2000DB van. Erre mondtam, hogy kifejezetten zenére szerintem egy (sub nélküli) H/K Enchant 1300-tól is jobb. Úgyhogy ezek után kicsit óvatosan kezelem, amikor ilyen-olyan soundbarokat is nagyon jónak titulálnak zenére.
Habár a nagy bölcsesség szerintem az, hogy akkor jársz jól, ha nincs összehasonlítási alapod, akkor elégedett tudsz lenni a közepesen jó termékekkel is. És ha összehasonlítgatod a jobb és drágább termékekkel, akkor vagy az addig meglévő termékeddel való elégedettségedet teszed tönkre, vagy a pénztárcádat.
-
joe979
aktív tag
válasz
Vastika #9850 üzenetére
Igen, őt én is megleltem, de még nem igazán döntöttem el a Yamaha vagy a Samsung tetszik jobban . Harmadik játékosnak bejött a képbe még a Polk Audio Magnifi Mini. Szerencsére róla vannak egész tűrhető anyagok is. Sőt a hangja is ennek tetszett a legjobban, valamint az apróbb "center" praktikusabb lenne számomra,mert a Tv talp kialakítása kilövi a bár használatát, csak alatta tudnám elhelyezni, mert hót egyszerű a bútor, valamint éppen csak 90 centi az egész ,és túllógna esetleg vagy bazi hülyén nézne ki.
-
mexel
veterán
válasz
Vastika #9871 üzenetére
Úgy tűnik a régebbi még jobb is talán. Én mindenképpen valami samut keresek majd ami 3.1-es és van mély is. Most egy HW-K550 van nálam aminek a hangja nagyon szép, csak talán kicsit több basszus kellene, csak az a baj ezt odaígértem családon belül.
Jó nagyon a Yamaha is de abban nekem már itt ebben a kis szobában viszont túl sok a mély, panelban ez nem szerencsés, ez remegteti az ágyat isTalán egy R650 vagy T650-et kellene kipróbálnom.
-
Joezyka
senior tag
válasz
Vastika #9851 üzenetére
jók ezek a tesztek.
Fülesen is meg az én hangprojektoromon is végighallgattam, hát van baj. Nem értem anno hogy nem vettük észre, hogy ennyire hiányos a hangja. Már már majdnem dobozos.
A sony az nagyon karcsú, de az R650-et is úgy hallom, hogy néhol nagyon doboz hangja volt, viszont volt ahol nem éreztem különbséget az eredeti meg az R650 között.
Keresek még ilyen teszteket, ez tetszik, hogy így lehet 'hallgatózni'.
Köszönöm a segítséget.Ugyanitt Yamaha yas-207 eladó
-
Zotyipotyi
tag
válasz
Vastika #9816 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Bluetooth fejhallgatóm van, de az lenne a lényeg, hogy az asszonnyal együtt tudjak filmet nézni.
Azt hittem, hogy ha a soundbarban van külön center hangsugárzó, akkor annak a hangerejét külön tudom állítani. Így arra esetleg plusz hangerőt tudnék adni, hogy a beszéd hangosabb legyen, miközben a többi hang/effekt nem válik ordítóan hangossá.
De ha ez nem így van, akkor arra, amire használnám, valószínűleg felesleges soundbart vennem.
Üdv!
Zoli -
Marko_
tag
válasz
Vastika #9763 üzenetére
Legtöbbször a megfelelő hely hiánya, vagy az egyszerűsítés miatt esik a választás soundbar-ra komponens szett helyett, pl. nálam is ez volt a helyzet.
Amúgy áruld már el légyszi, hogy szerinted 300K-ba mégis milyen normális erősítő és 5.1 hangdoboz szett fér bele kábelekkel együtt új áron, ami piszok nagy különbséget jelent egy 300K-s soundbar-hoz képest! -
syler123
veterán
válasz
Vastika #9707 üzenetére
Helló!
Szerintem igen, a Samsung oldala is 5 hangszórót ír, abból gondolom 1 a mély, 2 magas, 2 közép.
Megvilágítva is 2-2 hangszórót látok a szélén.Nekem tetszik, nincs túltolva a mély, nem fárasztó a hangja. Persze akinek elfér, annak mindenképpen a t650 az ajánlott, szebb a subja is, meg ugye can dedikált center csatorna, bár hallani még nem hallottam a t650-et.
-
válasz
Vastika #9688 üzenetére
Elvileg az általad linkelt soundbar normálisan keveri le sztereóra a sokpontegyet,plusz a JBL-ekkel nem szokott gond lenni.
Nálam a Yamaha YAS207 is gond nélkül megoldja,de ez nem azt jelenti,hogy mindegyik ilyen.Hatékonyságuk elég változó,de magasabb árkategóriában általában nem szokott gond lenni.Persze a legjobban a dedikált center csatornás soundbarok szólnak.
Mint mindig,most is azt javaslom,hogy online vedd meg (akár személyes átvétellel is),akkor van 14 napod a visszaküldésre ha mégsem tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest