Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gino20

őstag

válasz Ezkijez #10412 üzenetére

Egy szimpla 3.1-el sajnos nyomokban sem tudsz elérni tényleges térhatást, mert kb 1m-en belül van az ,,előre" sugárzó jobb és bal hangszóró. A belépőbb 5.1-es rendszer sem lesz jobb ha csak előre néző sugárókkal van ellátva, de persze léteznek surrond hangmódok, amik próbálnak varázsolni. Ha valamivel szélesebb teret akarsz kapni, akkor kell, hogy legyen pl oldalsó hangszóró, de ehhez kell azért egy elfogadható elhelyezés / akusztika, hogy a hangok tudjanak honnan - hova pattogni :) és sajnos ha nem tévedek ez 100-150-ből nem jönne ki , de egy valós stereo-tól még ez is messze van. A másik megoldás (ha már említetted) egy aktív 2.0 vagy 2.1-es rendszer és 150e Ft környékén már jó eséllyel egy jó kis rendszert lehet összepakolni, de ehhez kell, hogy legyen helyed (a jobb és bal hangfalnak) plusz abszolút nem vagyok jártas a témában, de ha jól tudom ezen 2. rendszerekben nincs HDMI (legalábbis ezen árkategóriában), így nincs ARC szóval jó eséllyel nem fog működni párhuzamosan a TV távjával, hanem használni kell a saját távját. Igazából kompromisszum kérdése, vagyis mi a fontosabb? az abszolút kompaktság és hangprojektor vagy akár jobb minőség, szélesebb stereo, de külön táv. Amúgy van erre is egy topik [link]

• Vastika

tag

válasz Ezkijez #10408 üzenetére

Szerintem filmezéshez akármilyen jó is, kevés a sztereó. (Nekem van a tévé mellett rendes hifim, de nem az igazi vele a filmezés)

Hacsak nincs valami olyan lejátszód, ami képes normális sztereót keverni a filmek több csatornás hangjából...

Sőt, én a 2.1-et sem nagyon erőltetném, 3.1 "alatt" nem érdemes keresgélni.

Új hozzászólás Aktív témák