Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolom89
senior tag
válasz
Yamahás #15101 üzenetére
Bőven elég lenne, a mostani 60mbit kb a max amit a streaming szolgálatok igénybe vesznek. Ha ezt megszorozzuk 4el akkor sem lennel a határon net szempontból.
És akkor meg ott van a tv 100mbites rj45-ös csatlakozója, wifin se kapok gyorsabb netet pedig nem egy alap tv-m van. Viszont az is igaz h nincs nagyobb netre szükség ebben az évtizedben kb filmezesre. 8k teljesen felesleges otthoni használatra -
Zolom89
senior tag
válasz
Yamahás #15095 üzenetére
tök jó hogy ez nálad igy működött. Nekem a 2017-es LG oled tv-nél ez valahogy nem jött össze, sima ARC-volt csak rajta a samsung Q700a nem is szerette. Redditen is irják csomoan, hogy valahogy az ujabb eARC samsungok sima ARC-os LG tv-n nem barátok.
Persze másabb az ha pl a plafonon is van hangfalad és abból jön a hang, viszont valamit azért csak tudnak ezek a mérnökök, volt egy film úgy kezdődik hogy egy madár elrepül feletted, és tisztán hallod hogy onnan jön a hang, kicsit para volt de megvett kilóra
-
szjoci
őstag
válasz
Yamahás #15085 üzenetére
Valami beállítási gond lehet nálatok, nézzetek szét a tv menüjében. Nekem is hozza az atmos hangot pl az Adam projektnél (TCL 55c728 tv+q700a soundbar+értelemszerűen a fullos netflix előfizu)
-
paatrick
őstag
-
Gino20
őstag
válasz
Yamahás #14861 üzenetére
Van itt egy nagyon segítőkész "kolléga", akiből ~2 hét alatt 2db hsz jött ki, amiből mind a kettő, minek irogatsz / adsz tanácsot ha nem értesz hozzá (jó arány
), amiből az egyik címzett gixxer volt (a másik én
) és remélem gixxer nem ez miatt nem válaszolt eddig, hanem csak nem volt ideje, mert Ő pl egy igazán hasznos tagja ennek a topiknak szóval sok abszolút laikus kérdező bánhatná ha felhagy a segtíségnyújtással, na de térjünk a kérdésedre
. Az ARC = Audio Return Channel [link] . Amire Te gondolsz az a CEC = Consumer Electronics Control és ez miatt működik jó esetben egy távval minden is. A CEC tudtommal egy szabvány funkcióra épül, így ha valami ezt támogatja, akkor az működik, de sajnos a valóság azért nem erről szól. Pl házimozi, ahol van több eszköz, kicsit régebbi az AVR (de persze CEC támogatással) vagy a fene se tudja, de eléggé varázslás is. Egy újabb TV és pl SB között ezzel általában nem szokott gond lenni. A napokban Én személy szerint megszívtam. Nekem a lánc HDMI-n keresztül: TV -> AVR és AVR -> médialejtszó, ami a samsung TV esetén úgy működik, hogy a láncban 2. médialejésztót is vezérli a TV táv, vagyis a TV kimeneten kiválasztom az AVR-t, majd bejön a lejátszó felülete és ott is a TV távval navigálok. TCL TV esetén ez már abszolút nem működött (médialejátszó vezérlése), sőt magát az AVR-t is csak döcögve hangosította, de halkítani már nem lehetett
, de a hab a tortán az volt, hogy el is dobálta az ARC kapcsolatot és ilyenkor 10-20 másodpercre ugye el is ment a hang.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest