- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Macrodroid
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
qltsar
veterán
Atyaúristen...750???? A sima pils-ért??? Fuh...290-ért adja Beer Company Budapesten, Szimpla, Élesztő meg 450-ért a korsóját. Ennyit sajnos nagyon nem ér meg egyik sörük sem, persze a túlárazás nem az ő hibájuk. Keserű méz jó volt anno, de amióta "tömegcikk" lett, már ott is elkalandoztak másik irányba sajnos. 5-600 forintnál nem adnék érte többet, és igazából ennyibe is kerül itt Budapesten.
-
A fóti Pils mostanában tökéletes kis ivós sör, de 300-400 forintnál többet nem ér. 750-ért meg egyenesen felháborító. Ezt a sört már ittam 280 forintért is.
A mézes narancsos gyömbér sör nekem cukor szirup volt, ment is a lefolyóba. Hammurapival együtt. Mindkettőt csak az édes szájúaknak. A narancsos világosabb mézesebb, a hamu az barnásabb karamellásabb volt.
A Keserű Méz: általában (főzéstől függ) finom, keserű-édes kettősséggel játszadozó, nagyon tartalmas (értsd laktató) sör. Ezt érdemes kipróbálni!
Betyár Fekete: ha ez a békésszentandrási, akkor ez nem volt vészes. Karamellás, édes fekete sör, teljesen iható volt.
Meggyes, szamócás izéket nem ismerem. Az árak mindegyiknél hajmeresztőek, jó szívvel egyedül a Keserű Mézet merem ajánlani innen.
-
Most szombaton voltam ott kipróbálni.
Délben nyitottak elvileg de még nem voltak a helyzet magaslatán.
Kb. 2 órával nyitás után lehetett elkezdeni hamburgert rendelni. (krumplit is szerettem volna de az még akkor sem volt)
Addig ittunk pár sört. Kicsit drágábban mérik talán a szokásosnál legalábbis 4 deci kölesesért még sosem fizettem 650-et. A többi sör is hasonló árban van.
A burgerre érdemes volt várni mert szerintem nagyon jó. Kicsit kisebb és más mint a Kandallóban de nagyon finom. 950-ért best buy.
Kicsit még ráfekszenek arra hogy időben nyissanak és remek hely lesz.
Érdemes kipróbálni. A hagymás-tejfölös mártogatós krumpliért még biztos visszanézek. Meg akkor már eszem egy hamburgert is. Meg sör is fog kelleni.Kíváncsi leszek erre a street food show + fözdefeszt kombóra. Remélem jó lesz. A kaja sosem volt olcsó ezeken a fesztiválokon de ha most több pénzért jót kapunk az számomra jól hangzik.
A budavárira is vettem egy ilyen olcsóbb bérletet mert 2 napra kinézek oda is szerintem. Cseh sörök lesznek amiket szeretek meg persze magyar kézművesből is elég sokan. Remélem jobban sikerül mint a tavalyi.
-
Traxx
őstag
A venenumon én is morogtam, mint a bolhás kutya
Ha debreceni lennék, a szabim idején még be is vállalnék egy pesti sörös túrát, de úgy, hogy onnan még nekem kb. 2 óra a hazaút, már nem
Hozzád hasonlóan meg 15K-t nem szánok sörre még így, az ünnepi időszakban sem... Viszont szállítás szempontjából a Sörkirály szimpinek tűnik
-
adster
tag
-
Traxx
őstag
Hát ezt szomorúan olvastam
A hasonlót úgy érted, hogy mint belga söröző témában hasonló, vagy színvonalban, választékban? Jó lenne nekem olyan is, ami nem "belga only" söröző volna, de legyen persze olyan sör is, és az sem baj, ha nem csak Stella
Magyarán nem talponálló kategóriába szeretnénk menni. Vagy ez az igényem bukó?
-
Traxx
őstag
Nekem az már túl erős volt, nagyon átütött rajta az alkohol. A 10,5-ös Gulden Draak sokkal jobban bejött
Ja és pár hete azt hittem, a guta megüt: volt Nyíregyen belga sörfesztivál és nem is tudtam róla. Az utolsó napon, vasárnap délután fél 4-ig tudtam a városban lenni, de semmi nem volt nyitva, csak a lángososok. És csorgathattam a nyálam: Delirium tremens és Noctornum, Tripel Karmeliet (de rég vadászok ezekre...), Gulden Draak, meg talán a 9000 is, stb stb
Jó meleg is volt, nagyon jólesett volna eggyel legurítani
-
looser
addikt
Ez most éppen a Szögedi Red Devil lett volna, persze a Satanokkal nem érdemes összehasonlítani, mindkettő másért jó :-)
Apropó, itt az egyik hozzászóló azt írja, hogy bezár a BeerBier, nem tudjátok, ez igaz?
-
Jelentkezem zsűrinek a castingra
bandus: alap, hogy ott lenne
Az ide vonatkozó rész
A Nudi bár
Ahol hamis a zene, és az ital vizes mint a fene, a Nudi bár
A lányok izegnek, és a vendégek fizetnek, a Nudi bár
Ott ahol pőre a lyuk, és nem jár a szájuk, a Nudi bárHol nem nyúlhatsz keblekhez, de a szomszédnak beverhetsz, ez a Nudi bár
Előtted két szép comb, a sliccen szakad a gomb, ez a Nudi bár
Ahol a sör széllel bélel, Bundy ott rúg téged széjjel, ez a Nudi bár -
looser
addikt
Nagyon jó oldal, alap a sörös kereséseknél, de azért a népszerű sörök eleve magasabb pontot kapnak, lásd a Kézművessörök oldalát, ahol a szerkesztő több ízben is próbálta felhívni a figyelmet, hogy ha valami ízlik, az ne azonnal max. (100) pontot kapjon, hanem azért ízlelgesse, próbálgassa, emésztgesse az ember, mert ugye semmi sem tökéletes. Így születnek a 'Dreher a legjobb magyar sör' legendák ésatöbbi...
Szóval feltétellel kezelni, pld. ott a Pilsner a maga 76 pontjával (nekem mondjuk 50 körül), de azért még mindig a legszélesebb körben használt sörértékelő oldal. Szóval hajrá :-))Apropó: a hazai kézműveseket sokan keresik mostanában, csapon lehetne vendégként 1-1 győrzámolyi, csobánkai, fóti stb. darab. A fő profilod természetesen maradna a bëlga :-)
-
looser
addikt
Szerintem amiket a Csakajósör tart, azok mind jók. Személyes kedvencek a Svijansky Rytír Bitter és a Primátor 12 (ill. az erőset, finomat olcsón: Primátor 24), de ha ismerteket is betennél, szerintem a Pilsner Urquell - még ha ezer helyen is lehet kapni - nem mellényúlás. Esetleg csinálj egy keresést a Ratebeeren, országnak Czech Republic és válaszd a 'Highest rating'-et. Izgalmas darabok vannak, persze nem csak ott :-) A másik elfogadható árú csoport a német söröké, bár én valahogy a cseh ízvilággal jobban ki vagyok békülve :-)
-
adster
tag
Már el is küldtem egy felháborodott hangvételű levelet, várom a fejleményeket...
Ez két napon belül a második ilyen eset, tegnap ugyanis egy korábban külföldről megrendelt csizma érkezett meg, melynek az árcímkéjén 42-es méret szerepelt, a csizma belsején azonban láthatóan szándékosan le van kaparva az eredeti méretezés, amelyen az UK size 7 olvasható, ez pedig 41-esnek felel meg.
Ez csak azért biztos ebben az esetben, mert 7-esből már rendeltem egyet korábban, és a most küldött "8-as" (ami igazából 7-es) méretben teljesen megegyezik vele...
Leírtam ott is, hogy a különféle bocsánatkérős-sajnálkozós, ügyfélszolgálatos sablonlevéltől tekintsünk el, és lehetőleg a visszaküldés lehetőségét se ajánlgassák, lévén az többe kerülne majdnem, mint a cucc, hanem álljanak elő egy korrekt kompenzációs ajánlattal...A franciáknak nem mentem bele ilyen részletességgel, csak leírtam, hogy ugye azt nem gondolják komolyan, hogy kifizettem egy sört és nem küldik el!?
Mondjuk ha egy Westvleterennel csinálták volna meg, nem tudom, mit lépnék...bizonyítani ugyanis ezt hogy bizonyítsam?A csizma esetében csatoltam fotókat, amin azonban nem teljesen kivehető a hiba, az viszont egyértelmű, hogy le van kaparva a felirat...Az árcédulán viszont nem látszik kétséget kizáróan, hogy az adott, eltérő méretet tükröző csizmához tartozik, egy kézzel ugyanis nehéz volt fotózni...
Na, majd beszámolok, hogy mi volt.
Jhonny06: Remélem, neked nem lesznek ilyen fennakadások...
-
looser
addikt
Szerintem remek ötlet! Én is hasonlóban gondolkodom, szinte minden itt van a fejemben, csak a bankszámláról hiányzik az a hétszámjegyű érték, amivel el tudnám kezdeni a beruházást :-)
Őszinte leszek. Kipróbáltam sok sörös helyet Budapesten, de maradtam a Csakajósörnél és az ezer éve látogatott otthoni kerthelyiséges kocsmánál, ahol ugyan nincsen SÖR, de van néhány fajta sör. Egyébként pedig biztos vagyok benne, hogy kialakulna a közönsége ennek a helynek is, amit tervezel, mert ilyennel még sehol sem találkoztam. Vagy konzolok, vagy sör, együtt még eddig nem :-) Szerintem pedig sörválasztékben bővíthetsz, az emberek szeretnek bemenni az olcsóbb, de minőségi sörökért (pld. én), s idővel már könyebben beleugranak a komolyabb sörökbe (pld. én :-)
Igen, a cseh sörökre gondoltam; ha eleve látható, hogy van sör 400-tól 18,000-ig (Primátor 12 - Tactical Nuclear Penguin), az mindenképpen vonzó, mint ha csak 700-tól kezdődő belgákat tartasz. Szerintem persze, másnál feltehetőleg másképp van, de én is szeretek beiktatni cseheket, németeket az ár/érték arány miatt, mivel ha sörözök, szeretek eljutni a csúcsra (rosszullét mentes emelkedett állapot).Csak ennyit szerettem volna elmondani. LOGOFF
-
Már SG-n is akartam írni, hogy Prohardver sörbarát topikban is kérdezd meg
Tegnap Csakajósörben úgy láttam a kiürített belga polcok alapján, hogy viszik, mint a cukrot, így azzal biztos nem lesz gond. Elég sok fiatallal volt megtömve a hely, lehet hogy ők az Xbox sarokért is tudnának lelkesedni.
-
Traxx
őstag
És koxx: ez azért elszomorító...reménykedtem egy Westmalle-Delirium kombóban, vagy valami Sparban nem kapható, de finom sörben. Tudom, Metróban lenne 870/üvegért Delirium, de az nekem már kicsit sok
Lehet akkor majd egy Gulden Draak-Duvel-Corsendonk-Bush négyes lesz a vége. Hacsak nem cserélek le valamit Kasteel Rouge-ra
-
Traxx
őstag
Jártam a múlt héten Sparban, és bár akciós újság nem volt a kezemben, de a polcon olyasmi felirat figyelt, hogy dec. 24-ig tart a 4 belga / 2400 akció. A félreolvasás vagy rossz memória jogát fenntartom
Egyébként nem zsákoltam be egyet sem, már csak azért sem, mert hétvégén becélzok egy Auchant, aztán meglássuk, ott milyen a termés
-
-
Jhonny06
veterán
Elsőre nekem is kommersznek tűnt és bennem is így maradt meg, de amikor másodjára ittam, akkor nagyon megszerettem. Van benne egy jóleső citrusosság, ami elég egyedivé teszi. A Tripel Hop-ba még jobban kihozták, csak sajnos nem kapható itthon, pár üveggel volt az egyik üzletbe, akkor kóstoltam. Annyira éri meg az árát, mint bármelyik más belga. Inkább a neve kommersz, de minőségileg nagyon rendben van.
A christmas edisünöket csak 2-3 hét múlva tervezem, de igen, gondolom erősebben fűszerezik őket. Jó példa erre a Barbar Winter Bok, az nagyon bejött (jobban, mint az eredeti Honey).
-
Én már vettem 5 napos bérletet bónuszbrigadon 2600-ért adták ha jól emlékszem.
Tavaly is nagyon jó volt szerintem és talán idén még hozzátesznek valamit.
Esetleg a kajaárakat lenyomhatnák mert a sör teljesen elfogadható árban volt míg az ételek szerintem nagyon drágák voltak.
Ez a heineken meg dreher ne tévesszen meg senkit én tavaly nem is találkoztam olyan sörrel ami tőlük jött volna. Rengeteg féle kézműves és belga sör van. Talán még cseh sörök is voltak.
Érdemes kilátogatni szerintem. -
looser
addikt
Nem tudom, hogy mindegyik finomabb-e, de a Leffe barna szerintem igen :-)
Darshan udvarban megkóstolható. Szerintem próbáld ki előtte üvegből, lecsüccsensz a Pollack Mihály téren (senki sem fog rádszólni) és utána ballagj be a Darshanba és azt is próbáld ki. Vagy fordítva. Nem tudom, miért, de szerintem jobb. Aztán lehet, hogy tök ugyanolyan, de mégis :-) -
looser
addikt
Lehet, hogy nem lenne rossz és nekem a honlapjuk nagyon tetszik, de kb. 1 hónapja jártunk ott és nagyban ment a füstölés mindenhol, szóval tettek nagy ívben arra, hogy már jan. 1-től nem kellene, csak ugye még nem büntetnek. Az asztalfoglalásunk nem volt meg, félhomály, dübörgő zene, tele volt tinikkel és öreg alkeszekkel, nagyon kontrasztos volt :-)
Ezután átballagtunk a Bohémiába, ahol tiszta levegő, jó sörök, csend és világos volt, valahogy 36 évesen már inkább erre vágyom, de komolyan maradtam volna, ha legalább az asztalfoglalásunk rendben van, bár a csajoknak sem tetszett, akikkel mentünk.
Akkor már inkább a Hunter's, ha Miszter sört szeretnék inni (feltehetőleg ők adják az Andersennek is, bár a tag, aki a foglalásunkat intézte, nem árulta el a sör eredetét...). Az áraik egyébként tényleg barátiak, de a Cafe Baliban 3250-ért a legjobb pálinkákat, borokat ihatod randi jelszó mellett, ez azért nagyon tuti, nem?
Na jó, bevallom, sosem lennék képes erre, de gondoltam, esetleg megmozgatja a fantáziátokat az ajánlat, legalább egy beszólás erejéig :-)) -
looser
addikt
Erre én is felkaptam a fejem :-)
-
(ÉN)közPONT
őstag
A Leffe nagyon hasonló hozzá...árban meg az 50% a
Agnus nagyon ottvan ! (Corsendonk) ...a hitetleneket vele meg a Gulden Draak al szoktam kiverni a hűtőből és száműzni a nekik való helyre a konyhapult sarkába
Draaknak be kell szereznem a rokonait a közeljövőben + Agnusból is hoznom kell majd ..kell egy elszánt friss , életerős trapista szerzetes aki szokva van a kemény munkához
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest