-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
iatti
aktív tag
válasz
bajnokpityu #25898 üzenetére
ezért nem mennék majdnem 300 kilómétert. a fuvarfeladat megoldása után a 3kilóméter belefér
mellé raktam pár láda 12-es zlaty bazantot is. ez egy picit drágult, 69cent volt az üveges, meg a gambrinus 10-es 4.3 as alkoholos 43centért 170ft-ért, ezt meg víz helyett iszom.
-
NoLF
veterán
válasz
bajnokpityu #24877 üzenetére
akkor elmesélném azt a talán meglepő tényt, hogy olcsón jó eddig se nagyon volt, most meg aztán végképp nem.
egy év alatt a pl a maláta duplájára emelkedett, a komló sem lett olcsóbb (sőt...). energiaárakról azt hiszem, értelmetlen is elkezdeni a diskurzust, hisz mindenki tudja miről van szó - nyilván csöppet energiaigényes iparágról beszélünk, tehát elég határozottan megnyomja a főzde rezsijét a villamosenergia/gázárak emelkedése. konkrétan az elmúlt 3 hónapban jópár főzde zárta/zárja be a kapuit, több meg vegetál, mert a tavalyi és idei dupla, összesen kb 30 %-os áremelkedés sem feltétlenül fedezi a többletköltségeket.
külföldön is szépen menetelnek az árak, de csöpp kis országunk ebben is jobban teljesít, európai átlagban ~1 év alatt végfelhasználókat érintő 11-12 %-ról beszélünk, itthon 38 körül van.
[link]szóval sajnos ideje hozzászokni hogy ez van
-
Dilikutya
félisten
válasz
Van egy rossz hírem, nagyot mennek az árak mostanában. Ha literes palackra gondolsz 1200-1600 Ft-ért, annak az időnek vége. Lassan a fél literesnek is.
-
L4D1K
őstag
válasz
Próbálkozz meg a Rizmajer / Legenda / Fóti főzdékkel.
Kraft vonalon meg a Hajnali Sörfőzők-kel.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #20718 üzenetére
BigFoot-ról sok tapasztalatom nincs, évekkel ezelőtt vettem belőlük 1-1--et. Annyi maradt meg, hogy nem egy óriási szám, viszont teljesen jó, nekem ízlett.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #20718 üzenetére
elixbeert nem vettetek? nekem az is nagyon izlik.
-
kökény
aktív tag
válasz
bajnokpityu #20124 üzenetére
Nem tudom, merre laksz,de én a gyulai Corner ipa-ját is ajánlanám, csapról 1 évvel ezelőtt 1200Ft/litert adtak.Csak sajna ők petpalackkal nem postáznak, ha jól látom,de ha a közelben laksz ajánlott, kellemes nedű szvsz.
-
looser
addikt
válasz
bajnokpityu #20109 üzenetére
Nekem ízlettek a Lőrinci Sörfőzde sörei, árban pedig 500-700 Ft / L
-
spe88
senior tag
válasz
bajnokpityu #20120 üzenetére
Szerintem semmi probléma az egyenletben. Tény, hogy nem arra válaszoltam, amit kérdeztél hogy van-e PET-palackos kiszerelésben ár-érték arányban jobb. Inkább csak árat vezettem le az "egyenletben": nagyobb tétel + olcsóbb csomagolás = olcsóbb sör. Ennek ellenére 2000 Ft-ot említesz 1,5 l-re. Ami szerintem sok egy Big Footért. Ennyi. Az ízlés meg valóban szubjektív. Az viszont nem, hogy annyira nincs ott az élvonalban, hogy ennyiért adja a söreit, akármilyen jó. Mert ha tényleg jó lenne, akkor ott lenne a magyar élvonalban. Tessék egy példa, hogy a fő kérdésedre válaszoljak:
https://madscientist.hu/termek/mango-bay/ 1550 Ft literes PET-palackkal
És a MS, kb. az a magyar főzde, aki joggal, nem joggal, de a legdrágábban adja a söreit. Ha valaki élvonalban van. megvan a hype, akkor megteheti, mert veszik, még a tegyük fel nem túl jól sikerült tételeket is.Nelem pl. nem a kedvencem a linkelt sör ízvilága, de a sörrel nincs baj, ezt érezni. Egy Bigfoot 2222-ben nincs semmi olyan, amit ne szeretnék, mégis rossz. Nekem. Nem vagyok sörszakértő, de erős a gyanúm, hogy egy szakértő meg is mondaná miért.
-
spe88
senior tag
válasz
bajnokpityu #20109 üzenetére
hát az azt jelenti, hogy 2000 Ft esetén egy kisüveges olyan 400 Ft-ra jönnek ki. Na most egy iható kisüveges hazait már lehet kapni 5-700 Ft-okért bárhol. Ez PET-palackos, nagyobb tétel, nincs üvegköltség stb. Szóval vehetjük ugyanolyan árnak. A Bigfoot meg itthoni mércével is nagyon az alján van szerintem.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #17754 üzenetére
Én szoptam már be egy egész kartonnal: oxidált volt.
De persze általában jó, én is fogok venni. -
Dr.Zoo
őstag
válasz
bajnokpityu #17754 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Sorozatok
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Villanyszerelés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Netfone
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest