- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg #51863 üzenetére
Úgy értettem, h addig nem hallottam ilyet, amíg itt nem olvastam ;)
-
Celtis
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg #51860 üzenetére
Mindössze annit, hogy jobb képminőség reményében kár pénzt fecsérelni drágább kábelre, megbízható működés miatt lehet. (Hitelesnek mondható kontra amúgy cikket szívesen látok!)
A TV-s példád pedig nem helyénvaló, mert két TV típus között rengeteg objektív és szubjektív minőségi, szolgáltatásbeli és esztétikai különbség lehet. HDMI kábelek között meg nagyjából pont az amit írsz, hogy az egyik esetleg nem működik a másik meg igen. Ilyen értelmeben a döntésed helyes (és nem is kritizálta senki) mert neked pontosan annyit ér a megbízható működés, amenniyért a kábeleidet vetted.
Mgejegyzem nekem eddig egy kábellel volt képhiba gondom, egy viszonylag drágább HAMA-val. Ezért vagyok szkeptikus még abban is, hogy egy bizonyos szint alatt a drágább kábel feltétlenül megbízhatóbb is. Ezért nálam a minél részletesebb műszaki specifikáció és hoszabb gyári garancia jelenti azt, hogy a gyártó komolyan gondolta a terméket. A név, az aranyozás, csiricsáré csomagolás meg szövetköpeny nem bolondít meg. -
Magnat
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg #51860 üzenetére
Én még olyanról sem hallottam soha, h egy hdmi kábel rossz lenne ... egyszer vettem egy szatyorral vmi 3000ft-ért, eddig mind jó, amit próbáltam ... Mondjuk ha ilyen drága egy ami tényleg jó, előbb vennék 100 ezerért tápkábelt, a videofilek szerint az is sokat dob a képminőségen
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #51830 üzenetére
Akkor azok kamu 18Gbps-es kábelek voltak. Pont ezért érdemes már eleve minőségi/neves gyártó termékeit preferálni. Az a lényeg hogy most már tudod.
ui.: félre ne érts, teljesen jó az a kábel is amit linkeltél. Én azt mondom, hogy egy több százezres tévéhez képest nem nagy összeg ~20k egy minőségi kábelért. Már csak azért se, mert egy passzív kábel soha nem romlik el, ha nem éri fizikai sérülés. Eleve feltételezhető, hogy a minőségi kábel csatlakozói aranyozottak, tehát az oxidáció se probléma.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #51826 üzenetére
HDMI kábelről volt szó, ha egy 18Gbps-es kábel tudja a névleges sávszélt, akkor azzal nagyon nem lehet baj. Amit mondasz az inkább analóg jelátvitelnél lehetséges, habár ott eleve sokkal bonyolultabb a helyzet.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #51824 üzenetére
Persze, pont azért nem preferálom a no name cuccokat. Vagyis csak ha tényleg nagyon olcsó és valaki ajánlja hogy az adott cucc tényleg jó.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #51816 üzenetére
Egy Audioquest Pearl bőven jó, ráadásul 15k-ért abból 3m-t kapsz.
ui.: sőt, CLUB3D Ultra High Speed 2.1 HDMI kábel, 10K, 120Hz, 3m Ezen aztán tényleg minden átfér.
-
troll81
addikt
válasz
hjtz4t3wrseg #51814 üzenetére
a főnököm 85 colos sony tv je tetszett meg.hogy nekem is legyen át kellene rendezni a nappaliban mindent.
Így ez jó lesz akkor megy a tv a falra és kész. -
troll81
addikt
válasz
hjtz4t3wrseg #51812 üzenetére
Volt vetélytársa a 85 col...de nem rendeltem at a nappalit.
-
troll81
addikt
válasz
hjtz4t3wrseg #51809 üzenetére
Köszönöm bár hosszú idő volt dönteni...de ez a max ami elfér jelenleg.remelem beválik és kibirja a háti idő t simán.
-
vlevi
nagyúr
válasz
hjtz4t3wrseg #51758 üzenetére
Igen, néztem, el is gondolkodtam rajta.
Nem fog a földhöz vágni az az összeg, amennyit fogyaszt készenléti módban, a gáz inkább az, hogy XXI. századot írunk, a ződről szól minden, és egy ekkora cég, mint a Sony, a termékeinél ilyen olyan megkerülő megoldásokat kell keresni, még arra is, hogy ne fogyasszon annyit, mint egy bekapcsolva maradt mosógép...
Szánalmas. -
ArthurShelby
addikt
válasz
hjtz4t3wrseg #51718 üzenetére
Azért szerintem az értékükhöz képest a tv árak nagyon el vannak szállva. Van ott haszon bőven...
Arról nem is beszélve, hogy a mai tv-k élettartama sem a legjobb, rengeteg alaplap meghal.
Tudom, hogy unalmas szöveg, de a 3-400ezres kategória sem jobb anyag/összeszerelés minőségben, tartósságban. -
törölt tag
válasz
hjtz4t3wrseg #51718 üzenetére
" Ez mind szép és jó, meg is könnyeztem e hőseposzt"
-
newmoonlight
senior tag
válasz
hjtz4t3wrseg #51680 üzenetére
Jaja. Addigra már bezuhant az ára. 2006-ban 1,5M-ért volt kitéve egy Izabella u.-i Sony kereskedésben, 1,3M-ért ideadták. Rengeteget ment. Volt, hogy napi 10-15 órát. Két XBOX és egy PS3-as dőlt ki alóla.
-
newmoonlight
senior tag
válasz
hjtz4t3wrseg #51679 üzenetére
Áldjon meg érte a Jóisten!😍
-
newmoonlight
senior tag
válasz
hjtz4t3wrseg #51668 üzenetére
OK, szívd még a vérem...😥
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #51625 üzenetére
Minden nevesebb független teszten a Pana GZ2000 a legjobb HDR tévé. Minden technológiának meg vannak a korlátai, nincs ezen mit szépíteni.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #51623 üzenetére
"De hát te jobban tudod te vagy a félisten
Mindenki a saját lovát dicséri"
Te írtál nekem, én csak a saját véleményemet tudom elmondani. Ha neked vagy másnak más a véleménye én azt is tiszteletben tartom."Ne okoskodjunk már annyit !"
Erre nem igazán tudok mit válaszolni. Egy biztos, nem okoskodtam, továbbra is a saját véleményemet írtam le.
"Szerintem nyitnod kéne magadnak egy "oled" topikot és nem itt fikáznál mindenkit akinek lcd TV-je van vagy azzal kapcsolatban kér segítséget."
Nem tudom hol fikáztam volna az LCD-t, valamit nagyon félreértettél. Ha esetleg nem értetted, akkor az a véleményem, hogy a HDR-hez elengedhetetlen a pixelenkénti vezérlés. KB ennyi. Teljesen jó lenne az LCD is, ha ezt meg tudnák valósítani. Sőt, van már nagyon jó kontrasztú LCD panel is, igaz még fejlődési státuszban van. -
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #51618 üzenetére
Csak azért írtam hogy teljes legyen a különbség a két tévé között. Azt meg nem neked kell kitalálni hogy az illetőt érdekli a DV vagy sem.
Én konkrétan egyáltalán nem foglalkoznék LCD tévén HDR-el, a HDR-nek ott az OLED.
-
Piftuka
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg #51596 üzenetére
"Volt itt már óriás laptop, óriás PC, óriás minden...."
És egy óriási nagy f..... fityfiritty a kamera túloldalán!
(A rendkívül "színvonalas" produkció színvonalánál csak az azt követő, és hozzászóló tinédzserek kommunikációjának színvonala tragikusabb...
)
-
sting2
addikt
válasz
Te nézed ezeket?...
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Ez de beteg.....
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #51591 üzenetére
Nem tudom, ha végleges helyre kerül a monitor akkor kipucolom sőt, lehet újrarakom a Wint mert már nagyon régi.
-
vlevi
nagyúr
válasz
hjtz4t3wrseg #51545 üzenetére
Lóf....t.
Majd ha szétpukkan, akkor esetleg.Annyit nem ér a dolog, hogy 2-3 évente új tv-t vegyek. Nem nézek rajta annyi filmet.
Vegig szoktam pörgetni a vid3omegszto oldalt, de csak nagyon ritkán érzem a szükségét, hogy bármit is letöltsék onnan. -
vlevi
nagyúr
válasz
hjtz4t3wrseg #51533 üzenetére
Nem az a baj, hogy jobb-e a DV, vagy sem, hanem, hogy az XE, XF, nemtudommég TV-k nem támogatják.
Nekem XE8505 van, azon azért nem olyan nagy hűbammeg a HDR. -
adolfka00
tag
válasz
hjtz4t3wrseg #51512 üzenetére
Rendben köszönöm a gyors válaszokat !
-
sting2
addikt
válasz
hjtz4t3wrseg #51500 üzenetére
Hasonlóképp, csak én még emeltem egy kicsit a placebo görbén és ezt vettem hozzá :
[link] -
Celtis
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg #51500 üzenetére
Tiszta szerencse, hogy egyáltalán kapni.
-
AldoWinnfiel
csendes tag
válasz
hjtz4t3wrseg #51486 üzenetére
Kösz neked is
Lehet, hogy ma itt ebben az esős időben két-három film lecsúszik.
-
szaszapi
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg #51467 üzenetére
Ez igaz, parasztvakítás az egész, a régi modellek meg már nem kapnak frissítést. Az én véleményem az hogy amelyik tv megkapta a DV-t, az igazán tudhatná a HDR10+ ingyenes szabványt is, mert meg kell hogy feleljen az egyik miatt....
-
szaszapi
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg #51464 üzenetére
Azért a Himédiáról is kiderültek license dolgok amiket elfelejtettek megvenni. Ott is rossz alapban az ARC működése, nem lehet rajtuk teljes minőségben mondjuk Stream szolgáltatásokat igénybe venni. Bár anno ez még nem volt elterjedt, illetve magyar vonatkozású tartalmak egyáltalán nem voltak. Színtér gondok... nem jól vált át csak 2160p 30Hz-en és stb.... Ettől függetlenül szeretem, mert a képminőség kárpótól. A támogatásnak vége, frissítés nem lesz rá. Anno úgy harangozták be hogy Dolby Vision képes a Hisilicon processzora, de ugye abból sem lett semmi a license kihagyása végett. Ezért az árért ez fért bele, amik a piacon vannak lejátszók jelenleg, Fire TV Stick 4K, Nvidia Shield, ezek nem teljes értékű DV lejátszók, csak Single Layer Profilt támogatnak. Ezért várok valami jó lejátszóra, mert akkor van értelme a DV képesség kihasználására a TV-n.
-
törölt tag
válasz
hjtz4t3wrseg #51435 üzenetére
Ezt én sem tudtam soha megérteni!
Mondjuk a szinkronos hangsáv tényleg annyira gyenge, hogy azt akár tv-ről is lehet nyomni...
-
törölt tag
válasz
hjtz4t3wrseg #51412 üzenetére
Túltolod ezt a kérdést, ha tetszik a gyári beállítás, akkor használd úgy és pont!
Nagyon komoly tv a ZF9, ha mindent nullára állítanál akkor is jó képe lenne!!
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #51410 üzenetére
Ja persze, ha neked úgy jó ahogy az alapbeállítás van, akkor hagyhatod. Én arra értettem akinek nem felel meg, na ez esetben próbálgatni kell. Nekem a 24p nagyon darabos oldalpásztázásnál főleg fehér háttérnél. Szerencsére Sonyn be lehet lőni egy arany középutat.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #51408 üzenetére
Az interpolációt próbálgatni kell sőt, kötelező próbálgatni. A lényeg, hogy azt a beállítást kell véglegesen használni amit még tolerálsz.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #51406 üzenetére
A képen a monitornak használt tévém beállítása van, amit Játék módban használok. Azt csak példaként linkeltem hogy megtalálja a beállítást.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
hjtz4t3wrseg #51366 üzenetére
Kicsit borsos az induló ára ..és csak 49'. -
AldoWinnfiel
csendes tag
válasz
hjtz4t3wrseg #51321 üzenetére
Nem is feltételeztem.
-
AldoWinnfiel
csendes tag
válasz
hjtz4t3wrseg #51319 üzenetére
Lehet, hogy alapból van csodajó mód...
LG-n én sem feltétlen állítottam sokat végül, de a szappanoperázást minden egyes alkalommal pl.
-
Robert73
tag
válasz
hjtz4t3wrseg #51248 üzenetére
Nyugi. Én sem...
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #51255 üzenetére
Igen, de nem kell ezt mindig megtenned, elég egyszer beállítani az egyes képüzemmódokat. Egyszer belövöd és kész. Onnantól kezdve csak átváltod mondjuk Játék képmódba ha éppen játszol.
ui.: arra kell figyelni, hogy az esetleges firmware frissítés módosíthatja a korábbi beállításokat.
Az hogy neked mi a szép azt én nem tudom. Általában az egyes képprofilok elállítják az egyébként normál képüzemmódot. Lehet neked tetszik a túlhúzott színvilág, élénk színek stb. Szerintem a színeket játék üzemmódban is el lehet állítani, de a színprofilhoz én nem nyúlnék, habár ezt már sokszor mondtam/mondtuk.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #51253 üzenetére
Minden képmódban be kell állítani a tévét. Hasonlítsd össze a két képmód beállításait akár fotókkal, és a játék módnál is azt alkalmazd. Annyit tudni kell, hogy játék módnál bizonyos beállítások nem élnek, pont azért hogy az input lag ne legyen magas.
ui.: én pont ezért vettem egy kalibráló eszközt, mert PC-ről pillanatok alatt meg lehet csinálni DisplayCal szoftverrel. Konzolnál már nem ilyen egyszerű a helyzet, de lehet azzal is jó lenne a kép. Nekem nincs konzolom.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #51251 üzenetére
Pontosan csak lag teszterrel lehet mérni. Megközelítőleg viszont fapados módszerrel is meg lehet mérni.
Sony tévék nem jeleskednek a túl jó input lagban. Utoljára talán a W széria volt jó ebben, meg most a 2020-as XH800.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #51249 üzenetére
Mértél úgy input lagot?
-
Celtis
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg #51150 üzenetére
Ez csak mérték kérdése. A W829B-m nagyon szép egyenletes, az XF9005-höz képest különösen, de teljesen az sem homogén.
Feltételezem nálad a felhősödés szó ütötte ki a biztosítékot. -
ilyenezalaci
tag
válasz
hjtz4t3wrseg #51152 üzenetére
Köszi. Este lesz beállítva, most nincs időm, csak összeraktam, úgy áll. Amennyit állítgattam az előzőt, kb fél óra lesz belakni az avforumos beállításokkal.
-
ilyenezalaci
tag
válasz
hjtz4t3wrseg #51138 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
ilyenezalaci
tag
válasz
hjtz4t3wrseg #51134 üzenetére
Az E Digitalnál is lehet így venni online, mint "extra garancia és balesetbiztosítás". Ez miben különbözik? Ott 26.243 HUF a 3 éves.
-
ilyenezalaci
tag
válasz
hjtz4t3wrseg #51134 üzenetére
Melyik bolt? ED?
-
ilyenezalaci
tag
válasz
hjtz4t3wrseg #51130 üzenetére
Ja
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #51096 üzenetére
Ma már egyáltalán nem vagyok meggyőződve hogy a Sony olyan jó gyártó lenne. Már csak azért se, mert nem is gyárt semmit. Tulajdonképpen a japánok kezdenek nagyon mélyre süllyedni. Nem szívesen mondok ilyet, de sajnos ez a helyzet.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #51085 üzenetére
Azért ne túlozzunk. A Sony még nem használ miniLED-et háttérvilágításra főleg nem ennyit és ennyi zónában. Annál a TCL tévénél pont ez lenne a lényeg. És mivel QD-és a TCL a színlefedettsége is jobb. Szóval nem, nem olyan a te ZF9-ed.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #50908 üzenetére
A jelenlegi 65A1 tévémet simán elcserélném egy 85ZG9-re. Nagyon más a két tévé, de a méret miatt bevállalnám.
A videó alapján nagyon messze van a feketéje az OLED-től, ezt kár tagadni. De azért a 85" az durva méret.
-
mano42
aktív tag
válasz
hjtz4t3wrseg #50693 üzenetére
HDR valóban van a YouTubeon, a hlg standardot támogatja.
-
icemad
nagyúr
válasz
hjtz4t3wrseg #50801 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a tévékben a Bluetooth nem használható fájl küldésre és fogadásra. Baromi lassú lenne.
Neked az fontos, hogy a kép a tévén legyen? Mert, akkor egyszerűbb ilyen célra egy pendrive.
Ha csak a képet szeretnéd megnézni, arra vannak egyszerűbb megoldások. (kijelző tükrözés, miracast, chromecast, stb. Nem tudom pontosan milyen néven találod) Ehhez csak annyi kell, hogy a telefon és a tv ugyanazon a hálózaton legyen.
(elméletileg van wifi direkt megoldás is, de azt sosem használtam.) -
PrinceHerceg
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg #50798 üzenetére
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg #50789 üzenetére
Értem a kiakadásodat, de ha kérhetem ne csökkentsd a színvonalat opszcén megnyilvánulásokkal!
-
Magnat
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg #50792 üzenetére
Hívtad megint a szervizt v azóta úgy van?
-
Magnat
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg #50789 üzenetére
Akkor a fr-en kívül nem léptél még semmit?
-
mjani1172
addikt
válasz
hjtz4t3wrseg #50749 üzenetére
Á, dehogy.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #50693 üzenetére
Szerintem nem kamu, legalábbis a HDR az tuti nem az. A többcsatornás hangra nem tudok mit mondani, de az is biztos hogy a Sony beépített Youtube lejátszója se egy combos szoftver. Szóval vannak itt gondok rendesen.
-
Unlimited
aktív tag
válasz
hjtz4t3wrseg #48861 üzenetére
Elég idős vagyok már ahhoz, hogy rájöjjek arra, hogy a pénzemért ne tárgyakat, hanem élményeket vegyek. Én most is egy alsóbb kategóriás lg tv-t használok. Ezzel sincs semmi bajom. Egy dolog miatt veszünk másikat. A gyereknek is legyen a szobájaba. Ezt oda adjuk neki, a nappaliba szeretnénk egyet. Veszek 200.000 egy tvt, mert ez nekem csak egy használati tárgy. A maradék 300.000 meg elnyaralom, elmegyek a családdal Barcelonába, vagy építek egy tavat a kertbe, ami mellé örömmel ülök ki nyári reggeleken a felkelő nap melegére reggelizni. Én így gondolkodom.
-
g_g_g
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg #48864 üzenetére
Régóta követem a topikot és kaptam innen több hasznos információt, mellyek segítségével egy xf8505 elégedett tulajdonosa lettem.
De ez a pökhendi, kioktató stílus amit itt olvasni tőled, az nekem már sok és az egész topik színvonalát egészen mélyre süllyeszti.
Nem követem tovább ezt a topikot.
Ezt csak azért jeleztem, hogy számomra ilyen hatása van a topikbeli tevékenységednek. -
Ronam
addikt
válasz
hjtz4t3wrseg #48859 üzenetére
Te csinálod ezt, és ahogy elnézem nem egy topikban..
-
törölt tag
válasz
hjtz4t3wrseg #48859 üzenetére
" Egy TV-nél nincs olyan hogy nem számít a méret,minél nagyobb annál jobb."
Élményfaktor szempontból mindenképp, mivel szerintem egy átlag nappaliba/szobába nem lehet túl nagy tv-t venni.Viszont szerintem (nem felejtettem el ideírni) esztétikailag egy 55col-nál nagyobb tv már ormotlanul nagynak hat egy helyiségben, szóval ez is lehet egy szempont.
-
Unlimited
aktív tag
válasz
hjtz4t3wrseg #48849 üzenetére
Nyilván, méretben nagyobb. De egyrészt nem szánok rá akkora összeget, mert, ha igen, akkor vagy venném az 55ből a xf9005 tipust 100hz VA panellal, teljes led háttérvilágítással. Képminőségben sokkal jobb tv. Most per pill 20.000 drágábban. De ez sem így van, mert akkor várnék pár hónapot és egy lg oled lenne belőle. 3-400.000 forintot már nem adnak egy olyan technológiáért, ami soha nem lesz jó mozgókép megjelenítésére. Maga a technológia már akkor alkalmatlan volt rá, mikor megalkották. Csak kellett valami a gazdaságtalanul gyártható plazma helyett, amin sokkal nagyobb a kasza. Az lett az LCD. Ez egy öszvér megoldás, ami soha nem lesz jó, bármit is csiszolnak rajta. Az meg, hogy árulnak 5-6-700.000 lcd tv-t, nálam egyenesen a nevetséges kategória egy hasonló árú oled mellett. Ez a IPS, VA, 100HZ, milyen a feketéje, csak addig fonros, amig a mediaba próbálgatja valaki, ahol van 30 tv egymás mellett. Amint haza viszed, már nincs mellette más, így nagy megelégedéssel fogod használni, hogy megvetted azt, amit a pénztárcád enged, azon belül a legjobb képe van. Illetve ott elveszti az értelmét ez a mediás tesztelgetés, amit mellé raksz egy oled tvt. Amire azt mindtad, hogy na, ez igen, ez a legjobb, ott szerte is foszlott. Rájössz, hogy az über lcd fekete, az inkább még is szürke, hogy IPS, vagy VA, 1500 a kontraszt, vagy 5000, EDGE led, vagy Back Full Array tök mindegy. Bocs, kicsit hosszúra sikeredett. Mielőtt kapok a fejemre, én meggyőzni, vitát indítani nem akarok senkit, senkivel. De ez tény. Ennek tükrében, mivel nem adok egy kisebb vagyont, fél-egy millió forintot egy tvért, így meg kell találnom ami nekem az ár-érték arányban megfelelő. Ez nekem még az "emészthető" 200.000 forint. Max.
-
TCr
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg #48849 üzenetére
Mit nem lehet megérteni más igényein, és/vagy pénztárcáján?
-
TCr
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg #48818 üzenetére
Melyikkel nem lehet telefonálni?
-
törölt tag
válasz
hjtz4t3wrseg #48809 üzenetére
Ez olyan kb mint amikor megy a kínlódás, hogy egy BD lejátszó miért nem játssza le normálisan vinyóról az MKV-t, meg az ISO-t..
Nyilvánvalóan azért, mert az lemezlejátszásra készült, aki warezolni akar, vegyen media playert.A tv-k sem asztali számítógépek, meg la-topok, hogy lehessen velük tökélesetesen szörfölni a neten, meg lejátszani vele bármit, függetlenül az Android rendszertől, az elsősorban egy megjelenítő!
-
kdavid86
tag
válasz
hjtz4t3wrseg #48809 üzenetére
Relax, nem flame war és hiszti volt a célom. Mint írtam én már megbékéltem ezzel a működéssel.
@merqree: Kényelem és automatizálás. Ha érdekel, bővebben kifejtem privátban.
-
atees
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg #48785 üzenetére
Vhogy a gyari beallitas nekem sarga és mintha tompának érezném a szineket, illetve erős a kijelző fényereje de nem fényes. Ha érted, hogy mit akarok mondani
-
Quqesz
nagyúr
válasz
hjtz4t3wrseg #48785 üzenetére
Így van, nekem sem jön be az rtings féle, de kiindulási alapnak jó lehet....
-
Dareiosss
senior tag
válasz
hjtz4t3wrseg #48771 üzenetére
Igen én mindenféleképpen kötnék 5 év garit.
-
jófejsrác
senior tag
válasz
hjtz4t3wrseg #48720 üzenetére
Tévé tanácsadást kértem nem pénzügyit
, szerintem semmi baj nincs a 0 thm-es konstrukciókkal függetlenül attól, hogy meg tudom venni egyben is - pusztán jobb érzés nem egyszerre kiadni ennyi pénzt, mint mondjuk 10 hónap alatt összesen.
A GOW és a HZD már a jelenlegi tv-men is elég durván nézett ki. A GOW-t biztosan újra fogom játszani, a HZD szerintem csak pár quest-et. Jövőre a Last uf Us 2 biztosan meg fogja hálálni az új tv-t
.
@Piftuka Igen, ilyesmire gondoltam én is inkább akció terén, nem feltétlen a 0 thm-re.
Mint ahogy most a Sony 9005F tévéje is le van akciózva.
-
gyuri.sza
tag
válasz
hjtz4t3wrseg #48593 üzenetére
Köszi szépen a linket
-
gyuri.sza
tag
válasz
hjtz4t3wrseg #48561 üzenetére
Egy Sony HTS 350 hangprojektort néztem ki, de ugye abban nincs médialejátszó...lehet, hogy nem is ez a jó irány? 80ezer Ft-ig bezárólag te milyen megoldást javasolnál? Himediából te melyiket használod?
-
gyuri.sza
tag
válasz
hjtz4t3wrseg #48558 üzenetére
Köszi a válaszokat, megpróbálom, csak nem gondoltam, hogy egy ilyen árkategóriájú tv-nél előjönnek majd ilyen problémák... :/
-
Dareiosss
senior tag
válasz
hjtz4t3wrseg #48547 üzenetére
freesync+jobb local dimming+ picivel kevésbé tükröződik ezzel jobb a Samu, és 75" tól a Sony XG95 is megkapta a betekintési szöget javító filtert. Viszont a színátmenete az XG95 nek a legjobb. De a jobb local dimming miatt én a Samsungot jobbnak tartom. Bár ennyi pénzből inkább vennék egy 65" os Oledet
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #48517 üzenetére
Egyelőre én még a Samu QD-OLED-re leszek kíváncsi. Ha az vertical banding és color tinting mentes lesz, ráadásul lesz hozzá 1000-1100nit fényerő, az már komoly lehet. LCD-re már biztosan nem megyek vissza, vagyis monitor az ok, most is egy 43"-os Sony tévé a monitorom.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #48514 üzenetére
Amúgy tényleg bitang jó a Pana GZ2000 képe, habár kalibrálva a Sony AG9 is.
Tényleg engedjük el a kalibrálásos témát.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
hjtz4t3wrseg #48510 üzenetére
Mindenképpen ajánlott kalibráltatni, vagy olyan beállításokat használni ami közel van a kalibrált képhez. Ha egyszer hozzászoksz a megfelelő színvilághoz, utána zavaró és nézhetetlen lesz az ettől eltérő.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #48505 üzenetére
Elég csak azt a fröcsögést olvasni amit te és Piftuka lerendeztek. De mind1 is, a lényeg hogy mindenki a legnagyobb megelégedéssel használja a Sony tévéjét.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #48503 üzenetére
Rossz topikban kérdezed.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #48501 üzenetére
Piftuka itt érdekes módon hirtelen feltűnt amit nem nagyon értek, ha itt meghatározó user volt arra én nem emlékszem. Ezzel nincs gond, azzal még inkább, hogy itt szakmai diszkurzus megy ahogy egy szakmai tesztoldalon is. Ha ti nem így gondoljátok akkor nem ide kell irkálni.
Továbbra is nagyon fontos a kalibrálás, anélkül nem is lehetne szabványokról beszélni főleg nem képminőégről. Ha nem érted miről van szó, akkor inkább ne is szólj hozzá a témához.
Annyiban kiegészíteném a mondandómat, hogy a gyártósorról legördülö készülékek nincsenek egyedileg kalibrálva. Még a te hiperszuper ZF9-es készüléked sem. Egyedül a Pana GZ2000 széria van ellátva egyedi kalibrálással. Elvileg.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #48499 üzenetére
Nem kell hisztizni, az egyértelműen látszik, hogy Sony évről-évre butít a készülékein. A ZD9 vs ZF9-nél is kitárgyaltuk ezt. Sajnálatos hogy kevesebb minőségi profilokat használ a Sony. Ez van. Én konkrétan ezt akartam kitárgyalni nem a kalibrálást.
Én soha nem buzdítottam senkit arra hogy kalibráljon, nem is értem hogy jön ez ide. Azzal viszont szembe megyek hogy egyesek szerint hülyeség és tök felesleges a kalibrálás. Konkrétan én csak ez miatt szóltam hozzá a kalibrálásos témához.
Ha téged hidegen hagy hogy mondjuk a sárga az sárga, vagy a piros az minden körülmények között piros legyen, akkor miért vettél ZF9-et? Ja mert érdekel a képminőség? Csak hogy még egy OLED-nél se tökéletes és akkor finoman fogalmaztam. Ennyi erővel simán vehettél volna egy belépős olcsó tévét is.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #48497 üzenetére
Junior19 fórumtárs kalibrálással foglalkozik és a téma szakértője. Viszont nekem erre se válaszoltál, azt hittem a végére járunk a dolgoknak.
-
junior19
senior tag
válasz
hjtz4t3wrseg #48490 üzenetére
Nem azért kalibrálják, mert tesztoldal, hanem vannak olyan paraméterek, amiket meghatároztak(szabvány), s vannak olyan dolgok amik, ha nem vesszük figyelembe a szabványt, akkor mindenképpen rossz képmegjelenítést okoznak.
Nagyon sokszor elhangzik, hogy a kalibrált kép fakó, színtelen. De csak több dologgal kellene tisztában lenni, s nem lenne ilyen a kalibrált kép.
Ha kalibrálva van a kijelző, akkor az nem lesz pirosas, sárgás, pont azért mert a 3 elsődleges szín a megfelelő arányban van benne. Amit fentebb raktam képet, azon is látszik, hogy alaphelyzetben az pedig kékes. Így nem lesz sosem helyes például a bőrszín. Kalibráláskor a szürkeskálát állítják be, vagy más néven a fehéregyensúlyt. Ha jól van beállítva, akkor a fehérben a 3 elsődleges szín a megfelelő arányban lesz, nem lehet semmilyen elszíneződés ilyenkor. S ha valaki még is szereti a szép fényes megjelenést, akkor megemeli a fényerőt a készüléken. Így lehet élénk, vibráló képmegjelenítés, miközben színhelyes is. Mert gyakorlatilag a szabvány csak azt nem határozza meg, hogy a fehér fénysűrűség értéke mekkora legyen. Lehet 100 is, ahogyan az rtings kalibrálja, de lehet 200 is, ha valaki úgy szeretné nézni. S ez azért lényeges, mert a fehér fénysűrűség értékéhez viszonyul a többi szín értéke is. -
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #48490 üzenetére
Nyilván ez az általános, de attól még csak jót tesz a készülékkel a kalibrálás. A tesztoldalak se azért kalibrálnak mert nincs jobb dolguk.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #48483 üzenetére
Kizárt hogy ne legyen Cinema Pro vagy Cinema Home vagy valami hasonló.
ui.: nekem meg Mozi profil nincs, akkor a Cinema Pro és Home-ot felváltotta a Mozi. Érdekes.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #48481 üzenetére
A Kép->Kép Üzemmódnál milyen profilok vannak neked?
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #48479 üzenetére
Milyen tévéd van? Milyen képprofiljaid vannak?
Visszakerestem és nem neked van ZF9?
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #48477 üzenetére
Nem kötelező kalibrálni most sem, pont azért vannak a gyári profilok, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelőt. Ahogy korábban írtam, Sonynál a Cinema Pro egész jó.
-
Celtis
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg #48451 üzenetére
Tehát akkor mégiscsak 3 éves gyári garancia kiterjesztés van és a biztosítás csak egy plusz extra,
-
törölt tag
válasz
hjtz4t3wrseg #48466 üzenetére
Sokaknak nem tetszik a kalibrált kép, nincs ezzel semmi gond, úgy kell nézni, ahogy megfelelő.
Szemmel viszont a fehéregyensúlyt tényleg nem tudod belőni.
Jellemző a Sony tv-knél, hogy a zöld, és a vörös kicsit sok, ezért esetleg próbáld meg 2-3 egységgel visszavenni őket. -
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #48464 üzenetére
Én arra reagáltam hogy a muksót hibáztattad amiért kalibrálta a saját elképzelése alapján, legalább is ezt írtad. Meg hogy milyen hülyeség a kalibrálás, mert pénzkidobás. Én ezekkel nem értek egyet ennyi. Aztán hogy ki kalibráltat vagy nem kalibráltat készüléket az engem nem nagyon érdekel. Én győri vagyok.
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #48459 üzenetére
Egyáltalán nem parasztvakítás. A Sonynál a Cinema Pro van a legközelebb a referenciához, legalább is A1-nél ott mértem a legközelebbi értékeket egy xrite display pro kalibrálóval.
Cinema Pro gyári mérés
Kalibrált mérésA gond ott kezdődik, amikor ezeket a gyári aránylag jó profilokat el kezdi elállítani a user. Igazság szerint ezzel csak azt éri el, hogy egy filmnél bizonyos képi információk, részletek elvesznek.
(#48460) hjtz4t3wrseg az előbb még projektort kalibráltattál, de ugye projektort nem olyan egyszerű kalibrálni. És igen, a Sony tévék aránylag színhelyesek de nem tökéletesek. Persze nem is kell minden esetben a tökéletes.
-
törölt tag
válasz
hjtz4t3wrseg #48459 üzenetére
Rendben, legyen ahogy gondolod!
Mindenesetre nem értem miért vetted fel ezt a stílust, nem mondtam semmi sértőt!
-
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #48453 üzenetére
"...vagy rosszul gondolom?"
Nagyon. A muksó nem a saját szeme alapján kalibrált hanem egy referencia műszer és rendszer szerint. Az hogy neked jobban tetszik a harsány élénk színek, esetleg nem ütötte meg a mércét a projektorod, az nem a muksó hibája. -
törölt tag
válasz
hjtz4t3wrseg #48453 üzenetére
A szakember nem saját ízlésre, illetve gondolkodásra kalibrál, jól néznénk ki ha így lenne!
Színhelyességet, fehéregyensúlyt, gammát állít, amit szemre képtelenség belőni.
Minden tv egy külön egyéniség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Windows 11
- Elemlámpa, zseblámpa
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Linux felhasználók OFF topikja
- Lexus, Toyota topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest