- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TwentySix
aktív tag
válasz
lugomon #26770 üzenetére
A 55XD85.... tv-vel valoszinuleg jol jartal volna, de most mar mindegy....
Nekem egy 55XD8599 van immar 3 hete, tokeletesen meg vagyok elegedve vele. Egy 50-es LG plazmat valtott fel, ami mar kezdett beegni, a kodi mar kikapcsolt allapotban is latszott rajta kicsit....:-)
Kicsit aggodtam az SD sorozatok minosege miatt, ugye 4K-nal vannak itt problemak, de alaptalan volt a felelmem, fantasztikusan jo a minosege annak is.
A 4K-s adasok a netflix-tol meg egyenesen lenyugoznek meg mindig (angliai netflix tartalom). Egyedul a 4K+HDR-nel nem igazan latok kulonbseget, de hat ez a HDR meg csak felmegoldas.....
Az alap kepbeallitasokat rogton atallitottam egy bekalibralt ugyanilyen TV leirasa alapjan, most erzem termeszetesnek a szineket es a kepminoseget. -
válasz
lugomon #26770 üzenetére
Valoszinu nem is akartak ezek utan eladni neked semmit es meg is ertem oket.
A Ptk. szerint a kijavítást vagy kicserélést – a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. Azt, hogy mi minősül a Ptk. szerint megfelelő határidőn belül elvégzett kijavításnak, a jogalkotó nem határozza meg. [link]
-
krx21
nagyúr
válasz
lugomon #26705 üzenetére
Elmondom neked, pedig a Sony Tv-knek a legjobb a gyári beállításai, egyértelműen. Viszont van olyan, mikor az emberi szem van elkalibrálva!
Amikor valami olyasvalamit szokott meg, keress, ami nem jó...
Szerintem Te a nagyon mesterkélt túlhúzott beállításokat szereted, egészen addig míg egy jó teszt ábrán nem látod, hogy fele annyi részlet sincs benne...
Az általad visszavitt tv nekem is volt és egyáltalán nem olyan... -
PpenoO
őstag
válasz
lugomon #26735 üzenetére
Ránéztem a fényképezős topikra, ott is fikáztad a Sony-t. Nem vagyok otthon kamera téren de ott is bedobtad a törölközőt elég hamar.
A 4K LED TV tényleg parasztvakítás 65" alatt, de az általad tapasztalt szín és élesség problémák user errorra engednek következtetni. Ezt a jelzőt a fényképezős topikban sem szeretted, de úgy tűnik nekem, hogy ami nem mezei felhasználó termék, azt azonnal dobod. Sony TV ph lakók szerencséjére jelenleg a tv-ét visszaveszi a bolt és nem itt próbálod elsózni átverve a termékre komoly ajánlatot tevő tagokat, ahogy tetted a fényképezős topikba.
Van Philips TV topik!
[ Módosította: radi8tor ]
-
válasz
lugomon #26696 üzenetére
Hat akkor tenyleg nagyon korrektek, mert ez nem lenne kotelesseguk, csak a beszolgaltatas utan 14 napon belul valamikor. Siman ment minden?
Amugy szerintem agyrem amit csinaltal, a ritka kivetelek koze tartozol.
Lefogadom a 65ZD9-et is siman visszavinned, mert 20 perc alatt nem lett jo a kepe.
Lett volna ket heted probalgatni a tv-t, akkor is visszavihetted volna.
-
blakey
titán
válasz
lugomon #26683 üzenetére
Hülyeség, csak épp érteni kell hozzá és tudni kell, hogy mi a természetes szín illetve jó élesség, utána normális anyaggal, ami valóban szakmailag is az, megnézni, hogy mi a szitu, ha ott minden okés akkor a többi eszközt, kábelt kell megnézni, az semmit sem jelent, hogy a Philipseden minden jó, mert lehet, hogy úgy ahogy van egy túlhúzott, szakmailag borzalmas képet tartasz természetesnek. Ha igaz lenne amit írsz/írtok akkor már rég nem lenne Sony tv, márpedig nem igaz, tűéles képem van az 50W75C-vel, ráadásul 0 állásban. Az LG-ket is kalibráltam és ott is 0 állásban tűéles a kép.
-
PrinceHerceg
őstag
-
Rogiii
aktív tag
válasz
lugomon #26670 üzenetére
Sziasztok!
Én is hasonlóképp jártam. Vettem nyáron egy 43W755c típusú tv-t.
És én is akárhogy állítom kicsit sárgásak a színek, ez mondjuk annyira nem is zavarna ( már megszoktam), de én is homályosnak érzem kicsit a képét.
Van itthon egy kalibrált Samsung 48h6400 és annak tű éles a képe. Élességben a Sony meg sem közelíti, és ez nagyon zavaró, mikor az ember fullhd filmet néz.
Én egy med600-al használom, szerintem forrás oldalon nem lehet gond, mégis akárhogy állítgatom nem lesz sehogy sem tűéles. -
válasz
lugomon #26671 üzenetére
Korrektek nagyon es nem adnak el bontott tv-ket. Arrol nem tehetnek, hogy keptelen vagy beallitgatni a tv-t. Ok az elsoszamu sony forgalmazo az orszagban, nincs mutyi meg keveres. Vissza fogod kapni a penzedet. Adjal nekik szamlaszamot es kp befizetessel rateszik a penzt valamikor a 14 . nap korul.
-
Galopp
tag
válasz
lugomon #26667 üzenetére
Nem figyeltem az előzményeket, így nem tudom, hol vetted. Minden esetre az eddig meglátogatott webshopok ászf-jét átböngésztem anno TV vásárlás előtt, és úgy rémlik, minden helyen azt írták, elálláskor a fizetéssel megegyező módon kaphatja vissza az ember a vételárat, amitől csak speckó esetben és csakis közös megegyezéssel lehet eltérni...
--
Egyébként én 2-3 hónapja vettem meg a tavalyi 50X80C TV-t, és kezdésnek jól meghajtottam valós 4K tartalommal. Icipicit nyúltam bele a képi beállításokba, de az állam leesett. A TVadás (nekem még jó kis analóg kábelem van otthon) egy fos. De nem is számítottam jobbra. Vettem digitális antennát, hogy az Olimpia alatt teszteljem az adást. Az már egészen elfogadható volt (M5HD). Feleségem sírt is nemrég, hogy milyen fos a képe az adásnak, és nem akarta elfogadni, hogy egy 200E Ft-os TV-nek ilyen a képe. Megmutattam neki a Sony vízalatti 4K demóját, és rájött, hogy miért is kellett lecserélnui a 10éves HDReady 32"-os Samsungot.. :-)
Majd ha egyszer jó kedvem lesz, és valóban sokat nézek TV-adást, benevezek valami digitális csomagra, de arra, hogy a PaprikaTV mejnen az üres szobában, ez a mostani is megfelel.Anno agyaltam sokat, hogy megvárjam az XD szériát, de ugyanabban a méretben +100E Ft-ot már kicsit sokalltam. Persze itt sokan mondják, hogy az általam megvett modell mozgásmegjelenítése nem az igazi, de nekem 1,5m-ről nézve a 4K-s Deadpool-t nem igazán jött le. Szóval én örülök a választásomnak...
-
válasz
lugomon #26667 üzenetére
Nem ertelek abszolute, barmilyen tv-t veszel mindegyiket be kell allitani, hogy neked megfelelo legyen a kepe es a szinei, nincs olyan, hogy a szemedre kalibralva adjak at a tv. Persze te tudod, a te dontesed.
En megertem az uzletet is, azt leszamitva, hogy torvenyileg is kotelezve van erre. Abban biztos lehetsz, hogy a 14. napon vagy utana kapod vissza toluk a penzed.
-
amadeus11
senior tag
válasz
lugomon #26647 üzenetére
100 %-on sem "olyan éles". Valószínű azért érzed így, mert felskálázott full HD anyagot nézel egy 4K-S panelen, kicsit "lágyabb" a kép és ez minden 4k tévével így lesz. You Tube 4k demóval próbáltad? Színhőmérsékletet is be tudod kedved szerint állítani, ha a profi vagy a normál mód nem tetszik válaszd az élénket, az biztos, hogy nem sárgás, bár a retinádat lehet feszegetni fogja. A részletességet tudod javítani a Reality Creation funkcióval. Ha még így se elég "élénkek" a színek, ott az élő szín funkció, de ekkor már tényleg elég messze lesz a valóságtól amit látsz, mintha mesefilmet néznél. Én ahány Sony tévét láttam, mindig elcsodálkozom milyen tökéletes rajta a bőrszín, még sose láttam rajtuk vörös vagy zöld arcokat az eredmény mindig nagyon hihető volt. Épp ezért nem értem miről beszélsz, vagy hogy lehet fakó egy kvantumpöttyös tv? Szerintem próbálj megbarátkozni vele, az egy nagyon jó tévé!
-
válasz
lugomon #26664 üzenetére
A bluray forras sem volt szep es eles?
Sargas a szin. Probalgattad a szineket allitgatni, hogy ne legyen sargas? Paoloo kolleganak 8509-e van, esetleg irjal ra milyen beallitasokat hasznal, neki is kellett ido mire beallitgatta a tv-t. Szerintem megszoktal valamit es most nem azt latod az a baj. Pedig amit vettel tv-t sokkal jobb mint ami volt, csak be kellene loni rendesen.
--------------------------------------
Megtalaltam a hirdetesedet. Megkerdezhetem, hogy milyen fenyforras vilagit a tv mogott? Lehet kiprobalnek egy ilyet, no nem azert, hogy homogen legyen a hatterfeny
, az tokeletes igy is, csak amugy is mindig vilagit a kislampa, ezzel ki tudnam valtani es meg jol is nez ki.
-
PpenoO
őstag
válasz
lugomon #26659 üzenetére
Színek:
Be kéne állítani azt a tévét vagy teljesen elszokott a szemed. Túlszaturálhatod a Sonyt is de hosszútávon inkább az elvonókúra vagy hagyd a picsába és vidd vissza.
Élesség:
4K tévét tényleg 65+ban érdemes venni. Felskálázás ide vagy oda, nagyobb felbontásnál SD kép jobban szétesik ilyen felbontásban. Ilyen felbontású tévét ne az vegyen aki Szomszédokat vagy VHS felbontást akar nézni a készüléken. Oda Philipsből a CRT 100Hz Matchline való vagy ha ragaszkodsz a Sonyhoz akkor egy felső kategóriás Trinitront szerezz be.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
lugomon #26649 üzenetére
Az a SONY TV egy triluminos paneles jószág, ennek ellenér vissza akarod küldeni? Csak kíváncsiságból, milyen Philips TV-d van, amit jobbnak tartassz nála?
+ hogy lett az X8507C-ből 8505? B-t vagy C-t kaptál?
U.i készülj fel, mert téged is szeretni fognak ezentúl a Központiba!
-
Jim-X
őstag
válasz
lugomon #26652 üzenetére
A 4k-nak szerintem minimum 65", de inkabb 75-tol van ertelme. Marmint, hogy az elonyet lasd. Ugyanakkor alig van forras hozza. En is ezert vettem FHD-t. 3m-es nezesi tavolsagrol ki van zarva, hogy eszreveszed a kulonbseget egy 65-os megjeleniton pl.
Ha igen, akkor kivetelesen jo szemed van, vagy hanta
-
blakey
titán
válasz
lugomon #26647 üzenetére
Akkor épp ideje kalibráltatni egyik tv-det, hogy valóban lásd mi a természetes, a Philips sem az szerintem, csak annak hiszed illetve megszoktad. A kalibrált kép a Normál módhoz képest sárgásabb, melegebb, de egy idő után teljesen természetesnek fog tűnni és nem fogod tudni elviselni a Normál képmódot.
-
blakey
titán
válasz
lugomon #26643 üzenetére
Kérdés, hogy számodra mi a természetes, szerintem nem láttál természetes, kalibrált tv-t, az köszönő viszonyban sincs a gyári beállításokkal, egyikkel sem, de ha hasonlítani kéne akkor általában a Film módhoz van közel de nem annyira "sárgás".
(#26640) K Norbi
Akkor nem volt frissítés, másike verzószámra emlékeztem. Néha előfordul, hogy nyomok egy resetet, próbálgattam egy-két eszközt és úgy véltem, hogy nem árt egy gyári visszaállítás, 10 perc alaltt visszaállítok mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Motoros topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Anime filmek és sorozatok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest