- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
modflow #64230 üzenetére
Mostanában nekem is elkezdte csinálni ezt.
Be-bekockásodik a kép, szaggat, stb.
XH90-es TV, a legfrisseb fw fenn van.
a Viasat History, ami nálam SD minőségben jön, az pl. szaggat. Nem csak a kép, hanem a hang is.
Néztem a Voda TV weboldalán, ott jó a kép (mert korábban volt olyan, hogy ott is szar volt, de most nem). Jelerősség, jelminőség rendben van, mégis szaggat. Pedig ez SD adó.
Némely másik adó jó, de, van amelyik kockás, és szaggat is -
sting2
addikt
válasz
modflow #64627 üzenetére
Ohh, ne gondold hogy nem tettem meg.
Akkora ellentmondások vannak, hogy az már, már kabaré.
A Sony központiban azt mondták a mikrofon a különbség.
A nevesebb oldalak szerint a 93 as- 8bit+frc panel van.
Aztán más oldalak szerint a Rich Color enhancer megléte szól a 93 mellett.
A kedvencem, hogy vannak oldalak ahol a DTS és DD dekóder hiányzik a 90 ből.. -
kolosszus87
senior tag
válasz
modflow #64587 üzenetére
XJ szériában van Smooth Gradiation funkció, amit XH-ba sajnos nem tettek bele, ezt csak alacsony fokozaton éri meg használni, ez elkeni a színátmenet hibákat, de azon a részen a képtartalom részleteit is elmossa! Ennek nem a panelhez van köze, hanem az XR procinak van egy ilyen funkciója. Ha kikapcsolod, akkor rossz minőségűbb tartalomnál ugyanúgy fogsz időnként sávosodást látni mint az XH-nál.
-
Celtis
veterán
válasz
modflow #64381 üzenetére
Meglehetősen valószínű, hogy a hiba oka ugyanaz lesz mindkettőtöknél. Továbbra sem tudni, hogy mi hozza elő. Lehetett ez a tv szoftver frissítés, de ugyanúgy a CI modul frissítése (?) vagy valamilyen szolgáltatói paraméter módosítás.
Meg kell várni a sw javítást. Ez a második eset is azt igazolja nekem, hogy sokakat érint ez a hiba, és nem véletlenül ígérik ilyen hamar a fixet.
-
-
Celtis
veterán
válasz
modflow #64303 üzenetére
Ez fura. Ezt a választ is pont ma délután kaptad a Sonytól?
Akárhogy is, ismert hiba, ami azt jelenti, hogy elég sok embert érint. Főleg, hogy ilyen gyorsan ígérik a javítást. Valószínűnek tartom, hogy komoly a nyomás és valakik most is ezen dolgoznak.
A hardver hibát ne úgy értsd, hogy valami tönkrement. Ezzel szemben vagy tervezési hiba lehet vagy egy alkatrész nem teljesíti az előírt paramétereket. Az ilyen problémákat szoftveres kerülő megoldásokkal (workaround) jellemzően kiválóan meg lehet oldani. A panelcserére akkor kerül sor, ha ez a workaround valamilyen okból nem működik a te készülékeden, de szerintem ezt simán meg fogják oldani.
De ezen felesleges agyalnod. Elismerték a hibát és záros határidőn belül javítani fogják.
-
Zoty4
őstag
válasz
modflow #64296 üzenetére
arra céloztam hogy akkor lehet nem sony tvt kell vennni, ha csak azzal bugzik
ebben az esetben sanszosan náluk lesz a hiba, lehet valamit állít a műszerrel vagy filtert cserél és szuper lesz. Legyél határozott a szerelővel hogy oldja meg a problémát, mert nem ezért a kockás képért fizeted a havidíjat
Nekem pár éve volt ilyen hogy a telekomot kihívtam. It ttökölt 1,5 órát szerelő majd el akart menni, mondtam neki h addig ne menjen el amig meg nem oldja, hívott egy kollégáját akinél volt műszer aztán pikpak megoldották. Kívánom h neked is sikerüljön
-
Celtis
veterán
válasz
modflow #64288 üzenetére
De mi az, hogy nem kompatibilis?
Az amit látsz.
Igen, szabványos az interfész, de mégis valami hiba folytán összetörik a kép. Vagy a sarkadra állsz és a két érintett felen behajtod a megoldást, vagy elfogadod, hogy ilyen.A Sonynak bemutatod, hogy ugyanaz a modul a másik TV-ben hibátlan.
A Vodafone-nak bemutatod, hogy a CI moduljuk nélkül jó a kép, bedugva eltörik.
Aztán hagyod, hogy megoldják. -
Zoty4
őstag
válasz
modflow #64291 üzenetére
Nem basztatásból írtam, és tényleg sajnálom is, hogy gondod van ezzel. De már többször leírtad ugyanazt a problémát anélkül hogy bármit változtattál volna
"Insanity is doing the same thing over and over again but expecting different results." A.E.opcióid:
1.vodatól kérsz settopboxot (ezt írtad korábban hogy nem szeretnéd)
2. lecseréled a tv-t
3. vodától kérsz egy másik fajta CI modult, hátha az nem okoz problémát: esetleg irsz a sonynak hogy milyen tipusú modult ajánlanak erre a problémára, mivel működik jól, és azt probálsz kérni a vodától
4. bízol benne hogy a sony kiad egy frissítést amiben megoldják a CI modulod problémáját ->Megírnád nekik a típusát az lehet elősegíthetné a problémád orvosolását -
Celtis
veterán
válasz
modflow #64234 üzenetére
Azért érdemes ellenőrizni, mert ha úgy hibátlan a kép, akkor az antennajel probléma szerintem kizárható, ellenkező esetben a Sony azonnal a jelminőségre foghatja a hibát.
Bejelenteném a hibát mind a Sony mind a Vodafone felé. Talán utóbbiaktól várható gyorsabb megoldás, esetleg egy másik típusú CI modul képében (Mintha valahol olvastam volna hasonlóról)
-
Zoty4
őstag
válasz
modflow #63849 üzenetére
szerintem kérdezd a céltopikban (kodisban)- kodinak semmi köze a tvhez, egy android alatt futó lejátszó
#63848 szabi__memo: próbáltad netről frissíteni? Dugj rá lant vagy állítsd be a wifit
#63850 tepenzed: tökéletes választás PS-hez. HDMI Kábelre figyelj milyet veszel, mert sok olcsóbb kategóriát nem szeret
-
gordonfreemN
addikt
válasz
modflow #63833 üzenetére
Valóban az is lehet baj, ha túl erős, de ezt csak a szolgáltató embere fogja tudni megmondani alkalmazással/müszerrel, melyik a jó és hogyan. Nála lesz attenuator is, amit a csatlakozóra szerel ha kell.
Ha nem így lenne akkor el kell zavarni, csak egy utcai mutatványos.
-
kezo0
addikt
válasz
modflow #63807 üzenetére
Szerintem ennek nincs köze a modulhoz ill. kártyához, az csak a kódolt adások kikódolását végzi. Az ilyen hiba jellemzően a bejövő jel gyengeségére utal. A Sony tévék elég érzékenyek erre. Sőt, még az is lehet, hogy túl erős a jel. Ha esetleg koax elosztót használsz, meg kéne próbálni átdugni a tévét egy kisebb vagy nagyobb csillapítású ágra, hátha…
Zoty4: nem cl, hanem ci (CI, azaz common interface)
-
Zoty4
őstag
válasz
modflow #63815 üzenetére
ne tudd meg mit szoptam a tetves hdmivel is (vettem vagy 3 dbot mire megy amit szeretnék). Nagyon elgondolkodtam hogy a jövőben vegyek e sonyt. LG kb mindent eszik. Sonynál meg minden szarért rinyál. Ez nem hardware hiba, hanem szerintem szarul írták meg a sonyk programját. Mintha lenne egy windowsod amire nem tudsz telepíteni drivert és csak azt tudja használni ami benne van az előre definiálva az op rendszerében
-
vlevi
nagyúr
válasz
modflow #63807 üzenetére
XH90-em van, de a többi (Voda, CI kártya) ugyanaz.
Sajnos nálam sem tökéletes a kép, néha vannak ilyen kockásodások.
Tavaly, illetve az év elején voltak olyan időszakok, amikor nézhetetlnen volt.
Volt amikor fizikailag is, mert kiírta, hogy nincs jel.
Nem tudom bizonyítani, de emlékeim szerint a Voda előtt ilyen nem volt a Sony TV-mmel. -
-
Derron
aktív tag
válasz
modflow #63413 üzenetére
Nah jó, hagyom a fórumot pár napig,
majd ha megérkezett a tévé és nem tetszik a képi világ vissza jövök olvasgatni. Eddig Edge ledes SONY-m volt, de mióta ide járok, már előre zavar a blooming is
. Komolyan, szerintem a gyártók malmára hajtjuk a vizet a fórumokon, olyan dolgok kerülnek elő, amikről ha nem tudsz nem is zavarnának.
Szeretnél venni egy 32" tévét 70e Ft ért, és haza viszel egy 65" OLED et, mert az kell neked a 2m re.
-
Joshi
titán
válasz
modflow #63395 üzenetére
"Én azt vettem észre az XH90 után az X93J-n, hogy szebb a kép és nem sávosodik úgy."
Azért elsősorban a képfeldolgozó procik közötti különbség felel. XH90 X1 4K HDR proci, míg az X93J XR proci. Korábban volt itt téma, hogy a régebbi X1 Extreme proci is jobb volt ebből a szempontból, mint az X1 4K HDR proci.Csak ezért egyik X93J tulaj se álljon el a vásárlástól, mert lehet hogy tényleg hozza a kötelezőt. Ettől függetlenül nem értem miért nincs az X93J-ben 10bit-es panel.
-
modflow
veterán
-
F-ECT$
titán
válasz
modflow #63209 üzenetére
Lehet ragaszkodni a "régi" hagyományokhoz, és tiltani a topicból a sony oledeket, vagy mivel úgyis terjednek, ezért át lehet alakítani, hogy jobban kiszolgálja az ide látogatók igényeit.
(Nem tudom, hogy a márkafüggetlen oled topicban most mi megy, de ~1 éve eléggé barátságtalan volt a hangulat azokkal szemben, akik szerint nem az oled a megoldás minden helyzetre.)
-
axlfsi
veterán
válasz
modflow #63136 üzenetére
"Biztos, hogy te is eARC-on viszed tovább s hangot egy Dolby Atmos képes erősítőre?
Mert egyébként lehet, nincs akadás..."
Ja, értelek; ez esetben: biztos, hogy nem!
(eARC-on jön ki éppenséggel, de egy Z906-ba, ami elvileg nem tudja az Atmos-t, ha jól látom, ... illetve 98%-ban Steelseries 9X fülessel használom, nincs is számomra jelentősége ilyen szinten az eARC-on érkező DAtmosnak) -
axlfsi
veterán
válasz
modflow #63087 üzenetére
Azt, hogy csináltad mégis, hogy nem javították, hanem egy újabb modellt kaptál helyette, taníts mester!
Komolyan érdekel!
(egyébként nálam sem akadozik semmi, Netflixre nagyon sokat van hsaználva, egy tizedmásodpercre sem röccent meg sosem (30mbites szar Inviteles rézdróton csorognak a bitek és kb. 10-20 eszköz használja folyamatosan)).
-
Derron
aktív tag
-
kissdani
senior tag
válasz
modflow #63087 üzenetére
Eyg olyan kérdésem volna hogy megjött a hdmi 2.1-es kábel és a hdmi 3 arc/earc bemeneten nincs kép. Ez mért lehet? Már rákötöttem a ps5-öt de azon se jó...
Ez csak dedikált arc kimenet lenne? Bár ezt kétlem. Vagy kell valamit állítani? Felismerni felismeri hogy be van dugva de se kép se hang akármit csinálok. Lehet a tv hdmi3 port a hibás?
-
kissdani
senior tag
válasz
modflow #63075 üzenetére
Köszönöm a részletes választ. De félő hogy ez a hang akadozás torzulás egyedi eset mert nálam nem jelentkezik ez a probléma szerencsére.
Zoty4: Én egy hete vettem egy 85"xh9096-ot 750k-ért hivatalos forgalmazótól AV-land, 30k-ért 5év gyári gari kiterjesztés ez nagyon baráti ár volt de ha vársz B.F.-ig akkor kis szerencsével lesz ennyiért. Sokat gondolkoztam milyen legyen a Q8 az 500k-val drágább és kb. egál, ezen is vannak hibák de követem a Samsung fórumot azon talán még több...
Ennyiért nincs jobb, mindenképp a nagyobbat javaslom én vélemyényem szerint a tv legnagyobb Fííícsöre az a méret még mindig, lehet mindenféle parasztvakítás.
Nekem falon van 8db 14-es dűbel ha nem bírja el a fal akkor menetes szár és másik oldalról alátét, anya. -
kissdani
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Autós topik
- YouTube
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Chrome
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest