- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ManUnited
aktív tag
válasz
Vhiktor #68270 üzenetére
Köszönöm a választ és Celtis neked is!
Én is öregedésre gyanakodtam, csak azért furcsálltam, mert az én egy évvel öregebb xe9005-ömnek ( lekopogom
) semmi baja, olyan mint új korában. Azt hittem a mai lcd-k (főleg az akkor még talán felső-közép kategóriának számító) már kevésbé érintettek a felhősödésben, de akkor ezek szerint ugyanúgy szerencse kérdése még mindig, hogy melyik meddig bírja.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
Vhiktor #68131 üzenetére
Természetesen semmi baj a 4K HDR-el, ha le tudom játszani. TV-n KODI-t használok, a gyári letatszot csak példának írtam.
De a HDR anyagok lejatszavalal már nannyiszpr futottam bele problémába, hogy elvette a kedvem, ezért inkább már meg se próbálom ilyen formátumban beszerezni a megnézni valót. -
kolosszus87
senior tag
válasz
Vhiktor #67322 üzenetére
Így van! Én csak PS5-höz tudom ajánlani a Sony tv-ket teljes mellszélességgel. Még az új Xbox-hoz sem feltétlen, mert még a boxnak is van olyan funkciója amit a Sony tv-k nem tudnak kezelni (4K 120hz Dolby Vision mellett...új LG modellek tudják ezt is kezelni). Egyébként nekem a TCL márka egyre szimpatikusabbá válik, most itt Európában is egyre jobb tévékkel jönnek már ki évről évre. Látszik, hogy törik magukat, fejlesztenek és szeretnék elnyerni a vásárlók bizalmát és elégedettségét.
-
törölt tag
válasz
Vhiktor #67311 üzenetére
Nem feltétlen a tévé hibája, úgy tűnik egyelőre ez csak így működik VRR-rel. Nvidia oldala
Más: nincs olyan, hogy 2.1-es kábel. 2.1-es csatoló van, a kábelnek meg sebessége van.
Vagyis a 2.1-es csatolóhoz 48Gbps Ultra High Speed kábel kell, amint ahogy Nvidia is írja.De amiért valójában jöttem az az, hogy gondolkoztam új tévén és Sony-n, de most, hogy olvastam hogy PC-s játékra nem jó, nagyon meglepődtem. 😮
Mi a probléma vele? -
ZozzHUN
addikt
válasz
Vhiktor #67080 üzenetére
Csak PS5-tel. Kölcsön kértem testvérem PS5-ét és azzal is pontosan ugyan azok a lila foltok voltak. Így ezek után már tudom, hogy TV a hibás.
Viszont minden más tartalomnál tökéletes.
Pl. PS5 youtube grey screen video-n látszik a lila foltok, TV-n lévő ugyan az a youtube videón nincs lila folt.
-
törölt tag
válasz
Vhiktor #67060 üzenetére
Köszi!
Érdekesség képpen valamelyik nap (PS5) kikapcsoltam a HDR-t, és valahogy mintha élethűbbek lennének a színek, effektek.
Továbbá HDR módban mintha a fekete részeknél részletek vesznének el..Azt is tapasztalom, hogy kikapcsolt Local Dimming, meg HDR mellett mintha folyamatosabb lenne a mozgás, ez elsősorban játékoknál látható.
A kijelzőm kalibrált XH90
-
törölt tag
válasz
Vhiktor #66129 üzenetére
Köszönöm!
Nem tudom szolgál-e érdemi infoval valakinek, de azért elmondom, hogy XH90-en 12 kattintást nyomtam a PS5 HDR beállításán a fényerőre. Ez kb 630 nit, ami megegyezik a tv maximális fényeréjével.
A fekete ábrán 2 kattintás történt, sötét szobában éppen látható így a napocsak ábra.Remek lett, így a kép!
-
válasz
Vhiktor #66054 üzenetére
Nahát szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy erről a kalibrációról még csak nem is hallottam...
Tapasztalatod, a kalibrálasi lehetőségek és eredmények szerint milyen TV-t érdemes venni?
Persze gondolom pénztárcafüggő első sorban, de ha mondjuk nézünk egy középkategóriás átlagot (4K felbontás, 55-65 coll, okostévé) -ez mondjuk 240e Ft-árig, illetve attól egy fokkal feljebb van valami preferàlt? -
ronaldo
őstag
-
kolosszus87
senior tag
válasz
Vhiktor #65766 üzenetére
Jó lett a videó, szépen érthetően elmondod mit miért kell beállítani, mindenkihez el kellene juttatni akinek modern HDR képes 4K tv-je van és játszik valamilyen konzolon. Rengetegen átlag felhasználó nincs tisztában azzal, hogy milyen beállításokat kellene használniuk a megfelelő HDR beállításokhoz és sajnos a gyártók sem hívják fel erre a figyelmet h mi az a HGIG, stb. Az egyszeri (nem tech érdeklődésű) játszani akaró usertől meg nem is elvárható, hogy tisztában legyen ezzel a rengeteg szabvánnyal.
-
ronaldo
őstag
válasz
Vhiktor #65717 üzenetére
Épp azt adtam le és hoztam helyette mediacardot, mert a vodafone tv set top box egy ipari hulladék. olyan sebessége van, mint 12 évvel ezelőtt egy középkategóriás androidos telefonnak. Cserébe plusz felesleges energiafogyasztó és plusz egy távirányító is kell hozzá. De hát amikor visszavittem, nem számítottam rá, hogy 2022-ben nehéz megugrani egy működő mediacard foglalatot egy olyan tv-nél, amelynek az árából bőven lehet autót is venni.
Én voltam naív.
-
jolti
senior tag
válasz
Vhiktor #65699 üzenetére
A local dimminget hol kell kikapcsolni? Nem találtam ilyen kapcsolót'.
Az első képen ahogy volt a tv, a másodikon meg próbáltam az ilyen motion flow - t, meg ami még ott van, azokat kikapcsolni.
Telefonnal fotóztam, youtube alkalmazásban.
Nem tudom, hogy befolyásol-e valamit.
A tiedhez viszonyítva nem jó, gondolom?
Mit lehet neki csinálni?
Ja és XH90 -
-
kolosszus87
senior tag
válasz
Vhiktor #65448 üzenetére
Tesztelgettem kicsit, azt hiszem igazad van. Többször összehasonlítottam 0-ás és +2-es beállításon (ahol már éppen csak láthatóvá válik a nap ikon sötét szobában). 0-ás beállításon valóban töri már egy kicsit a feketéket, +2-őn viszont előbújnak a rejtett szürkeárnyalatok és sokkal harmonikusabb lesz a kép. Az első 2 beállítási képernyőn is visszavettem 15-ös értékről 14-esre, így még közelebb került ugye az XH90 képességeinek felső határához, ez is előnyére vált a "tesztképeket" nézegetve.
-
mrThomi
addikt
válasz
Vhiktor #65453 üzenetére
Ezt nem teljesen értem hogy színben és fényerőben is eltér. Hogy lehet színben és fényerőben eltérő ?
A képen jobb oldalt ahol bekarikáztam ott a függöleges sötétebb csíkok között erősebben látszik a fehér, a kijelző közepe és bal oldala fele is látszik, de mozgó tartalom alatt az nem észrevehető egyáltalán.Ugye itt sok esetben a szem vakfoltja is közrejátszik, tehát ha az ember belenéz akkor nem látja, de ha mellé akkor viszont már igen.
-
mrThomi
addikt
válasz
Vhiktor #65451 üzenetére
Jaj azt semmi estre mert kikapok egy pixel hibásat, ezen legalább nincs, amitől a hajam égnek áll vagy egy roszabb példányt amin jobban látszik a banding. Jó ez, marad, csak érdekelt hátha javítható különböző képbeállításokkal. Ilyeneket olvastam még hogy ha falon lóg, jobban kijöhet, de nekem a lábán áll ami nem is csavaros hanem belecsúsztatós.
-
mrThomi
addikt
válasz
Vhiktor #65449 üzenetére
Filmnél egyáltalán nem vettem még észre, játékoknál pl: havas tájon vagy égen való pásztázás, autós játék ha az égbolt és a táj fele fele arányban osztozik, kanyarodáskor, ilyenek. Csináltam egy dse teszten, azóta figyeltem fel rá, és azóta azt nézem, lehet nem kellett volna
-
kolosszus87
senior tag
válasz
Vhiktor #65437 üzenetére
Érdekes amit mondasz, nem tudom kinek higyjek, te is szakértője vagy a témának, meg ő is. Inkább azt mondom, nézd meg ezt a videót ha van egy kis időd és mondd el a véleményed: [link]
3:21-től beszél a 3ik képernyő beállításról amit 0-ra javasol LD tv-nél sötét szobában való játéknál(én mindig sötétben játszom) és mérésekkel is alátámasztja ezt. -
kolosszus87
senior tag
-
kolosszus87
senior tag
válasz
Vhiktor #65421 üzenetére
Kapott az XH90 is frissítéssel automatikus HDR tone mapping beállítást a PS5-tel, ez abban nyilvánult meg, hogy a fríssítés után elindítva a PS5-öt bejött egy képernyő ami jelezte, hogy most az új funkcióval be lett állítva a megfelelőre. A baj, csak az h ezt a tesztek nem igazolták, tehát nem lett jó ez a funkció, így manuális beállítással jobb eredményt lehet elérni. A tv pedig ettől még nem kapott HDR tone mapping állítási lehetőséget, az teljesen automatikus és kikapcsolhatatlan, nincs erre vonatkozó menüpont a beállításokban sajnos.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
Vhiktor #65418 üzenetére
Nincs ilyen XH90-en sajnos, egyáltalán nincs HDR tone mapping beállítás a tv-n. Kikapcsolhatatlan! A HDTVtest-es Vincent úgy rémlik pont emiatt ajánlotta egy külön videójában, hogy a HDR beállításokat manuálisan végezzük el az XH90-PS5 esetében és 1000nitre legyenek belőve a csúcsfények és ne hagyatkozzunk az automatikus, illetve az a PS5 HDR beállításában vonatkozó ajánlására a beállító tesztképernyőn, hanem állítsuk azt alulról felfelé haladva 15-15-0 kattintással a 3 képernyőn.
-
kolosszus87
senior tag
-
Csabi1984
addikt
válasz
Vhiktor #65216 üzenetére
Nekem nem azzal van bajom ha nem minden HDMI kábellel működnek a dolgok de ba---us akkor legalább a gyártó SONY javasolhatna HDMI kábeleket amik tesztelve lettek.
Amúgy az is zavaros nekem (bár biztos van rá magyarázat) erre a CEC-re. Nem megy az ARC ok, de Sony távirányítóval tudom vezérelni az erőlködő hangerejét, X90max-ban a távvezérlést és a Dune lejátszómba is, sőt ha kilövöm a Tv-t akkor viszi az erősítőt is Off-ba de vissza már nem kapcsolja amikor a Tv-t bekapcsolom. Ezek csak akkor működnek amikor rendesen felismeri a TV a Denon erősítőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Windows XP
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- 4 Ciklus Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9G4MG/A) Éjfekete -3 év gari
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest