Hirdetés
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nismoka
addikt
Amit akkor állítasz be mikor 3D jel megy az automatikusan kiválasztódik legközelebb is 3D nézésekor abban a jelenet beállításban ahol beállítod, ezt eljátszhatod az összes bemenettel és jelenettel, ennél bövebb lehetőség nem létezik!
Itt is lehet minden módhoz állitani, söt van jelenlegi bemenet és közös mód is. -
Warter
addikt
válasz
üzenetére
Reménykedtem, hogy van 1xűbb. De akkor marad az, hogy Mozi 1 és Mozi 2 lesz a beállítás. Következő kérdés, hogy lehet-e ezek között váltani 1 max 2 gomb lenyomásával?

LG-ben mondjuk az egyben szimpi és idegesítő is volt, hogy minden módhoz lehetett saját képernyő beállítást csinálni.
-
törölt tag
-
Warter
addikt
Be tudom azt valahogy állítani, hogy ha 3D-t nézek, akkor kicsit világosabb legyen a kép a 2D-hez képest?
-
B-L-A-C-K
titán
Külön távja van persze, plusz a mély-t csak konnektorba kell dugni más vezetéke nincs. A TV-vel pedig össze van hangolva, azaz a TV távjával is tudod kezelni, illetve ha a TV-t bekapcsolod az is bekapcsol. De pl most van PS3-am, azt is ha bekapcsolom minden bekapcsol (TV, hang...).
-
apszi
őstag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Az egyébként, hogy működik, mint egy külső erősítő? Úgy értem külön távja van, külön kell kezelni? Értem azt, hogy pl. nincs olyan, hogy ha bekapcsolod a tv-t, akkor az is automatice bekapcsol? Esetleg, sub automata kikapcsol? Vagy ébredjek már fel, és húzzam ki a kezem a biliből, és ne legyek már ilyen kuva kényelmes?

-
luciferc
őstag
válasz
nismoka
üzenetére
Kösz, akkor majd zaklatom a Digit, úgyis furcsa, mert van ahol jó, van ahol meg nem az ékezetes betű.
A Harmonyt megnézem.
Mellesleg tegnap totál kiakadt a TV, nem reagált (csatornaváltásra sem, sőt!), csak 15-20s késésekkel, ha egyáltalán, a SEN-re állandóan újraindult, aztán egyszer csak köpött egy 8 villogásos hibát (elvileg audio rendszer hiba). Na mondom szép. Akkor legyen full reset. Megvolt, szerencsére megjavult. Mellesleg frissített is, és mintha ezzel a 2193-as frissítéssel gyorsabb lenne némileg a reakciója.
Amúgy azt teljesen megdöbbentőnek tartom, hogy nincs ezeken a full számítógépes TV-ken komplett beállítás mentés. Elég sok mindent be lehet állítani, amit egy reset tönkre vág. Legalább a programlista menthető, fél siker, így 2014-ben...Nem tudsz valami központibb email címet (EU-s központi customer support mondjuk, akik nem csak a /dev/null-ba iktatják a véleményeket), ahova pár apró javítási ötletet el lehetne küldeni. A magyar központtal kapcsolatban nincsenek illúzióim. Pár apró javítással sokkal jobb lenne a TV és a user élmény is.
-
nismoka
addikt
válasz
luciferc
üzenetére
Kódolás szeintem itt nem állítható max ha régiót váltasz, hogy mire azt nemtudom, mindig tv-n nincs ilyen gond amúgy. Távirányító gomb funkciók nem változtathatóak. Szerezz be egy logitech harmony-t ott össze vissza programozhatod a gombokat, én is azt tettem bár nem az általad említett okból.

-
Directors
senior tag
Sziasztok!
A 42W655-ös TV-n mikor pendrive-ról elindítok egy filmet akkor kiírja hogy dolby digital hang van. Mivel én csak a TV hangszóróin hallgatom a filmet így némelyik jelenetnél alig hallok valamit, máskor meg olyan hangos hogy az csak na.Nem lehet valahogy beállítani hogy csak sima sztereóként szóljon?
-
sgamez
tag
Sziasztok. Erről a SONY BRAVIA KDL42W829BBU Smart 3D 42" LED TV ről mi a vélemény?
-
apszi
őstag
Azt jól láttam valahol, hogy a W829-hez lehet csak mélyládát csatlakoztatni? Ezt milyen kimeneten teszi? Vagy ez csak kizárólag valamilyen szintén Sony ládára vonatkozik?
-
Warter
addikt
-
B-L-A-C-K
titán
Grat hozzá! Nekem a 829-es testvére van...
Itt vannak az én beállításaim (kizárólag csak TV adásokra használom, FHD-ra a gyáriakat), bár ez sok embernek nem tetszik szóval lehet neked se fogja adni.
Mondjuk ha előre tudom ilyet akarsz akkor lehet meg kellett volna probálnod ahogy én vettem. A 829B 430 ezer Sony-nál úgy hogy adnak egy 100 ezres hangprojektort mellé, ezt ha nem bontod ki 70 ezerbe el lehet passzolni, plusz mellé ki lehet bulizni egy 5 év biztosításos garit (én kértem és megkaptam ingyen). Azaz ha úgy vesszük 360 körül lehetett volna egy hasonló TV-d egy ~30 ezer forintot érő 5 éves biztosításos garival...
-
Warter
addikt
Jelentem, csatlakoztam a klubhoz egy 55W828B-vel. Ha esetleg valaki tud hozzá valami jó kép beállítást ajánlani azt megköszönöm.

-
max004
tag
Sziasztok!Van-e valami kulonbseg az idei 42w705B es a tavalyi 42w655A kozott?Ahogy olvasom az ideinek van csak tobb hdmi meg usb,a tobbi ugyanaz.Kepminosegben jobb az idei w705B?( kb. 80 euroval dragabb mint a tavalyi modell)
-
nismoka
addikt
válasz
viharkabat
üzenetére
Gain: szín arányának erősitése világos jeleneteknél
Bias: szín arányának előerősítése sötét jeleneteknél -
krx21
nagyúr
válasz
nismoka
üzenetére
Ez komoly? Backlight 10
És az egész x-reality engine OFF???
Szerintem a Sony-k NORMAL módja úgy általában teljesen rendben van... Abból még egy keveset levesz itt-ott az ember és tényleg nagyon jó, kiegyensúlyozott, de ugyanakkor szép képet kap az ember...
De persze ez tényleg szubjektív... -
nismoka
addikt
Tetszik a képe? Ha igen akkor nem kell bántani!

De ha gondolod próbáld ki:Viewing mode: Cinema 1
Backlight 10
Contrast 90
Brightness: 50
Color: 50
Hue: 0
Color temperature Warm2
Sharpness 50
Noise reduction Off
Dot/mpeg noise reduction Off
Reality Creation Off
Smooth gradation Off
Motionflow True Cinema
Film mode Auto
Black corrector Off
Adv. Contrast Enhancer Off
Gamma -1
Auto Light Limiter Off
Clear White Off
Live Color Off
Detail Enhancer Off
Edge enhancer Off
R Gain -3
G Gain -13
B Gain 0
R Bias 0
G Bias -1
B Bias 0
Eco (light sensor) On/Off -
JackeL
tag
Valószínűleg buta kérdés lesz:
Vásároltam egy KDL-32W706B televíziót, a tesztekben látom, hogy alapbeállításon elég sok a zöld és a fehér sem az igazi, de sajnos sehol nincs leírva a bekalibrált állapot beállításai.
Nincs valahol valami ilyen? A hardveres kalibrálás nem 5 forint sajnos, illetve ismerősöm sincs, akinek lenne és megcsinálni egy kis pénzecskéért
Segítséget előre is köszönöm! -
Zaji
őstag
(OFF)Sziasztok,
Lehet kicsit off leszek. Olyan alkalmazást keresek, amivel egyszerűen tudom a feliratok kódolását megváltoztatni, hogy meg tudja jeleníteni a tv. (/OFF)
-
Mannster
csendes tag
Sziasztok, a kdl-48w585b-ről tud valaki érdemben bármit, vagy még túl friss? Egy 42w705 a másik esélyes, ha ez nagyságrendekkel rosszabb...
-
luciferc
őstag
válasz
luciferc
üzenetére
Még valami. Megoldható az, hogy a távirányító jobb-bal-le-fel nyíl gombjai lépkedjenek a programok között és esetleg még a hangerőt is szabályozzák? A lépkedés lenne a fontosabb, a natív program váltó gombok ergonómiailag a lehető legrosszabb helyre kerültek. A csatorna váltó gomboknak meg valahol középen kellene lenni, a smart kör alatt. Bár igazából fölöslegesek, mert a nyíl gombok kiválóan tudnák ezt a funkcionalitást, de ha már vannak, legalább ne legalul lennének.
-
luciferc
őstag
50W8-as TV-knél a műsorújság (Guide) karakter kódolása hogy változtatható? A Digi által mellékelt műsoradatok ékezetei nem igazán jól jelennek meg.
-
Kabel15
aktív tag
Szia!
Én már fél éve nyúzom. Szerencsére semmi gondom nincs vele. Bár pár hónapja kikerült a szolgáltatásból a sony 3D ingyenes tartalma, de egyébként nincs rá panaszom.
Külső HDD van rádugva simán viszi a filmeket. Teszteltem vele médialejátszót is az még szebb.
3D is szép, Foci VB-t végig néztem rajta, nekem nagyon bejött a képe, gyári beállítások is nagyon jók, alig állítottam valamin. Feliratokat elsőre nekem nem kezelte de mikor beállítottam hogy milyen kódolásu onnantól mindent visz szépen. ÉÁŐ és hasonló magyar karakterek sem okoznak gondot neki.
PS4 et tervezek mellé, nekem ezért esett erre a választásom mert nagyon alacsony az input lag.
Ha van bármi kérdésed írj privátban.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
daniel2121
üzenetére
Van egy asztalosom, ő csinált mindent a lakásban, nagyon jól dolgozik, és jó áron, nem lesz vele gond, vagyis eddig nem csalódtam benne.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
daniel2121
üzenetére
Igen, miért? Ennyire gáz?
Jobb ötletem nem volt. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
balint82
üzenetére
Nekem egy ilyen van hozzá, adták mellé ajándékba, YAMAHA YAS 101-et jó hogy nem vettél, én nem ajánlom, alig van benne mély már hallgattam...A talpa engem annyira nem érdekel, megemelve nekem így fog kinézni, szerintem annyira nem lesz gáz szerintem.
-
DummyBoy
senior tag
Hehe

Én vettem 2 sötét színű (egy 60 és egy 80 cm-es) lebegőpolcot, amire ráraktam a TV-t, a 2x10cm-es helyen pedig jobb oldalon egy USB hub van, amibe dugdoshatom a pendriveokat, míg a bal oldalon az XBOX füles Dolby vezérlője + az adója, így szemből minden el van rejtve, csak a TV látszik és a projektor

-
Peat;)
veterán
-
balint82
senior tag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Én pont ezért nem is vettem hangprojektort. YAMAHA YAS 101-et néztem ki, de mivel az kb. 11 cm magas -vagy a tv feletti polcra tudnám tenni (ami kb. 120 cm magasan van - így szvsz nem is lenne optimális a hang a kanapéról hallgatva)
-vagy veszek egy új TV szekrényt - kizártnak tartom
.A talpát meg nem akarom eltakarni, annyira gyönyörű
. -
apszi
őstag
válasz
viharkabat
üzenetére
Ez idegesít engem is, hogy folyamatosan VA paneles tévékhez, meg plazmához hasonlítják az IPS paneles tévéket, viszont egy helyen sem láttam azt írva, hogy...blablabla IPS viszonylatban BLABLABLA...! Amúgy nézegettem a teszteket amiket róla lehetett látni, nos IPS VISZONYLATBAN teljesen rendben van a feketéje

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
balint82
üzenetére
"-állvánnyal kicsit alacsony (nagyobb hangprojektor kitakarja a tv alját)"
Ugyan ez van nálam is 55W829B + hangprojektornál, hogy kitakarja a projektor és nem érzékeli a távirányítót csak ha a plafonra irányítóm...
Viszont most csináltatok szekrénysort, egy 3.8cm-es emelvényt csináltatok a talpnak, úgy már ez a probléma hárítva lesz...
-
viharkabat
aktív tag
Én üzletben láttam, ottani körülmények között nagyon tetszett, gyönyörű képpel, színekkel. Ezek után én is olvastam a tesztekben a feketének az elmarasztalását, nyilván a VA-s Sonykhoz képest ez objektív adottság. De ha úgyis nézel teszteket, azok alapján ezt a paramétert a rivális IPS-ekkel szemben viszonylag jól össze tudod vetni.
-
apszi
őstag
-
balint82
senior tag
Nekem 42"-es a Tv, nagyobb nem fért volna be, najó, egy 46"-os W905 pont befért volna, de ugye az egy másik kávéház

Sajnos nem vagyok egy nagy TV guru, de az általad említett dolgokat én nem tapasztaltam; itt a fórumon vannak páran, akik pengék a témában...
Ha jó az angolod, akkor googlezz rá. Pl:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl47w805a-201307043162.htm -
-
balint82
senior tag
2 hónapja van ilyen masinám, tapasztalatok:
Pro:
-Külső megjelenése gyönyörű
-Sima SD tartalmakat is sokkal szebben jeleníti meg
-Origi 3D bluray filmmel tesztelve, kiváló az is (Avengers)
-4 db szemüveg
-HDD-ről gond nélkül játsza a filmeket (a feliratosokat is)
-PS3-mal is hibátlanKontra:
-Smart funkciók egy kicsit lassúak
-1 db Scart van rajta (DVD, STB miatt volt egy kis problémám vele, de CI kártyával kiváltottam az STB-t)
-állvánnyal kicsit alacsony (nagyobb hangprojektor kitakarja a tv alját) -
apszi
őstag
Sziasztok!
Akinek esetleg van tapasztalata a W805A készülékkel, vagy van ilyen masinája, egy rövid kis átfogó véleményt tudna nekem adni, a tévéről pro-kontra? Érdemes ilyet vételezni? Tudom, hogy IPS és passzív 3D, ezért is érdekelne a masina. (Mellette még gondolkodom LG LB730V és Panasonic ET60 típusú készülékeken).
Előre is köszönöm!

-
-
Peat;)
veterán
A sony tv-knél valaki tisztában van a szállítási kötelezettséggel garanciális probléma esetén? Vannak márkák ahol 10 kiló felett helyszíni garancia, illetve elszállítás alapon működik az ügyintézés. A sony.hu-n nem találtam erre vonatkozó információt... A dobozát viszont nem szeretném őrizgetni a tv-nek, kidobnám.
-
Geripapa
aktív tag
A másik bajom hogy bedugom az pendrive-t és nincs a csatlakoztatott eszközök között.
Hogy tudok pendrivéről filmet nézni? -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Muternak van egy KDL-32BX400-as TV-je, kb 4éves. Tegnap óta mindenféle előzmény nélkül fagy a TV vagy nem reagál semmire. Pl. hiába akarunk rajta pl csatornát állítani, hangerőt növelni, stb. nem csinál semmit. vagy pár mő múlva "végrehajtja" a kapott parancsokat és ahányszor megnyomtam a csatorna váltót annyiszar gyorsan, egyszerre előrelép. Maga a távirányító biztos hogy jó,mert a LED villog mikor nyomogatjuk rajta a gombokat, valamit telefonommal se csinál semmit. Jelenleg ott tart, hogy nem reagál semmire, nem csak "laggol", továbbá a tv-n lévő gombokra se reagál, ki se lehet kapcsolni. semmi. Ettől független az adott csatorna tökéletesen megy rajta. Megnéztem (mikor még reagált valamire), a legfrissebb fw van rajta. Mi lehet a gond? Alaplapos lett...?

u.i.: factory reset volt próba kép, természetesen nem javult meg.
-
Geripapa
aktív tag
válasz
Zsmester89
üzenetére
én is visszaküldeném. De remélem nekem ilyen gondom nem lesz
Pont most vettünk egy 42w656 ossat 
Hogy kell beállítani a képét?
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Van egy 42W655-ös TV-m.A probléma az lenne vele hogy mostanában nem tudom bekapcsolni, csak ha kihúzóm a hálózati csatlakozóját, majd várok vele 5-6mp-et és visszadugom.Ez hosszabb kikapcsolás után jelentkezik(6-7 óra). Nem tudom miért lehet. 2 hónapja vettem a TV-t. Az a baj nem mindég jön elő a dolog. Szerintetek vissza küldjem garanciába?
-
Renwick
őstag
A júliusi frissítéssel az újabb modellekben (2014-esek biztos, 2013-asoknál megerősítésre vár) aktiválták a Twin Tuner funkciót, ami ha jól értem végre lehetővé teszi, hogy egyszerre két adást rögzíts DVB-T/C esetén, vagy egy adást rögzíts, miközben egy másikat nézel. Ezt esetleg valaki csekkolhatná, ha van kedve/ideje...
-
Kabel15
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek ha egy vezeték nélkül headset et kötök USB vel a tévére azon ki fog jönni a hang?
PlayStation® Gold Wireless Headset et néztem de mivel a filmek nagy részét jelenleg tévével játszom le jó lenne ha ezzel tudnám használni. W805 a készülék. -
nightshadow
veterán
MM-ben 07.23-08.03 között a 48W605 + HT-CT60 soundbar 216k.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- BestBuy topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- ASUS routerek
- TCL LCD és LED TV-k
- alza vélemények - tapasztalatok
- Óra topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Samsung UE50AU7022KXXH 50 Crystal UHD 4K Smart TV, kifogástalan állapot
- SAMSUNG (QE85QN70FAUXXN) 215CM 4K NEO QLED 120HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE65QN800b) 165CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Eladva - Eladó 82 colos 4K HDR Samsung TV
- Motorola Razr 50 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Itt is lehet minden módhoz állitani, söt van jelenlegi bemenet és közös mód is.

, időnként lehet kapni ilyen makrós távnyitót a lidlaldi-ban 2 ezer Ft. körül.

És az egész x-reality engine OFF???