Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
onkelz
aktív tag
Sziasztok
Probaltam a hatso kozepso gombot 15 mp-ig nyomvatartani, kozepso gomb vol- egyutt 30 mp-ig, tapkabelek rendben, mindenki a helyen es se kep se hang.
Azert ez roppant vicces, hogy kikapcsolom a tv-t, elotte minden rendben vele, majd utana, 30 perc uzemidovel, elfelejti, hogy kell bekapcsolodnia

-
Kornel
veterán
válasz
blakey
üzenetére
Én egy az egyben le tudom gariztatni a w807-et, mivel hibás az elektronikaja.
Mivel a második hibás darab, ezért biztosan nem kérnék cserét, főleg nem refurbished darabot, mást meg úgyse tudnának adni.
Ráfizetéssel elhoznek egy ilyet, ha valóban jobb lenne, főleg a betekintési szögekben. -
blakey
titán
válasz
Kornel
üzenetére
Ha olcsó akkor is "találtok" rá kifogást, ha drága akkor is.
Ahelyett, hogy örülnétek, hogy van választási lehetőség.
Eltelt 1 év és bennem megint elkezdtek "duruzsolni az ingerek", de próbálok ellenállni, pedig az 55XE8505 elég csábító, de akkor megint eladni az 50W75C-t, macera, idén sokat költekeztem, de azért …(#34778) onkelz
Azért ellenőrízd le a táp csatlakozóit, lehet, hogy nem csatlakozik megfelelően, ha hibás akkor villog a led. -
salapp
addikt
válasz
Kornel
üzenetére
Azért Euronics-ből nem vásárolnék. Úgy vagyok vele, hogy ha engem vagy közeli ismerősömet már átverték, át akarták verni, hülyére venni valahol, akkor azt ignorálom (ide sorolódik az Euronics, CCC cipő, Deichmann, SportsFactory). Nálam ezek a boltok a román webhopok szintjén vannak.
Ma már ott tartunk, hogy sokkal inkább vennék akár tévét is egy Aqua-ból, mint Euronics-ból. -
salapp
addikt
Na, ha egyszer ezt megléped, szólj, mert ha tényleg annyira jó a betekintési szöge, ahogy mindig írod, akkor lehet, hogy bevállalnám

Nem mondom, hogy nem volt állatira szuper 2,5 méterről az 55-ösön a filmélmény (szigorúan szemből ugye), de mivel megy a tévén Nyomszédok és Vészhelyzet is néha nosztaldzsi cseneleken, az 50-es jobb kompromisszum nekünk.
Tényleg nagyon "akartam" szeretni a Sony-t, de nem tudtam együttélni a látószöggel, illetve annak hiányával. -
-
blakey
titán
válasz
onkelz
üzenetére
Próbáld meg, hátha.
-
onkelz
aktív tag
Azóta sem tudtam életet lehelni bele.Próbàltam hosszabb rövidebb ideig àramtalanitani, de nem segitett....
-
Kornel
veterán
Sony Bravia KD-55XE8505 natív 100 Hz, VA paneles vajon?
Képminőségre hogy viszonyul az 55w807-hez? -
onkelz
aktív tag
Kafa volt
Nagy nehezen bepassziroztam a helyere, kezdo beallitasok megvoltak, kis ps4, aztan kikapcsoltam...azota viszont be nem akar.Szakuzlet hosszabb aramtalanitast javasolt.Otlet?Szoftver frissites nem volt meg, valoszinu az kavarhatott be? -
Piftuka
veterán
válasz
Kornel
üzenetére
Megint az egyéni preferencia kérdésköréhez tértünk vissza.
Én személy szerint nem tudom olyan "kifacsart" helyzetben nézni a tévémet, hogy a legkisebb mértékben is megjelenjen a szaturáció zavaró mértékű romlása.
Közelről és távolról nézve is éppen a középpontját bámulom. Amikor pedig rajtam kívül más is nézi, akkor a nézési távolság jó ~3-4 méter. Ebből a távolságból pedig a középponttól jobbra és balra is kitérve meglehetősen széles a "mozgástér" (szó szerint és átvitt értelemben is) a jó minőségű, látott kép eléréséhez, illetve megtartásához.
(És ne feledjük azt sem, hogy van olyan típusú VA panel is, amely egy IPS-re jellemző, széles betekintési szöget ad. Ez speciel - MVA - nem az, ez tény.)
-
Kornel
veterán
Mik mennek most idén 55 colban a Sony-nal?
Minimum 100 Hz, VA.Ha van értelmes alternatíva (értsd nem 5-10 fokig normális a kép, és nem felhősödik), és jobb mint ez, lehet lecserélem a w807-et.
Piftuka: szerintem nem túlzó elvárás, hogy 2,5 méterről értelmesen tudjam nézni az 55 colos TV-t.
Ha elférne átrendezés nélkül, még nagyobbat is szívesen néznék ilyen távolságból. -
onkelz
aktív tag
9305 lett.Eddig eleg kafa.

-
duke
aktív tag
Beleptem egy androidos bravia szerviz menujebe (kd49xd700x) az itt is leirt (info+5+volup+bekapcs) koddal, de semmi erdekes nincs benne, azt hittem tobb tucatnyi erdekes beallitas lesz.

De meg a mukodesi idot sem talaltam meg egyik menu pont alatt sem.
Hol kene irnia ? Van esetleg valamilyen masik szervizmenuje ezeknek a tv-k nek ? -
salapp
addikt
A mi 55-ösünknek "csak" úgy 10 foktól kezdett el botrányosan elxaródni az átellenes oldal tetemes részén a szín, kapott egy szép ibolyás-szürkés fátylat, különösen sötétebb jelenetek esetén volt vállalhatatlan.
Ha nem 250 centiről akartuk volna hárman egymás mellett ülve nézni (elfeküdni, akár csak a káva szélével egy vonalba helyezve kis fejecskénket? Na az már szentségtörés lett volna!) hanem 4 méterről, akkor a mai napig meglenne.
Nagyon tetszettek a színei és a mozgásmegjelenítést is éppen elég jóra lehetett finomhangolni.
Akik megvették és kellő távból nézik, a mai napig elégedettek. -
TCr
veterán
válasz
Kornel
üzenetére
Ez így általánosításban egy hatalmas baromság, már ne is haragudj.
A VA paneles W805-ömnek ha nem is IPS szintű, de egyébként nagyon jó a betekintési szöge.
Nem tudom milyen tévével volt dolgod-gondod, de ez a kizárólagosan 0 fokos sweet spot nagyon nem állja meg a helyét. -
Piftuka
veterán
válasz
Kornel
üzenetére
"600-ert csakis oled."
Azért ez nem ilyen egyértelmű!
Nyilván egyéni preferencia függvénye is, de például akinek fontos a lehetőségekhez mérten elérhető legjobb mozgásmegjelenítés, azok számára egy jó kontrasztú, VA paneles SONY, vagy Panasonic készülék jobb alternatíva.Egyszerűen nem annyival "gyengébb" a képminőség, mint amennyivel zavaróbb lehet az említett árkategóriában szereplő LG OLED televíziók szignifikánsan rosszabb mozgásmegjelenítése.
Persze, ha valakinek a 3D megjelenítés is számít, az megint árnyalja a képet, ebben az esetben viszont az OLED javára.
Ha a nagyobb színpaletta, fényerő, felbontás kritérium, akkor pedig megint a VA paneles LCD irányába kanyarodtunk...
Summa summarum: mindenki olyan típusú készüléket válasszon, ami számára a lehető legtöbb előnyt biztosítja; amely a legjobban kiszolgálja az egyéni preferenciáit.

-
onkelz
aktív tag
Koszonom mindenkinek a segitseget, sokat megtudtam, amirol eddig fogggalmam sem volt!
Irany a bolt, megyek kiidegelem az eladokat
-
blakey
titán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Az elkerülhetetlen az jelenti, hogy sajnos 99.9%, hogy olyan lesz, EDGE LED-nél is jelen lehet, sajnos, de nem akkora arányban/mértékben, nálam szerencsére egyik tv-n sincs, legalábbis ami a jelenlegi készletet illeti, előtte egyiken volt. Bármilyen másik technológiát választunk számolnunk kell, hogy lesz valamilyen kellemetlenség, a mértéke változó és a jelenség is, mindegy, hogy Plazma, OLED, LCD.
-
blakey
titán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
9005 vs 9305, az utóbbi a jobb, hiába EDGE LED.

DIRECT LED-nél elkerülhetetlen a "vertical banding" és az néha sokkal zavaróbb, mint a felhősödés. -
blakey
titán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Én csak a saját készülékeimről beszélek, az, hogy láttam még több 100-at azt nem említem.

Lényegtelen, azt kell venni amelyik jobb. -
blakey
titán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
A szememnek hiszek, nem kötelező érvényű az, hogy ha Direct LED-es a tv akkor homogén, ennyi, értsd úgy ahogy szeretnéd, de 20 LCD tv-vel a hátam mögött tudom mit írok és középkategórától felfelé voltak, ezeket mások is alátámaszthatják. Nyilván ha volt 2 tv-d, egyik Direct LED a másik EDGE és az EDGE foltosabb akkor ez lesz a véleményed, de én én nem 2 készülék után állítom, mindig azt kell venni amelyik a legjobb és mindent egybevéve.
Remélem hogy azt is látod, hogy mi a hátránya egyik-másik LED elhelyezésnek, mindegy milyen csak jó legyen.(#34742) TCr
Minden azon múlik, hogy miként oszlatja el a háttérfényt a diffuzor, ha hullámos akkor egy EDGE LED esetén nagyobb foltosodást okozhat, de DIRECT LED esetén is ugyanúgy foltos.
Te láthatod homogénebbnek, mert ugye példány függő is, volt olyan DIREKT LED-es Samsungom, hogy egyből visszavittem és olyan EDGE LED-es Toshibám, hogy senki meg nem mondta volna, hogy az éleken vannak a LED-ek, csak akkor ha tudja mit kell nézni. -
blakey
titán
Sok Direct LED-es tv-m volt, nincs különbség felhősödés szempontjából Direct vs. EDGE LED között, mindkettő bőven felhős lehet, ezt nem árt tudni, tehát attól, hogy Direct LED-es nem garantált, hogy nem lesz felhős és a Direct LED-eseknek kisebb a kontrasztja valamint a széleknél több a "sötét rész". Direct LED-es tv-t váltottam EDGE LED-re és kevesebb a felhő, pedig az sem volt gyenge tv. Szóval már többször írtam, de most is leírom, mindegy, hogy Direct vagy EDGE LED, a lényeg, hogy jó legyen.
-
TCr
veterán
válasz
onkelz
üzenetére
Ahogy írtam is, a 9005 direct LED-es, míg a 9305 Edge LED-es.
Előbbinél nincs meg a "bevilágítási" jelenség, míg a második zsákbamacska ebből a szempontból.
Viszont a 9305-nek magasabb a kontrasztja, fényereje. Meg drágább is.
Ezek alapján neked kell mérlegre tenni, hogy melyiket is szeretnéd.Én a 9005-öt venném a direct LED miatt.
-
ArthurShelby
addikt
Hogy lehet a horizon go alkalmazást kitenni a kezdő képernyőre, mert csak a beállítások->alkalmazások közül lehet elindítani?
w75c -
ArthurShelby
addikt
Sikerült a horizon go-t telepíteni, és nagyjából használhatóvá is tenni, hátha hasznos másnak is.
Kell egy app, ami landscape módba teszi a képernyőt (nálam forced auto-ra van állítva), és egy régebbi 2.3.9 production verzióju horizon go apk.
Kell még egy egér, vagy egy telefon a sony alkalmazással, amiben van egér funció is (én a 2. verziót használom), mert a hagyományos irányítóval semmit sem lehet az alkalmazásban csinálni (bár onnan meg kell a back gomb
) -
onkelz
aktív tag
Sziasztok
Holnap 13:00ig el kéne döntenem, hogy melyik tv legyen, légyszi segítsetek.
Tudom nem egy kategória, amiket nézek, de ez a 3 fogott meg:55XE8505
55XE9005
55XE9305USBs filmnézés és konzolos játék a fő vonal, némi tv-zgetéssel.
A 8505ről gyakorlatilag már a boltban lebeszéltek az ips panel miatt, ez a legolcsóbb jelenleg 365.000, utána százasával ugrik.
Egy hozzá nem értőnek, mint én is, a 9005 és a 9305 közötti különbséget érdemes lehet kifizetni?
A 9005 rossz vétel lenne 460.000ért?Köszi
-
SZKEBE75
senior tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Renben,szóval a TRILUMINOS kijelzővel szerelteket figyeljem majd.

-
Ablakos
addikt
Néhány alkalmazást feltelepítettem a store-ból. Némelyik a Home alatt is megjelenik, némelyik csak a Handheld AL alatt lehet elérni. Lehet a home alá közvetlenül is telepíteni? (kdl55w755c)
-
SZKEBE75
senior tag
Szevasztok,
Melyiket lenne érdemesebb megvenni?
Pc-ről lenne hajtva,MPC-HC + Madvr.KD-65XD7505
KD-65XE7005A vásárlást év vége felé tervezem.
-
headhunter
addikt
1 halott pixelnél nincs csere (szervíz) csak 2 vagy több pixel hibánál?
(Sony Bravia KDL-43W807C, 2016.10.05.)
-
onkelz
aktív tag
Sziasztok
A véleményetekre lennék kiváncsi, illetve aki rendelkezik ilyen tévével a tapasztalatai érdekelnének.
KD55XD93 vagy XE93 vásárlásán gondolkozom, elsősorban játékra haszálnám és pendrveról filmnézésre.
Köszi
-
T_Stark
őstag
Közben intéztem is a gari hosszabbítást.
Az 503 végű kell 55"-os W80C-re, ami balesetre is kiterjesztve 30K.
Azért csak nyugodtabban alszom így, hiába Sony.
-
junior11
veterán
Sony WE75 fullhd tv test [link]
-
salapp
addikt
válasz
norrberth
üzenetére
Kellenek az életbe az apró izgalmak. Minek a Sony cuccokra garancia! Tyuhéj!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk az idén már igencsak kamaszkorban levő (17. évében a szentem) Sony QS erősítőm még mindig elkápráztat mindenkit az annak idején kifejezetten vele összehangolt és közösen demózott Pascal szettel.
Hála égnek köszönik, jól vannak. (Az utódjuk már biztosan nem Sony lesz, sajnos. Persze más gyártónál sem erény már régóta a tartósság.) -
norrberth
addikt
Én régen a Pioneer autóhifi garanciajegyeit sorba téptem szét vásárláskor, első szett, erősítők, fejegység. Mélynyomó, Dvd lejátszó. Hangoztattam közbe hogy itt név a garancia.
Ma is szoktam ezt csinálni afféle babona. Így sose romlik el semmi.
Nem parázok ilyen apróságokon.
Sony tv garanciajegyét se hosszabbítottam meg, mert tudom nem fog elromlani. -
Peat76
őstag
Miért nem tudok belépni a Service menübe? Eddig mindig simán ment, KD55X8509C, de most egyszerűen nem megy, valakinek hasonló tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Karácsonyi Akció ! LG 65NANO81T3A 4K UHD HDR NanoCell Smart TV
- LG NanoCell 43NANO81T6A Gyári fóliás
- SAMSUNG (QE85QN70FAUXXN) 215CM 4K NEO QLED 120HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75LS03FW) 190CM NEO QLED FRAME SMART UJ MODELL! AKCIŐ
- 27% LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nagy nehezen bepassziroztam a helyere, kezdo beallitasok megvoltak, kis ps4, aztan kikapcsoltam...azota viszont be nem akar.Szakuzlet hosszabb aramtalanitast javasolt.Otlet?Szoftver frissites nem volt meg, valoszinu az kavarhatott be?

Nyilván egyéni preferencia függvénye is, de például akinek fontos a lehetőségekhez mérten elérhető legjobb mozgásmegjelenítés, azok számára egy jó kontrasztú, VA paneles SONY, vagy Panasonic készülék jobb alternatíva.

van használva a tv-d