Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Az elmúlt 1 éveben legalább 7 "Gyári visszaállításom" volt, még az egy évvel ezelőtti próbafelvétel is megvan, még soha egyszer sem csinált ilyet, valami más gond lehet. Felismeri gyári reset után a korábban inicializált merevlemezt. Azért mielőtt inicializálnád a lemezt inkább a tv-n csinálj egy újabb gyári visszaállítást, lehet, hogy valami rosszul sikerült.
-
air
nagyúr
Pénteken írtam, hogy factory resetet kellett csinálnom a tévén.
Ma bedugom a "felvevős" diszkem, erre közli, hogy inicializálni kell. WTF?!
Nem ismeri fel, tehát a korábbi felvételeimnek annyi.
Ez aztán a korrekt júzer szop@tás.
Ilyet a 6 éves Samsungom sem csinált.
Köszi Sony.
És persze a diszket folyton ki kell húznom, mert ha bedugva hagyom, akkor óránként felpörgeti, hiába van a műsor- és a szolgáltatás frissítés kikapcsolva.
Ezen az LP->MM frissítés sem segített. -
Kékes525
félisten
válasz
blakey
üzenetére
Sonykban gondolkodom (pl.: XE90 4K HDR TV X-tended Dynamic Range PRO). Most Sony-KDL40w4000 TV-ém van.
-
-
Kékes525
félisten
válasz
blakey
üzenetére
Nem kellett messzire mennem: Képjavító eljárások, interpolációs technológiák
Amúgy ha csak a BFI-t (esetleg +TV) írod be és nem tudod mit jelent, ezért kérdeztem, elég nehéz megtalálnod a helyes választ. Ezért kérdeztem.
"Ám, ha úgyis SONY tévéd volt, esetleg rendszeresen nézel sporteseményeket, akkor a BFI miatt érdemes lehet maradni ezen a vonalon."
Ebből azért elég nehéz annak olyan lényeges információt kivonni, kinyerni ami a Google keresésnél használható lenne annak aki nem tudja hogy mit jelent.
-
-
Piftuka
veterán
válasz
Kékes525
üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű. Mert "egyértelműen" nem jobb.
Gyönyörűek a feketéi, kiváló a kontrasztja, és 4K HDR felvételekkel páratlan élményt nyújt a látvány, amit egy ilyen kategóriájú OLED televízió képes produkálni. Nem különben Blu-ray filmekkel. Ráadásul minden szögből nézve ugyanazt a tökéletes képet adja.
Ám, ha úgyis SONY tévéd volt, esetleg rendszeresen nézel sporteseményeket, akkor a BFI miatt érdemes lehet maradni ezen a vonalon.
Akkor pedig mindenképpen egy 100Hz-es, VA paneles, Edge LED-es készülék a legjobb megoldás.
Az XE9xxx mindegyik tagja éppen Direct LED-es, viszont az XE93xx, valamint az XD85xx és XE85xx készülékek már Edge LED-es panelt kaptak.
-
krx21
nagyúr
válasz
Kékes525
üzenetére
Mire gondolsz? A 2016-os panelek gyári élettartama 100e óra. Ha csak a fele igaz már elég.

A helyzet az, hogy sem a plazma és sem a lcd nem indult a kezdetektől ilyen jól mint az oled. Tekintettel a leváltandó technológiához képest mint képminőség. Hisz a plazma megjelenéskor nem volt olyan jó mint egy jó crt és az lcd is pláne a kezdetekben, messze elmaradt a plazmától... -
musicbox.
csendes tag
Sziasztok ennél típusnál 65XD7505 lehet úgy használni az interpolációt,hogy közben a fekete képkocka beilesztés 0-n van és a led vibrálás kikapcsolva?Köszönöm a válaszokat előre is.
-
-
Piftuka
veterán
válasz
Kékes525
üzenetére
"Szerintetek a Sony TV-k esetében ez teljes egészében érezhető lesz a fogyasztói oldalon is?"
Úgy legyen! Bár én nagyon meglepődnék, de semmi jónak nem vagyok az elrontója, még gondolatban sem.

Addig is, vásárlásban gondolkodó fórumtagoknak érdemes böngészni az Euronics áruház SONY készülékekre érvényes aktuális akcióját!
A 2015-ös W7xx/8xx készülékek utolsó példányai immár elég kedvező áron vásárolhatóak meg.
A 65W859 délelőtt még kapható volt 300.199 forintért, ráadásul nem csak bemutató darab volt belőle. "Természetesen" már el is fogyott.
Mondjuk ez engem nem lep meg, mert ebben a képátlóban ennyi pénzért nem lehet jobb tévét találni annál.
-
Piftuka
veterán
válasz
Kornel
üzenetére
Valami rejtélyes kórság elérte az Android-ot...
Nálam 1-2 hete a műsorújság kezdet hibázni. A "Discover" funkciót használva alul semmilyen információ nem jelent meg a csatornákról, és olykor a "Guide" menübe kapcsolva nem futott a háttérben a TV program.
Emellett, amikor a "Discover" funkció végre behozta a csatornák számát, a futó műsorok címeit (és valami sematikus képet is töltött be mindegyikhez), akkor adott csatornát nézve, és megnyomva a "Discover" funkciót nem az adott csatornán állt a kurzor, hanem azon a csatornán, amelyet azt megelőzően néztem. (Legyen bár a csatornalista és a számskála másik végén.)
Emellett szintén úgy 2 hete minden bekapcsoláskor kiírta, hogy "nem azonosítható médiakártya" (nem szó szerint idézve), és csak akkor kezdte a TV adást közvetíteni, ha csatornát váltottam a numerikus billentyűkkel, vagy a program váltó gombbal.
Mindennek tetejébe több bekapcsoláskor a "HDMI ARC" bemenetre kapcsolt automatikusan, az ilyenkor jellemző fekete képernyőt láttam.
Egy alkalommal pedig - éppen tegnap - automatikusan - az egyébként lekapcsolt - Blu-ray lejátszómat indította el, bármit kapcsoltam. Ha kikapcsoltam, akkor is újra bekapcsolta.
Itt elégeltem meg, és nyomtam neki egy "újraindítás"-t a "Beállítások" menüből. Kíváncsi vagyok, hogy megoldotta-e!?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Maradjatok a topik tárgyánál!
-
salapp
addikt
-
Kékes525
félisten
Megkötötték az EU-Japán szabadkereskedelmi egyezményt
Valahol olvastam, hogy ez a technikai dolgoknál akár 10%-os árcsökkentést jelenthet. Szerintetek a Sony TV-k esetében ez teljes egészében érezhető lesz a fogyasztói oldalon is?
-
Tegla80
addikt
Ez YT hiba lesz mert mas eszkozon is xarakodik es ne felejtsuk el,h most kapcsolja le az 5evnel regebbi eszkozokrol magat.....
Amugy most olvastam epp a ps4 topikba is panaszkodast rola,de a samu topikban is elokerult mar a tema.
Sztem ez most egy darabig ilyen(szeszelyes) lesz majd beall a dolog a rendes kerekvagasba es muxik mint elotte.
Nalam most neztem,muxik a kereses is es maga a yt is rendesen. -
air
nagyúr
Ma reggelre megbolondult a tévém.
Youtube-ban nem lehet keresni.
Vagy azt írja ki, hogy a Youtube leállt, vagy a Google alkalmazás leállt.Múltkor 2 hétig nem voltunk otthon, és nem volt bekapcsolva egyszer sem ezidő alatt a készülék. Áramtalanítva sem lett, lehet ez volt a gond.
2 hét után amikor bekapcsoltuk, ment rendesen egészen addig amig nem akartunk csatornát váltani. Ekkor mindenféle alkalmazások - köztük a Guide - leállására panaszkodott.
Restart nem segített csak a factory reset.
Találkozott már valaki hasonlóval? -
radi8tor
MODERÁTOR
-
junior11
veterán
Sony KD-55XE9305 review [link]
-
törölt tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Köszi,
most meg nem mondom milyen android van nekem a tv -n, 1-2 hónapja frissítette. Nekem kodiban mennek az iso -k, spmc -t is letöltöttem a tvre és abban az 3d iso elindításakor van lehetőség a 3d verziót kérni, hang van is de kép semmi. A menü egyik programban sem jön be....
Szerintem a tv miatt van, youtube -on látom hogy van akinek működik, az a baj hogy a tvt nem lehet a program ftása közben 3d képre váltani...
-
AliasB
senior tag
Köszönöm a válaszokat

-
DoItYourself
addikt
-
Tegla80
addikt
válasz
Jacktor
üzenetére
A linken amit raktal ezt irja a leirasa. "BEMENETI ÉS KIMENETI CSATLAKOZÓK Analóg audió (1 db mini jack), Bluetooth® vétel (NFC), Opcionális be-/kimenet/TV (CEC), USB (wma, mp3, aac, wav)"
A bluetooth a listaja szerint nem tamogatja a tv-vel valo kompatibilitast,de En azert kiprobalnam. Esetleg nezz utana,h milyen kutyuvel es mennyiert tud CEC-t. -
blakey
titán
válasz
Jacktor
üzenetére
Olvastam itt (lg-nél) hogy tv hangszórót le kell tiltani és hasonlók, de ez mit jelent pontosan?
Azt jelenti, hogy "Action Menü" és a Hangszóróra rámész majd kiválasztod, hogy melyik legyen, TV-hangszóró vagy külső eszköz (ebben az esetben lekapcsol a TV-hangszórója és csak a rácsatlakoztatott eeszközön lehet hallani a hangot). Ha a tv távjávsl szeretnéd vezérelni az SB-t akkor HDMI-vel csatlakoztasd és kapcsold be a CEC-t. -
törölt tag
válasz
Jacktor
üzenetére
Annál így lehet választani, hogy melyik szóljon, a te tévédben is hasonló menünek kellene lenni hozzá. Ha nincs ilyen, majd biztos lesz egyszer. Továbbá amint látod Bluetooth és optikai hangkimenetnél is szabályozható a hangerő. Vagy láttam, hogy alap samsung tévére rá van kötve a Soundbar HDMI-vel, és azt is vezérli a tv távja, és a tv hangszórója nem szól ilyenkor.
-
blakey
titán
válasz
Jacktor
üzenetére
Az optikai kimenetek hangereje fix, azt nem lehet állítani, csak és kizárólag a rácsatlakoztatott eszközön lehet változtatni a hangerőt. Amennyiben a tv távjával szeretnéd állítani a hangerőt a soundbaron úgy az eszköznek tudnia kell a CEC funkciót, ebben az esetben megoldható a hangerő változtatása. a másik megoldás egy Logitech Harmony.
-
Jacktor
aktív tag
Megkérdezem itt is (ha már Sony-k):
Van egy Sony HT-CT80 soundbar-om, ami egy Sony W755C TV-hez van optikával csatlakoztatva.
Jelenleg nem tudom a tv távval állítani a hangerősséget, max csak mute-olni tudom a hangot (gondolom ilyenkor megszüntetni az optikán a jelet).
Létezik olyan megoldás/beállítás amivel tudnám vezérelni optikán keresztül a sb-t a tv távkapcsolóval? Olvastam itt (lg-nél) hogy tv hangszórót le kell tiltani és hasonlók, de ez mit jelent pontosan? Elég ha 0-ra állítom a hangerőt a tv-n? Mert most úgy van, de mégsem okés (ha emelem a hangot a tv-n, nem történik semmi, csak a hangerő szint nő a kijelzőn).Köszi
-
törölt tag
Sziasztok!
Tudna segíteni nekem valaki 3d filmnézéssel kapcsolatban?
Két verzió van ugyebár,
1. bluray film .iso kiterjesztéssel
2. mkv file sbs vagy halfouFeltettem a kodit, ami tök super, lejátszik mindent, nem akad, a hang is nagyom jó. Viszont a 3d filmekkel szarakodik valamiért. Az isos verzió teljesen bukta, felismeri, kérdezi hogy a menüt indítsa el vagy a filmet egyből...el is indul nem akad szép a kép (nincs megosztva) csak sima 2d -t vetít és nem lehet váltani 3d -re.
Az mkv esetében szintén minden lejátszik külső meghajtóról, elindítom, megkérdezi milyen módban szeretném a 3dt ( a film szerintit választom) és már megy is, de itt jön a bibi!! Nem minden filmet tesz át 3d -be, van olyan amikor a két képet egymás mellett játsza le (itt kéne a tvn átállítani 3d-re, megadni hogy sbs és kész, de a tvn ezt csak menüben lehetséges és ha belépsz a menübe kilép a filmből és itt nincs is 3d álításra lehetőség). Viszont vannak filmek "rövidebb filenévvel" ezeket ha elindítom, megadom hogy film szerinti 3d akko egymásra teszi a képet és már jó is....A kis szemüveg inkon megjelenik a lejátszóban de a itteni beállítási lehetőségek nem segíteniek!
Átnevzgetés sajnos nem segít próbáltam már mindehogy...
Van erre valami megoldás, a tv saját lejátszója viszi és át is tudom állítani a 3dt, de nekem itt nem jó a hang valamiért. A .iso 3d blurayt pedig nem ismeri fel.
A tvm 50w805b
-
AliasB
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hozzátok. Remélem tudtok segíteni.
Adott egy Sony KDL-48W605B típusú tévé és nem működik rajta a skype. Nemrég még használtam.
Megpróbáltam gyári beállítás visszaállítást nem segített. Aztán leszedtem a legújabb szoftvert hozzá a sony oldaláról és feltettem de szintén nem lett jó. Ezután csináltam egy újabb gyári beállításra visszát frissítés után is de még mindig nem jó.
A kérdésem az lenne, hogy miért nem működik rajta a skype szerintetek? Lehetséges, hogy nincs már rá támogatás?
Köszönöm a válaszokat! -
draco31
veterán
Hello!
Haver vett egy Sony Bravia 55XD7005 TV-t, és a terv az volt, hogy a hang majd Bluetooth-on keresztül kijön belőle, de nem támogatja ezt. nem is lehet megoldani sehogyan sem hogy ilyet is tudjon?
-
ktomek
aktív tag
Én csak arra utaltam, hogy ha tudod, hogy milyen jellemzői vannak az egyiknek, meg a másiknak, akkor el tudod dönteni. Például, ha egy meztelen férfit látsz, nem kell mellétenned egy meztelen nőt, hogy tudjad, hogy az férfi.
(Egyébként ráadásul az előző VA-paneles monitorom csak a szoba egy másik részére került, szóval vedd úgy, hogy mellé van téve. 
-
Geripapa
aktív tag
Sziasztok,
az eddig müködö Skype megadta magát (tv: KDL-42W656A) van valami alternativa ezen a tévén amit ugyan igy lehetne használni? -
Tegla80
addikt
válasz
Ezustroka
üzenetére
A konkret hibat nemtom megmondani,de az biztos,h az otthoni halozatoddal lesz a gond ha mobilneten tokeletes. Lehet wifiben szennyezet a kornyezet es csatornat kellene valtanod azon a zte csodan,de inkabb kikapcsolni rajta a wifit es mogerakni egy rendes routert....szval sztem valami halozatos topikban kellene segitseget kerned.
-
Ezustroka
tag
Sziasztok!
Van egy kb. három és fél éves kdl-w58b tv-nk. Eddig teljesen jól működött a youtube wifiről. Az elmúlt hetekben magasabb netre váltottunk (elég problémás volt, de ennek talán nincs jelentősége), adtak új ZTE típusú wifis hálózati eszközt is. Mióta végre összeállt az új szolgáltatás, a youtube teljesen meg van zakkanva, ha a wifire felcsatlakozva próbáljuk nézni. Hol elindul nagy nehezen, elkezd lejátszani videókat, aztán egyszer csak kiírja, hogy a kiszolgáló ideiglenesen nem érhető el, vagy hogy az internetböngésző bezárul belső hiba miatt. Egyébként meg ha a tv-n megnézem, tökéletesen látja az internetet, maximális jelerősséget mutat, és a többi eszközön sem vettem észre, hogy gond lenne a wifivel. Viszon ha mondjuk a mobilról osztom meg az internetet, akkor meg nincs semmi probléma a youtubbal sem. Teljesen értetlenül állok a probléma előtt, van valakinek bármilyen ötlete, találkoztatok már hasonló hibajelenséggel?
-
ktomek
aktív tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Hát jó, igazából nem izgat különösebben, csak úgy voltam vele, hogy ha már VAN..... de akkor úgy állok hozzá, hogy tképpen nincs.

-
ktomek
aktív tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Sok órát eltöltöttem vele akkor, olvastam fórumokat, teszteket. Találtam szép nagy táblázatot, amiben fel voltak sorolva az adott altípus, és méreten belüli panel technológiák, amiből az jött le, hogy az 55collos méretű XD80 panele VA (a kisebb XD80-asok pedig IPS). Valahol olvastam ugyanerről tesztet, ahol kiemelik, hogy sötét szobában (is) jó a kontraszt, szép a fekete, ami ugyancsak erre utal. Fórumokról is ez jött le nekem.... Ne haragudj, de nincs energiám ezeket visszakeresgélni, hogy hiteles legyek, meg minek is. A lényeg:
Nekem egyébként az a legfontosabb, hogy ami az IPS-es monitoromban nagyon zavar (sötétben ocsmány a fekete, először nem akartam elhinni, pedig nem gagyi készülék), az a tévénél egyáltalán nincs jelen. Szóval, ha IPS-es is a panel, olyan képe van, mint egy VA-s tévének, ami nekem így megfelel.

Az általad linkelt oldal egyébként a mérvadó? Ott érdemes keresgélni általában?
-
Mate
nagyúr
Lesz elvileg youtube frissítés, ami egész pofás kinézetet kapott.
Illetve közölte a sony a frissítési ütemtervet. Ősszel folytatják majd a 7.0 frissítését a maradék készülékekre.
-
dancsuri
veterán
-
ktomek
aktív tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Köszönöm a választ. Nem IPS, hanem VA-paneles az 55 collos XD8005, erre direkt figyeltem, mint fő szempont (a monitorom IPS-es, és sötétben ótvar a fekete). Én azt olvastam, hogy ebben "valódi", azaz hardveres a HDR10 támogatása, ezért merik ráírni. Tesztekben mondjuk átlagosnak, vagy annál jobbnak írják a tévé HDR teljesítményét, na, de az nem lehet, hogy ront a képminőségen a javító technológia! A PH-tesztben XD85 -ről van szó, ami közeli rokon, de mégis egy másik típus, más panel technológiával. Még egyszer köszi a választ, nem engedném még ezt a dolgot el.

-
PrinceHerceg
őstag
válasz
ktomek
üzenetére
400cd/m² és IPS panel eleve se túl ígéretes HDR megjelenítés szempontjából! Ugyan ez van nálam is egy X8509C típussal, pedig az VA panel, de nálam is hasonló a helyzet, vagyis szar az egész kép, mivel a készülékeinknek nincs meg a kellő fényereje a HDR szabványhoz, de ezt nem győzték hangsúlyozni a boltban, hogy itt csak szoftveres ügyeskedés van semmi több + az elvégzett PH teszt is ezt hozta ki!
-
ktomek
aktív tag
Köszi a tippet, de szerintem nem lehet a HDR-nek beállítgatni részleteit... vagy az élesség-szín kombót feljebb tekerve, amikor aktív a HDR, ha megszűnik a HDR tartalom, túl erős színű lesz alapon a kép. Ráadásul pont a fordítottja történik, mint az elvárható, azaz homályosabb, és alacsonyabb kontrasztú képet kapok. köszi mindenképp!

-
ktomek
aktív tag
Esetleg erre, a HDR-fakulós dologra valaki? Bocsköszi!
-
Piftuka
veterán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Nem értem, miért írod mindezt!?

Rengeteg 3D BD film van a gyűjteményemben, és nem fogom azokat kidobni, vagy nem használni pusztán azért, mert "a 3D halott"...
Mondjuk ZD9-re most hirtelen nem is gondoltam, ám valóban reális alternatíva, ha 3D-ről beszélünk. (Az A1-ben pedig ugyebár nincsen ilyen funkció.) Nem mellesleg egy nagyon hó tévé!

Emberi ára mondjuk szerintem egyiknek sem lesz soha, így hamvába holt gondolat azon tanakodni, melyiket érdemes megvásárolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Eladva - Eladó 82 colos 4K HDR Samsung TV
- SAMSUNG (QE85QN990FTXZU) 215CM 8K 240HZ NEO Q-LED VISION AI CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE85QN70FAUXXN) 215CM 4K NEO QLED 120HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN90D) 190CM 4K NEO Q-LED SMART UJ PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezen az LP->MM frissítés sem segített.

Amúgy köszi. 
)