Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekop
senior tag
válasz
Kornel
üzenetére
Ez az első LCD-m, és bosszantó, hogy azért fizettem ki a ~40k felárat egy hasonló méretű alsó kategóriás tévéhez képest, hogy jobb képet nézzek. Ezért elvárható szerintem, hogy foglalkozzon ilyen mértékű hibával a gyártó. Van itthon a családban egy gagyi j5100-es Samu, azon persze egy deka felhő sincs

-
Meghivott
addikt
Felhősödéssel a szerviz mit tud kezdeni?
-
Kornel
veterán
válasz
Piftuka
üzenetére
El vagy tévedve.
Én műszaki hibával fogom legariztatni, amikor lesz helyette normális áron ugyanilyen méretű 100 Hz-es Sony TV.
Jelenleg szintén egy hibás TV-t kaptam, ha elfelejtkeztél volna róla.
Azért nem gariztatom le most, mert se időm nincs rá, illetve a két hibás példány után nem bízok benne, hogy harmadszorra jobbat kapnék ebből a szériából.Van több kérdés?
-
rekop
senior tag
válasz
Piftuka
üzenetére
Én teljesen komolyan gondoltam. Ha nem hajlandóak garanciában kicserélni a hibás készüléket, akkor ez lesz. Még ha kell is valami önrészt fizetnem..
Érdekes az is, hogy nekem 6 piros led-es hibával nem cserélték, de van akinek itt a fórumról meg igen.
Most meg itt ez a rohadt felhősödés, kíváncsi leszek mi lesz vele. Komolyan nincs is kedvem bekapcsolni a tv-t olyan ocsmány. Inkább nézem a 7 éves pana plazmám.
Ha így szivatnak a garis ügyintézéssel, akkor én is megteszek mindent amit lehet. -
Piftuka
veterán
"(Már azon gondolkozom, hogy kötök rá balesetbiztosítást és lerugom a helyéről
)#33979) Kornel válasza K Norbi (#33977) üzenetére
Nekem is lesz rá kiegészítő biztosításom
"Szmájli ide, vagy oda... nagyon remélem, hogy tényleg vicceltek!
Jó dolognak tartom, hogy létezik az így megköthető biztosítás, és nem örülnék neki, hogy ha az üzletek (és a biztosítók) azért hagynának fel az alkalmazásával, mert kiderülne, hogy többen szándékosan visszaélnek vele.
A funkciója ugyanis nem az, hogy 5 évente, a határidő előtt egy határozott rúgásnak köszönhetően mindig le tudd cserélni a készülékedet egy aktuális, újabb modellre...
(Mondom mindezt úgy, hogy igen, tudom... a biztosítókat sem kell félteni, és díjat fizetünk ezért a biztosításért, de azért mégis...)
-
Piftuka
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Hát ez tényleg nagyon gagyi megoldás!
A behajtható szárral rendelkező szemüvegek sokkal jobbak, és praktikusabbak.Ez a szemüveg a korábbi 1.500 forint/db árat megérte, viszont 3.000 forintot már sokallok érte.
Köszönet a képekért!
-
norrberth
addikt
Szerintem nem kéne benne legyen..
-
rekop
senior tag
Ilyen mértékű felhősödés teljesen normális ezeknél a tévéknél(W75C)?
A legjobb az egészben, hogy mielőtt elküldtem volna a szervizbe a piros LED-el, nem vettem észre, hogy ilyen lett volna.
Világosban is tök jól látható, és filmezés közben is. Ha teljesen szemből nézem akkor nem vészes, de ha egy kicsit is oldalról nézem már durván látszik, és elég zavaró.
(Már azon gondolkozom, hogy kötök rá balesetbiztosítást és lerugom a helyéről
)

-
norrberth
addikt
Ha már 3D szemüveg, nem tud valaki normális szemüvegre csíptethető 3D szemüveget?
LG-t találom a neten, de nem tudom ezek a csavarok mennyire zavarnának [link]
E aby ről vagy bármi mást tud valaki? Moziba kéne passzív. -
PrinceHerceg
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Long live China...
-
Imi1981
veterán
válasz
DoItYourself
üzenetére
Nekem ilyen van de semmi baja. Igaz nem túl sok filmet néztem vele. A lényeg hogy nem kell szétszedni és akkor nem kopik nem törik. Amióta megvan a legelején összeraktam és azóta úgy van. Persze attól még gagyi.
-
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
-
Piftuka
veterán
Szerintem a frissítésre nincsen mindenképpen szükség. Ha a készülék jól működik, akkor kár hozzányúlni.
Az új szoftverben egyébként a PIP funkció az, amit a 2015-ös tévék használni tudnak/tudnának. Hasznos plusz, de nem esszenciális szerintem.
(Két, eltérő jelforrás esetében már így is tudja a készülék. Legalábbis a W809C biztosan.)
-
Piftuka
veterán
válasz
lasse001
üzenetére
Köszi az info-kat!
Első körben megvárom, hogy megérkezzen végre az a 3 szemüveg, amit rendeltem, aztán ha nem jók, akkor rendelek egy ilyet is.
Egyébként egyre erősebben hajlok arra, hogy ~15-20 dolláros, Quantum 3D, vagy egyéb univerzális, amerikai és kínai szemüvegeket rendelek az eBay-ről.
Azok még az oldalról jövő fényt is kitakarják, ráadásul USB-ről tölthetőek, és élettartam garanciát ad rájuk a gyártó.
Ha figyelembe veszem, hogy egy ilyen minőségű Samsung, SONY, vagy Panasonic szemüveg ára ~17.000 forintnál indul, és 35.000-40.000 forintnál ér véget, akkor bizony nem kérdés, hogy a ~20 dolláros szemüveg a "Best Buy".
-
IG55
senior tag
-
mrmft
senior tag
KDL-50W685A-hoz talapat honnan tunek villamgyorsan szerezni (csavarokkal), eddig a falon volt, de koltozes miatt labra kellene allitani es nem talalom...
-
blakey
titán
válasz
marlboromen
üzenetére
Lehet, hogy alaplap hiba. A hard resetet próbáld meg, vagy előtte egy félórás áramtalanítást is megpróbálhatsz, hátha segít.
-
marlboromen
aktív tag
Udv. Van egy kis problemam, ha be akarom kapcsolni a tv-t ketszeri haromszori probalkozasra sikerul es ujraindulassal kapcsol be. Utana rendben mukodik a kovetkezo kikapcsolasig. 857c, legfrissebb szoftver. Van valakinek otlete?
-
stefi81
tag
Lenne egy olyan kérdésem hogy kdl-w809c-nél a keresőben van mikrofon funkció, de nem tudom hogy tudnám azt használni.
Tudna valaki segíteni hogy mit kell rákötni, amit kezel a tv és veszi a hangot?
Láttam a neten mikrofonos távot, de biztos van egyszerűbb és olcsóbb megoldása is. -
lasse001
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Köszi hogy szóltál. Többet nem írom ki. tudok totál sötétet csinálni a szobámban. Az Avatart kipróbálom 1.5 méterről.

-
lasse001
őstag
válasz
Piftuka
üzenetére
Na ma a fiammal megnéztük a Gólyák című mesét 3D-ben. Előbb 2 méterről aztán befeküdtünk az ágyba 4 méterre. 43W-m van szóval nem túl nagy,de nagyon élveztük. A 3D mélységet a legmélyebbre állítottam nagyon elégedettek voltunk a képpel.Eddig csak moziban láttunk 3D-s filmet na az azért látványosabb. De még így is kellemesen csalódtam. A szemüveg kicsit kényelmetlen de ki lehet bírni. Ezt a filmet néztük PC ről lejátszva.: Storks.2016.1080p.3D.BluRay.Half-OU.x264.DTS-HD.MA.7.1.Hun-HINA
-
Piftuka
veterán
válasz
lasse001
üzenetére
Semmi gond, és no offense, de feltételeztem, hogy a "szuperül működnek" kijelentést nem egy 5 perces próba után tetted.

Ha majd lesz módod alaposabban, és megfelelő 3D tartalommal (3D BD filmek), akkor légy szíves, írd meg itt a tapasztalataidat, mert nekem személy szerint sokat segítene!

Egyelőre ugyanis a SHARP szemüveget visszamondtam, mivel sajnos nem működne a tévémmel!
(Pedig árban remek lett volna, mivel 3.000 forint volt darabja, és USB-ről tölthetős modell.)Közben az Euronics áruházban jövő hétre ígérték a Samsung SSG-3100 és Samsung SSG-3700 szemüvegeket. Kedd magasságában kell érdeklődnöm.
A SSG-3100-asból két darab van, viszont mindegyik doboza szakadt, nyúzott, és állítólag a szemüvegek is erősen használt állapotban vannak. (Valószínűleg kiállított darabok voltak.)
Blakey elmondta, hogy ezek biztosan működnek, és ha csak a dobozuk van ramaty állapotban, akkor természetesen megveszem őket. Ha viszont karcosak a lencsék, akkor semmiképpen sem.
Az SSG-3700-as vadonat új, bontatlan, de nem tudom, hogy működik-e a SONY 55W809C tévémmel!?

-
Bzzz
senior tag
Hehe,igy igy hozzam a jövő heten jonnek megint alaplapot cserelni(ez lesz a második).
-
Airness23
csendes tag
-
kutyuska
aktív tag
Sziasztok!
48-50" környékén keresnék nem okos, de jó képminőségű VA panelest elsősorban film és HD TV adásokhoz. 3D nem játszik.
Edge-led vagy Direct-led háttérvilágítás a javasolt?Köszi
-
DoItYourself
addikt
válasz
Gaborka30
üzenetére
Ha 6-os Android van a tévén, akkor buktad a 3D lejátszást a tévére telepített Kodiból. Az új fw miatt nem lehet a 3D-t bekapcsolni, a Sony ezt a kiskaput bezárta.
Csak külső lejátszóval fog menni, ha van egy régebbi, az is megteszi, a 3D SBS-hez nem kell semmi spéci cucc, nekem egy 7 éves Realtek chipes lejátszóval is megy.
A 3D kipróbálására a youtube is jó.
-
Piftuka
veterán
válasz
hegylako01
üzenetére
Ez biztos? Miért nem jók?

-
wolf1000
csendes tag
Felrobbanok!!!!!!!

6os androird nagyon gáz!
Direkt a 16os kodit raktam fel, erre nem ad ki a tv 5.1 hangot.
Aztán egyszer csak bekapcsolom és csodatörtént jön az 5.1 hang. Nézem a filmet megállítom, átkapcsolok tv adásra, aztán visszakapcsolok a kodira és újból csak sistereg!!!!!!!!!!
Megőrülök!
5ös androidot hogy tudom visszarakni??????
A csatornabeállításokat lehet valahogy menteni??? -
Gaborka30
aktív tag
válasz
Piftuka
üzenetére
Köszi

Sajnos nem boldogulok a szemüveggel. A fentebb említet samsung szemüvegek. A TV kiírja, hogy regisztrálta, de semmiylen 3d hatást nem érzékelek... A szemüveg be van kapcsolva, elemet is cseréltem. Kodi alól játszanám le a filmet (IMAX Hubble) , nincs semmi 3d hatás, csak az osztott képernyő. Tud edsetleg tanácsot adni valaki? Mind a két szemüveg igy viselkedik, tehát nem hiszem hogy rosszak lennének.
Szerkeztve: a Kodival nem megy.. a TV saját lejátszójával be lehet kapcsolni a +D-t.. A kodval pedig nem jöttem rá hogy hogy.. De majd kitalálom

-
Piftuka
veterán
válasz
Gaborka30
üzenetére
"Kérdésem: milyen filmet, filmeket ajánlanátok, ahol látványos a 3d? "
Filmekben elég nagy a választék... jellemzően a személyes kedvenceidet érdemes 3D változatban is preferálni. Mondjuk az "Avatar", mint film, nem nagy eresztés, de a látvány miatt, érdemes megvenni a 3D BD változatát.
Egyébként is igaz az animációval gazdagon "megspékelt" filmekre, hogy sokat dob az élményen a 3D hatás. (De vannak kivételek, ellentmondások is... Pl. a "Star Wars: The Force Awakens" 3D hatásai összességében gyengék, míg a "Star Wars: Rogue One" már önmagában a 3D miatt is megéri.)
A tisztán animációs filmek bármelyike nagy élmény így. Egyik etalon: https://www.zavvi.com/blu-ray/the-book-of-life-3d/11032282.html. Egy vizuális orgazmus ez a film még 2D-ben is.

A dokumentum filmek kategóriájában a Safari 3D olcsó és magyar nyelvű.
A ZAVVI oldalán pedig természetfilmek, és koncertfilmek tömkelegéből választhatsz, igen kedvező áron.

-
Gaborka30
aktív tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Köszönöm!
-
gprspeter
senior tag
Sziasztok! Ez jó vételnek és tv-nek számít, ha elég a full HD, és a 3D sem érdekel?
Sony KDL49WD755BAEP -
Gaborka30
aktív tag
válasz
lasse001
üzenetére
Nekem is megjöttek a szemüvegek. Alapvetően nem 3D-nék, de ha már tudja a tv, ennyi pénzt megér a kipróbálása. Kérdésem: milyen filmet, filmeket ajánlanátok, ahol látványos a 3d? Tömegével nem töltenék 3d-s filmeket, ezért ha esetleg tudtok ajálani megfeleőt, akkor megköszönöm. A TV KDL65W-857. Dokumentum filmek is jöhetnek. Olvastam, hogy pl az univerzummal foglakozók közül van nagyon látványos...
Bocs az off.ért, de hátha.. -
Nekem-8
tag
Lenne egy Sony KDL-55W955B , ezen elérhető a Telenor MyTV alkalmazása? Mert az alkalmazás menüpontban van egy csomó, de ott nem lehet keresni, rendezni így nem nagyon találtam. A telenor oldalon csak Apple és Android -ra írják.
-
Kornel
veterán
válasz
stefi81
üzenetére
Én normál képmodban használom, 28-30 közti fényerővel, gamma -1 vagy -2, minden kepjavito ki, BFI 1, és interpoplacio 0.
Kontraszt maximum, eleseeg 90-95, minél jobb a forrás, annal jobban mehet feljebb.Mennyi volt a kiterjesztett garancia, és milyet vettél?
Mi a pontos típus? -
stefi81
tag
Már kérdeztem, de nem mondott rá senki semmit, hogy tudnátok ajánlani egy jó kép beállítást a kdl-w80c-hez?
Másik:
Ma kaptam meg a levelet a sony-tól a gari meghosszabbításával kapcsolatban.
A levélben onnantól van 5év számolva mikor hosszabbítottam, nem pedig ahonnan vásárolva lett a készülék.
Akkor most kaptam grátiszba 5hónapot, mert decemberi, vagy csak elszámolták?

-
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
Sony KDL65W857-hez szeretnék külső billentyűzetet vásárolni. Van esetelg valakinek konkrét BT-s billentyűzettel tapasztalata amit esetleg valamelyik kínai oldalról vett? (Gearbest, Bangood stb).Köszi!
-
gyeniko
őstag
válasz
norrberth
üzenetére
Konkrétan melyik Samsung modelled volt?
Én azt tapasztaltam, hogy a 6XXX szériától fellfelé a "film" képmódban + "meleg 1" színmódban már az out of box kép is nagyon klassz, a végpontozást viszont el kell elvégezni, ezt követően a fényerő 44-47, a kontraszt 82-88 közé adódott az összes eddigi Samu TV-mnél. A háttér világítás nálam 7-10 között volt/van, függően a környezeti fénytől. Ez több, mint 10 készülékes tapasztalat az utóbbi 3 évből.
-
Azur76
tag
válasz
norrberth
üzenetére
Azért aki több százezret kiad egy tvre, talán rátud szánni 10 percet hogy találjon egy kalibrált képbeállítást a készülékéhez, még ha a nem is ért hozzá.
Gyári beállításon, otthoni körülmények között csapnivaló kép van, bármelyik márkásról is beszülnék.
Max háttérfénynél meg nem, csoda hogy kiég az ember szeme, márpedig a kiemelt beállításnál teljesen fel vannak húzva az értékek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 27% - ASUS TUF Gaming TF120 ARGB 3-pack FEKETE (90DA0030-B09030)
- Lian Li Strimer Plus V2 12VHPWR 320mm RGB tápkábel
- LG UltraGear 32G810SA-W 4K AI Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel nagy választékban garanciával/számlával! Upd. 04.23
- 27% - ASUS Vivobook S15 OLED Notebook! Ryzen 5 5600H / 24GB 3200MHz / 500GB NVMe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
"
A behajtható szárral rendelkező szemüvegek sokkal jobbak, és praktikusabbak.