- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Az eddigi legjobb S26 Ultra renderkép
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- A Vivo bemutatta az OriginOS 6-ot, ezekre a telefonokra lesz telepíthető
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Határtalan erő - szabadjára engedve
- Yettel topik
- Tényleg nem biztos, hogy lesz Galaxy S26 Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nekem htpc fogyasztása:
codegen300w, 3500+ orleans, cnq (1000mhz, 1.0V), 2*256ram, tvtuner, sblive!, 1 winyo, dvdiro, integrált vga az asrockon = 61-62W összfogy
ugyanez a brisbannel, 2*1100mhz, 1.0V = 72-73W összfogy
ftc: passzivan nem birja tapasztalatom szerint, felfüt mindent maga körül és önmagát gerjeszti ... 60 foknál lelőttem az egymagossal anno. az én gépemben 1600on már nem őt hallom(pláne h vitrinben van a gép
) lejjebb meg sajnos nem halkitja a lap, pedig szte is elég lenne egy 800-1000es fordulat
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Esetleg valami ismerős arra akinek elpostáztathatnád? De nem értem mért nem elég a hűtés, azt mondtad csak tesztek erejéig tuningolsz, ahhoz egy gyári borda elég, de nekem tuninghoz is elég volt, a 2400Ft-os alpinenal az x2-m ebben a melegben sem ment 40 fok fölé, pedig csak 800-on teker a venti, és c'n'q ki volt lőve..
#2693 wassermann: tudsz adni részletes beszámolót a tuninglehetőségekről? Leginkább a ramok konfigolása érdekelne, ha az új ramok nem mennek legalább 5-5-5-15-ben 1T-ben alapon a lapomban, akkor deszkát cserélek, mivel külön nem tudom állítani hogy menjenek... és akkor olyat szeretnék mint a tied, de hivatalos tesztekre nem adok, szóval ha +osztod ezirányú tapasztalataidat velem/velünk azt +köszönném
szerk: a hsz utáni név először lemaradt
[Szerkesztve] -
-
Probiker
aktív tag
Ja, de azért az elvárható egy laptol, hogy automatikusan érzékelje. Pl biostar is egyböl vágta melyikre kell picsört küldeni. Meg eddigi összes int vga-s lapom
Remélem azért min egyszer nálad sem fog indulni biostar, nehogymá az legyen hogy én néztem be a dolgotSzervízbe is mikor levittem, kipróbálták egy codegennel, simán indult. Rákötik Chieftec-et nemindul, hálistennek nem nálam volt a hiba
(vagyis de, táp enyimé...
-
-
-
Gyuri27
félisten
[link] ez 2x1 GB most Banditnál 24k. Tehát annyi mint a kingston. http://www.geilusa.com/products/show/id/54[/L] ez szintén Banditnál 2x1 GB 21K. Az előző szerintem cl4-en 1000mhz körül lehet, hiszen micron chipes a drága. De szerintem ezzel az időzítésen is megy többet. A második még nincs a ram list-ban, de szerintem azzal is lehet bűvészkedni.
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
Húúú vazz. Nem akarom elhinni, hogy ennyi múlik egy V betűn. Ez tiszta jól néz ki. Mindent lehet állítani. 4000+ windsornál ez elég korrekt. Szerintem ezt a birsalma 1.35-ön megcsinálja. A ramok nagyon szépen muzsikálnak. A cf meg állat. Ilyet akarok. Nálatok már kapni? Neked kiderült milyen rammal tolta a srác?
Lámék: írj árakat. Illetve a lap mit tudjon. -
Lucko81
csendes tag
Nem, teljesen benne van a slot-ban.
De elsőre van, hogy jól megy, aztán újraindítás után már hibázik, pedig nincsen mozgatva. Már bios-t is frissítettem az alaplapon, több driverrel is néztem (alaplap, vga). Két féle sp2-vel is ki lett próbálva, így a szoftveres részt kizártam.
Még arra gondoltam, hogy adok több feszt a rammoknak, mert abit alaplapnál olvastam, hogy ez esetleg segíthet, bár a memtest-el minden ok. -
Gyuri27
félisten
Na az a tuning proci fesz 1.408v-1.424v-on 9.5-ös szorzóval! 3600+-ról beszélünk a max 1.35-höz azért sok az 1.25-ről már nem is beszélek. 1.36v 8-as szozó proci vége 2880. Ram 2.25v-on. Azt meg nem hiszem el, hogy a lapnak nem lett adva fesz.
10-es v 10.5-ös szorzóval fesz nélkül nem lenne ennyi.
Én értem, hogy nem mindenki tuningol! Viszont nincs is egy tuning lap a kínálatban!
A tuningot én is csak alap ill +0.05v-ot értek.
Ennyi feszel egy villanymozdonyt lehet hajtani. Azért a csávó mégse akkora varázsló mint Merlin!
Sdi: gyárt csak 775-ös foglalattal.
[Szerkesztve] -
Sdi
addikt
Az abit KN9-es sorozata nagyon jó, a korai bioszoknál voltak memória problémák / mint ahogy Gyuri27 is írta /, de már kiheverték. Azóta / hacsak nem alapból hibás lapot fogott ki valaki / nem voltak velük, csak esetleg beállítási problémák.
De nagy bánatom, hogy az Abit nem gyárt AMD/ATI chip-es alaplapot, biztos hogy az lenne.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
Milyen gyártó? Nem megy az msi, giga, asus, a biostar sem volt az nv-s abitok közelébe sem. Itt úgynézki egy sz@r gyártó van az pedig az amd!
Erre jönnek majd a 7050-s nv-s lapok. Persze azt olvasni csak a neve lesz más. Viszont én nem hiszem, hogy ennyi. Valami változtatás lesz rajta. Véletlenül raknak rá valami kevésbé melegedő chipsetet akkor az amd nézhet nagyot. Egyszóval ez gyalázat. Most már nem csodálom, hogy nincs ilyen abit lap. Minek is lenne? -
Gyuri27
félisten
-
Probiker
aktív tag
Ja, lehet mondanák 1hónap múlva lesz csak asus
Viszont az a bios frissités jöhetne már biostar-hoz.
Csendes gépeket szeretem. Most hogy megvan a táp, tényleg hallk.
Gyári cpu coolert egy Th XTunner-el fullra leszabályoztam, viszont így alapon 40fokos a proci.
A cnq segítene rajta picit, nagyon nem terhelem a procit, ha mégis akkor feljebb kapcsolom coolert. -
Gyuri27
félisten
Kinek van ilyen asusa? Mit megy?
A jetre vissza térve. Persze, hogy nem rendelnek, mikor nem tudják mi az! Szerezni-e kellene a földalól is több fajtát. Azokat beküldeni a ph szerk-be, hogy teszteljék, húzzák.
Biztos vagyok benne ha azokon jól szerepelnének vennék őket. De vakon senki nem vesz deszkát! Az oldalára legalább külföldi teszteket feltehetne!
paleinho: [link] -
as_Rock
őstag
Miért?
Memóvezérlő a prociban van, HT sebesség, egyéb szabványok a lapon nem változtak, csipszet ugyanúgy 6100/6150+410/430-as, ennél szvsz nagyobb ugrás volt bartonról 939-re váltani és kollégánál hasonló módon elvégzett lapcsere után se volt gond, kb.1 éve panasz nélkül használja a rendszert. -
as_Rock
őstag
Nem feltétlenül kell újrarakni, csak a hw-khez és a csipszethez tartozó (esetleg proci) driver változik, ha ezeket kigyalulod a csere előtt és kitakarítod a registryt, jó eséllyel nem lesz gond.
Nálam nagy változás nem történt, eddig is integráltvga-s nvidia csipszetes alaplapot használtam, csak a drivert kellett leszedni, registryben Current Control Set részt törölni, gépet újraindítani, aktuális nvidia drivert feltolni, és megszünt a gond, felvesz rendesen a tvkártya, csutkáig húzhatóm a videókártyát és stabil a rendszer
Tápcsere lesz, mert valami csendesebb tápot szeretnék, de mivel kiderült, hogy sw-gond miatt voltak az újraindulások és momentán a hűtőventi nagyobb zajforrásaz lesz az elsődleges. A mostani táp és ház egyébként az ebben [link] a cikkben írt foxconn tla és CWT táp
-
Gyuri27
félisten
Azért ezzel a nem veszek semmit vagy ezerévig szlogennel megölsz.
Amióta itt vagyok 3 lap, két proci, ram csere.
Chaser: valóban meleg van. Én megtaláltam a megoldást. Elöttem egy alu doboz rajta valami steffl felirat.Igaz így nehéz irni.
Konzultáltam Z0ty-val lassan nála is lesznek birsalmák.
Amit linkeltem dfi lapot nála 16k! -
Lonsi
tag
Akkor azt hiszem marad az nvidia, mert integrált videóra nincs szükségem.Nvidia 550-es chip szettel Gigabyte-ot néztem, ez bőven 20 pengő alatt van és még egy Asus játékos van, azt hiszem M2N-E ebben 570-es nvidia van, ez azt hiszem 20 pengő körül van. Melyiket a kettő közül?
-
-
Mercutio_
félisten
Öhm, nincs haver, akinek am2-es procija lenne
A másik, hogy ha először elindult most pedig már egyáltalán nem, akkor ott valami bibi mostmár biztos van az ''ismeretlen proci''-n kívül is nem?
Mindegy, délben viszem vizesekhez, így inkább a proci vagy alaplap változzon, illetve ha a táp halott mit vegyek helyette kérdések a lényegesek
Ja ics-nél ezt találtam ''ATX Táp 350PNF FSP Fortron Source 350W 12cm vent'' ez azonos azzal a táppáal amit az előzőben írtam, vagy a fortron source az arra utal, hogy mégsem u. az a táp?
Ilyennel, hogy ''ATX Táp 400W P3/P4 Golden Power 12cm vent.'' jól gondolom, hogy inkább ne próbálkozzak? -
Mercutio_
félisten
Így fejből ilyesmire emlékszem, hogy : AMD A64 X2 1900Mhz
az X2 és az 1900MHz az biztos.
Még pár kérdés a jövőre nézve:
1. Ha összeférhetetlen a lap és a proc mivel járok jobban, ráfizetek egy keveset, és 3800+-t veszek bele (elvileg azt mindet kezeli az asrock), vagy ráfizetéssel veszek egy Asus M2NPV-MX vagy -VM lapot?
2. Az eddigi rendszer Sata2-es 250Gb-s hitachi vinyón fut(ott) frissített xp-vel, ezt elvileg felismeri az alaplap rendesen és bootolni is fog róla, csak az alaplapi drivereket kell majd lecserélni, vagy ne is álmodjak ilyesmiről?
3. Ha a táp halott, akkor FSP ATX-350PNF jó-e helyette, ha nem 5-6k-ért mit kapok, ami jó? -
as_Rock
őstag
Asus-ra itt valaki azt írta 20k alatt bátorság kell hozzá, ez a mATX-re is igaz?
A Giga M61VME-S2 egész jó árban van és a vizeseknél is lehet kapni, kérdés, hogy mi a különbség a V1.0 és V2.0 között, mindkettő leírásában ezt találtam ''The GA-M61VME-S2 supports up to PCI Express x1 mode. (please refer to the VGA cards support list)'' a support listben pedig csak 2 6-os sorozatú nvidia, és 2 pár ati gpu-s Asus kártya szerepel, 7300gt csak gigabyte, nem szeretnék szívni...
Giga M61Pm-et MA69VM-S2-t, Aus M2A-t nem leltem kiskerárakonbár utóbbinak most látom az árát, annyit én már nem szánok rá
MSI új ati csipszet az melyik típusok?
[Szerkesztve] -
Lucko81
csendes tag
Igazából az nf430 érdekelne, mert arról nem találok semmit még az nvidián sem. Elvileg integrált VGA-k mellé szokták rakni, de az enyém nem ilyen (ASUS N2M). És egy passzív borda van csak rajt és így sem megy 40 fok fölé. Előtte egy nf4 ultrám volt (S939) az a sivító ventivel sem ment 45-47 alá. Ezért érdekelne, hogy esetleg kisebb csíkszélesség, vagy csak optimalizálás, vagy valamit kihagytak belőle. Adatlap szerint funkciókban egyenértékű az nf4 ultrával.
-
as_Rock
őstag
ftc bácsi kicsit szétszórtnak tetszik lenni
mATX méretű lapot keresek, a DFI, az Asrock, és majnem minden jetway ATX méretű, ami mATX jetway az pedig nem tud 16x pci-exprest ha jól tudom
Tuning nem lesz, vagy csak próbaképpen egy 20% körüli teszt, de általában alapon használom a gépeimet. -
as_Rock
őstag
-
Chaser
legenda
nf405 chipset, max 8x külső vga támogatás, dx10-es kariknál már szűkös lehet, sztem nf410 alatt nem érdemes lapot venni, sokan mondták hogy szívtak ezzel a lappal..
Sztem akkor inkább vegyél jetway lapot hardwaretől, neki van nf410-es occsóé...asszem olcsóbb is mint az abit, és 2 év garis.
szerk: (#2301) Gyuri27: sokban különbözik azoktól
szerk2: #2303: [link] sztem ennyi is bőven elég róla: - 1 x PCI-E X16 (PCI-E X 8 bandwidth)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- Elektromos autók - motorok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Vivaldi (böngésző)
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Az eddigi legjobb S26 Ultra renderkép
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad Z13 G1 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3340
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest